nurcular süleymancılarmı..nakşi dediğinde mahmutçularmı..yanlışmı yazdım yoksa..yolsuzluk operasyonu darbe diye geçiştirilmez.
cemaat de kolay kolay bitirilemez. onlar bulur bir yolunu merak etmeyin.
akp ve cemaatin ütopyaları farklı. akp osmanlı olma peşinde, doguya dönme hevesinde. cemaat ise adım adım tüm dünyada söz sahibi olma hevesinde. ikisinin dini görüşleri de farklı, biri nakşi digeri nurcu. ama dogruya dogru nurcuların yapısı daha saglam. adamlar kaç yıldır igneyle kuyu kazdılar. her ne kadar ikisinden de hoşlanmasam da durum bu.
nurcular süleymancılarmı..nakşi dediğinde mahmutçularmı..yanlışmı yazdım yoksa..
istanbuldada Türkiyenin heryerindede varlar..dediğin gibi..bitmez bencede cemaatler..neden istemiyorlar acaba cemmatlerinurcular said nursi'ciler, nakşiler de geri kalan tarikat biçimindikerl çogunlukla. süelymancılık başka bir şey. o sonradan çıkmış küçük bi cemaat
istanbuldada Türkiyenin heryerindede varlar..dediğin gibi..bitmez bencede cemaatler..neden istemiyorlar acaba cemmatleri
kızkardeşimin mahallesinde zengin bir hanım var kuran hocası mahmutculardan sanırım..kuran kursundan kızlar gelip hep birlikte evini temizlermişinsanları aptallaştırıp kullanıyorlar da ondan. nakşiler ayrı kullanır, nurcular ayrı... nakşi tarikatlerde ''şeyhimiz için, aielesi ve çocukları için gerekirse köle oalcaksınız. onların her istedigi sizin için emirdir'' düşüncesi vardır. nurcular bu kadar degil ama onlar da duygu sömürüsü ile her işlerini yaptırırlar cemaattekilere. yurtdışına ögretmen gönderirler kendi okullarına, sonra o ögretmenin maaşının %50sini keserler hem de çalıştırırlar kaç saat. sana iş bulduk, ayrıca hizmet için fedakarlık diye keserler yarısını paranın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?