Güneşi Gördüm

genel olarak beyaz melekten daha iyi bir film bence.Başında gülüyosunuz çok.Verdiği mesajları genel olarak beyendim.Amaa bazı cümleler nereye çekersen oraya gidebilir nitelikte.Sonlarına doğru biraz açıkcası sıkıldım.Bazı sahneler fazla arabesk olmuş.Ama travesti kardeşin son sahnesi gerçekten muhteşem.Yani bazı sahneler gerçekten etkileyici.Puan vericek olsam 10 üzerinden 7 veriridim.Bence mahsun kırmızıgül hikayeleri gerçekten güzel yazıyo ama bu filmin yönetmenliğini Çağan ırmağa verseymiş bence muhteşem bi film çıkarmış ortaya.

Son düzenleme:
bnde buqün ızledım fılmı
qenel olarak qüzel bı fılm ama bazı kelımelerı kafamı karıştırdı
özellıkle dış ülkelerle karşılaştırılmamız da hiç hoşuma qıtmedı desem yerıdır
oraları harıç qüzeldı
mahsun qüzel bı konuya da değınmış
gerçekten göç etmek kolay değıl
heleki ıstanbul qıbı bı yere
bunu yaşayan bınlerce aile var ne yazıkkı :(((
şunu da demeden edemıyeceğım umut fılmı bnce daha qüzeldı
dılerdım kı buqünkü gırdığım salon kadar ozmn kı gırdığım salonda tıklım tıklım olsaydı
ama olsun o da türk bu da türk
FARKETMEZ......

Ben mahsunu hep yapmacık bulmuşumdur..Çoğu zamanda birçok insan gibi tiye almadım da değil hani, durup düşüne düşüne konuşması hepimiz kardeşiz türküsü ,duygu düşünceleri bana hep edebiyat gibi gelirdi...

Ama zaman geçti kervan döndü...ona haksızlık yaptığıma kanaat getirdim..Şu son 2 işi beni gerçekten etkiledi...hele 2.cisi gerçekten anlatmak istedikleriyle harikaydı...Ne demek hem yazmış hem oynamış hem yönetmiş..aslında kendisi acemi olmasına rağmen asla acemi işi bir film çıkmamış ortaya

Kendisine teşekkür ediyorum... ızlenmesi gereken bir film arkadaşlar!

kesınlıkle tavsıye edıyorum bayıldım.ayrıca oyunculugu da fena deıl.bu durumda olan okadar cok ınsan warkı.hepsı gercekler.zaten mahsun bırısının agzından yasanmıs bır hıkaye olarak dınlemıs bunu.ıstanbul kotulenmemıs karsılastırma yapılmıs.benım teyzemde uzun yıllar dısarda yasadı.ve ankaraya hala alısamadı.burada kolu hastanede yanlıslıga kurban gıden kızın mahkemesı dusuyo para bıle alamaıyo.ama oralarda devlet maasa baglıyo.ve anında kontrolları yapılıp protez takılıyo.bu anlatılmıs.herkes seyretsın fılm harıkaaaaaa.

pazartesi akşamı filmi seyrettim :delphin:
genel anlamda filmi beğenmekle beraber
bazı noktalar kafamı kurcalamadı desem yalan olur
en başta diğer ülkelerle karşılaştırılmamız hoşuma gitmedi
ayrıca dağdaki örgüt demek yerine pkk veya terör örgütü kullanılması gerekiyordu :kızgın:

anladımki kesinlikle bizler (batıda yetişmiş olanlar)
çok şanslıyız doğduğumuzdan beri çok büyük imkanlar sağlanmış bize
keşke bize verilen hizmetlerin
en azından yarısı oralara da verilseydi

Kardeşin kardeşe düşmanlığı, özlemle beklenen erkek evladın hazin sonu ve travesti kadri bu üçü beni hüngür hüngür ağlattı.
Özellikle Kadri çok hüzünlüydü zaten filme Güneşi gördüm ismini veren Kadrinin hikayesi.
Filmi başından sonuna kadar sıkılmadan uzun uzun anlatabilirim çok beğendim izlemeyenler kaçırmasın derim sinema bi başka tvde bu kadar etki yaratmaz...
ızlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamadım harikaydı...

Mahsun Kırmızıgül'den bu kadarını beklemiyordum. Kadri' nin durumu en son vuruluşu çok etkiledi beni. Filmi henüz izlememiş olanlara mutlaka tavsiye ediyorum.

arkadslar bu film avrupaya sinemaya ne zaman geliyor acaba bilen varmi ben duyduguma göre avrupada vizyona grmicekmis dogrumu ayy öylese cok üzülürüm valah gitmek istiyorum cünkü bunaaasenağlama

arkadslar bu film avrupaya sinemaya ne zaman geliyor acaba bilen varmi ben duyduguma göre avrupada vizyona grmicekmis dogrumu ayy öylese cok üzülürüm valah gitmek istiyorum cünkü bunaaasenağlama

cnm enkısazamnda kk da lınkını verırler ızlersın burdan:lepi:

:bbo:bugun gıttım arkadslar ben cok begenddım .paylaşmak istedım çok guzel etkıleyıcı fılm.

şu söz cok güzeldi..

sen ölürsen şehit..ben ölürsem terörist olacagım...

cok duygulandım..biz ne kdr şanslıyız onu anladım..
doguda ne hayatlar var kimbilir..

ben çok ağladım bu filmi izlerken..hele o askerin şehit olma sahnesi beni bitirmişti...ve şu çamaşır makinası olayıu varya hayır hayır olamaz die izledgm bi sahneydi...

