• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gün görmeden beyaz görmek

Bugün çok garip hissediyorum. Saçlarımın arasında ilk beyazı, hatta beyazları gördüm. Ergenliğimi, gençliğimi yaşayamadığımdan dolayı sanırım, kendimi hep önümde koca bir gençlik varmış ve bu kötü kabuslardan uyanıp gerçek hayata başlayacakmış gibi hissederdim. Şimdi ise orta yaşlılığa ilk adımı attığım gerçeğiyle yüzleşiyorum. Eskisi kadar hayal kuramadığımdan belliydi rüyada olmadığım. Yine de insan uyanacağına inanmak istiyor. Bir yandan da rahatladım sayılır. Artık saçları beyazlamaya başlamış biri olarak kendi kararlarımı kendim verebilirim ve bunun için kimseye hesap verme ihtiyacı hissetmiyorum. Hissetmemeliyim.

Hoşçakalın gençlik hayallerim, hoşçakalın yeniden başlama umutlarım. Merhaba orta yaşlar, umarım en azından siz insaflı davranırsınız.

Murat Menteş'in de dediği gibi;

şeyhim 14 milyar yıl ne çabuk geçti
yaş kırk oldu kırklara karışamadım
ben defterden sildim ölümsüzlüğü
şeyhim kainata alışamadım.

dava açtınız mı? Pazartesi dilekçe vereceğim dediniz ve kaç pazartesi geçti. Verdiniz mi? Herhalde koltuk altlarınız bile beyazlayana kadar buraya ah vah diye konu açıp bir adım bile atmayacaksınız.

bakın bu konuya birazdan saçı 13 yaşında bile beyazlamış birileri gelicek. hissediyorum.
aaaa benmişim. yani yorumu yazan ben.:KK70: görümcemin 13ünde beyazlamış. ciddiyim:110: öyle elem kederi vsyokmuş bide. 13 yaşında yahu :confused:
28 yaşınıza gelmişsiniz e bi zahmet bir tel çıksın. fizyolojik bi olay bu. hemen edebiyat kasmışsınız:bicak:

Bugün çok garip hissediyorum. Saçlarımın arasında ilk beyazı, hatta beyazları gördüm. Ergenliğimi, gençliğimi yaşayamadığımdan dolayı sanırım, kendimi hep önümde koca bir gençlik varmış ve bu kötü kabuslardan uyanıp gerçek hayata başlayacakmış gibi hissederdim. Şimdi ise orta yaşlılığa ilk adımı attığım gerçeğiyle yüzleşiyorum. Eskisi kadar hayal kuramadığımdan belliydi rüyada olmadığım. Yine de insan uyanacağına inanmak istiyor. Bir yandan da rahatladım sayılır. Artık saçları beyazlamaya başlamış biri olarak kendi kararlarımı kendim verebilirim ve bunun için kimseye hesap verme ihtiyacı hissetmiyorum. Hissetmemeliyim.

Hoşçakalın gençlik hayallerim, hoşçakalın yeniden başlama umutlarım. Merhaba orta yaşlar, umarım en azından siz insaflı davranırsınız.

Murat Menteş'in de dediği gibi;

şeyhim 14 milyar yıl ne çabuk geçti
yaş kırk oldu kırklara karışamadım
ben defterden sildim ölümsüzlüğü
şeyhim kainata alışamadım.

16 yaşımdan bu yana saçlarımda beyazlar var ve ben onlarla çok mutluyum, beni yaşlandıramadılar aksine ben ruhen hala 16 yaşımdayım kendinizi sevin ve ruhunuzu hep genç tutun sevgiler...

Şurada hislerimi paylaşayım dedim ama bazıları sanki sorunum yaşımlaymış gibi anlamış. Benim derdim yaşım değil, yaşanmışlığım ve yaşanmamışlığım. Öylesine içlendim yazdım ama pişman oldum.

