• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gün geçtikçe daha kötü oluyorum

bebek4856

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2015
887
914
103
Merhabalar. Sağlık sektöründe çalışıyorum. Hastalarla doğrudan bir temasım yok ama dolaylı yollardan temasım var. İşyerinde 8 saat tek muhabbet korona çünkü bu gerçeğin birebir içindeyiz. Hergün cevremizden çalışma arkadaşlarımızdan bir sürü pozitif habeleri geliyor. Ve sürekli beni teğet geçiyor.1 saat önce gördüğüm insan mesela pozitif çıkabiliyor . Belki kuralara uymamın etkisidir (mesafe +maske ve el hijeni).Bu sektördeyim ve buradan para kazanıyorum. Bunlarla yaşamak zorundayım. Bu konudan sorunum yok .gelelim sorunlarıma:)
Eşim başka bir kamu kurumunda insanlarla teması yok denecek kadar az. Ama 4 aydır hergün akşam eve gelir ah tüh vah oram ağrıyor buram ağrıyor korona oldum ne olacak şimdi ateşim mi var. ya tamma 1 gün dinledik yok 2. gün dinledk yok adam rutine bağladı. 4 ay yani çekilecek çile değilki . Zaten akşama kadar tek konu korona eve gidince bu konudan uzaklaşmak istiyorum. ama yok izin vermiyor. kendini dinleyip oturuyor. Ya tamam benimde zaman zaman kendimi dinlediğim anlar olabiliyor özellikle yakından biri pozitif olunca ama bir kez söylüyorum sonra hayatıma dönüyorum akışına bırakıyorum. Hepimiz ülke olarak bu durumda değil miyiz zaten ? zate çok yoğun bir hayatım var iş ev yemek temizlik çocukla ilgilen hiç dinlememe fırsat yok ki.. artık piskolojimden ses gelmeye başladığını duyar gibiyim. kendimi yemek yemeye verdim resmen kilo almaya başladım. Zaten koronadan dolayı sosyla faliyet yok , sosyal çevre yok, sürekli hastalık lı bir adam .. ama artık kafamı dağıtmam gerekiyor. kendimi toparlamalıyım. Bana önerileriniz nelerdir kafayı iyice sıyırmadan kendime ceki düzen vermeliyim :(

Eşiniz bir daha şikayetlendiğinde test yaptırın, bakın bakalım daha bıkbıklayabiliyor mu?

En sevdiğim insan tiplerinden biridir hastalık hastaları, maalesef eşim de öyle.
İçim yanıyor diye 3 saat söylendiğini bilirim, her akşam bir şey bulur söylenmeye.
Resmen insanın hayat enerjisini emen bir durum, herkesin bir şeyi var hele şu dönemde psikolojik olarak zaten iyi değiliz.
Siz iş yükünüzle olayın göbeğindesiniz.
Çok ciddiyim bir daha şikayetlendiği an tutun kolundan, doğru hastaneye.

Öyle naza böyle tepki verilir ancak.

Malesef bu salgın kişilerde panik atak sebebi olmaya başladı, yada hafif panik atak olan kişilerde panik atağı hortlattı.
Tanıdığım bir adam korona oldu ve atlattı ama çocuğu piskokojik açıdan çok etkindi, şu an çocuk herşeyden korkuyor, böceklerden bile korona bulaşır diye korkuyor.

