gurbet

eLiFGiBioLMaK

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2012
482
9
bugun canim cok sikkin. ailemi ozledim.. benden uzak olanlar diyorlar oda gurbetmi ben daha uzagim. gitmek istediginde gidemedigin heryer gurbettir bana gore.. aileme alti saat uzaklikta adini bile anmak istemedigim bir sehirde yasiyorum. daha yeni geldim ailemin yanindan hemde bir ay kaldim. ama yetmedi canim aciyor. kimseye anlatamiyorum derdimi. ben ailemi ozledim. kendi tercihimle geldim bu sehre esim ve ailesinkn yanina ufak problemler disinda cokta buyuk problemlerimiz yok aslinda. ama ben dayanamiyorum. cok sikiliyorum. yaparim zannettim ama insana gun gectikce gurbet eziyet olurmu? her gunum bor oncekinden daha da ozlemle geciyorr.. ben ne yapacagimi sasirdim esime yalvariyorum orda yasayalim diye nasip olursa yasariz diyor ama babasi ile ayni isi yapiyor ne meslek ne baska birsey bir yavrum var esimide seviyorum. bazen birak esini don annenlere desede yuregim yavruma kiyamiyorum. kendimede cunku esimle iyi anlasiyorum. ama hep bir yanim eksik. hep birseylerin eksik olduguni hissediyorum. ne yapacagim ben. cok kotuyum derdim dertmi bilmedim derdimi dertlenecek dost istedim.

bugun canim cok sikkin. ailemi ozledim.. benden uzak olanlar diyorlar oda gurbetmi ben daha uzagim. gitmek istediginde gidemedigin heryer gurbettir bana gore.. aileme alti saat uzaklikta adini bile anmak istemedigim bir sehirde yasiyorum. daha yeni geldim ailemin yanindan hemde bir ay kaldim. ama yetmedi canim aciyor. kimseye anlatamiyorum derdimi. ben ailemi ozledim. kendi tercihimle geldim bu sehre esim ve ailesinkn yanina ufak problemler disinda cokta buyuk problemlerimiz yok aslinda. ama ben dayanamiyorum. cok sikiliyorum. yaparim zannettim ama insana gun gectikce gurbet eziyet olurmu? her gunum bor oncekinden daha da ozlemle geciyorr.. ben ne yapacagimi sasirdim esime yalvariyorum orda yasayalim diye nasip olursa yasariz diyor ama babasi ile ayni isi yapiyor ne meslek ne baska birsey bir yavrum var esimide seviyorum. bazen birak esini don annenlere desede yuregim yavruma kiyamiyorum. kendimede cunku esimle iyi anlasiyorum. ama hep bir yanim eksik. hep birseylerin eksik olduguni hissediyorum. ne yapacagim ben. cok kotuyum derdim dertmi bilmedim derdimi dertlenecek dost istedim.

öyle zor ama alışmak gerekiyor kendini bırakmamalısın

Bir de çocuğun var ne güzel. Buna rağmen "bırak dön" diyen iç sesi anlamadım ben.
Bazen erkekler değil kadınlar da bu derece aileci olabiliyor demek ki.

Hala alısamadıysanız ve sız gıdemıyorsanız, benım bır cok yakınımda da gordum bunu, anne babası kızlarının yanına gıdıyor, yerleşiyor.sizinkilerin böyle bir imkanı var mı?
o da olmadı daha sık gıdersınız zıyarete ve alısılan bır sey bu zamanla, dusunsenıze gun gelecek evladınızdan da ayrılacaksınız, hayatın gerceklerı malesef.

Evlenip bi yuva kurarken artik yerinin esinin yani oldugunu bilmeliydin bence o ic sesine bende bi anlam veremedim yeni bi aile kurmussun arti bi evladin var kurdugun aile herseyden agir basmali aileni ozledin diye esini birakmayi aklindan gecirmen cok sacma evlilik sorumlulugu agir gelmis heralde..aileni ozlemen normal ama senin yerin esinin cocugunun yani sen ailenin yanina donsen ve yavrun senin yasadigini yasayip babasina hasret olsa mutlu olabilecekmisin..

