Gülerken ağlamak...

CakilTasi_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2011
746
5
68
Manisa
hanımlar merhaba.. ben genel yapı olarak biraz sinirli bir insanımdır.. uzun vadeli bir tedavi görmedim fakat yıllardır kendi kendime savaşmaya çalışıyorum neyse bu kısmı şimdi geçelim.. ciddi olarak son zamanlarda dikkatimi çeken bir durum var.. mesela eşimle bişey konuşuyoruz komik bişeler oluyo gülüyoruz ikimizde.. ben kahkaha atarken bir anda gözlerimden yaşlar boşalıyor ve hıçkıra hıçkıra ağlama moduna giriyorum.. eşimin de dikkatini çekti bu durum beni pek güldürmemeye çalışıyor hatta :) fazla gülmeye korkuyorum, aynı durum olacak diye.. neden olabilir böyle bişey?

Tabii ki psikolog daha iyi cözer senin durumunu, psikologa danismanda fayda var.
Ama nacizane fikrim,

Öncelikle, yapi olarak sinirliyim demissin,mutlaka ailenden birine benziyorsun ya annen ya baban ya da ailenin diger fertleri olabilir.
Sinirini ilacsiz bir sekilde kendi kendine telkinde bulunarak cözebilecegine inaniyorum.

Bu gülerken aglama durumun tamamen icinde bulundugun psikolojik durumdan kaynaklaniyor.

Genelde sinirli insanlarda ,daha dogrusu kadinlarda rastlanan bir durum.

Kizdigin,üzüldügün,icine attigin ya da kafanda kurdugun birtakim seyler olmus ve
sen gülsende bir süre sonra artik bünyenin buna tepki verdigini düsünüyorum.

Önce yavas yavas kendi icinde problemlerini cözebilirsen ve
Sakin,kavgasiz gürültüsüz ortamlardan uzak durursan, belli birzaman sonra ,
sorunun kendi kendine bile gecebilir.

Hatta icinde kavga,üzüntü barindiran tv programlari ve dizileri kesinlikle izleme.
Acik havada yürüyüs ,temiz hava,belki ciceklerle ilgilenmek ,böyle seylerin sana iyi gelecegini düsünüyorum.

Sıkıntılı stresli bir dönemlatlattın mı
Ya da birine karşı büyük kırgınlıkların içinde biriktirdiklerin söyleyemediklerin oldu mu
Genelde bunlar insanın içine atılan dertler bir müddet sonra çıkmaya yer arar bu kahkaların arasında ağlamaların da olabilir kontrol edemediğin sinirinde.
Bir uzamandan yardım alabilirsin.Ama insanın en iyi anlayanı ve tedavi edecek kişisi de kendisidir.Hayatı bu kadar biriktirim içine atma.Neyse söyle yaşa kız ağla gül.Tepkilerini olaylar sıcakken ver

Bunun haricinde duygu durum değişikliklerin oluyor mu?
Bipolar mısın acaba:26:

Mutlaka doktora gitmelisin.

benımde aklıma bipolar geldı çok yaygın şu aralar ıkı uçlu duygu bozukluğu ne gulduğun bellı ne üzüldüğün tedavı olmalısın en azından bı muayne ol dahada ıleri gitmesin

bu durum bendede oluyor ama şöyle sadece oğlumla ılgılı konularda o komık bişi yapınca guluyorum sonrada gözlerım doluyor benımki mutluluktan ağlamak gibi

ama bu her durumda oluyorsa bı sorun vardır

birşeye çok fazla güldüğüm zaman oluyor yani şen şakrak kahkaha attığım zaman.. evet içime atıpta söyleyemediğim içimde yer eden şeyler var. ve maalesef söyleyebileceğimi de sanmıyorum karşıma çıkana dek. bipolar umarım değilimdir. baktım özelliklerine tamamen uyuşuyor diyemeyeceğim.. ama en yakın zamanda bir uzmana görünücem..

aklıma ilk gelen bipolar bozukluğunun olması,yani aşırı coşkulu halden aşırı depresif hale geçişler söz konusuysa böyle bir sorun yaşıyo olabilirsin
ya da belki çocukluğunda,belki gençliğinde ,bastırdığın bazı yaraların olabilir.Sen farkına bile varmadan bilinçaltında su yüzüne çıkıyordur ve içine ağlama isteği geliyordur...
Benim bi arkadaşımda buna benzer birşey vardı,ama nedeni belliydi.Yaptığı bazı hatalardan dolayı mutlu olmaması gerektiğine inanırdı,bunu hem içinden kendine hem de dışından biz arkadaşlarına o kadar çok söylerdi ki en neşeli ortamlarda bi anda ağlamaklı olurdu,ben hep buna bağlardım...