Merhabalar. Sağlık sektöründe çalışıyorum. Hastalarla doğrudan bir temasım yok ama dolaylı yollardan temasım var. İşyerinde 8 saat tek muhabbet korona çünkü bu gerçeğin birebir içindeyiz. Hergün cevremizden çalışma arkadaşlarımızdan bir sürü pozitif habeleri geliyor. Ve sürekli beni teğet geçiyor.1 saat önce gördüğüm insan mesela pozitif çıkabiliyor . Belki kuralara uymamın etkisidir (mesafe +maske ve el hijeni).Bu sektördeyim ve buradan para kazanıyorum. Bunlarla yaşamak zorundayım. Bu konudan sorunum yok .gelelim sorunlarıma:)
Eşim başka bir kamu kurumunda insanlarla teması yok denecek kadar az. Ama 4 aydır hergün akşam eve gelir ah tüh vah oram ağrıyor buram ağrıyor korona oldum ne olacak şimdi ateşim mi var. ya tamma 1 gün dinledik yok 2. gün dinledk yok adam rutine bağladı. 4 ay yani çekilecek çile değilki . Zaten akşama kadar tek konu korona eve gidince bu konudan uzaklaşmak istiyorum. ama yok izin vermiyor. kendini dinleyip oturuyor. Ya tamam benimde zaman zaman kendimi dinlediğim anlar olabiliyor özellikle yakından biri pozitif olunca ama bir kez söylüyorum sonra hayatıma dönüyorum akışına bırakıyorum. Hepimiz ülke olarak bu durumda değil miyiz zaten ? zate çok yoğun bir hayatım var iş ev yemek temizlik çocukla ilgilen hiç dinlememe fırsat yok ki.. artık piskolojimden ses gelmeye başladığını duyar gibiyim. kendimi yemek yemeye verdim resmen kilo almaya başladım. Zaten koronadan dolayı sosyla faliyet yok , sosyal çevre yok, sürekli hastalık lı bir adam .. ama artık kafamı dağıtmam gerekiyor. kendimi toparlamalıyım. Bana önerileriniz nelerdir kafayı iyice sıyırmadan kendime ceki düzen vermeliyim :KK43:
Kapatın bir odaya izole edin otursun tek başına madem hastaymış başınız ağrımaz en azından

Eşiniz bir daha şikayetlendiğinde test yaptırın, bakın bakalım daha bıkbıklayabiliyor mu?

En sevdiğim insan tiplerinden biridir hastalık hastaları, maalesef eşim de öyle.
İçim yanıyor diye 3 saat söylendiğini bilirim, her akşam bir şey bulur söylenmeye.
Resmen insanın hayat enerjisini emen bir durum, herkesin bir şeyi var hele şu dönemde psikolojik olarak zaten iyi değiliz.
Siz iş yükünüzle olayın göbeğindesiniz.
Çok ciddiyim bir daha şikayetlendiği an tutun kolundan, doğru hastaneye.

Öyle naza böyle tepki verilir ancak.
anahtar kelime bu resmen hayat enerjimi sömürüyor , bakın ben artık bu korona durumunu ciddi bir şekilde kabullendim hatta artık espiri bile yapıyoruz ne yapaılım bundan kurtuluş yok önlemini al takdir ilahi diyorum . kesinlikle kendimi salmadım ama kendimide bunaltmıyorum ne yapayım.
eşimi teste göndermem bunu çok düşündüm hatta git artık dedim ama sabah vazgeçtim çünkü test alanları çok çok kalabalık oradan kapma ihtimali çok yüksek . ben hastanede olduğum halde hiç test yaptırmadım diyorum ya bazen belirti yaşıyormuş hissim oluyor ve dönem dönem pozitiflilerle temasımda var ama ciddi bir şekilde belirti vermeden test yaptırmam bu riskide alamam. heleki gerçekten korona olursa ayvayı yerim gripte yatalak yatan adam korona olursa ben naparım :) ayrıca testi bugün yaptırdık negatif haftaya tekrar başlar. :)

Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Bazen tepkiye aynı tepkiyi göstererek bastırabilirsiniz. Mesela akşam daha kapıdan girerken korona olanları konusup hep onların ortasındayım çok risk altındayım. Şuram ağrıyı acaba hastamıyım falan yapın bakalım. Halsizim deyin. Birazda canınızın kıymetini bilin. Aslında eşinizin size sorması lazım ama madem sormuyo.