Hala alısamadıysanız ve sız gıdemıyorsanız, benım bır cok yakınımda da gordum bunu, anne babası kızlarının yanına gıdıyor, yerleşiyor.sizinkilerin böyle bir imkanı var mı?
o da olmadı daha sık gıdersınız zıyarete ve alısılan bır sey bu zamanla, dusunsenıze gun gelecek evladınızdan da ayrılacaksınız, hayatın gerceklerı malesef.
evet Rabbime cok.dua ediyorum. onlar acisindan da boyle bir imkan yok. esimden allah razi olsun.senede iki kere goturur. en az onbesgun kalirim. ama diyorum ya her gittigimde basa donuyorum

Evlenip bi yuva kurarken artik yerinin esinin yani oldugunu bilmeliydin bence o ic sesine bende bi anlam veremedim yeni bi aile kurmussun arti bi evladin var kurdugun aile herseyden agir basmali aileni ozledin diye esini birakmayi aklindan gecirmen cok sacma evlilik sorumlulugu agir gelmis heralde..aileni ozlemen normal ama senin yerin esinin cocugunun yani sen ailenin yanina donsen ve yavrun senin yasadigini yasayip babasina hasret olsa mutlu olabilecekmisin..
zaten bende ayni seyi soyluyorum. evladima kiyamiyorum. ve esimi seviyorum anlasiyorum.bazen oyle yangin oluyorki icimde borakip gidesim geliyor herseyi bu acaba birtek banami oluyor ? tuhaf olabilir ama bn icimden gecenleri yazdim.

aynı hayatı yaşıyoruz aslında...

kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama ben 7 yıl oldu...

bir yavrum var benimde küçük bir şehirde ailemden 11 saat uzaktayım

çalıştığım için yılda bir defa gidebiliyorum onlarda bir -iki kez anca gelebiliyor

alışamam sanıyordum ama alıştım eşimi yuvamı çok seviyorum

ailemede düşkün birisiyim ama ben evimi benimsedim çok şükür

tatil dönüşü evime yatağıma yuvama geldiğimde evim evim güzel evim diyorum,,

bende isterdim büyükşehirde memleketimde yaşamak yaşlanmak

ama şuan eşimin iş şartları buna elvermiyor ama mutsuz değilim

hep şunu düşünürüm ya orada yaşasam bu mutluluğu huzuru bulamasam o zaman ne olacak???

huzurunuzun mutluluğunuzun farkında olun lütfen.

Ama sonsuza kadar ailene bağlı kalamazsın ki. Daha ciddi bir şeyler olması lazım bu şekilde düşünmen için.
bende farkindayim esim iyi ailesi ilede anlisiyoruz sayilir. bunlar zaten farkli sekilde olsa dusunmez uygulamaya gecerdim.. sizde haklisiniz ama sunuda acikliga kavusturayim zaten ben esimden ayrilmaya cesaret edemem. benimki.sadece dusunceden ibraret

Yaa insanin anasi babasi ailesi kiymetlisidir ozler zorlanir evlenince alismasi zaman alir ama evlilik boyle bisey..yeni bir aile kurmayi kabul edip evleniyorsa insan esini cocugunu herkesten once tutcakki yuvasi huzurlu olcak evlilik fedakarlik demek tabiki cok zor ama her tercih bi yerde vazgecistir ha burda demek istedigim vazgecmek elindeki gorme imkaniyla yetincen artik

Yazdıkların kelimesi kelimesine beni anlatıyor.. 2 yıldır seninle aynı şeyleri yaşıyorum... üstelik benim mesafem 12 saat. Eşimin memleketinde yek arkadasım yok çalışmama rağmen sevemedim kimseyi burda... ailesiylede nadiren görüşüyorum... üstelik eşim kaptan 6 ay evde 6 ay ayda bi iki üc gün geliyor... artık deliricem.. düşünmekten ölücem üstelik gebeyim... şuan raporluyum ve memleketimdeyim geçen sene bir düşük yaptım.. raporum bitmek üzere hiç dönesim yok... buraya gelmeyede korkuyorum.. nasıl olucak diye.. ya ben öok mutsuzum... umarım sen çözmüşsündür iki yıl olmus yazını yazalı.......

X