Günde kaç bardak çay açıyorsunuz yada kahve?

Sermin3694

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2016
1.368
391
123
35
En fazla 2 bardak dedi doktorum ama ben bazen 3 4 iciyorum açık ama bilemedim

Ben belki 1-2 bardak siyah çay içiyorum, ama her gün değil. Çok sıkıştığımda rezene çayı içiyorum.
Türk kahvesi haftada 2-3 fincan.

Çoooook açık 2 bardak çay. Tat tuz yok ama içmemekten iyi heralde çaysız yapamıyorum

Ben baya içiyorum 4 5 bardak. Doktorumda bi sakıncası yok dedi. Kahve içmiyorum.

Ben baya içiyorum 4 5 bardak. Doktorumda bi sakıncası yok dedi. Kahve içmiyorum.
Bende 4 5 iciyorum kahve cok nadir nette de yazınca kafein fazla alınmaması gerek gelişim geriliği falan neden olur ya 1 bardak kahve yada 2 bardak çay yazıyor tedirgin oldum

ben cay kahve nescafe hepsini biraktim hamile oldugumu ogrendigimden beri hic kahve icmedim belki iki bardak cok acik cay icmisimdir aylardir..bide ogretmenim normalde cay kahvesiz yapamam ama sicak suya limon atip iciyorum bide sut ayran iciyorum..

Arkadaslar 1 fincan kahve(kesinlikle paket neskafe degil; frenc press, granul veya cekilmis kahve veya turk kahvesi) 1 fincan caydan da birsey olmaz.
Ama fazlasi hem size bebege zarar.
Bebegi besleyen sizin kaniniz. Bu maddeleri cok tuketirseniz sorun kafein degildir, sorun ozellikle cayin icinde demir enzimini yok eden maddeler olmasidir. Kanda oksijeni tasiyan hemoglobin denilen maddedir ve kimyasi demirdir. Siz gunde bardak bardak cay icmeye basladgnz anda demir hasar gorur, hemoglobin islerliligi yiritit oksijen tasinamamaya baslar.kan hucresi sayimlarnz tam ve duzgun goruneblr ama kan hhucreleri hemoglobin kaybettkleri icn islevsel degildir yani bos bos dolasan bir suru hucreye sahip olrsnz, oksijen tasiyamadklari icn plasentaya oksijen icergi zayif kan gider,bebegn hucreleri beslenemez, cesitli hastaliklar ozellikle dolasim sistemi rahatszlklari meydana geleblrzaten turk kadinlarinin %70-80inde demir eksiklgnin olma sebebi d3mlik demlik cay icmeleridir...
Lutfen cay arti kahve gunde 2 fincani gecrmeyin. Evladnz icnfaydali degl aksine zararli. 7-8 ay sıkn disinizi. Bu alt tarafi bir icecek

Hamileliğimi ogrendigimden beri en fazla 4 bardak açık çay içmişimdir. O da canim çok çok cekmisse.. normalde günde en az 5 bardak cay içerdim. Günde iki bardak da nescafe içerdim şimdi hiç içmedim. Bebeğe zararı olduğunu düşündüğüm için ikisinden de uzak duruyorum.

Kafeinsiz kahveler varmış güvenebilir miyiz acaba ? Can'ım çekiyor Arada bi ama ağzıma sürmedim korkudan

evet gebeler için kafeinsiz kahvelerden tüketebilrsiniz ama günde bir fincan kahve zararlı değil bilginiz olsun. çayı da iki üç ince belli bardaktan fazla içmemek lazım. ben hiç kahve içmiyorum belki 3aydır 4kere filan içmişimdir. çayı da içiyorum 5 6 bardak açık olacak şekilde zararsız olacağını düşünüyorum şeker atmadığınız sürece bu miktarlar normal bence

Teşekkür ederim canım saolasin

Evde nerdeyse hiç yapmıyorum cay ama okulda bir veya iki fincan içiyorum çoğunlukla ilik su içiyorum bende. kahve zaten içmem kokusuna bile gelemiyorum kahvenin

En fazla 2 bardak dedi doktorum ama ben bazen 3 4 iciyorum açık ama bilemedim
Vallahi ben her gün 3-4 bardak açık çay içiyorum. Çok açık ve limonlu içiyorum. İçmezsem inanılmaz çarpıntım oluyor. Kahve bağımlısıydım azalttım biraz şükürler olsun. Haftada 1-2 kere içiyorum

Kahve içmiyorum.çayı da çok severdim canm istemiyor artık.haftada 2 ya da 3 bardak içiyorum en fazla

Bende 4 5 iciyorum kahve cok nadir nette de yazınca kafein fazla alınmaması gerek gelişim geriliği falan neden olur ya 1 bardak kahve yada 2 bardak çay yazıyor tedirgin oldum
Canim o kadar çok kahve içme bana da doktorum kahve 1 bardak demisti. Çay da 2-3 bardak acik olacak

Ben gunde en az 8 bardak cay icerdim,bir fincan turk kahvesi ve 1 nescafem mutlaka vardi ama artik icim almiyor midem bulaniyor icemiyorum kahvaltida bile icmiyorum portakal sıkıp iciyorum sabahlari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…