Kapatın bir odaya izole edin otursun tek başına madem hastaymış başınız ağrımaz en azından
4 aydır da izole olunmuyorki işte sabah kalkıyor koronası geçmiş işe gidiyor :) diyorumki bak senle korona olanlar ya öldü ya iyileşti ya öl ya iyileş 4 aydır ne geçmez koronaymış :)

Eşinizin, komşusunun dıdısı sağlıkçı diye kıstırdığı yerde tansiyon ölçtüren teyzelerden bir farkı kalmamış. Eşiniz,mesleki deformasyonunuzu tetikliyor. Alın bir pamuk çubuğu, vicdanına kadar iteleyin ve laboratuvara ileteceğinizi söyleyin ☺ Bu evhamla hepimiz yaşamaya çalışıyoruz.

Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Bazen tepkiye aynı tepkiyi göstererek bastırabilirsiniz. Mesela akşam daha kapıdan girerken korona olanları konusup hep onların ortasındayım çok risk altındayım. Şuram ağrıyı acaba hastamıyım falan yapın bakalım. Halsizim deyin. Birazda canınızın kıymetini bilin. Aslında eşinizin size sorması lazım ama madem sormuyo.
ah ben bunuda denedim . ama evde yapılması gereken işler ilgilenilmesi gereken bir çocuğum var onunda ihmal etmek istemiyorum kıyamıyorum zaten akşama kadar annesini görmüyor bari akşam beraber vakit geçirelim diyorum.

Ya evet kötü bir hastalık ama korona oldum,olacağım diye diye paranoyak olmak bana çok saçma geliyor. Bende hergun duyuyorum çevremden hasta olanlar var, ama olursak da olacağız yani. Allah a bir can borcumuz var, belki yarın araba gelip çarpacak öleceğiz yani. Önlemini al, dikkat et tamam ama artık baydı yani. Hastanelerde kanser tedavisi süren,kaza geciren, kalp krizi geçiren binlerce hasta var. Korona korona artık herkes psikolojikman çökmek üzere.

anahtar kelime bu resmen hayat enerjimi sömürüyor , bakın ben artık bu korona durumunu ciddi bir şekilde kabullendim hatta artık espiri bile yapıyoruz ne yapaılım bundan kurtuluş yok önlemini al takdir ilahi diyorum . kesinlikle kendimi salmadım ama kendimide bunaltmıyorum ne yapayım.
eşimi teste göndermem bunu çok düşündüm hatta git artık dedim ama sabah vazgeçtim çünkü test alanları çok çok kalabalık oradan kapma ihtimali çok yüksek . ben hastanede olduğum halde hiç test yaptırmadım diyorum ya bazen belirti yaşıyormuş hissim oluyor ve dönem dönem pozitiflilerle temasımda var ama ciddi bir şekilde belirti vermeden test yaptırmam bu riskide alamam. heleki gerçekten korona olursa ayvayı yerim gripte yatalak yatan adam korona olursa ben naparım :) ayrıca testi bugün yaptırdık negatif haftaya tekrar başlar. :)
Koronadan önce var mıydı böyle durumları?
Yaşlı teyzeler gibi burnu akınca veremmiş gibi tepkileri?

İstisnası gerçekten az ama erkeklerin özellikle hastalıklı durumlarına oldukça rastlıyorum.
Dizi ağrıyanı koptu zannedersiniz, başı ağrısa 2 gün kendine gelemez falan.
Babam tam aksi insandır ama babam dışında ne kadar erkek arkadaşım, eşim dostum varsa gerçekten bu söylenme ve nazlanma mevcut.
Kocam zaten bir nine, annesi bile uğraşmıyor onunla.

Ne yapmak lazım bilmiyorum ama muhattap almayın mümkün mertebe diyeceğim.
Gerçekten kan emici bir durum olduğunu yaşadığımdan biliyorum, mis gibi başladığınız gününüzün içine ediliyor ya da eve gelip şöyle bir keyif yapayım dediğiniz akşam hayata küstürüyorlar o suratları, bıkbıklarıyla.

