gurbet zehirden acıymış.. annemm meğer ne haklıymış

fiona16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2011
442
323
158
Merhabalar. Canım gerçekten çok sıkkın ve dertleşmek için yazıyorum,nolur beni teselli edin, ayıplamayın.
aileme 7-8 saat uzakta yaşıyorum.ağustosun 20sinden beri annemi görmemiştim.gecen hafta bana sürpriz yapıp yanıma geldi canım annem. 1 haftadır yanımdaydı.Bugün de memlekete geri döndü ve ben o gittiğinden beri ağlıyorum. Normalde vedalaşırken ona hiç belli etmemeye çalışırdım o üzülmesin diye.ama bu kez dayanamadım, hamileliğin de verdiği duygusallıkla koyverdim yanında.o gittiğinden beri de ağlıyorum.allaha dua ediyorum bizi birleştirsin,Rabbim kimseyi annesinden ayrı koymasın diye...
onun arkasından boş eve girmek, onun dokunduğu şeylere dokunmak bana acı verdi. Akşamları Onun dizine yatıp uzanmak, her akşam işten geldikten sonra hissettiğim o ev sıcaklığı, sıcacık yemekler, annemin şefkati..hepsine yine hasret kalacağım ocak ayına kadar.o da yine 1 haftaya sığdırmaya çalışacağım hasretim.
6sene bitti gurbete çıkalı ama hala alışamadım,çok zor geliyor. Eşimin bana karşı ilgisizliği de bu duygularımı körüklüyor.hayat böyle geçer mi diye hayıflanıyorum her seferinde gençliğimi harcamış hissediyorum ve üzülüyorum. Annem uzaklardan biriyle evlenmemi hiç istememişti. Gurbet zehirden acı derdi hep. Meğer ne kadar da haklıymış...

Canım benim. Evlilik değil ma ben de gurbette çalışıyorum. Doğduğun yer değil doyduğun yer demişler ya, ne de kötü demişler. Daha bugün ailemden ayrılıp evime geldim. Dün gece 25 yaşında koca kız oturup hüngür hüngür ağladım beni göndermeyin ne olur diye. Rabbimbizi de gurbetle sınıyor. Allah sabır verssin. Hem senin çocuğun eşin varmış. Onlara sarıl. Haline şükret. Ya benim gibi yalnız olsaydın?

Baslik ne guzel olmus oyle...

Bende annemden ayrilali bugun 4 gun oldu.ben izmir de annem konya da aynen sekiz saat var.zor oluyor dogru

Saglikli olsunlar da seslerini duyalim allahim acilarini gostermesin gun icerisinde bazen iki uc kez konusuruz.goruntulu konusuyoruz biraz olsun rahatliyorum.

birde annesi yakınındayken o ev sıcaklıgını anne şefkatini hissedemeyenler var benim gibi. bir saatlik mesafe var aramızda ve hiç evimi özlemedim , evde olsam iş buyurur devamlı , beterin beteri var işte siz uzaktada olsa en azından o şefkati hissedebiliyorsunuz ben öyle bir duygu hiç yaşamadım, hep ailemden uzakta olmak istedim. böyle de hayatlar var.

ben annemi 7 senedir gormuyorum canim ..

Allah size uzun omur versin saglik versin de gerisi bo$, ocaga çok yokki,iki ay sonra yine gorucen
her gun arayip konusup sesini duyabilirsin,sen izinliyken solugu yaninda alabilirsin .. Allah annecigine uzun omur versin insallah ..

İçine rahatlatmak adına söylüyorum halinize şükredin ablam yurtdışında evli üstlik yeğenlerimde var 1 yıl gelmedi hasretlik cekti evet ama 7 ay sonra burda keske sadece 7,8 saatlik mesafe olsa ..

Teşekkür ederim hepinize ve tesellilerinize... Herkesin annesi eminim öyledir ama benimki çok çok fedakardır.hakkını hiç ödeyemem, her koşulda arkamdadır. Karnımda bebeğim var ve o bensiz ne yapar diyorum, annemi eskisinden daha iyi anlıyorum. Aslında farkındayım melankoli yapıyorum belki ama şuan bu acıdan başka bişey hissedemiyorum. Kelimeler düğüm düğüm boğazımda...

