Gün icin doner yanına salata ve serbetli tatli tarifi arıyorum

Narinkizim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2012
1.387
109
123
Aksaray
Arkadaslar cogu arkadaşımın tarifine baktım eşsiz hepside yakın zamanda evimde gün olacak misafirler dışarıdan doner söylüyormuş ev sahibi de tatli ve donerim yanına uygun sogus tarzı salata yapıyormuş mutfakta pek becerikli değilim ve çalıştığım icin zamanım kısıtlı onerebileceginiz yüzümü kara çıkarmayan tariflerinizi bekliyorum

Etin yanında soğan salatası güzel olur aslında soğanları piyazlık doğrayın içine biraz tuz atın ve o tuzla iyice karıştırın 10 dk kadar soğan tuzun içinde kalsın daha sonra acılığı gitsin diye bir kaç kere yıkayın yıkadıktan sonra suyunu süzün süzgeçin içine koyun,suyunu süzdükten sonra içine tuz,pul biber,limon ekşisi,sumak ve zeytinyağı ve maydanozu katın ve harmanlayın.

Yeşil salata yapabilirsiniz yada semizotu salatası yapabilirsiniz normal salatasını domatesli,soğanlı ve bir diş sarımsaklı salatasını yada yoğurtlusunu yapabilirsiniz.

Şerbetli tatlıda revani yapabilirsiniz.

Tesekkur ediyorum canım evet soğan salatasını kesin yapacagım o aklımda hatta icine isiot ve sirke atsam olur mü peki yanına çoban salatası yapsam cok mü basit olur soğan domates biber maydanoz salatalık nar eksisi limon ve zeytin yagiyla devamını beceremeyebilirim galiba bir arkadaşımın annesi gul tatlısı dedi cok basit diye bir de Cahide de kofte tatlısı var o cok hoşuma gidiyor ama beceremezsem ya

Ben soğan salatasını hiç sirkeli ve isotlu yemedim o yüzden o konuda birşey diyemem,çoban salatasını yapabilirsin yada yoğurtlu bir meze yapabilirsin merak etme becerirsin canım internette ölçülü tarifler var onları uygula istersen.

Yogurt,dereotu, nane sarımsak az kekik kirmizi biber ve yogurt icine beyaz peynir ve salatalıkların ustune sürsem cok mü alakasız kaçar teyzeler bunu yiyecek miyiz diye sorar mı ki

Yogurt,dereotu, nane sarımsak az kekik kirmizi biber ve yogurt icine beyaz peynir ve salatalıkların ustune sürsem cok mü alakasız kaçar teyzeler bunu yiyecek miyiz diye sorar mı ki

Yoğurtlu peynirli karşımı salatalıkların üstüne mi süreceksin bilemiyorum ama pek beğenilmeyebilir.Kırmızı salçalık biberler var onları alıp közle pazarda bulabilirsin közledikten sonra kabuklarını hafif bir şekilde soy daha sonra biberleri fazla büyük olmadan küçültebilirsin doğrayarak daha sonra içine sarımsak ve yoğurdu kat istersen hafif dere otu katabilirsin bunları karşıtır servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirebilirsin yada hafif bir tereyağı eritip dökebilirsin.

Etimek salatası nasıl olur.

Etimek Salatası

MALZEMELER
1.5 Paket Etimek
3 su bardağı Yoğurt
2 diş Sarımsak
2 adet Közlenmiş kırmızı biber küçük parçalar halinde doğranmış
1 adet Közlenmiş patlıcan küçük parçalar halinde doğranmış
Havuç rendelenmiş
Kara lahana rendelenmiş
Turşu rendelenmiş
İsteğe bağlı haşlanmış mısır ,salatalık ekleyebilirsiniz.

YAPILIŞI

Akşamdan etimekler tepsiye dizilir .Üzerine bolca sarımsaklı yoğurt dökülür...Streç film ile sarılıp dolaba konur.Ertesi gün yoğurt az olduysa tekrar eklenir . Malzemelerle süslenir Afiyet olsun:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…