Eşinizin, komşusunun dıdısı sağlıkçı diye kıstırdığı yerde tansiyon ölçtüren teyzelerden bir farkı kalmamış. Eşiniz,mesleki deformasyonunuzu tetikliyor. Alın bir pamuk çubuğu, vicdanına kadar iteleyin ve laboratuvara ileteceğinizi söyleyin ☺ Bu evhamla hepimiz yaşamaya çalışıyoruz.
haha aynen ya tam öyle bir modu var. zaten öncesindede bir dönem böle hastalık hastası moduna geçerdi. ama bu dönemde kaldıramıyorum. zaten zorlu bir süreçteyiz. benimde piskolojim çok iyi değil. ama hayatta kalmak kendimi dinç tutmak istiyorum . kafamı dağtmak istiyorum. adam sadece kendini düünüyor hep onunla ilgilenilsin istiyor. Demiyorki bu kadın zaten bir stres altında..

Koronadan önce var mıydı böyle durumları?
Yaşlı teyzeler gibi burnu akınca veremmiş gibi tepkileri?

İstisnası gerçekten az ama erkeklerin özellikle hastalıklı durumlarına oldukça rastlıyorum.
Dizi ağrıyanı koptu zannedersiniz, başı ağrısa 2 gün kendine gelemez falan.
Babam tam aksi insandır ama babam dışında ne kadar erkek arkadaşım, eşim dostum varsa gerçekten bu söylenme ve nazlanma mevcut.
Kocam zaten bir nine, annesi bile uğraşmıyor onunla.

Ne yapmak lazım bilmiyorum ama muhattap almayın mümkün mertebe diyeceğim.
Gerçekten kan emici bir durum olduğunu yaşadığımdan biliyorum, mis gibi başladığınız gününüzün içine ediliyor ya da eve gelip şöyle bir keyif yapayım dediğiniz akşam hayata küstürüyorlar o suratları, bıkbıklarıyla.
ah ne güzelde anlamışsınız. vardı evet dönem dönem oluyor ama şuan ben kaldıramıyorum. Koronayı atlattık şükür sustu diyordum. hafta sonu başladı ayağı ağrıyormuş :) internetten bakmışta kalp hastalığında ağrırmış. Allahım ya 5 yıl kardiyolojide çalıştım duymadım ben ayağı ağrıyıpta kriz geçiren bu ilk olacak heralde. duymayay çalışıyoprum susuyorum.Ama sonuçta aynı evi paylaşıyoruz . Mesela çocuğa su ver diyorum elim dolu oluyor benim şuram ağrıyor diye başlıyor surat zaten beş karış . Hele geçe hafta dedimki eve gelmiyorum otelde kalacağım biraz kafa dinleyim. Bu nun üstüne üç beş gün geçtii koronası şimdide ayağı başladı.

Ya evet kötü bir hastalık ama korona oldum,olacağım diye diye paranoyak olmak bana çok saçma geliyor. Bende hergun duyuyorum çevremden hasta olanlar var, ama olursak da olacağız yani. Allah a bir can borcumuz var, belki yarın araba gelip çarpacak öleceğiz yani. Önlemini al, dikkat et tamam ama artık baydı yani. Hastanelerde kanser tedavisi süren,kaza geciren, kalp krizi geçiren binlerce hasta var. Korona korona artık herkes psikolojikman çökmek üzere.
bencede ya önlemini al gerisi takdir ilahi olursak olacağız da hergün oldum olacam demeklede olmuyorki. ya korona olsa varya piskolojik olarak ölür eminim.

