Günlük hayatta istediğinizi giyebiliyor musunuz?

Freyja94

Ubi dubium ibi libertas
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2017
326
360
23
Sorunum başlıkta da belirttiğim gibi günlük hayatta istediğiniz tarzda giyinebiliyor musunuz? Mini etekler, dar kıyafet, şort vs giyenler için soruyorum özellikle. Laf atanlar, öküz gibi bakanlar, omuz atanlar... midem bulanıyor artık. Kimsenin gözünü bağlayamam, rahatsız etmeyecek şekilde herkes bakabilir, bakıyordur da ama benim dediğim iğrenç bir şekilde bakanlar. Bugün markete alışverişe giderken şort giyiyim rahat rahat gider gelirim dedim, apartmandan çıktığım anda tacize uğradım ya, yok böyle bir şey yemin ediyorum. Sinirlerim bozuluyor şu yaz aylarında. Küçük bir yerde de değilim, İstanbul'dayım ve herkes istediğini giyiyor aslında. Bu durumları görmezden gelmeyi nasıl başarıyorsunuz? Bir tek benim başıma gelmiyordur herhalde. Ya da başarmayıp daha mı kapalı giyiyorsunuz? Görüşlerinizi merak ediyorum gerçekten. Oturup ağlayacaktım yolun ortasında bugün. Çok sinirlerim bozuldu :(

Cok haklisiniz.Istanbul gobi biryer demeyim zaten butun abazalar kotu insanlar burda toplanmis
.Bana cok sasirtici geldi istanbul Adi var iste.
Yine de giyimnkonusunda kisitlamam kendimi ne giymek istersem giyerim.Laf atan yada omuz atan olursa haddini bildir:KK11:

Eğer oturduğunuz semt buna uygun değilse maalesef giyemiyorsunuz. Yeni üyelik konu bu nedense yani butaya üye olup bunu mu açtınız konu olarak. Tacize ne şekilde uğradınız? sözlü taciz mi ne yani? İstanbul'da elit semtlerde tabii ki istediğinizi giyersiniz ama her yer öyle değil. Hele ki Suriyeliler dolduktan sonra. Ayrıca ilk defa mı şortla çıkıyorsunuz dışarı bunca yaşınızxa kadar yazları hiç şortla çıkmadınız mı? Ben aldırmazdım lafımı der geçerdim korka korka bu hale geldik zaten ama akşam vakti hele ıssız zamanda dikkatli olmak lazım burada bir fikir alamazsınız çünkü giyenlerde giymeye uygun yerlerde oturuyorlardır ya da asla giymem diyenler vardır başkalarınınkini öğrenip ne yapacaksınız.

Ben nispeten öyle yobazların yaşamadığı bir semtte oturuyorum o yüzden giyiyorum istediğimi ama başıma geliyor gelmiyor değil. Ben fark edersem tepki gösteriyorum, biliyorum yoksa tepeme çıkacaklar. Zaten bu tacizci tipler hemen pısar çünkü tepki gösterilince diğer kişiler de destek çıkıyor. (Yobazların çok bir arada bulunduğu yerlerde bu zor olabilir)

Başıma gelen bir örneği vereyim. Yakın arkadaşımla yeri nezih bir AVM'nin önünde oturuyoruz o zaman Ramazan ayı. Gülüşüyoruz sadece (bir şey yiyip içmiyoruz yani o sıra önümüzde bir şey yok olsa da onu ilgilendirmez de neyse). Önümüzden 17-18 yaşlarında bir ergen geçti sesini bize doğru duyurarak "Oruç yok tabi" dedi. Ben "Kim o ya? Ne diyorsun sen gel bakayım sana ne ulan sana hesap mı vereceğim ben?" diye bağırıp ayağa kalktım, arkadaşım da kolumdan tutuyor "Astoria yapma" diye. Döndü bu çocuk bir pıstı "Abla sana demedim" falan diyor yanımızda oturan diğer erkekler falan da kalktı "Size laf mı attı hanımefendi" diye bunun üstüne gittiler. Çocuk topuklayarak kaçtı. Başka türlü olmaz bunlara ses çıkartmazsan iyice üstüne giderler.