Kardeş beyaz saçın kötü şeyler yaşamak, çok çekmekle alakası yok.. o şiirlerde, türküler de böyle yorumlanır da ciks seni kandırmış onlar.. 20 yasimda 15 20 beyaz vardi simdi 30 um dipler cogu beyaz..

yapmayin yahu,
benim komsum 60 yasinda, fitness a gidiyor valla, diger 60 kusur yasindaki is arkadasim Justin Bieber konserine gitmisti korona oncesi.

daha yolunuz uzun, huzur bulursunuz ve mutlu olursunuz ilerleyen yaslarinizda umarim.

Kötü şeyler yaşamışsınız umarım bundan sonra çok güzel ve huzurlu bir hayatınız olur ama saçınızdaki beyazlara bu kadar kafayı takmayın zira sonuçta beyaz saçın boyamak gibi bir çaresi var, saç yaşlılık demek değildir yeter ki ruhunuz yaşlanmasın.
Teşekkür ederim sanırım ruhum bedenimden çok daha yaşlı.

Saçların bu zamana kadar..bunca yasanmisliklara rağmen beyazlamadiysa gene şanslısın derim.Kendini bu halinle de sevecek ...kabulleneceksin inan bana 😊 Ev bark olayini cozebildin mi?
Bir süre, ortalama 6 ay kadar bu evde yaşamaya karar verdim. Uzaklaştırma için karar bekliyorum. Aslında kapıyı çekip sessizce gitmeyi tercih ederdim ama 2 çocukla yeni bir yuva kurmak için çok fazla para gerekiyor. Tüm paramı böyle daha ilk adımda kaybetmek istemiyorum. O yüzden evden 6 ay kadar çalışıp en azından yeni ev yeni düzen için bir hazırlık yapacağım inşallah.

dava açtınız mı? Pazartesi dilekçe vereceğim dediniz ve kaç pazartesi geçti. Verdiniz mi? Herhalde koltuk altlarınız bile beyazlayana kadar buraya ah vah diye konu açıp bir adım bile atmayacaksınız.
Adım atmadığımanasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? Her adımım için konu açarsam banlanırım muhtemelen. Hayır hiçbir yerimin beyazlamasını beklemiyorum. Vekalet verdim. Dava için avukatı bekliyorum. Artık iş onda.

Teşekkür ederim sanırım ruhum bedenimden çok daha yaşlı.
Yaşanmış kötü şeyler, yaşanamamış hayalleriniz yüzünden ruhunuzu yaşlı hissediyorsunuzdur ama henüz yaşayamadığınız hayalleriniz ve yaşamak istedikleriniz için geç değil, hayallerinize ve umutlarınıza hoşçakal demişsiniz, aksine hoşgeldin yeni hayatım, yeni umutlarım hayallerim demeyi seçin bence, hiçbir zaman hoşçakal diyecek kadar umutsuz olmayın, 80-90 yaşındaki insanlar dahi son anlarına kadar umut etmekten vazgeçmezken siz de vazgeçmeyin lütfen.
Eliniz kolunuz tutarken sağlıklıyken dermansız dertlerden ve ölümden gayrısının üstesinden gelecek kadar muhteşem bir canlıdır insan.

