Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok teşekkür ederim, Evet yaa biz bu süreçleri resmen beraber atlattık sizin desteğiniz ve yaptigimiz sohbetlerimiz çok yararlı oldu ve surece renk kattı:)) Senin burnunda çok harika olmuş ve yakışmış yüzüne canım güle güle kullanBiz zaten sohbet ediyorduk ama bu da çok yararli bir yazı olmuş gerçekten sen şanslı olanlardansın Canım güzelliğine güzellik katmış çok başarılı olmuş darısı benim başıma![]()
Evet canim,tamamen doktoruna bağlı bu işler, devlet hastanesi veya özel hiç farketmiyo eğer doktor iyiyse her koşulda yapıyo işini:) Bakan gözlerinin güzelliği canımTekrar tekrar bakıyorum bayıldım ya Demekki özel daha iyi dememek lazım devlet hastanesi olmasına rağmen doktor işini o kadar güzel yapmış ki ellerine sağlık sana çok yakışmış yeni burnun güle güle kullan canım benim![]()
Çok teşekkür ederim:) ben ameliyat öncesi bu tarz paylaşımları çok okumuştum ve simdi de yazmak istedim,resimlerle de daha aciklayici oluyorMasallah çok güzel olmuş. Guzelligine güzellik katmış. Resimlerini koyman da herkes için faydalı olmus.
Evet ya eski burnum bir felaketti okadar uzun eğik ve kemerliydi ki tüm ifademi bozuyordu,keşke daha önce olsaymisim diyorum :)) güzel düşüncelerin için de çok teşekkür ederim canım:)Eski burnun cok kötüymüş iyi ki olmuşsun çççooook yakışmış.
Burun ucunun üstünde dikiş ilk kez sende gördüm ama
Teşekkür ederim:))) Ankara Polatlı duatepe hastanesi Dr.talha Tanyeli ne oldum. Kendisi KBB ci. Ücretsiz yaptirdimharika olmus burnun cok begendim hangi hastanede oldunuz acaba doktorun adini ogrenebilir miyim? gecmis olsun![]()
Tweety,canım çok tesekkur ederim:)) seninkide çok hoş olmuş:)Cok güzel ya maşallah,
Oturmuş burnun şişliklerin gitmiş bayagı![]()
Selam kızlar,
Uzun süredir ameliyat olmak istiyordum ve sonunda oldum. Ameliyat itibariyle şuan 20. Gunum. Ameliyattan önce çokça araştırma yaptım ve gün gün oluşan degisimi anlatan yazıları büyük bir merakla okudum ve bana çok yardımcı oldu. Şimdi bende yazarak ve resimleyerek gün gün anlatıcam sizlere:)
Öncelikle sorunumdan bahsetmek istiyorum. Burnumda Septum deviasyonu vardı ve sol taraf tamamen tıkalıydı. Ayrıca burnum kemerli, ucu düşük ve eğikti. Yani çok fazla sorunum vardı. Ameliyat şarttı benim için.
Doktor araştırması kısmı bende çok kısa sürdü birkaç doktor gezdim ve içime sinene gün aldım. 2 ay sonra Devlet hastanesinde KBB doktoru ameliyatımı yapacaktı.
Ameliyattan bir gün önce tahlillerim yapıldı ve herhangi bir sorun çıkmadı.
Beklenen gün geldi çattı,sabah 9 da ameliyata alındım. Gece 12 den sonra bişey yememek gerekiyor,anestezi icin. Aç karınla gitmek lazım. Su dahi içmiyorsunuz. Bunun dışında, eğer kullaniyorsaniz kan sulandırıcı aspirin ve benzeri ilaçları ameliyat öncesinde kesmek gerekiyor. Bu kısımda başka dikkat edilcek nokta yok:)
Anestezi kısmı birçok insanı tedirgin ediyor fakat inanın nasıl bayildiginizi bile anlamiyorsunuz,herşey çok çabuk olup bitiyor.
Ve "çok güzel bir bunun oldu uyan" sözleri ile uyandırıldım. Ağrı sızı namına bişey yoktu fakat boğazım çok aciyordu yutkunurken sorun yaşıyordum ve gerçekten çoook acıkmıştm,bunun dışında bir sorunum yoktu. Doktorum burnuma silikon tampon koyduğu için çok rahat nefeste alıyordum :)
Ameliyat sonrası bazı insanlar kan kusuyormus fakat bende öyle bişey olmadı hatta en ufak bir miğde bulantısı bile yaşamadım. 5 saat sonra yemek yedim. Çorba bu süreçte sizin temel besin kaynağınız olacak arkadaşlar:) Ağzımı tam olarak açamıyordum,üst dudağım ve o kısımlar çok uyusmustu. Neredeyse oturur vaziyette durarak ve her yarım saatte bir buz koyarak ilk günü devirdim. Morlugum yok denecek kadar azdı ama sisligim biraz vardı. Burnuma gelirsek uç kısmı baya sismisti çünkü o kısımda deri biraz kalındı ve ödem toplamıştı. Doktor deri orda kalın olduğu için oraya ayrı dikiste atmıştı,fotoğraflara eklicem.