Eğer abartıya kaçan bir durum değilse "ben de böyle bir insanım" deyin geçin,herkesin yapısı farklıdır..Ben kolay kolay ağlamam ama ağlarken bi anda gülebilirim,hatta bunu çok sık yaparım... Çok sevdiğim bir sevgilim vardı mesela,hiç ummadığım bir anda bana söylediği yalanları öğrenmiştim...O gün hem sinirliyim hem ağlamaklı,herşeyi vurup kırıyorum,barut gibiyim.Tam laptopunu da yere atacakken "dur gözünü seveyim,nolur onu bırak bana vur" demişti.Ben bu sözün üstüne bir gül bir gül,bütün sinirim gitmişti mesela:)
bunun gibi çok olay yaşamışımdır,o zamanlar araştırmıştım bipolar bozukluğu...
şimdi hiç üstüne gitmiyorum,"ben de böyle bir insanım" deyip geçiyorum

Valla ben kendimi bildim bileli böyleyim. Çok içten kahkaha atınca sanki bunalıyorum gibi oluyor ve yaşarıyo gözlerim. Sinirden ziyade aşırı duygusalım ben de:26:Bunun dışında da hiç psikolojik bi'belirtim olmadı:44:

bi dönem bendede olurdu. çok utanırdım deli gibi hissederdim. öyle gülmekten gözden yaş geme olayı değil olay ağlamaya dönerdi. sonra sonra çözmeye başladım tabi. ben çok duygusal bi insanım öle kavgada edemem hemen göz yaşlarıma yenilirim. bi sre bi çok sorunu hep görmezden geldim. sorun yaratan kişilerle yüzleşmedim hayatımdan sessizce çıkardım. her soruna inat gülecek eğlenecek bişeyler buldum. ağlamaklımı olucam hemen bi ortama aktım eğlendim. yani anlayacağın doya doya ağlayamadım. kavgamı edemedim. bi üsre sonrada böyle gülerken ağlamaa başladım.

dün akşam eşimle şakalaşırken mesela ayağımın altını gıdıklamak istedi elini tam uzattığı anda hani böyle içi çekilir ya insanın benim gözlerimden yaşlar boşalıverdi o anda.. sonra denedik yine o gıdıklanma hissi beni ağlatıyo mesela bugünlerde.. evet çok benziyoruz bende hiç içimdekileri söyleyemedim, kavga edemem ağlamaya başlarım hemen.. hep içimde tuttum söyleyemediklerimi, hala tutuyorum. daha ne kdr tutcaz bakalım.. ama tam anlamıyla dediğin gibi gülerken yaş gelmesi değil, bildiğin hıçkıra hıçkıra ağlamak..

evet kesin bu yüzden oluyo ya karşımdakinin seviyesine düşmek istemiyorum. yada fevri davranmaktan korkup susuyorum. tabi bizaman u içimde birikiyo. sonra ya böyle aptalca güleceğime ağlıyorum yada o insan ufacık bişey bile yapmış olsa geçmişin hırsıyla canavara dönüşüp suçlu durumuna düşüyorum. sağol ya sayende kendi kendime kişilik analizimi yaptım valla. ben bile sorunun bu olduğunu tam olarak bilmiyodum. :)))

Bende de oldu bir dönem. Şu sıra hiç olmadı. Zorla gülmeye çalıştığımda oluyor.
Ya da tam gülerken, bir anda ne kadar mutsuz olduğum aklıma geliyor ağlamaya başlıyorum .
Mutsuzluk ifadesi bana göre...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…