Gurbet gelinleri..

Merabatelevole3

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2021
54
10
8
30
Merhaba içimi dökmek istiyorum eşimle 5 sene önce severek evlendik benim memleketim ankara onunki kırklareli ben kırklarelinde okudum orda tanıştık daha sonra evlendik ilk başlar harikaydı ama sonra aile özlemi ağır basmaya başladı artık ruhum daralıyo ailemin yanına memlekete dönmek istiyorum ama eşim kurulu düzenimiz var orda kimseyi tanımıyorum ne iş yapıcaz gitmem ben diyo içinden çıkılmaz bi girdapa girdim ha deyince gidemiyorum ha deyince ailem gelemiyo ruhum daralıyo var mı benim gibi gurbet gelinleri siz nasıl başa çıkıyosunuz

Bende asker eşiyim bir şekilde başa çıkılıyor mecbur ekmek parasıKim istemez ki ailesiyle aynı şehirde yaşamayı ama bunu siz çok kafaya takmayın canları sağ olsun da varsın sürekli gelemezsinler de. Kendine arkadaş bul hobi edin çocuğun varsa onunla vakit geçir

Ben de öyleyim .5 yıl oldu benim de .Çocuklar olunca daha fazla zorlandım ve ailemi aradım .Sizi. Eşinizin ailesi orada mi?Bizimkiler hep burada ve o iki kat daha zor bence .Hasta oluyorum bazen kapımı açan ,bir kase çorba getiren olmuyor ,hamileliğim yalnız geçti .Bebeğimi yalnız buyuttum.Esim de çok yoğun çalışıyor .Ben de çok daraliyorum bazen .Çok çok uzak benim .Otobüsle 22 saat falan memleketim .En azından biraz daha yakın olsaydi.Ayni ilde olmamaya da razıyım ama ha deyince gidemiyorum .Uçakla bile gitmem en az 5 saat sürüyor .O da iyi bir bilet bulursam.Ben de eşimi çok seviyorum ama bazen pişmanlık duyuyorum .Belki eşimin ailesi daha anlayışlı,sıcak olsalardı bunları yasamazdim.Ha var ha yok lar. Yararlarini geçtim bir de bana zararları var .Anlatsam roman olurAlismaktan başka çare yok sanırım ama bazı şeyleri çok sonra anlıyorsun .Genç yaşlarda değil.Dunyanin en iyi kocası olsun aile gibi olmuyor .Bir şey olsa benimki ailesinden yana oluyor .Ben de buhranlardayim anlayacağın.

Kim ailesinin dizinin dibindeki ? Lütfen böyle şeyleri bırakın. Evet aile her şeydir ama karnın nerede doyuyorsa orası memlekettir. Benim pek gurbet sayılmaz benim anneme 2 saat eşimin ailesine 2 saat mesafedeyiz tam ortadayız. Annemle belki de 5 aydan fazladır görüşmüyoruz. Gidip gelme yok bizde de. Lütfen eşinizi darlamayın.Memlekete gitseniz ailenizin yanında olsanız ailenize muhtaç olsanız daha mı iyi öyle düşünün adamın işi nerdeyse tabi ki evi de orada olacak

Bu yorumunuzla aşırı rahatladik gerçekten.

Alıştığınızı zannediyorsunuz ama hiçbir zaman alışılmıyo en ufak birşeyde kalbin cız ediyor napalım bizimde kaderimiz böyleymiş çalışma imkanınız varsa çalışın daha da kolay aşarsınız durumu

Ne önerirsiniz ? Mesela ayrıl ya kocan memlekete gitmiyorsa boşuna gurbette yaşama. Herkes ailesinin yanında sen uzak kalma mı diyeydim. Bazen gerçekten komiksiniz
Bir önerim olsaydi yazardim. Önerilerin rahatlatmayacagini bildigim icin sustum. Ailesine 2 saat uzaklıkta olanlar da ustten ustten konuşup her seyin en iyisini biliyorlarmis gibi davranmasinlar lütfen.

Bir önerim olsaydi yazardim. Önerilerin rahatlatmayacagini bildigim icin sustum. Ailesine 2 saat uzaklıkta olanlar da ustten ustten konuşup her seyin en iyisini biliyorlarmis gibi davranmasinlar lütfen.
2 saat uzaklıktayım evet ama annemin 2.evliliği ve sürekli gidip gelmiyoruz birbirimize. En son 5 -6 ay önce annem geldi o da 2 gün kalıp gitti. Bazen aynı şehirde olsan da görüşemeyebilirsin. 5 ablamda gurbette. Bir ablam 14 senedir memleketine adım atmadı bazı sorunlardan dolayı. Bedava konuşmuyorum yani. Şimdi 2 saatlik uzaktayız görüşmüyoruz eşim polis memuru seneye doğuya gidecez o zaman daha da uzak olacaz. O zaman ne yapayım . Bazen her şey istediğimiz gibi olmuyor

Gurbet geliniyim
Zorlanmiyorum sorun değil

Allah korusun bir sıkıntı oldugunda 2 saat icinde ulaşabileceğinizi biliyorsunuz. Bunun rahatlığı ile konusuyorsunuz şu an. 18 20 saatlik mesafede yaşayanlara ahkam kesmek gibi oluyor sizinki. Benim Ödüm kopuyor aileme bir sey olur diye. Ha dedin mi uçak bileti alabilecek maddi durumumuz da yok. Gittikçe fakirleşiyoruz. Bunun çaresizliğini yaşamak gerek anlayabilmek için.