Yaşanmış kötü şeyler, yaşanamamış hayalleriniz yüzünden ruhunuzu yaşlı hissediyorsunuzdur ama henüz yaşayamadığınız hayalleriniz ve yaşamak istedikleriniz için geç değil, hayallerinize ve umutlarınıza hoşçakal demişsiniz, aksine hoşgeldin yeni hayatım, yeni umutlarım hayallerim demeyi seçin bence, hiçbir zaman hoşçakal diyecek kadar umutsuz olmayın, 80-90 yaşındaki insanlar dahi son anlarına kadar umut etmekten vazgeçmezken siz de vazgeçmeyin lütfen.
Eliniz kolunuz tutarken sağlıklıyken dermansız dertlerden ve ölümden gayrısının üstesinden gelecek kadar muhteşem bir canlıdır insan.
Umut edebilmeyi, geleceğe güzel bakabilmeyi çok deniyorum. Sürekli kendimi ayakta tutmak için bahaneler üretiyorum. Yeni yollar denemek için enerjimi yüksek tutmaya çalışıyorum ama o kadar çok cephede savaşmak zorundayım ki bir bakıyorum kendimi kaybetmiş yine bilinçsiz ve kontrolsüz bir şekilde ağlama ve cinnet krizlerine girmişim. Hala uzaklaştırma çıkmadığı için zorla eve gelen bir zorba, bir dediği bir dediğini tutmayan aile, geçim sıkıntısı hepsi bir arada. Kendimi sürekli dişlerimi sıkarken ve kaşlarımı çatarken buluyorum. Kaşlarımın arasında şimdiden çizgiler belirmiş. Kocaman bir stres ve nefret topuyum. Ama bir yanım güzel günleri hayal etmekten vazgeçmiyor. Yarın tekrar avukatla görüşeceğim. Umarım iyi bir şeyler duyabilirim ve bahsettiğiniz gerçekleri kendime hatırlatacak enerjiyi bulabilirim💐

65-70 yaşındaki insanlar saçlarında hiç siyah olmadığı halde hala bişeyler için çabalıyorlar..hayat devam ediyor çünkü...gençlik hayalleri ayrı bişey mi? Hayal hayaldir..Neden hoşçakal olsun...Orta yaşa geldim şimdi su hayalleri bırakıp daha orta yaş hayaller kuracağım mı diyorsunuz? Hayal hayaldir yahu

Umut edebilmeyi, geleceğe güzel bakabilmeyi çok deniyorum. Sürekli kendimi ayakta tutmak için bahaneler üretiyorum. Yeni yollar denemek için enerjimi yüksek tutmaya çalışıyorum ama o kadar çok cephede savaşmak zorundayım ki bir bakıyorum kendimi kaybetmiş yine bilinçsiz ve kontrolsüz bir şekilde ağlama ve cinnet krizlerine girmişim. Hala uzaklaştırma çıkmadığı için zorla eve gelen bir zorba, bir dediği bir dediğini tutmayan aile, geçim sıkıntısı hepsi bir arada. Kendimi sürekli dişlerimi sıkarken ve kaşlarımı çatarken buluyorum. Kaşlarımın arasında şimdiden çizgiler belirmiş. Kocaman bir stres ve nefret topuyum. Ama bir yanım güzel günleri hayal etmekten vazgeçmiyor. Yarın tekrar avukatla görüşeceğim. Umarım iyi bir şeyler duyabilirim ve bahsettiğiniz gerçekleri kendime hatırlatacak enerjiyi bulabilirim💐
Sanırım çalışmıyorsunuz, bence ama az ama çok demeden kendinize iş bakın, bu kurumsal bir market olabilir, eli yüzü düzgün sağlam bir işyeri olabilir, en azından hayata yeniden umutla bakmanız, özgüven sorunu yaşıyorsanız bunu çözebilmeniz, bir amaca tutunmak için sebebiniz olur çalışmak, ailenizin de söylediklerini o kadar dikkate almayın, siz kendinize ve umutlarınıza odaklanın, hayallerinize tutunun, gerisi çorap söküğü gibi gelir, gerekirse biraz birikim yapar herkesten uzak bir hayat kurarsınız, mesleğiniz var mı bilmiyorum ama kurumsal zincir marketlerden birinde çalışırsanız başka bir şehirdeki şubesine bile gönderilmeyi talep edebilirsiniz sanırım, önce boşanma işini halledin devamında zaten hayat size en iyi yolu gösterecektir Hoppa

