Anket Günde Kaç Saat Uyuyorsunuz?

Günde kaç saat uyuyorsunuz?

• Günde 6 saatten az uyuyorum

OY: 2 8,3%
  • Günde 6 saat uyuyorum

OY: 2 8,3%
  • Günde 8 saatten az uyuyorum

OY: 8 33,3%
  • Günde 8 saat uyuyorum

OY: 7 29,2%
  • Günde 8 saatten fazla uyuyorum

OY: 5 20,8%

• Ankete Katılan
    24

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
293.959
605.016
43
içerik.jpg

Her insan için belirlenmiş sabit bir uyku saati bulunmaz. Kişinin çalıştığı iş durumunda ve gün içindeki yorgunluk durumuna göre uyku süresi değişir. Tavsiye edilen maksimum uyku süresi 8 saattir. 8 saat üzerinde uyumak faydalı olmasından çok zararlıdır denilebilir. Çünkü aşırı uyuyan kişide sersemlik hali ve daha fazla uyuma isteği görülür.

Ortalama 7 saat ideal bir uyku süresidir. Elbette gece geç saatlerde yatıp, sabah erkenden işe gitmesi gereken kişi en fazla 5 saat uyumuş olur. Bu durumda gün içinde verimli olması beklenemez. Sabah en az 2 saat uyanmak için tembellik yapıp , işyerinde dahi verimsiz bir performans gösterir.

Yapılan araştırmalar insanların en çok 20´li yaşlarda uyuduğunu gözler önüne seriyor. Ancak bu insanların bedelsel tercihi mi yoksa kendi tembellikleri mi tartışılır. Çünkü bu durum uzmanların belirlediği yaş-uyku cetveline ters.

Uzmanlara göre insanların yaşlarına göre uyku saatleri:

• 1 ila 4 yaşları arasındaki çocukların; geceleri 13, öğleden sonra da 2 saat olmak üzere, günde 15 saat uyumaları, sıhhatli büyümelerini sağlar.
  • 5 ile 7 yaşları arasındaki çocuklara ise, geceleri 11-13 saat uyku yeterlidir.
  • 8-14 yaşları arasında 9-11 saat; 15 yaşından sonra da 8 saat uyku yeterli gelir.
  • 20 yaşını geçenlere 6-8 saat gece uykusu yeterlidir.

Peki siz günde kaç saat uyuyorsunuz?

6 saatt mı o_O En çok istediğim ama yapmadıgım bişeyy :KK34: en az 7

X