Günlük Ped

valaa bende günlük ped kullanıyoru iyiki çıkarmışlar böle birşeyi.çok rahat hergün sık sık değiştirmeye çalışın pedinizi ama daha sağlıklı olur.kullanmayanların asıl vay halinee iç çamaşırları ne hale gelir.ben yurtta kalırken çamaşırlıklarda şahit oluyordum.ne tiksinç şey allahım.temizlik gibisi yok.

bencede nursefa haklısın.kullanmayanları düşünemiyorum.

valla bende kullanıyorum ama sık değiştiriyorum bide discret in deo sunu kullanıyorum ohh mis gibi kokuyo kaydirigubbakcemile3

valla kim ne derse desin ben günlük pedden vazgeçmem,

ben evlendikten sonra sürekli mantar oluyordum bi türlü başedemedim geçiyordu 10gün sonra tekrar,
sık çamaşırımı değiştiririm bazen günde 3kerede değiştirdiğim oluyordu ama yine mantar yine mantar,

sonra günlük pede başladım 3aydır mantardan eser yok,çünkü altın sürekli kuru kalıyor hiç ıslaklık hissetmiyorum ve pamuksu bir dokusuda var pedi bile hissetmiyorum

ama kotex en iyisi tecrübe ettim

ben de dr a akıntım olduğu için gittim ve 2 ayrı doktor da günlük pedin kullanılmaması gerektiğini, cildin nefes almasını engelleyip ph seviyesini etkilediğini, bakterilerin üremesi için uygun bir ortam yarattığını söylemişti. peki ne yapacağım dediğimde, ilaç yazmıştı ve çantanda bile külot taşı sık sık değiştir demişti. 5-6 kez çamaşır değiştirdiğim oluyordu. neyseki şimdi iyiym=)

gectimi akintin? bende de akinti oluyor, rahatsiz oluyorum iyice senağlama

günlük ped kullanamıyorum.. hergün camasır degıstırmek daha temız gıbı..

allahtan cok akıntım olmuyor

Son düzenleme:
Bencede günlük ped kullan canm.Diğer türlü daha sağlıksız ve daha zararlı bence.Özellikle yaz aylarında daha çok akıntı oluyor alerji yapabilir.Dikkat etmek lazım =)

Selam kızlar.Ben belki de piyasaya çıktığından bei günlük ped kullanıyorum,zararlı olduğunu da duyuyorum ama başka ne yapabilirim ki?akıntım baya oluyo bilmiyorum belki de ped yapıyordur akıntıyı böyle bişey de duymuştum.her dk çamaşır da değiştirilmiyor ki,dışardayken falan ıslak ıslak ıyyyyy hiç katlanamıyorum?sizler neler yapıyorsunuz,var mı başka bir çözüm yolu?a.s.
Merhaba, sizin sorununuz alerjik kadin tahrisi... Bir arkadasimda da ayni sorun yasandi. Yalniz ona doktoru organik ped onerdi. icinde herhangi bir sentetik ya da sevimlilestirilmis adiyla mavi jel yani kimyasallar olmadigi icin ayrica da beyazlatilmasinda klor degil de oksijen kullanildigi icin yuzeyinde bakteriler % 95 cozunuyormus. Yalniz bu pedden dunyada tek bir marka var. Adı Natracare. Yani pamuksu yüzeydeki su kismi onun pamuk degil sentetikl karisik oldugunu gosteriyor. DİKKAT. Herkes bizi kandirmaya calisiyor galiba... Natracare'i bilen doktorlar recetelerine yaziyorlar. Turkiye'ye Dogaevi getiriyor. Macrolarda, 5M Migroslar'da ve buyuk markatlerde bulunuyor. Eczanelerde de bulabilirsin yalnız onlar pahalı satıyor. Yurtdisi sitesi www.natracare.com, Turkiye sitesi www.dogaevi.com . Biz cok arastirdik bu cozumu bulduk.Tvsiye ederiz:)

Yaa bu akıntının sebebi ne peki vajina kendini temizliyor diye mi :bbo: çok da saçmalamış olabilirim tabi

Bende günlük ped kullanıyorum mecbur

yaklaşık 3 yıldır günlük ped kullanıyorum....onsuz asla diyenlerdenim ...

kokulusunu bi kez aldım daa ilk pedde kaşıntı yaptı kullanmadım.. normal kullanıyorum..

ama akıntı sürekli var ..24 saat boyunca deil tabiki kaydirigubbakcemile3 ama çok sık

1 hafta önce dr a gittim bu şikayetimi belirttim.kokususuz ve renksiz ise bir hastalık değil dedi.. fazla akıntının sebebi ise şu ;

vajina normalde sıvı üretiyor kendini koruyabilmek için ... günlük pedler vajinanın kuru kalmasını sğlıyor..ve pedin alt kısmı naylon olduğu için hava almıyor...kuru kalan vajina da kendini koruyabilmek için bu sefer nomalden daha fazla sıvı salgılıyor...ben de sürekli akıntım var die günlük pedden vazgeçemiyorum.. kaydirigubbakcemile3

ya ped kullanılmicik yada normal pamuklu bezlerden ped yapiciz...yada aynen devam kaydirigubbakcemile3

Benim de sürekli akintim oluyor,doktora bu sikeyetimle her gittigimde bana normal diyor.Ama ben bunun genetik oldugunu duymustum,hatta annemde de gençken hep oluyormustu!
Doktor bana pamuklu iç çamasirdan vazgeçmememi söyledi ve kisisel temizlik jelim var onunla her aksam yatmadan önce temizlenmem gerektigini söylemisti ve vajinanin kendini temizlemek için bu salgiyi salgiladigini da eklemisti.Ama yani ne yaparsam yapayim hiç kesmedi.
Günlük pedleri de sadece evden çiktiginiz zaman kullanin bence ve sürekli degi$tirin yoksa bakteri üreyebilir.
Ped disinda kesin bir çözüm ke$fedemedim.Bulan varsa ve bizimle paylasirsa çok seviniriz!!!