ah ne güzelde anlamışsınız. vardı evet dönem dönem oluyor ama şuan ben kaldıramıyorum. Koronayı atlattık şükür sustu diyordum. hafta sonu başladı ayağı ağrıyormuş :) internetten bakmışta kalp hastalığında ağrırmış. Allahım ya 5 yıl kardiyolojide çalıştım duymadım ben ayağı ağrıyıpta kriz geçiren bu ilk olacak heralde. duymayay çalışıyoprum susuyorum.Ama sonuçta aynı evi paylaşıyoruz . Mesela çocuğa su ver diyorum elim dolu oluyor benim şuram ağrıyor diye başlıyor surat zaten beş karış . Hele geçe hafta dedimki eve gelmiyorum otelde kalacağım biraz kafa dinleyim. Bu nun üstüne üç beş gün geçtii koronası şimdide ayağı başladı.
Ben dün eşimden şunu duydum ‘bu kulağın arkasındaki kemiğin içinde ne var, kepçenin arkası ora çok ağrıyor beyin mi bu’ dedi.

‘Boşluktandır canım o, duyduğun sesler yankı yapıyor kafanın içinde, haklı olarak başın şişmiştir’ dedim ve sustu.
Küserek sustu ama sustu.
Ben ne bileyim kulağın arkasındaki kafatası kemiğinin içinde ne var...

Ne çektik be😂😂😂

Ben dün eşimden şunu duydum ‘bu kulağın arkasındaki kemiğin içinde ne var, kepçenin arkası ora çok ağrıyor beyin mi bu’ dedi.

‘Boşluktandır canım o, duyduğun sesler yankı yapıyor kafanın içinde, haklı olarak başın şişmiştir’ dedim ve sustu.
Küserek sustu ama sustu.
Ben ne bileyim kulağın arkasındaki kafatası kemiğinin içinde ne var...

Ne çektik be😂😂😂
ayy kipriklerim ağrıyor diyecekler yakında :) ah bende neler diyorum neler neler ama hiç bir etkisi yok. amaç bence dikkat çekmek ve ilgi alaka hep benimle olsun koca dana..

benim eşim de oluyor arada korona

hatta geçen bana senin boğazın ağrımıyor mu dedi yoo dedim inanmadı

neyse bir gün ay yoruldum ayaklarım ağrıyor dedim yok yok korona oldun sen dedi

bu arada her gün deli gibi çalışıyor dışarıda günde en az 100-150 kişi ile etkileşimde yapacak bir şey yok

Ulkece siyirmaya dogru gidiyoruz Allah sonumuzu hayir etsin. Hepimizde korku var, endise var. Insan bilmedigi hic deneyimlemedigi seyden korkar. Bazen diyorum olsam da kurtulsam en azindan olacakmiyim korkusundan cikarim ama hastaligi nasil gecirecem gecirebilecekmiyim tabi oraya da girince hic icinden cikilmiyor.
Sagliksiniz ve riskli gruptasiniz ama esiniz de bu surecte daha destek olmali size aslinda. Olursaniz da birlikte olacaksiniz. Napalim kacis yok bundan. Biraz kaderci olmak lazim su surecte. Once tedbir sonra tevekkul. Kendi yasadiginiz zorluklari anlatin bence surekli sende boyle yapinca gucum yitiyor artik deyin

Ülkenin yarısı psikolojik olarak çöktü diğer yarısı dünya yansa umrum değil modunda. Ortası olsak rahat edeceğiz de işte yok maalesef.

haha aynen ya tam öyle bir modu var. zaten öncesindede bir dönem böle hastalık hastası moduna geçerdi. ama bu dönemde kaldıramıyorum. zaten zorlu bir süreçteyiz. benimde piskolojim çok iyi değil. ama hayatta kalmak kendimi dinç tutmak istiyorum . kafamı dağtmak istiyorum. adam sadece kendini düünüyor hep onunla ilgilenilsin istiyor. Demiyorki bu kadın zaten bir stres altında..
Malesef.. Bunlar ve türevleri regl olsalardı, her ay kapıya ambulans çağırırlardı. Covidle alakaları yok esasen, bahane oldu miss gibi.

Back
X