Günün Sözü ?

"Hayatınızı kucaklayın.
Suçluluk duymayı bırakın.
Kendinize acımayı bırakın.
Kendinize gereksiz yükler yüklemeyi bırakın..
Başklarını suçlamayı bırakın.
Hayatınıza sahip çıkın o size aittir.”

RAMTHA

Şu gönülde, sevgi şimşeği parlayınca, bilmiş ol ki, o gönülde sevgi vardır. Senin gönlünde de Allâh sevgisi iki kat oldu, arttı ise, şüphe yok ki Allâh da seni seviyor demektir.”

Hz. Mevlâna

YAŞLILIK; Ne Saçın Ağarması, Nede Belin Bükülmesidir, İnsanın HAYAT Gayesinin Bitmesi, Ümidinin TÜKENMESİ, NEŞESİNİN Sönmesidir!

Bizler düşüncelerimiz değiliz. Bizler düşüncelerimizin düşünürleriyiz. Bizler, zihinlerimizin içinde dolanan fikirlerin oluşturucularıyız ve bunu anladığımızda düşüncelerimizi değiştirmeyi seçebiliriz.

Robin Sharma

"Yüzü dost, özü düşmandan usandım.
Dili mü’min, kalbi şeytandan usandım.
Dostum; herkesin kahrı çekilir amma
Ben, davasız Müslüman’dan usandım!"

Şems-i Tebrizî

Eğer daima cennette olmak istersen, herkesle dost ol, hiç kimsenin kinini yüreğinde tutma... Fazla bir şey isteme ve hiç kimseden de fazla olma... Merhem ve mum gibi ol, iğne gibi olma...

Mevlâna Celaleddin Rûmi

Bir gece aşka; "Doğru söyle, sen kimsin?" dedim. "Ben ölmeyen hayatım,ölmeyen yaşanışım. Ben daima devam eden, hoş geçen bir ömürüm." dedi.
Tekrar sordum: "Ey mekandan dışarı olan aşk! Senin evin nerededir?" "Ben gönül ateşinin dostuyum. Ben yaşlı gözlerin yanı başındayım." diye cevap verdi.

Hz. Mevlana

Yaptığımız şeyler için pişmanlık zamanla geçer, ne var ki, yapmadığımız şeylere pişmanlığın çaresi yoktur.

Sydney Harris

''Birçok insan düşündüğünü sanır, aslında yaptıkları sadece önyargılarını yeniden düzenlemektir.''

~ William James

Bir mü'mine lânet (Beddua) etmenin onu öldürmek gibi olduğunu bildirir. (Buhârî edep 44) Yapılan bir lânetin (bedduanın) yerine vardığında haksız yere yapıldıgını görünce sahibine döneceğini haber verir. (Tirmizî birr 48; Ebû Dâvûd edep 45)

Back
X