Güldürerek de geçti siyasetten, Demirel'in unutulmayan sözleri...

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
http://t24.com.tr/haber/guldurerek-de-gecti-siyasetten-demirelin-unutulmayan-sozleri,299899

'Ege bir Yunan gölü değildir. Ege bir Türk gölü de değildir. Binaenaleyh, Ege bir göl de değildir'
page_guldurerek-de-gecti-siyasetten-demirelin-unutulmayan-sozleri_710094303.jpg

91 yaşında hayatını kaybeden, Türkiye siyasetine damga vuran isimlerden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel kendine özgü espri ve mesaj verme anlayışıyla da ülke siyasetinde öne çıkmıştı.

Kendine has üslubuyla, aynı dönemlerde siyaset yaptığı isimlerden ayrılan Demirel'in akıllarda kalan sözlerinin bir kısmı şu şekilde:

-Bana Türkiye’nin durumunu bir kelimeyle anlatın derseniz "iyidir" derim. İki kelimeyle anlatın derseniz "iyi değildir" derim.

-Benzin vardı şeker vardı, şerbet yapıp biz mi içtik?

-Ege bir Yunan gölü değildir. Ege bir Türk gölü de değildir. Binaenaleyh, Ege bir göl de değildir.

-GAP'ı kimseye gap diye gaptırmam.

-Güniz Sokak'ta Nazmiye ile tavuk besleyecek değiliz.

-Memleket meseleleri bir parkta oturarak halledilseydi, çok büyük bir park yaptırır hep beraber içinde otururduk.

-Meseleleri mesele etmezseniz ortada mesele kalmaz.

-Siyaset bir meslek değildir, bir ilim de değildir. Nedir derseniz; siyasettir derim.

-Türkeş Türk çocuğu, Ecevit halk çocuğu, Erbakan Müslüman çocuğu, biz o... çocuğu muyuz?

- Kırk günde kabak yetişmez.(1978 de CHP'nin 40 günde Türkçe bilmeyen öğretmenleri alıp öğretmen yapması için demiştir.)

- Demirel'in eski tayfasının bulundugu bir ortamda bir gazeteci sorar;
" Sayın Demirel, Türkiye'nin durumunu tek kelimeyle özetler misiniz?"
Demirel: iyi..
Herkes şaşırır, Demirel mevcut duruma iyi demiştir sonuçta. Ama devam eder.
Demirel: Ama iki kelimeyle özetlememi isterseniz "iyi değil"..
Üniversite ziyaretlerinden birinde sol görüşlü bir öğrenci Demirel’i sıkıştırmaya çalışır.
- Türkiyede yapılan her türlü işi sahiplenmek gibi bir adetiniz var…
- Sen nerde oturuyorsun?
- Niye ki? Kadıköyde!
- Hah işte buraya her gün gelmek için üstünden geçtiğin köprü var ya
- Ee evet
- Onu işte ben yaptım!

-Türkeş Türk çocuğu, Ecevit halk çocuğu, Erbakan Müslüman çocuğu, biz o... çocuğu muyuz?
Buna çok gülüyorum her gördüğümde.

Bir de "genelevleri kapatalım da halk bizi şaapsın" vardı. Onu da demirel mi söylemişti?

Siyasetçiden çok komedyen gibiydi adam. Allah rahmet eylesin...

Şunu da şuraya koyalım bari...

Bir de "genelevleri kapatalım da halk bizi şaapsın" vardı. Onu da demirel mi söylemişti?

Evet o sözü de Süleyman Demirel söylemişti. Benim de aklıma hep genelev sözü gelir. Allah rahmet eylesin.

Kan yerde kalmaz
80 öncesi terörün yoğun olduğu zamanlar,sık sık açıklama yapılır,bu sözü kullanırdı.

:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:ay buna ne güldüm halk bişi şaapsınn

http://t24.com.tr/haber/guldurerek-de-gecti-siyasetten-demirelin-unutulmayan-sozleri,299899

'Ege bir Yunan gölü değildir. Ege bir Türk gölü de değildir. Binaenaleyh, Ege bir göl de değildir'
page_guldurerek-de-gecti-siyasetten-demirelin-unutulmayan-sozleri_710094303.jpg

91 yaşında hayatını kaybeden, Türkiye siyasetine damga vuran isimlerden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel kendine özgü espri ve mesaj verme anlayışıyla da ülke siyasetinde öne çıkmıştı.

Kendine has üslubuyla, aynı dönemlerde siyaset yaptığı isimlerden ayrılan Demirel'in akıllarda kalan sözlerinin bir kısmı şu şekilde:

-Bana Türkiye’nin durumunu bir kelimeyle anlatın derseniz "iyidir" derim. İki kelimeyle anlatın derseniz "iyi değildir" derim.

-Benzin vardı şeker vardı, şerbet yapıp biz mi içtik?

-Ege bir Yunan gölü değildir. Ege bir Türk gölü de değildir. Binaenaleyh, Ege bir göl de değildir.

-GAP'ı kimseye gap diye gaptırmam.

-Güniz Sokak'ta Nazmiye ile tavuk besleyecek değiliz.