Ülkeden iyice soğuttular ya. Imkanim olsa çeker daha medeni yerlere giderim arkama da bakmam.
Bugünlerde bi de açık giyinen kızları darp eden tipler türedi. Sanki kapalı giyinene bakmiyorlarmis gibi. Sorun karşıdakinin kiyafetinde değil, kendi beyinlerindeki pislikte ama anlayan kim.

Eğer oturduğunuz semt buna uygun değilse maalesef giyemiyorsunuz. Yeni üyelik konu bu nedense yani butaya üye olup bunu mu açtınız konu olarak. Tacize ne şekilde uğradınız? sözlü taciz mi ne yani? İstanbul'da elit semtlerde tabii ki istediğinizi giyersiniz ama her yer öyle değil. Hele ki Suriyeliler dolduktan sonra. Ayrıca ilk defa mı şortla çıkıyorsunuz dışarı bunca yaşınızxa kadar yazları hiç şortla çıkmadınız mı? Ben aldırmazdım lafımı der geçerdim korka korka bu hale geldik zaten ama akşam vakti hele ıssız zamanda dikkatli olmak lazım burada bir fikir alamazsınız çünkü giyenlerde giymeye uygun yerlerde oturuyorlardır ya da asla giymem diyenler vardır başkalarınınkini öğrenip ne yapacaksınız.
Hayır üyeliğimi yeni açmadım, başka konularım da var. Hem açsam ne fark eder ki neden buna takıldınız anlamadım açıkçası

Buna uygun olmayan bir çevrede oturuyorum o yüzden istediğimi giyemiyorum öküz gibi bakıyorlar laf atıyorlar. Toplu taşıma kullanıyorum bir de :olamaz: Ancak tatil yerlerinde giyebildim. Bir de istediğimi giydiğim yer olarak Kadıköy geldi aklıma şuan. İstanbul'un bazı semtleri iyi bu konuda, ama geneli kötü.

Ben tesetturluyum. Kalbi kotu olanlar bana da laf atiyorlar. Bir kere kiz kuzenlerimle halk konserine gitmistim. Adamin biri bu ne ya türbeye cevirmisler burayi demisti. Bir kere de sahilde kiz kardesimle yürüyüş yapiyordum. Adamin biri biz önünden gecerken oturduğu yerden kalkıp yuksek sesle BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM demisti gozlerini kocaman acarak :işsiz:
Kapali carsi- mısır çarşısı gibi bir yerde de esnaftan biri beni arap sanıp maaşallah maaşallah demisti arap aksanini taklit ederek:kusmuk:

Hayır üyeliğimi yeni açmadım, başka konularım da var. Hem açsam ne fark eder ki neden buna takıldınız anlamadım açıkçası
Ortalık karıştıracak cinsten bir konu ve daha önce bu yüzden çok karışmışlığı var o yüzden diyor arkadaş.

Ben tesettürlüyüm biraz şık ve dikkat çekici giyinsem yanımda iki çocuğumla bana bile oluyor. Ne şorta ne başörtüsüne bağlı , bu cahillik beyinsizlik kültürsüzlük kekoluk. Başka birşey değil.

Turistik yerde yaşıyorum,isteyen istediğini giyiyor,bikiniyle sokakta gezen var.
Öküz gibi olmasa da hayran bakışlar olabiliyor,burada çok az öküz var çünkü.:KK53:
Çok şükür.
Ama eşime soracak olursan herkes bana bakıyor,herkescikler bana aşıııkkk,amaağğnn yareppii.
O da işin diğer bir yüzü.:sinirli:

Buna uygun olmayan bir çevrede oturuyorum o yüzden istediğimi giyemiyorum öküz gibi bakıyorlar laf atıyorlar. Toplu taşıma kullanıyorum bir de :olamaz: Ancak tatil yerlerinde girebildim. Bir de istediğimi giydiğim yer olarak Kadıköy geldi aklıma şuan. İstanbul'un bazı semtleri iyi bu konuda, ama geneli kötü.
Toplu taşıma daha kötü hele o kalabalıkta berbat bir duygu :( Kadıköy, Beşiktaş rahat yerler ama oralara gidene kadar ızdırap çekiyorum resmen ben.

