Günaha girmek istemiyorum ama :((

sheker_qirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2010
102
0
46
Adana
Kızlar esimin is yerinde çalışan kadın (esimin 30 senelik aile dostları) ben evlendiğim günden beri bana acayip soğuk davranıyor kıskanç bakışlarını üzerimde hissediyorum bunu esime söylediğimde kabul etmiyordu..esın benle evlenmeden önce he hafta evine davet eden kadın ve kocası (kocası da esimin yanında çalışıyor) biz evlendikten sonra bir kere bile evine davet etmedi..neyse ben anlıyordum benden hoşlanmadığını takmiyordum açıkcası taa ki düne kadar..dün bı yerde benim icin demiski "ben bu kızdan hiccc elektrik alamıyorum,uyusmuyoruZ" ben bunu duydum ve soluğu esimin is yerinde aldım bahanem de internette isim var oldu..neyse öylesine kadınla sohbet etmeye başladım konuştum konuştum en son benim hakkımda söylediklerini itiraf ettirdim.dediki "canım senle neden elektriklerimiz tutmuyor ya yanlış anlama belki duymussundur 4 senelik evlisin hiçbir aksam bulusamadik" tabii ben ona duyduğumu ima ettim ondan sonra itiraf etti..ben de kibarca bunun kendisinden kaynaklandığını açıkladım..şirketimizde çalışan bir kadın nasıl bana senden elektrik alamıyorum diyebilir diye esimin yanına gittim esım de çok sinirlendi dediki seni sevmediğini taım ediyordum ama haddini bildirecem kadına dedi..kocası da esimin zamanında çok yakın arkdsiymis çok zenginlermis iflas etmişler esım de kari koca ikisini ise almış..bir de benim yaslarında bir kızları var..neyse esime dedimki beni sevmeyen bir kadına her ay maaş veriyosun saygisiz bı insan ben kötü bile olsam patronunun karisiyim (bu lütfen yanlış anlaşılmasın kendimi üstün görmüyorum kimseyi de kucumsemiyorum mesela ben öğretmenim ve müdürüme diyemem ki senden elektrik alamıyorum) neyse esime dedimki bu kadını isten çıkar nefret dolu bakışlarını görmek istemiyorum esım de tamam 1-2 ay icinde çıkarcam dedi şimdi de vicdan yaptım esime dedimki çıkarma allahından bulsun ama her gittiğimde o kadını görünce tüylerim urperiyor o kıskanç bakışlarından dolayı..annem yasında kadın ne diye benimle uğraşıyor!! Nasıl davranmam lazım bilemiyorum bir de esım ve ailesi bu kari-kocaya çok önem veriyorlar çok simartmislar!!!! Ama ben ne kadını ne kocasını görmek istemiyorum onun yüzünden esimin is yerine bile gitmek istemiyorum :26:

bence yanlıs yapmıssınız sonucta orda sız calısmıyorsunuz gormemek ıcın ısyerıne gıtmeyın dısarda gorusmeyın..boyle yaparak bı ınsanın ekmegıyle oynamıs oluyorsunuz:19::19::19::19::19:

ah alırsınız kimsenin ekmeğiyle oynamayın. sizden elektrik aalamadığını herkese söylemişse bu onun densizliği ama ekmekle oynamak başka şeye benzemez sakın yapmayın böyle bişeyi.bu arada bir laf var '' Allah kimseyi gördüğünden etmesin '' diye zamanında durumları çok iyiymiş şimdi onlara ne kadar zor geliyordur biliyor musunuz eski yaşam standartlarının çok altına inmeleri.

senin yaşında kızları varmış
belki kızlarını kocana vermek istemişlerdir zamanında:27:
benim de başıma buna benzer bişey gelmişti de direk aklıma bu geldi

