• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günlük ev kiralamak yasak mı?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.154
1.778
333
İstanbul
Arkadaşlar dört katlı bir binada yaşıyorum. En üst kat dubleks ve burada yaşayanlar evlerinin üst katını pansiyon gibi yabancı uyruklu insanlara günlük haftalık kiralıyorlar. Küçük kız kardeşim var bazen evde yalnız kalıyor keza üst katımızda oturanlarda öyle iki küçük kızları var onlarda tedirgin. Önce uyarmış bir komşumuz böyle olmaz burası aile apartmanı diye. Siz karışmayın ev benim gibi bir tepki almış. Şimdi ben düşünüyorum şikayet edilebilir mi bu durum yasal mı. Annem komşu sonuçta hemen şikayet etme uyaralım önce ayıp olur diyor ama konuşulacak insanlar değil. Ne yapsam bilemedim eğer yasal bir durumsa şikayet edilecek yerleri boşuna uğraştırmak istemem. Nereye şikayet edebilirim eğer etmem gerekirse? Teşekkür ederim şimdiden.

Biz de böyle bir durum yaşadık.
Tüm katlarda yaşayan insanların izin vermesi gerekiyor ki ruhsat alabilsin.
Bir kişi dahi itiraz edip, kabul etmezse o iş yaş.
Yasak..

Belediyede bu konuyla alakalı şikayet maması var bildirin onlar çözer ,fuhuş uyuşturucu olmadıkça polis devreye girmiyor

Arkadaşlar dört katlı bir binada yaşıyorum. En üst kat dubleks ve burada yaşayanlar evlerinin üst katını pansiyon gibi yabancı uyruklu insanlara günlük haftalık kiralıyorlar. Küçük kız kardeşim var bazen evde yalnız kalıyor keza üst katımızda oturanlarda öyle iki küçük kızları var onlarda tedirgin. Önce uyarmış bir komşumuz böyle olmaz burası aile apartmanı diye. Siz karışmayın ev benim gibi bir tepki almış. Şimdi ben düşünüyorum şikayet edilebilir mi bu durum yasal mı. Annem komşu sonuçta hemen şikayet etme uyaralım önce ayıp olur diyor ama konuşulacak insanlar değil. Ne yapsam bilemedim eğer yasal bir durumsa şikayet edilecek yerleri boşuna uğraştırmak istemem. Nereye şikayet edebilirim eğer etmem gerekirse? Teşekkür ederim şimdiden.
Hiç bir bilgim yok.Ama bizim apartmanda küçük bı uygunsuz hareket olsa bızım sakinler hemen yonetıcıye gidip şikayet edıolar.Yönetıcı fln yokmu.Bi beledıyeyı fln arayın yol gosterırler.Yada polısede sorabılırsınız yonlendırırler.Tabıkı aıle apartmanı hırlısımı hırsızımı ıyısımı kotusumu kalır nerden bıleceksınız.

Kesinlikle yasak bunun polis bildirimi kimlik bildirimi var hayirdir onlari nereye yapiyormus

Bunların özel ruhsatları oluyor eğer o ruhsat varsa yasal yoksa değildir. Ayrıca apartman geneli rahatsız oluyorsa yabancı uyruklu derken fuhuş şüphesi vs gibi şeyler varsa mahkeme yoluyla da çıkartılır üstelik ev sahibi, kiralayan ve kiracı da suçlu olur

şikayet etsen de ennnn iyi ihtimal gelip baksalar arkadaşım/misafirim dese kapıdan dönüp gidecekler.

Yasak en basinden kira vergisi vermiyor vergi kaçırıyor 1
Usulsuz kullanım gerçekleşiyor otel gi ticarethane olarak kullanıyor 2
Belki kötü şeyler yapıyorlar o hanede komşular rahatsızlık duyarsa hiçte oyle sizi ilgilendirmez olmuyor 3

Sikayet edilebilir ama couchluk olayi yayginlasti. Ucretsiz gezginlere evimi aciyorum tarzinda bir savunma yapabilir eger airbnb gibi bir sitede kaydi yoksa.
Airbnb yapan cok arkadasim var. Eger sen de evdeysen ve odani kiraliyorsan bu suc degil. Ama tum evi kiraliyorsan ve yakalandiysan yandin
Benim arkadasim yüklü bir ceza yedi...
Ama ben seviyorum ya günlük ev-airbnb vs muhabbetini. Gelen turistler sacma otellere yuzlerce lira bayilmamis oluyorlar

Apartman yöneticinizle konuşun apartmanların karar defteri olması lazım orada da herkesin imzası olması lazım tek tek izin istenmeli. Eğer yönetici bilip susuyorsa o da suçlu. Gidip konuşun şikayet edeceğiz diye hem böyle seyleri apartman yönetimi çözmeli önce ki çözemiyorsa da yönetimin şikayet etmesi daha doğru neden tek siz uğraşasınız

Kendi evindeyken bir odayı kiralamak suç değil diye biliyorum. Sonuçta ev benim arkadaşlarımda gelip kalabilir. Para alıp almadığını da mahkeme kararıyla hesaplarına bakılarak ispatlamak gerekir. Couchsurfingten birilerini misafir ediyorsa yapacak pek bir şey yok gibi

Back
X