kızlarr bence de günlük pedlerin hiçbir zararı yok. Ayrıca ben doktora gittiğimde bana günlük ped kullanmamı söylemişti. Kotex Lightdays parfümsüz kullanıyorum. Parfümlüleri de zararlı değil , ama bu bana daha hijyenik geliyor. Teyzemin kızı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde biyolog ve pedlerin parfümlülerini dermatolojik olarak test ediyolar. O yüzden kokuluları da güvenle kullanabileceğimi düşünüyorum...

ben yalnızca adet öncesi ve sonrası 2şer gün Discreet Air kullanıyorum. parfümsüz. ve gün içinde mutlaka değiştiriyorum. normal günlerde günlük ped kullanmayı bıraktığımdan beri akıntım ciddi ölçüde azaldı...doktorum da önermiyor....

Kızlar ben yıllardır pamuk kullanıyorum namazda kılınca haliyle temiz olmak zorundasınız hiç bir proplemle karşılaşmadım 16 yıllık evliyim.

Günlük ped zararlı arkadaşlar. Benim doktorum regl için olan pedleri bile mümkün olduğunca kısa süre kullanmamı, mümkünse ilk gün ve son gün pedsiz çamaşır değiştirerek idare etmemi söyledi. O pedlerin üstü pamuklu bile olsa altı plastik. Mantarın, akıntının en büyük sebebi. Pedi bırakıp tedavi olursanız zaten akıntı ayda birkaç güne iner. Ben kesinlikle günlük ped kullanmıyorum. Hergün hatta bazen günde 2-3 kere çamaşırımı değiştiriyorum. Ve mutlaka pamuklu çamaşır kullanıyorum. Kesinlikle sentetik kullanılmamalı. Sentetik çamaşırı çok özel anlarda giyiyorum sadece. Bir de tanga ve g-stringler de zararlı sürtünmeden dolayı. Özel anlar dışında günlük hayatta mutlaka klasik pamuklu çamaşır giyilmeli.
Ama bazı dönemlerde çok gerek duyarsam günlük ped yerine eski atletlerden veya çarşaflardan (pamuklu bir kuşamştan yani) sıcak suda tertemiz yıkayıp kestiğim pamuklu minik kumaşları kullananıyorum. Eskilerden bozup yaptığım için de kullanıp atıyorum, yıkama derdi de olmuyor. Böylece günlük pedin plastiği, pamuğun veya peçetenin büzüşüp parçalanması gibi sorunlar yaşamıyorum.
Bir anlık rahatlık için sağlığınızı riske atmayın derim. Günlük pedleri öneren doktorlar önermeyenlerin yanında çok çok azınlıkta kalıyor. Hem on sene öncesine kadar günlük ped yoktu ama annelerimiz anneannelerimiz de mis gibi tertemiz kadınlardı. Bu yapay ürünler arttıkça bizim bu tür sorunlarımız arttı, üzerinde düşünmek lazım bence.

kızlar benim aşırı akıntım var.doktor koku ve renk olmadığı sürece sorun yok hatta istenilen bir durumdur dedii ama çok sıkıntı iç çamaşırıyla durmama imkan yok peçetede olmuyo günlük pedin bile altına geçtiği zamanlar oluyo desem şükredermisiniz:çok üzgünüm: bencede zararlıdır illaki sonuçta kimyasal ve plastik.o plastiği bile aşmayı başarıyorum ama ben :bbo:

Günlük ped olmadan olmuyor.Ama sık sık kullanmak,uzun süreli kullanmak elbette zararlı.Ben sadece reglinin sonlarında kullanıyorum.Ayrıca akıntının yoğun olduğu dönemlerde de sebamed veya numıs ile o bölgenin temizliğinini yapıyorum.Çok rahatlatıyor.

Bazı arkadaşlar günlük ped kullananları günlük çamaşır değiştirmeye üşendiği için alışkanlık yaptıklarını sanmışlar sanırım.en azından benim açımdan böyle değil.günde 5 defa ped de değiştirsem çamaşırımı da mutlaka değiştirirm.bunun anlamı adet görüyor gibi akıntım var değil tabiki.örneğin sabah 8 de evden çıkıyorum ve akşam 4 -5 e kadar dönmüyorum.bu aralık içinde çamaşır değiştirme şansım yok.bir miktar akıntı da oluyor tabi,hele havanın soğuduğu şu günlerde eskiye göre daha fazla oluyor.e mecburen evden çıkarken ped koyuyorum.dahası namaz da kıldığım için çamaşırımı sürekli temiz tutmak zorundayım.
kısacası ped kullanma sebebimiz çamaşır değiştirmeye üşenmek değil.

bencede günlük ped hergün kullanılmamalı.allah korusun mantara bile yol açabilir hergün kullanımı.bence adetin son zamanlarında ve adet olmaya yakın akıntılar sıklaşıyor.o dönemlerde kullanılmalı diye düşünüyorum.ayrıca günlük ped kullanılsa dahi hergün muntazam olarak iç çamaşırının değiştiilmesi gerektiğini düşünüyorum

bendede akıntı vardi bunun için dr bir fitil verdi onu kullandım şu anda bir sorun yok ama gunluk ped bir arkadaşımda mantar yaptı

X