İstediğimi giyiyorum.
Eğer biz istediğimizi giymez saklanırsak daha da azacaklar, daha da kendilerini haklı görecekler.
O yüzden istediğimi giyip inadına çıkıyorum dışarı.
Şişmanmışım, selülitim varmış, yakışmıyormuş zerre umrumda değil.
Eğer tacize uğrarsam da basıyorum yaygarayı.
Tacize uğrayanı görürsem destek oluyorum.
Bu türbanlı kızlar için de geçerli.
Sapıklığın, tacizin açığı, kapalısı yok.
Hayvanlar, çocuklar, damacanalar bile tacize, tecavüze uğruyor. Onlarda mı şort giydi?
Bu yüzden kadınlar birbirimizi kollamalıyız.
Hepimiz kıyafet özgürlüğümüze sahip çıkmalıyız. Bu işin kapalısı açığı yok!
Hava bulunduğum yerde 45 derece nem oranı %90 kimse kusura bakmasın onlar bakacak diye pişik olamam.
Böyle böyle sinecek bunlar.
Yılmayın arkadaşlar bu özgürlük hepimize lazım.

Sorunum başlıkta da belirttiğim gibi günlük hayatta istediğiniz tarzda giyinebiliyor musunuz? Mini etekler, dar kıyafet, şort vs giyenler için soruyorum özellikle. Laf atanlar, öküz gibi bakanlar, omuz atanlar... midem bulanıyor artık. Kimsenin gözünü bağlayamam, rahatsız etmeyecek şekilde herkes bakabilir, bakıyordur da ama benim dediğim iğrenç bir şekilde bakanlar. Bugün markete alışverişe giderken şort giyiyim rahat rahat gider gelirim dedim, apartmandan çıktığım anda tacize uğradım ya, yok böyle bir şey yemin ediyorum. Sinirlerim bozuluyor şu yaz aylarında. Küçük bir yerde de değilim, İstanbul'dayım ve herkes istediğini giyiyor aslında. Bu durumları görmezden gelmeyi nasıl başarıyorsunuz? Bir tek benim başıma gelmiyordur herhalde. Ya da başarmayıp daha mı kapalı giyiyorsunuz? Görüşlerinizi merak ediyorum gerçekten. Oturup ağlayacaktım yolun ortasında bugün. Çok sinirlerim bozuldu :KK43:

Istanbulun sinirlari o kadar genis ki...
Neresinde oturuyorsunuz? Bir cok yeri istanbul demeye bin sahit ister.

Ben evlenmeden once bebekte evlendikten sonra suadiyede oturdum. Buralarda yok bu sıkıntı. Baya da iddiali giyinirim. Kisa da giyerim. Gobegim aciktir kimi zaman. Gogus dekoltesi sevmem ve giymem o ayri. Kimsenin umrunda bile degildir kimin ne giydigi.
Ama tanidiklarimiza gidiyoruz kagithane kemerburgaz umraniye tuzla ve uskudarda esimin akrabalari var. Boyle giyinmememe ragmen bakislariyla taciz ediyorlar.

Ortalık karıştıracak cinsten bir konu ve daha önce bu yüzden çok karışmışlığı var o yüzden diyor arkadaş.

Ben tesettürlüyüm biraz şık ve dikkat çekici giyinsem yanımda iki çocuğumla bana bile oluyor. Ne şorta ne başörtüsüne bağlı , bu cahillik beyinsizlik kültürsüzlük kekoluk. Başka birşey değil.
Neden ortalığı karıştırsın ki böyle bir konu anlamadım açıkçası:110: tabii öyle sapıklar her türlü bakıyor zaten ama böyle olunca daha bir iğrenç bakıyorlar:kusmuk:

Back
X