Günün Sözü ?

''İnsanlarla münasebetin ateşle münasebetin gibi olsun. Çok uzaklaşma donarsın; çok yaklaşma yanarsın..."

Sadi Şirazi

Kader hayatımızın önceden çizilmiş olması demek değildir.Bu sebepten ”ne yapalım,kaderimiz böyle” deyip boyun bükmek cehalet göstergesidir.Kader yolun tamamını değil sadece yol ayrımlarını verir.Güzergah bellidir ama tüm dönemeç ve sapaklar yolcuya aittir.Öyleyse ne hayatının hakimisin,ne de hayat karşısında çaresizsin.. <<HZ ŞEMS>>

* Bütün dünyayı verseler ve buna karşılık bir karıncanın ağzındaki daneyi almamı isteseler bu zulmü yapamam.

(Hz.Ali)

Her şeyi senin için var ettim." diyen Rabb'e;

"Her şeyi senin için terk ettim.!" diyebilmektir, AŞK...

_____Şems i Tebrizi...__

İnsanlar arasında iyilikten başka hiçbir üstünlük kabul etmem. Karakterin olmadığı yerde, ne büyük sanatçı, ne de büyük mücadele adamı vardır. Orada var olan, zamanın yok ettiği, içleri boş yaratıklardır. Bütün mesele, büyük görünmek değil, gerçekten büyük olmaktır.

Ludwig van Beethoven

Özür dilemek, sizin haksız olduğunuz manasına gelmez. Karşınızdaki insana verdiğiniz değerin; egonuzdan yüksek olduğunu gösterir

"Aşk, kimseye niyazı ve ihtiyacı olmayan Allah'ın vasıflarındandır. Ondan başkasına âşık olmak, geçici bir hevestir.."

Hazreti Mevlâna Celaleddin Rûmî (k.s)

Berrak bir gönülden kirli su akmaz güzel bir ruhtan kötü söz çıkmaz hayatta herşey ters gidiyorsa belki sen ters yöne girmişsin...

Şems-i Tebrizi

Sıkıntılı zamanlarında sakın ümidini kesme; çalış, gayret göster.

Göreceksin ki, bir gün güneşli, neşeli günler sizi kucaklayacaktır.

Güçlük kolaylıkla beraberdir.Kendine gel...Ümidini kesme...

Mevlânâ

İnsan, sözünü yağmur gibi yumuşakça indirmeli kulaklara.Kırıp dökmemeli,damla damla söylemeli, ince ince sevmeli.

[ Hz.Mevlâna Celaleddin-i Rumi ]

Allah'ın işi işte, acıyı bile güzel çektiriyor araya sen'i katarak, seni özlemeyi bile özlüyorum buna da şükür.

../Ayrılığın dozunu arttırıp
Hobilerime bir yenisini daha ekledim.
Amatörce gülüp profesyonelce acı çekiyorum

Bugünkü çocuklar çok acımasız.Ebeveynlerini dinlemiyorlar, yemekleri beğenmiyorlar ve öğretmenlerini sinir ediyorlar (sokrates 470-399 m.ö)

Back
X