• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gün görmeden beyaz görmek

Yalnız saç beyazlamasi genetik haberiniz olsun. Erkek kardeşimin ortaokulda beyaz saçları vardı ,baba tarafı erken beyazlayan saç yapısına sahipken ,anne tarafı tam aksi çok geç saç beyazlar. Dayımın torunu var yaşıda 50 ye yakın yeni yeni daha tek tük beyaz saçları olmaya başladı.
Bu arada kimyasal ürünler de beyaZ saç oluşumunu etkiliyor . Doğal sabunlar şampuanlar kürler yeni beyaz oluşmuş saç pigmentini eski saç rengine dönüştürebiliyor. Çok kafanıza takmayın biraz bakım çaba hallolur geçikir beyazlama. Saç beyazları için nur derler kötü birsey değilki. .insanın görünüşü zamanla çok ilerleyen yaşlarda kocar da gönlü hep aynı kalır kocamaz derler.

Eminim zor şeyler yaşamışsınızdır. Eminim çok zor şeylerin üstesinden gelmişsinizdir. Tam oh diyecekken yeni bir darbe gelmiştir.

Hayat hep zorluklarla dolu. Yaşadıklarınız ne ağır gelmiş ki beyazınıza yüklemişsiniz. Ama hayat hep yeni umutlarla dolu. Ne olursa olsun yitirmeyin umudumunuzu. Şayet size umutsuzluk veriyorsa kesin gitsin.

14'ümden itibaren beyazlamaya başlayan saçlarım, 25ime kadar hiç rahatsiz etmemisti beni. Fakat o zaman yaşadiklarim öyle yordu ki zorlanmaya başladım. O gün bugündur görmeyeyim diye boyuyorum. Umudumu yitirme hakkım yok.

Senin daralasin gelmis, sacinda beyaz gormeyeydin, baska bisey bulurdun, ay daha yasin basin kac, 40 imi gecmisim zaten valla yolarim😣

Yazdıklarım normal bir yaşantı için gereksiz acıtasyon gibi duruyor olabilir ama çocukluktan çıkar çıkmaz evlendirilen ve kendini tanımazken kucağına çocuk verilen biri için o kadar da abartı değil inanın. Nedense dünyadan gardımı almadan yaşlanmayacakmışım gibi gelirdi. Şu an boşanma aşamasında olsam da yeni ve nispeten huzurlu bir yaşam için sıfır noktasındayım. Gelecek için hala önümde fırsatlar olsa da ortada ağlayarak, acıyla, aşağılanmışlıkla, yaşıtlarıma imrenerek geçip gitmiş bir ilk gençlik var ve artık onları yeniden yaşama şansım yok. O yüzden biraz zoruma gitti beyazlar.
Ben sizi okadar iyi anliyorum ki. Daha gözler dogru düzgün acilmadan omuzlara yüklenen o agir yüklerden. Cocukluk ergenlik ve gencligi atlayarak birden kocaman kadin olmak zorunda kalinmislik. Iyi bilirim yasamayan bilmez lüzumsuz dram zannederler

Bugün çok garip hissediyorum. Saçlarımın arasında ilk beyazı, hatta beyazları gördüm. Ergenliğimi, gençliğimi yaşayamadığımdan dolayı sanırım, kendimi hep önümde koca bir gençlik varmış ve bu kötü kabuslardan uyanıp gerçek hayata başlayacakmış gibi hissederdim. Şimdi ise orta yaşlılığa ilk adımı attığım gerçeğiyle yüzleşiyorum. Eskisi kadar hayal kuramadığımdan belliydi rüyada olmadığım. Yine de insan uyanacağına inanmak istiyor. Bir yandan da rahatladım sayılır. Artık saçları beyazlamaya başlamış biri olarak kendi kararlarımı kendim verebilirim ve bunun için kimseye hesap verme ihtiyacı hissetmiyorum. Hissetmemeliyim.

Hoşçakalın gençlik hayallerim, hoşçakalın yeniden başlama umutlarım. Merhaba orta yaşlar, umarım en azından siz insaflı davranırsınız.

Murat Menteş'in de dediği gibi;

şeyhim 14 milyar yıl ne çabuk geçti
yaş kırk oldu kırklara karışamadım
ben defterden sildim ölümsüzlüğü
şeyhim kainata alışamadım.

28 mııı ben şok.
Ben sizi yazdıklarınızdan 40 falan sandım

Back
X