Benim de ailem Kırklareli de yaşıyor. Erkek arkadaşımın Giresunda. Üniversitede de zaten ailemden ayrıydım, uzaktım evlenince daha da uzzaklaşacağım. Beni de bu durum çok üzüyor. İnsan yaş aldıkça daha çok ailesini istiyormuş tam tersi olur sanıyordum. Allah yardımcımız olsun.

Merhaba bende ailemden uzakta yaşıyorum 3 buçuk saat sürüyor , eş ailesiyle aynı şehirdeyiz 10 dk lik mesafede . Ama çok şükür ufak tefek sıkıntılar dışında sorun yaşamadım ailesiyle istediğim zaman giderim ben nezaman davet edersem onlarda ozaman gelir. Kendi ailemle bağlarımda cok kuvvetlidir . Hem annem babam hem en iyi arkadaşım sırdaşımlar. 3 yıldır evliyim , ilk senemizde aşırı zorlandım. Hiç arkadasimda yoktu zaman geçtikçe tek tük insanlarla tanıştım . İlk zamanlar her ay aileme ziyarete gidiyordum simdi 3 4 ayda bir gidiyorum görüntülü konuşuyoruz normalden konuşuyoruz annem ben evlendikten sonra mesajlaşmayı öğrendi mesajlasiyoruz . Ve üstelik benim annem babamda çalıştığı için yılda 2 kez anca gelebiliyorlar.
Ama artık şöyle düşünüyorum , herkes yerinde sag olsun mutlu olsun gönüllerimiz bir olsun da mesafelerin önemi yok . Aynı şehirde olup gorusemeyenlerde var kimsenin hayatı çok yolunda değil ki . Aynı şehirde olsak ozamanda neden şöyle oldu neden böyle oldu diyeceğiz belki de arada kalacağımız durumlar olacak .

Allah sabır versin kızlar her halde bir şekilde geçer şu an aileme yürüyerek 10 dakika falan uzaklıktayım çok şükür allah herkese böyle güzel bir fırsat versin ama galiba artık değil 10 dakika uzak 2 saat uzaklıkta olucan maddi durumumuz iyi ama eşimin yüklü miktarda borcu var bide bu aralar çok paraya taktı yok param olsun şunları yapıcam yok şöyle yok böyle vs vs borcu falan bitmesi için bir de geleceğimize allah sağlıklı ömür nasip ederse birikim amaçlı fransaya gidicez (ora vatandaşıyım) ama annemlerden ayrılma düşüncesi beni kahrediyor üstüne annem kanser hastası ve iki üç gün önce öğrendik başka yerlerinede sıçramış durumu kötü yani onu burada bırakmak istemiyorum ilk ve tek torunu var kızm 8 aylık ona moral kaynağı oluyor o yüzfen hiç gidesim yok ama gitmezsek eşim bu sefer şirketinin gönderdiği yurt dışı işine gidecek onda da 6 ayda bir gelicek onuda istemiyorum… bence halinize şükredin her şeyin tabii bir zorluğu var malesef ama aileleriniz sağlıklı en azından onun kaygısı yok Ama ben gidici gözüküyorum fakat bir gözüm arkada annemi zerre bırakmak istemiyorum hele hastalığı ilerlemişken ama kızımıda babasından ayırmak istemiyorum daa

bende eşimin ailesiyle aynı şehirdeyim 2 buçuk yıllık evliyim Ankara dayız. Ayrıca ben tek çocuğum. Ailemlede çok bağlıyızdır. Evlendiğim ilk 2 yıl çalıştım zaman bi şekilde geçti biraz arkadaş edindim falan ama bu sene çalışmıyorum evde bazen sıkılıyorum işte ozaman aile özlemi ağır basıyor bazen gidecek bir arkadaş ya da ailesini arıyor insan ozaman gözlerim doluyor kendi kendime garipsiyorum ben egeliyim bizim orası samimidir Ankara da belki bundan zorlanıyorum bizim egede akrabadan çok evimize dostlarımız yıllar önce bağlarımızı sürdürdüğümüz komşularımız gelir gider. Burda zar zor apartman da bir yıl sonra yeni evli biri taşındı eşi asker onlar da seneye doğuya gidecekler tek samimii olan komşum o kayınvalidem çağırır evine ama onunda çok çevresi gezmesi yok arada giderim ama evden eve gitmek ne kadar mutlu ederse işte.. bilemiyorum bu Ankara da nasıl bi hobi edinsem ben çok sosyal biriyim bekarken çok kurslara gittim arkadaşlarım memlekette liseden kurslardan çalıştığım yerden ilkokul ortaokul danstan hepsinle hala görüşürüm ama Ankara da tutmadı çok fazla daha çok eşimle gezeriz ama ankarada awm kafe gidecek yer yok bazen konser gibi etkinlikler sevemedim bu şehri sanırım eşimin iş arkadaşları bir kaç çift var samimi olduğumuz onlar gelir biz gideriz ama herkes uzak sık sık görüşmüyoruz toplanılmıyor. Birde yeni tanıdığım için kimseye şunu yapalım diyemiyorum eşimde sıkıldım diyince ne yapalım sürekli senin için diyor o da hakllı kendi memleketimde olsaydık benim kendi planlarım olurdu işte diyorum bazen kendi kendime sıkılmazdım diyorum gurbet böyle galiba

Gurbet geliniyim, eşimde ben de ailelerimizden uzakta yurtdışındayız. Hayır benim için sorun olmuyor çünkü eşimde benim ailem her şeyim.
şükürler olsun 2-3 ayda 1 Türkiyeye helip ailemizi görüyoruz, pandemi sebebiyle 9 ay gelemedik o dönem tabi zorluydu ama biz de hep yalnızız hasta olsakta çocuğumuz doğuncada hep yalnız ve kendimiz yapıyor olacağız bu beni rahatsız etmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…