15 yaşında saçım beyazlamıştı birçok tel beyazdı ama hiç sorun etmedim çünkğ hayatta sorun edecek daha çok şey var boşverin hayatı yaşayın

Sanırım çalışmıyorsunuz, bence ama az ama çok demeden kendinize iş bakın, bu kurumsal bir market olabilir, eli yüzü düzgün sağlam bir işyeri olabilir, en azından hayata yeniden umutla bakmanız, özgüven sorunu yaşıyorsanız bunu çözebilmeniz, bir amaca tutunmak için sebebiniz olur çalışmak, ailenizin de söylediklerini o kadar dikkate almayın, siz kendinize ve umutlarınıza odaklanın, hayallerinize tutunun, gerisi çorap söküğü gibi gelir, gerekirse biraz birikim yapar herkesten uzak bir hayat kurarsınız, mesleğiniz var mı bilmiyorum ama kurumsal zincir marketlerden birinde çalışırsanız başka bir şehirdeki şubesine bile gönderilmeyi talep edebilirsiniz sanırım, önce boşanma işini halledin devamında zaten hayat size en iyi yolu gösterecektir Hoppa
Aslında üniversite mezunuyum ama inanmadığım bir mesleği yapabilecek gücü kendimde bulmuyorum. Hizmet vereceğim kişilere de haksızlık yapmak istemiyorum. Uzun zamandır el emeği oyuncak, dikiş vs işleriyle uğraşıyorum. Şu anda da bir bez bebek yapıyorum mesela. Bunları instagram, hepsiburada gibi mecralarda satmayı planlıyorum. Bu işten umutluyum ama zanaat olduğu için muhteşeme ulaşmak için çok zaman harcıyorum. Ama devam edeceğim çünkü ortaya bir oyuncak, üstelik sanat değeri olan bir ürün çıkarmak çok hoşuma gidiyor. Ruhum dinleniyor. Birkaç güne sayfa açıp satışa başlayacağım. Fiyatı el emeğinin çok altında tutacağım. Eminim insanlar bu fedakarlığı görüp farkıma varacaklardır. Bu beni ayakta tutan en büyük umudum. Olacak, olduracağım bu işi.

benimde cikti...
ilk gördügümde bende üzülmüstüm. ama sonra senin gibi sevdim hatta boyamayi dahi düsünmüyorum. benim beyazlarimda son yillar yasamis oldugum üzüntü stresden cikti diye varsayiyorum. cunku daha 30 yasinda dahi degilim ve ailemde böyle erken beyazlari cikan olmamis.

ama daha bebe sayiliriz yinede caktirma :) önümüzdeki yillar insallah daha güzel olur

Yapma allahaskina yaşın kaç ki daha 30 bile olmamışsin. Ben 24 yaşındayım benim de saçımda beyaz var :) hiç de hoşçakalın yeniden başlamak falan gibi şeyler yok, istersen 60inda da yeniden başlayabilirsin. Evet çok çekmişsin ama birakmamissin kendini, hala genceciksin, üstünde gencligin mucadeleciligi var herşeyden önce. Ne orta yaşı

Fazla depresif değil misiniz sizce de?
Profilinizdeki yaşınız doğruysa 28. Bir tel beyaz görünce bu panik nedendir? 16 yaşında saçları beyazlayan arkadaşım var, onun komple kendini bırakması lazımdı o zaman.
Ömrümüz kaç yıldır onu bile bilmezken yaşanan yıla, fiziksel olarak beyazlara ve kırışıklıklara göre orta yaş kime göre neye göre?
Bende o gruptanım 15 yaşımdan beri beyazlarım var yaş 33 son 4 ayda çok daha arttı ama en çok sağ ön saçlarım koca tutam bembeyaz olma yolunda hızlanmaya karar verdiler 😬 hiç dertlenmiyorum dertlenmedim de bu yaşıma kadar saçlarımda beyaz var diye Ben kendimi böyle de çok seviyorum 🤗

Back
X