İlk gece rahat uyudum,silikon tamponlardan nefes alabilmek bu konuda bana yardımcı oldu.
2. Gün: Taburcu oldum,buz uygulamasına devam,doktor antibiyotik, ağrı kesici , antibiyotik krem ve alerji ilacı reçete yazdi. Burnumun önündeki bez alındı,çünkü çok az kanamam oldu. Dikiş kısımlarına krem suruldu. Eve geldikten sonra burnum sizlamaya başladı. Zonklama tarzında ağrı çekiyordum ve ağrı kesici dindirmiyordu. Buz koymama rağmen şişlerim çoğaldı.
3.gun: şişlik iyice arttı , iştah yok, ağrı çoğaldı, zor bir gündü.
4. Gün: iştah biraz yerine geldi,şişlik hat safhada. Ağrı dindi. Tüm gün yatıyorum. Silikon tamponlar arada tıkanıyor.
5. Gün: şişlikler azalıyor,ağrı yok,iştah yerinde. Tamponlar aynı durumda.
6. Gün: şişlikler yüzümun aşağısına indi azalmaya devam ediyor. Bir önceki gün ile pek bir fark yok.
(İlaçlarımı düzenli olarak kullandım fakat yinede burun ucumda kan birikiyordu çünkü ara ara kan sızıyor burnunuzdan ve bu kuruma yapıyor orda. Bu konuda biraz zorlandım ama kulak çubuğunu ıslatarak yavaş yavaş temizledim ve dikis yerlerimi kremledim,bunu rutin olarak hergun yaptim)
7. Gün: Tamponları aldırmaya gittim , neden bilmiyorum ama bu işlem canımı çok yaktı ,bayıldım resmen:) ama tabiki herkeste farklı oluyor bu durum,bazı kişilerin hiç canını yakmamis. Bence bünye meselesi. Daha sonra ise dikislerim ve alçım alındı. Ardından doktor biraz içini temizledi ve fizyolojik damla kullanmamı ve kremimi hiç aksatmamamı söyledi.
Eve geldiğimde aynadan kendimi inceledim. Çok şiş fakat düzgün bir burun. " Bu benim mi şimdi ? " Diye kendi kendime sordum , ifademi değiştirmişti ve garipsedim. Beğendim ama yinede yabancıladım. Burnumun iki deliğinden de nefes almak ne kadar guzel bir hismis farkına vardım:) sadece burun değildi garipsediğim. Sivilceler! Yüzümü bir haftadır doğru düzgün temizleyemedigim icin suratım sivilce tarlası gibiydi
Artık ağzımı da rahatça kullanıyordum,bu beni çok rahatlattı çünkü hiç sağlıklı beslenmemistim ve 3 kilo vermiştim. Hemen yemeklere saldırdım:)))
Daha sonrasında bol bol su içmeye, geceleri iki yastıkla uyumaya, burnumu korumaya , ilaclarimi kullanmaya devam ettim.
Sonuç olarak : O bir hafta gerçekten çok zordu benim için. İlk zamanlar ağrım oldu,kanama vs. Yoktu ama ağrı beni çok yıprattı . Ağzımı acamamak yemek yiyememek,sürekli yatmak, şişlikler,sivilceler beni bezdirdi. Fakat tum bunlara ragmen suan sonuçtan çook memnunum. Yeni burnumu beğeniyorum ve etrafımdaki insanlardan da güzel tepkiler aldım:)
Umarım olmayı düşünen arkadaşlarınkide başarılı geçer,yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, sevgiler:)
Tesekkur ederim canım benim:))Tü tü maşallahh ba-yıl-dımmm![]()
Milenay Kaç gün oldu canım senin ki hâlâ ödem var demiTesekkur ederim canım benim:))
21. Gün canım,bugün kontrole gittim ödemli dedi doktorMilenay Kaç gün oldu canım senin ki hâlâ ödem var demi
Ödemli ama çok iyi duruyo bu hali bile yandan hiç belli değil bu Arada benim lise arkadaşıma çok benziyorsun Ya onun da burnu senin eski burun gibi kemerliydi dikkatli baktım da göz rengi falan acayip benziyorsunuz21. Gün canım,bugün kontrole gittim ödemli dedi doktor
Çok güzel olmuş gerçekten ben de senin gibi Keşke daha önce olsaydım diyenlerdenim. Daha önce olmadığım için şimdi çok pişmanımEvet ya eski burnum bir felaketti okadar uzun eğik ve kemerliydi ki tüm ifademi bozuyordu,keşke daha önce olsaymisim diyorum :)) güzel düşüncelerin için de çok teşekkür ederim canım:)
Burun ucumdaki dikişler sanırım kıkırdakların iyi kaynaşması için çünkü eski burnum aşırı düşüktü doktor da böyle bir çözüm buldu :)