- 29 Ekim 2016
- 1.368
- 391
- 123
- 35
- Konu Sahibi Sermin3694
-
Bende 4 5 iciyorum kahve cok nadir nette de yazınca kafein fazla alınmaması gerek gelişim geriliği falan neden olur ya 1 bardak kahve yada 2 bardak çay yazıyor tedirgin oldumBen baya içiyorum 4 5 bardak. Doktorumda bi sakıncası yok dedi. Kahve içmiyorum.
Teşekkür ederim canım saolasinArkadaslar 1 fincan kahve(kesinlikle paket neskafe degil; frenc press, granul veya cekilmis kahve veya turk kahvesi) 1 fincan caydan da birsey olmaz.
Ama fazlasi hem size bebege zarar.
Bebegi besleyen sizin kaniniz. Bu maddeleri cok tuketirseniz sorun kafein degildir, sorun ozellikle cayin icinde demir enzimini yok eden maddeler olmasidir. Kanda oksijeni tasiyan hemoglobin denilen maddedir ve kimyasi demirdir. Siz gunde bardak bardak cay icmeye basladgnz anda demir hasar gorur, hemoglobin islerliligi yiritit oksijen tasinamamaya baslar.kan hucresi sayimlarnz tam ve duzgun goruneblr ama kan hhucreleri hemoglobin kaybettkleri icn islevsel degildir yani bos bos dolasan bir suru hucreye sahip olrsnz, oksijen tasiyamadklari icn plasentaya oksijen icergi zayif kan gider,bebegn hucreleri beslenemez, cesitli hastaliklar ozellikle dolasim sistemi rahatszlklari meydana geleblrzaten turk kadinlarinin %70-80inde demir eksiklgnin olma sebebi d3mlik demlik cay icmeleridir...
Lutfen cay arti kahve gunde 2 fincani gecrmeyin. Evladnz icnfaydali degl aksine zararli. 7-8 ay sıkn disinizi. Bu alt tarafi bir icecek
Vallahi ben her gün 3-4 bardak açık çay içiyorum. Çok açık ve limonlu içiyorum. İçmezsem inanılmaz çarpıntım oluyor. Kahve bağımlısıydım azalttım biraz şükürler olsun. Haftada 1-2 kere içiyorumEn fazla 2 bardak dedi doktorum ama ben bazen 3 4 iciyorum açık ama bilemedim
ben bikere ictim ama aklima gelmedigi icin icmiyorum bence icilebilir salepte bisey yok sadece kalorisi yuksek okadar..Salep içiyor musunuz kızlar ??
Canim o kadar çok kahve içme bana da doktorum kahve 1 bardak demisti. Çay da 2-3 bardak acik olacakBende 4 5 iciyorum kahve cok nadir nette de yazınca kafein fazla alınmaması gerek gelişim geriliği falan neden olur ya 1 bardak kahve yada 2 bardak çay yazıyor tedirgin oldum
Bnde 4, 5 bardak iciyorum.Kahve icmiyorumEn fazla 2 bardak dedi doktorum ama ben bazen 3 4 iciyorum açık ama bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?