bu arada bu sebeple bence de işten çıkartmayın değmez yazık günah

Son düzenleme:
Kızlar esimin is yerinde çalışan kadın (esimin 30 senelik aile dostları) ben evlendiğim günden beri bana acayip soğuk davranıyor kıskanç bakışlarını üzerimde hissediyorum bunu esime söylediğimde kabul etmiyordu..esın benle evlenmeden önce he hafta evine davet eden kadın ve kocası (kocası da esimin yanında çalışıyor) biz evlendikten sonra bir kere bile evine davet etmedi..neyse ben anlıyordum benden hoşlanmadığını takmiyordum açıkcası taa ki düne kadar..dün bı yerde benim icin demiski "ben bu kızdan hiccc elektrik alamıyorum,uyusmuyoruZ" ben bunu duydum ve soluğu esimin is yerinde aldım bahanem de internette isim var oldu..neyse öylesine kadınla sohbet etmeye başladım konuştum konuştum en son benim hakkımda söylediklerini itiraf ettirdim.dediki "canım senle neden elektriklerimiz tutmuyor ya yanlış anlama belki duymussundur 4 senelik evlisin hiçbir aksam bulusamadik" tabii ben ona duyduğumu ima ettim ondan sonra itiraf etti..ben de kibarca bunun kendisinden kaynaklandığını açıkladım..şirketimizde çalışan bir kadın nasıl bana senden elektrik alamıyorum diyebilir diye esimin yanına gittim esım de çok sinirlendi dediki seni sevmediğini taım ediyordum ama haddini bildirecem kadına dedi..kocası da esimin zamanında çok yakın arkdsiymis çok zenginlermis iflas etmişler esım de kari koca ikisini ise almış..bir de benim yaslarında bir kızları var..neyse esime dedimki beni sevmeyen bir kadına her ay maaş veriyosun saygisiz bı insan ben kötü bile olsam patronunun karisiyim (bu lütfen yanlış anlaşılmasın kendimi üstün görmüyorum kimseyi de kucumsemiyorum mesela ben öğretmenim ve müdürüme diyemem ki senden elektrik alamıyorum) neyse esime dedimki bu kadını isten çıkar nefret dolu bakışlarını görmek istemiyorum esım de tamam 1-2 ay icinde çıkarcam dedi şimdi de vicdan yaptım esime dedimki çıkarma allahından bulsun ama her gittiğimde o kadını görünce tüylerim urperiyor o kıskanç bakışlarından dolayı..annem yasında kadın ne diye benimle uğraşıyor!! Nasıl davranmam lazım bilemiyorum bir de esım ve ailesi bu kari-kocaya çok önem veriyorlar çok simartmislar!!!! Ama ben ne kadını ne kocasını görmek istemiyorum onun yüzünden esimin is yerine bile gitmek istemiyorum :26:

nasıl bir bakış açısı bu ya. patronun karısısınız die sizden elektirik almak zorunda mı. zaten bu zihniyette biriyseniz elektrik almaması çok normal. ben olsam bende almam. bu sebeple işten çıkarılır mı bi insan ya. size karşı öfkeyle doldum şu an.

kimse kimseyi sevmek zorunda değil elektrık almak zorunda degıl neden benden hoşlanmıyorsun diyede öyle işyerıne baskına gider gibi gidilmez ...çok cocuksu davranıyorsunuz nedemek benı sevmeyen kadına maas verıyorsun orası bir iş yerı siz birbirinizden hoşlanmayabılılırsınız ama onlar ortak iş yapıyor bence cocuk gibi mızmızlamayın bu sekıl

esıne saygı gostemek zorunda tabıkı sanada(ınsan olarak) ama sana karsı bı saygısızlıgı olmamıskı elektırık almıyorm demıs olabılır kımse bırbırını sevmek zorunda degıl:50: sen eger o kadına PATRON KARISI oldugunu cok fala hıssettırdıysen kı yazından o anlasılıyo sana karsı elektırık alamamısı normal bence :19:

çalışan patronunun eşini sevmek zorunda mı? saygısızlık dahi etmemiş. yuh yani anneniz yaşındaki kadından beklentileriniz tuhaf

Arkadasım parantez icinde açıklama yaptım anlamadıysan o senin problemin iyi oku ornek verdim ben öğretmenim müdürün karısından elektrik almasam bile bunu yüzüne ve arkasından söylemem bu nimet yediğin yere ihanet etmek gibi bisey benden elektrik alamayan insan beni sevmeyen insandır ve beni sevmeyen insan benim mutluluğumu istemez dolayısıyla esimin de mutluluğunu istemez..

bence kadın dürüst davranmıs tamam her önüne gelene söylemekle patavatsızlık etmiş olabılır ama hoşlanmadıgı birinede yağ cekecek kadar da karaktersız değilmiş anlaşılan ..sanırım siz patron karısı oldugunuz için insanların etrafınızda dönmesini bekliyorsunuz o nedenlede olumsuz birşey olunca sinirleniyorsunuz

Ortama yeni biri gelir ve düzen bozulur. Olay da budur. Eşinizle eskisi kadar samimi olamayacaklarını hissetmiştir,sizi rakip görmüştür. Kv lerde de aynısı oluyor bazen. samimi olmak zorunda değilsiniz, oda sizi sevmek zorunda değil ama saygı sınırları içerisinde tabii. Yinede ekmekle oynamak çok büyük vebal.
İş yerine de gidin, kahvenizi için, ineternete girin rahat rahat takılın. Niye ayağınızı kesceksiniz ki

Arkadasım parantez icinde açıklama yaptım anlamadıysan o senin problemin iyi oku ornek verdim ben öğretmenim müdürün karısından elektrik almasam bile bunu yüzüne ve arkasından söylemem bu nimet yediğin yere ihanet etmek gibi bisey benden elektrik alamayan insan beni sevmeyen insandır ve beni sevmeyen insan benim mutluluğumu istemez dolayısıyla esimin de mutluluğunu istemez..

soylesen de emin ol mudurun karısı seni surdurmez okuldan. çünkü boyle bi hakkı yok.