Ben de 6 yıldır gurbetteyim.İşim var,eşim var beni seven-sayan,kuzucuğum var,kocaman evim var...Hayat sana güzellikler sunsa da gurbette isen ve memleketine aşkla bağlıysan hep bi yanın eksik kalır.Yeni dostlar dahi edinmek istemezsin,çünkü hiçbiri doğup büyüdüğün yerdekiler gibi olmaz...Yürüdüğün sokaklar,hatta baktığı deniz bile anlamsız gelir.Ben gitmek için büyük bir adım attım eşimin de desteği ile...Umarım her isteyen bunu yaşar.Gurbet zor,acısı tarifsiz...

evet zehirden acı bende aileme uzagim bazen diyorum ben ne yapmışım ne işim var burda. .ben buraya ait değili..dogdugum yeri evi özlüyorum. .insan kaybetmeden anlamıyor mus şimdi yalnizligimla bogusuyorum. .bazen çok ağlıyorum. ..ben verdim bu kararı ben seçtim eşimi bu yalnızlığı. ..çocuk olunca degisirim diye umut ediyorum. .kurtulurum belki bu yalnızlık duygusundan. ..aileyi bırak bi arkadaşım bile yok burda. ..ben hep böyle yalnizmi yasayacagimmm

Amin inşallah hepimizin annelerine Allahım uzun ömür versin,Allah başımızdan eksik etmesin. Zaten sürekli telden konuşuyorduk ama görüşünce bi başka oldum işte, resmen dağıldım..
İçine rahatlatmak adına söylüyorum halinize şükredin ablam yurtdışında evli üstlik yeğenlerimde var 1 yıl gelmedi hasretlik
cekti evet ama 7 ay sonra burda keske sadece 7,8 saatlik mesafe olsa ..
gerçekten çok zor yurtdışında olanları düşünemiyorum bile.allah sizleri de tez zamanda temelli olacak şekilde kavuştursun inşallah.

ne mutlu sana, ben de çok dil döktüm eşime ama maalesef nafile. Kadının memleketine gitmem diyor başka bişey demiyor ama ben yine de içimden dua ediyorum.Artık bunu ondan değil Allahımdan istiyorum. Nasılsa Rabbim isterse olur diyorum. Allah bir gün bana da yaşatsın. Ailesiyle aynı şehirde yaşayanlara çok imreniyorum..

seni öyle iyi anlıyorum ki... Benim durumum da aynı inan. beni bu yalnızlık bitirdi ,yıprattı zaten en çok. Bilmiyorum hayatböyle nasıl yaşanacak,tatsız tuzsuz..

Ay hıçkıra hıçkıra ağlıcaktım ...6 senedir evliyim kocam herşeyin çok destek ama annenin babanın yeri ayrı her vedada aynı fuygular özellikle buraya gelip gittiklerinde çoook kotu oluyorum hatta bu yüzden gelmeseler daha mı iyi diyorum.dolaba koyduğu kabları evi supurduğu supurge sapı sevilir mi. Off hormonlar daha da duygusallaştırdı ama hep böyleydim

canım seni 2015 nisan annelerinden tanıyorum. Bebekleri'mizin doğum tarihleri aynı gözüküyor o yüzden dikkatimi çekmiştin. Meğer kaderlerimiz de benziyormuş. Annemin kaldığı oda,yattığı yatak,hepsine,herşeye Tek tek dokundum ben de. Hele mutfak şuan beni boğuyor. Birkaç güne eski halime dönerim. İş beni kendime getirir ama şuan hala kötüyüm.artık temelli bitsin istiyorum bu gurbet

Ben ağlaya ağlaya temizlik ypardım gittiklerinde :| gundaşmışız Allah evlatlarımızı bağışlasın bizlere annemize babamıza sevdiklerimize uzun omur versin inşallh ... Hangi ildesin canm

Ben ağlaya ağlaya temizlik ypardım gittiklerinde :| gundaşmışız Allah evlatlarımızı bağışlasın bizlere annemize babamıza sevdiklerimize uzun omur versin inşallh ... Hangi ildesin canm
Benim de yaptığım her iş ağlaya ağlaya oldu zaten. Amin benim de tek dileğim o, sağlıklı ve huzurlu olsunlar da, Rabbim uzun ve sağlıklı ömürler versin inşallah. Torunlarını da göstersin onlara.bizimkilerin ilk torunu, annem öyle heyecanlıydı ki, dün beraber alışverişe çıktık. Görsen ne göstersem alalım diyor. Zaten gelirken bebeğe de bir valiz eşya getirmiş. Canım annem sevinçten uçuyor. Ben ilçede yaşıyorum canım antalyanın ilçesinde. Sen nerdensin?

Evde biraz agresif oldugumda eşim ' sen yine anneni ozlemissin en yakin zamanda gidelim' diyor.
Anne çok ayri bir şey. Gelip bana 1 hafta kaldi. Sabah biz uyanmadan uyaniyordu cayi koyuyordu, kahvalti hazirliyordu, missss gibi yemekler. Evim resmen annem kokuyordu, Ah anne olmak. Kurban olurum ben anneme...
Rabbim bizim basimizdan eksik etmesin inşallah. ..

Amin canm amin... Ben antepteyim maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…