Mahsun Kırmızıgül'den bu kadarını beklemiyordum. Kadri' nin durumu en son vuruluşu çok etkiledi beni. Filmi henüz izlememiş olanlara mutlaka tavsiye ediyorum.

filmi izlemedim
nederdir bilinmez içimden bir his bu adamın bana samimi olmadığını hissettiriyor
sanki çaktırmadan pkk yı yada adı herneyse onları şirin göstermeye çalışıyor diyor içimdeki bir his :1no2:
beyaz meleği tesadüf evde bir kanalda izledim
çokta değil aslında eşim seyrediyordu ona çy getirip götürürken göz ucuy
la baktım
bana düşündürdüğü sanki biz batıdakiler tüm yaşlışarı ortalığa atmışız doğudakiler çok masum iyi insanlar falan a.s
bazı arkadaşlarım doğuya imkan sağlanmadığını söylüyor arkadaşlar terörle mücadele için ayrılan para oraları paris yapardı a.s
ne bileyim bewnya
filmi izlemedim ama bu adam bana güvenilir gelmiyor
tıpkı ibrahim tatlısesin gelmediği gibi -tatlicadiarzu-

ben de bugün eşimle birlikte izledim filmi, ikimiz de ağladık valla..beyaz meleği de izlemiştim ama çok etkilenmemiştim bana biraz arabesk gelmişti..bu filmi ise..çoook beğendim..son dönemin en başarılı türk filmlerinden..özellikle fazla sayıda ve farklı konuyu başarılı bi şekilde harmanlamış olması mahsunu iyi bi senarist adayı yapıyo bence..
oyuncuların hepsi iyi,müzikler güzel,çekimler başarılı..heleki eşcinsel kadriyi canlandıran cemal toktaşın oyunculuğu çok iyiydi..(buarada mahsunun büyük kızı gerçekten saf mıydı acaba?öyle değilse çok iyi rol yapmıştı..)filmin pek çok yerinde ağladım,aslında ben de dahil pek çok insanın çok şanslı hayatlar yaşadığımız halde gereksiz şeylere üzülerek hayatımızı harcadığımızı ve nankörlük ettiğimizi düşünüyorum..bu filmi izledikten sonra birilerine faydalı olma hayatı boşa harcamama sadece kendi zevklerimize odaklanmama isteğim daha da arttı içimde..çünkü insanlar çok acılar yaşıyor..şükrümüzü bilmek ve bize elimizdeki bu imkanları sunan Allaha teşekkür için bile olsa imkanı olamayanlara yardım etmek zorundayız..

filmi izlemedim
nederdir bilinmez içimden bir his bu adamın bana samimi olmadığını hissettiriyor
sanki çaktırmadan pkk yı yada adı herneyse onları şirin göstermeye çalışıyor diyor içimdeki bir his :1no2:
beyaz meleği tesadüf evde bir kanalda izledim
çokta değil aslında eşim seyrediyordu ona çy getirip götürürken göz ucuy
la baktım
bana düşündürdüğü sanki biz batıdakiler tüm yaşlışarı ortalığa atmışız doğudakiler çok masum iyi insanlar falan a.s
bazı arkadaşlarım doğuya imkan sağlanmadığını söylüyor arkadaşlar terörle mücadele için ayrılan para oraları paris yapardı a.s
ne bileyim bewnya
filmi izlemedim ama bu adam bana güvenilir gelmiyor
tıpkı ibrahim tatlısesin gelmediği gibi -tatlicadiarzu-

tabiki de samimi gelip gelmemesi sizin fikrinizdir.
yalnız kırmızı işaretlediğim yerlere iki filmi izleyen biri olarak yorum getirmek istedim.

beyaz melek de bahsettiğiniz mesaj batıdakilerin yaşlıları ortalığa atması değil.
doğuda ataya hürmetten öte itaat vardır; büyüklerin, anne hatta babanın sözü kanundur.
doğru ya da yanlış karşı gelemezsin, söylenenlerin dışına çıkamazsın.
yani doğuda anne-baba ben huzur evine yerleşmek istiyorum dese bile evlatlar bunu yapamaz. çünkü herşeyden önce ETRAF var. orada huzurevine atayı koymak sokağa atmakla eşdeğer.
bu yüzden de doğuda açılan huzurevleri boş olduğundan kapanmıştır.
bu açıdan baktığınızda da batı da yaşayanlar yaşlılıların fikrine daha saygılı oluyorlar.

güneşi gördüm'de ise pkk'yı şirin gösterme çabası yok.
aksine yapılan kavgaya hınç var.
masum insanların ölmesine yerine yurdunu terk etmek zorunda kalmasına duyulan hüzün var.

altan erkekli'nin filmin başında bir sözü vardı;
ev içinde ev; vatan içinde vatan olmaz..

Son düzenleme:
ılk fılmınde doğuda ana babalarına sahıp cıkarlar, başlarında taşırlar, olunceye kadar buyumuzdur duşuncesı cok doğru ve bıraz da bız şehırlılere bıraz ders nıtelıgındeydı, amaç cok guzeldı ama beyz melek cok acıtasyon bır fılmdı. bunu merak edıyorum, ve madem yetenegı var sahıp cıkılmalı dıyorum.

filmi izledim ve çok beğendim bazı hüzünlü yerlerinde içimde daraltılar oldu ama genede güzeldi..

ve bazı yerlerinde çok güzel mesajlar veren bi filmdi bence..

mahsunu pek sevmem
ama sinemacılık yönü hoşuma gitti
beyaz melek harikaydı..
bunu da izlemek için sabırsızlanıyorum..

Back
X