Aynı kızkardeşim de sizin gibi düşünüyor: ben patron karısıyïm...valla siz patronsanız ,kimseye karşılıksız iyilik yapmıyorsunuz, onların emeğinin karşïlığını veriyorsunuz.. Bu konuda kardeśimle çok tartıśtım. Hem ilk size başkaları demiş elektrik meselesini, kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Hem size karşı saygısızlığı da olmamış....bırakın , kimseyle uğraşmayın yazıktır.. Hem onların eski durumlarını biliyorsunuz, ne olur ne olmaz......

kadın sizi sevmek zorundamı, ne yani iş yerinizde çalışan insanlara maaş veryosunuz diye sizi sevmek zorundalarmı? bi kere şunu anlamanız gerek kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı göstermek mecburiyetnde, saygısızlık gibi bi durumun olmadığı ortada çünkü kadın size mesafeyi koymuş, insanların ekmeğiyle oynamak bu kadar kolaymı iflas etmişler ve eşinizn yanında çalışıyorlar siz saçma sapan bi kaprise girip ekmeklernden ediyorsunuz, etmek istiyorsunuz, ki kadın sizden yaşçada baya büyükmüş sizin yaşınızda kızı olduğuna göre, bu kadına neden bu kadar takıyorsunuz onun sizi sevmeyip gösterdği saygıyı siz gösterememişsnz bence, ki eşinizle çok yakınlarmış eşinizde size onay vererek zaten cok yanlış etmiş, boşvern bence yarın öbürgün onların durumuna düşmicenzn garantsi varmı? kimsenin günahına girmeyn ekmeğiyle oynamayın yarın sizde aynı duruma düşebilrsnz

bazı patron ve patron eşleri, çalışana verdikleri üç kuruş parayla çalışanı bütünüyle satın aldığını zannediyor. ruhuna, zamanına, düşüncesine varana kadar herşeyine hükmedeceğini zannediyor. siz o çalışana sizi sevsin die para vermiorsunuz. yaptığı iş karşılığında para veriyorsunuz. size karşı doğrudan birşey yapmadığı sürecede sizi sevip sevmemesine karışamazsınız.

ayrıca bırakın işten çıkarmakla günaha girmeyi, şu an bu düşünce yapısında olmak bile günah bence. siz en iyisi çıkarın o hanımı işten. Allah böyle durumlarda çok güzel cevap veriyor zaten. siz de alırsınız cevabınızı....

Son düzenleyen: Moderatör:
Patron eşisiniz diye kadın sizi sevmek samimi olmak yada ekstra bir saygı
göstermek zorunda değil sadece sınırını bilmeli.
Siz negatif elektrik alıyorsunuz diye de kadını işten çıkarma düşüncesi çok egoistçe.

Bencil kaprisiniz yüzünden insanları işinden edeceksiniz. Patron karısısınız diye insanlar sizi sevmek zorunda mı? Sizi sevmeyen insanlar eşinizin iş yerinde çalışamaz mı?

Pes doğrusu, ağzım acık okudum yazdıklarınızı. Gören de kadın size küfretti, hakaret etti zanneder. Siz kadını konusturmussunuz o da size "elektriğimiz uyuşmadı" demiş ne var bunda?

Patronun eşi olabilirsiniz, eşiniz o kişiye maaş verebilir -ki maaşı bağışlamıyor, çalışanın emeğinin karşılığını veriyor- ama bu illaki o çalışanın sizi de seveceği anlamına gelmez.
Evet sevmeyebilir, işle ilişkileri neden birbirine karıştırıyorsunuz ki.
Bende müdürlerimden bazılarının eşlerini hiç sevmezdim, kaldı ki sevmek zorunda da değilim.
Kadın sırf sizi sevmiyor diye, sizden elektrik alamadığını söyledi diye ekmeğiyle oynamayın, bunun vebali çok büyük olur.

Insan herseyden once alcak gonullu olmayı bılmelı bence.Yaninizda ekmek parasi icin calisan bir kadini,sirf sizi sevmedi diye isten cikarilmasini istediyseniz,ben sizin kendinize olan guven ve sayginizdan suphe ederim.

Back
X