-Memleket meseleleri bir parkta oturarak halledilseydi, çok büyük bir park yaptırır hep beraber içinde otururduk.

-Meseleleri mesele etmezseniz ortada mesele kalmaz.

-Siyaset bir meslek değildir, bir ilim de değildir. Nedir derseniz; siyasettir derim.

- Kırk günde kabak yetişmez.(1978 de CHP'nin 40 günde Türkçe bilmeyen öğretmenleri alıp öğretmen yapması için demiştir.)

- Demirel'in eski tayfasının bulundugu bir ortamda bir gazeteci sorar;
" Sayın Demirel, Türkiye'nin durumunu tek kelimeyle özetler misiniz?"
Demirel: iyi..
Herkes şaşırır, Demirel mevcut duruma iyi demiştir sonuçta. Ama devam eder.
Demirel: Ama iki kelimeyle özetlememi isterseniz "iyi değil"..
Üniversite ziyaretlerinden birinde sol görüşlü bir öğrenci Demirel’i sıkıştırmaya çalışır.
- Türkiyede yapılan her türlü işi sahiplenmek gibi bir adetiniz var…
- Sen nerde oturuyorsun?
- Niye ki? Kadıköyde!
- Hah işte buraya her gün gelmek için üstünden geçtiğin köprü var ya
- Ee evet
- Onu işte ben yaptım!
sözlere gel ne güldümm yaaa

O okypete bunu unutmuşsun canım :)
süleyman demirel, azerbaycan'ın kurulmasından kısa süre sonra ülkeye gider. ülkenin ileri gelen yöneticileri tarafından bir basın toplantısı düzenlenmektedir. toplantıda demirel de hazır bulunmaktadır.

azeri yetkili: türkiye republikası prezidenti seyın süleyman demirel, türk dönyasının ileri gelen "pezevenklerinden"dir. bir çok türk soydaşımızın ülkemizde karhane açmasına öncülük itmiştir, der.

adam yanlış söylememiştir. pezevenk önder demektir. karhane de şirket demektir. süleyman demirel de altında kalmamıştır tabii ki. "efendim siz de az pezevenk değilsiniz".

Ben açikçasi gülemiyorum. Bu tür laflarin bir devlet adamin söylmesi ne kadar normaldir? Erdoganin simdiki söyledigi laflardan, küfürlerden pek bir farki yok benim gözümde.

Keske güldüren biri degil de, merhametli, vicdanli biri olarak bilinseydi daha iyi olurdu diye düsünüyorum. Zaten Deniz ve arkadaslarina yaptiktan sonra, bu adam ne söylerse söylesin, asla gülemem, onun üzerine iyi birsey söyleyemem. Katildir benim gözümde.

Ben açikçasi gülemiyorum. Bu tür laflarin bir devlet adamin söylmesi ne kadar normaldir? Erdoganin simdiki söyledigi laflardan, küfürlerden pek bir farki yok benim gözümde.

Keske güldüren biri degil de, merhametli, vicdanli biri olarak bilinseydi daha iyi olurdu diye düsünüyorum. Zaten Deniz ve arkadaslarina yaptiktan sonra, bu adam ne söylerse söylesin, asla gülemem, onun üzerine iyi birsey söyleyemem. Katildir benim gözümde.

Yani demirel açıkçası benim ciddiye aldığım bir siyasetçi değil. Siyaset yaptığı dönemi net hatırlamıyorum bile, çocuktum. Ama duyduklarımdan okuduklarımdan dolayı hazzetmem kendisinden, o ayrı mesele.

Siyasetçilerin taklitlerinin yapıldığı, gaflarıyla dalga geçildiği dönemi özlüyorum açıkçası. Demirelin de hakkını yemeyelim hiç bir zümreyi hedef alan, ayrıştıran bir sözü yok şu dönemdeki siyasetçiler gibi.

Demirel'in 1991'de bir liderler acik oturumunda ettigi sozler.. Sadece ettigi komik laflarini hatirlayanlara, Demirel'in neden 6 defa gidip gene 7. kez geldigini hatirlatmak icin.. Maalesef "biz" kalamadik, "siz, biz, onlar" olduk bugun.. Demokrasinin vazgecilmezlerinden olan liderler acik oturumlarini ozluyorum ben de.. TVde milyonlarin onunde hesap veren siyasetcileri.. 13 yildir hesap vermeyen siyasetten, ben yaptim oldu diyenlerden biktim.

Demirel'in 1991'de bir liderler acik oturumunda ettigi sozler.. Sadece ettigi komik laflarini hatirlayanlara, Demirel'in neden 6 defa gidip gene 7. kez geldigini hatirlatmak icin.. Maalesef "biz" kalamadik, "siz, biz, onlar" olduk bugun.. Demokrasinin vazgecilmezlerinden olan liderler acik oturumlarini ozluyorum ben de.. TVde milyonlarin onunde hesap veren siyasetcileri.. 13 yildir hesap vermeyen siyasetten, ben yaptim oldu diyenlerden biktim.

allah affetsin ben rahmetliyi öldü sanıyordumo_O

En ilginç laflar rahmetli Demirel'den,
En çılgın gaflar Tansu Çiller'den.

X