- Konu Sahibi nazelmassaati
bzen insanları anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum. En ufacık şeyde olmadık tartışmalar, olmadık kavgalar, çocuk gibi küsmeler yaşanıyor. İnanın bana o kadar anlamsız geliyorki anlatamam. insanlar bir sorunu olduğu zaman konuşup sorununu çözmek yerine, konuşmayıp küsüp sorunların üstünü örtmeyi yada kedi köpek gibi kavga tercih ediyorlar. O zaman içimden şunu demek geliyor '' be müslüman senin ağzın yokmu? konuşmayı mı bilmiyormusun ? konuşarak derdini anlatsana. Senin yaptığını ancak hayvanlar yapıyor. Ufacık bir şeyde kavga etme küsme ne saçma şeyler bunlar. Sizi bu konuda düşünmeye davet ediyorum Düşünün ve anlayın ne kadar gereksiz, saçma ve üzücü olduğunu... Asıl sorunun kaynağı sadece konuşmamak (ya da konuşmayı bilmemek diyelim) değil. Şu ağzımızın içinde dönen dili kullanmayı bilmemek. Bunu örnek vererek açıklayım. Örn: Sırada bekliyorsunuz. Bir kişi geldi ve aniden sizin önünüze geçti. Hemen ona ne oluyor körmüsün beni görmüyormusun napıyosun kardeşim demek yerine bakın bende sırada bekliyorum niçin öne geçtiğini sormak ve yanlış yaptığını herkes gibi beklemesi gerektiğini söylemek gerekir. Ha şunu da söyleyeyim. O terbiyesiz şekilde cevap verse dahi siz terbiyenizi bozmadan biraz sesinizi yükselterek hatasını yenileyiniz. O kadar çok örnek var ki karı-koca ilişkisi, anne-çocuk ilişkisi, akrabalarla ilişki,memur-vatandaş ilişkisi,................vs
İşte böyle hoşgörü, tatlı dil, güleryüz üçlemini kullanmayı bilmezsek her yerde bir sorunla karşılaşmaya ve her yerde bir sorun olmaya başlarız.
Bu konuyu açmamın bir sebebi de bu hatayı yapan ya da yapıcak olanların sirkelenip kendilerine gelmelerini sağlamak ve eksiklerimizi farketmektir. Umarım faydalı olurum. Umarım bu sorunları iyi anlatabilmişimdir. Size güzel huzurlu bir ömür diliyorum............
İşte böyle hoşgörü, tatlı dil, güleryüz üçlemini kullanmayı bilmezsek her yerde bir sorunla karşılaşmaya ve her yerde bir sorun olmaya başlarız.
Bu konuyu açmamın bir sebebi de bu hatayı yapan ya da yapıcak olanların sirkelenip kendilerine gelmelerini sağlamak ve eksiklerimizi farketmektir. Umarım faydalı olurum. Umarım bu sorunları iyi anlatabilmişimdir. Size güzel huzurlu bir ömür diliyorum............