Günüm var kizlar guzel tariflerinizi bekliyorum

meseyapragi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2014
137
4
48
30
Merhaba arkadaşlar haftaya pazartesi günüm var ve 5 6 çeşit ikram hazırlanıyor ben ne yapacağımi karar veremedim yardimci olurmusunuz

bu tarifler hem yapımı pratik ,hemde lezzetli tavsiye ederim ,,şimdiden kolay gelsin ,mevlam utandırmasın..

İNSTANT MAYALI POĞACA

malzemeler...

1 su bardağı süt,yarım su bardağı su,yarım su bardağı sıvı yağ,instant maya,tuz,2 tatlı kaşığı şeker,5 su bardağı un ..

iç malzeme ,arzuya göre ,peynir,patates,kıyma ,suçuk ne olursa..

yapılışı...

malzemeyi yoğurup mayalanmasını beklemiyorsun,mardene ile yuvarlak açıp 6 veya 8 ayır iç malzemeyi koyup rulo yap tepsiye dizip 25 dk.pişir ,

SUSAMLI UN KURABİYESİ
malzemeler:
250 gram tereyağ ( oda sıcaklığında )
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı kavrulmuş susam
4 su bardağı un
yapılışı:
bütün malzemeyi yoğurup ,buzdolabında 15 dk beklet,dolaptan çıkarıp istediğin şekli verip ,yağlı kağıt serili tepsiye diz,önceden ısıtılmış fırında 10
dk pişir ( üzeri beyaz kalacak şekilde pişecek)

etimek tatlısı, imam sarığı tatlısı çok seviliyor misafirlerim tarafından. internette videolu yapımları var. zahmetsiz tarifler. kolay gelsin. :34:

Sana cok guzel bir pastane acmasi tarifi
Bir su bard.ilik sut
Bir su bard.iliksu
Bir su bard siviyag
Iki yum.beyzi
Bir tatl.kasg tuz
Dort yemek kasgi seker
Yarim paket yas maya

Ama az oluyo bunu iki olcek yap.olculeritam koyyyy...ama iki olcek yaparken uc yum.beyazi kullanabilirsin.yogrma kabina az un koy uc avuc kadar ortasini havuz gibi ac.icineyas mayayi koy.mayanin tarihi yeni olsun alirken bak.uzerine sekeri dok.uzerinede sut ve suyu dok..ama ilikkk olsun.elinle yas mayayiezmeye caliss..iki dak sonra yagi tuzu yum.beyazlarini koy karistir.un ekleyerekk yogurr.kesinlikle hamuru hasillayarak yogur.elini yumruk yaparak pogaca hamuru yogrulmaz.alttan alttan havalandirarak....ve hamuru cok yogur uzerinde kesik veya kucuk delik yada curuk curuk bir gorunum olmasin.sakiz gibi dumduz olana kadar yogrrr..amahamur elinibirakmadan sen birakkk.gayet hamur yumsak olacak.hafif civik...bir bucuk satiyice sarilmis sekilde mayala.battaniyeye falan sar.mayalandiktan sonra eline hamurdan kocaman parca al.kucuk parcalar alirsan kuru olur tek avucunu iyice doldur.ve netten acmaseklinibul ve ayni sekilde yap.uzerine yum.sarisi ve corekotu dok 200derecede pisir.cok kizartma kuru olur...afyt.olsun

Merhaba arkadaşlar haftaya pazartesi günüm var ve 5 6 çeşit ikram hazırlanıyor ben ne yapacağımi karar veremedim

tuzlu olarak yalanci manti, mor kisir cok begeniliyor tavsiye edeerim
m
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X