Gurbette çalışan anneler bebeklerimize kim bakıyor??

slowly26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2011
383
32
118
Arkadaşlar merhaba ben kayinvalidemle kalıyorum bazı nedenlerden dolayı yazın ayri bir eve çıkma kararı aldık

Şimdi 2 yaşında oğlum var ben çalışmaya başlayacağım eşim esnaf dükkanımız var dükkanımız kayinvalidemlere yürüyerek gideceğimiz bir mesafede değil malesef.

Ben şöyle düşündüm evi esiminde rahat gidip gelmesi için dükkanın oradaki muhitte tutmak istiyorum ama bebeğim var onun için çözüm arıyorum kayınvalidenin oradan tutsak bu sefer kayinpederim ne gerek var ayrı eve diyecek biliyorum o yüzden dükkanın oradan tutmaya karar verdim

Kayınvalidem bakarım derse arabamız yok nasıl götürülüp gidilecek yada en azından kres mı araştırsam nolur bana yardımcı olun kafam çok karışık çözüm bulup eve cikicaz biz dediğimizde tamir yakıt tüm sorulara cevap vermeliyim yardımcı olabilir mısınız bana ??

Siz kendi işinizde mi başka işte mi çalışacaksınız

Şahsen bekleme imkanı varsa eylül de çocuk kreşe siz işe diyeceğim

Ama kreş 1000 tl iş 1300 tl ise bir sene daha kendin bak arada iş yerinde eşine yardım et sigortan bir sene eksik olsun diyeceğim

Şöyle ki, çalışan kadın olarak bebek bakımıni kV ustlense bile yemek temizlik misafir düzen vs derken çok yorulursunuz. Siz neden evden ayriliyorsunuz eğer halledilecek birsey bırakın kV yemekdi çocuk bakiydi ilgilenen siz de dışarıda çalışın nefes alırsınız biraz.
Ama halledilemeyrcek kadar büyük bir mesele ise para hesabını iyi yapmanız lazım. Çocuğa göre ayarlamalisiniz herseyi.

Gurbet derken yurtdışı mı?

Çocuk en azından 4-5 olana kadar dükkanı eşiniz tek idare edemez mi?

Siz kendi işinizde mi başka işte mi çalışacaksınız

Şahsen bekleme imkanı varsa eylül de çocuk kreşe siz işe diyeceğim

Ama kreş 1000 tl iş 1300 tl ise bir sene daha kendin bak arada iş yerinde eşine yardım et sigortan bir sene eksik olsun diyeceğim

Farklı işlerde çalışacağız BN servisle işe gidip gelirken orda sıkıntı yok görümcem kreşlerde çalıştığı için 600- ve 800 arası dedi yani onu ben karşılarım ev masraflarını birlikte karşılayacağız esimle

Bebekkresleri en güzeli, hem çocuğa güzel eğitim veriliyor hem dikkat ediliyor, saatleride belli, bence bırak yuvaya ne kV ni yor ne kendini üz, eğer gerekiyorsa kreş sonrası kV denden rica edersin arada bir bakar.
Bende kusura bakmayın ama bu Gelinleri anlayamiyorum. Kadın kendi çocuklarını büyütmüş zaten bırakında rahat nefes alsın , yurtdışından hertürlü imkan var onları kullan. Kimse kimsenin çocuğuna bakmasin, zaten memnun kalmayacaksin, git ver krese

Gurbet derken yurtdışı mı?

Çocuk en azından 4-5 olana kadar dükkanı eşiniz tek idare edemez mi?

Yok dükkanda değil farklı bir işe gireceğim ben çocuğun 4_5 yaşına kadar beklememiz benim o evde 4_5 sene daha kalmam demek psikolojim bunu kaldırmıyor malesef

Bebekkresleri en güzeli, hem çocuğa güzel eğitim veriliyor hem dikkat ediliyor, saatleride belli, bence bırak yuvaya ne kV ni yor ne kendini üz, eğer gerekiyorsa kreş sonrası kV denden rica edersin arada bir bakar.
Bende kusura bakmayın ama bu Gelinleri anlayamiyorum. Kadın kendi çocuklarını büyütmüş zaten bırakında rahat nefes alsın , yurtdışından hertürlü imkan var onları kullan. Kimse kimsenin çocuğuna bakmasin, zaten memnun kalmayacaksin, git ver krese

Hayır ben illaki kendi baksın deniyorum bakmak istememesi en büyük hakkı ama zaten sen çalışırsan ben bakarım dediği için böyle düşünmüştüm krese vermek biraz daha mantıklı sanırım

Çakışmak zorunda değilseniz oturup bebeğinizi büyütün derim.

Şöyle ki, çalışan kadın olarak bebek bakımıni kV ustlense bile yemek temizlik misafir düzen vs derken çok yorulursunuz. Siz neden evden ayriliyorsunuz eğer halledilecek birsey bırakın kV yemekdi çocuk bakiydi ilgilenen siz de dışarıda çalışın nefes alırsınız biraz.
Ama halledilemeyrcek kadar büyük bir mesele ise para hesabını iyi yapmanız lazım. Çocuğa göre ayarlamalisiniz herseyi.

Yani şöyle söyleyeyim öyle kavgamiz falan yok ama hep alttan laf sokmaları var ayrımcılıkla var kp hep eşimi sorumsuzluk la suçlayıp bizi mutsuz etmesi var varda var akıl sağlığını açısından ayrı bir eve çıkmaya ihtiyacım var

Çakışmak zorunda değilseniz oturup bebeğinizi büyütün derim.

Malesef çalışmak zorundayım dükkanımız bize çok kazandıran bir dükkan değil zaten sonradan gelip düzenlerini bozduk şimdi kendimizi toparladik ama yinede destek için çalışmam lazım

Ben çocuğumun ilk yaşında yanında olmak istediğimden ücretsiz izinle evde oturuyorum zaten çalışıyor olsam degil burada yorum yazmak tek kelime yazacak vaktim olmazdı :) sorunuza gelince bence kreş en mantıklısı madem getir götür sorun olur diyorsanız işe bir kreş bulmayla başlayın onun yakınından bir ev tutun eşinizde sizde işinize başka vasıtalarla gidebilirsiniz sanırım. En önemlisi çocuğunuz işe onun rahatı ve güvenli bir yerde olmasını sağlayarak başlarsınız gerisi çok kolay olacaktır

Yani şöyle söyleyeyim öyle kavgamiz falan yok ama hep alttan laf sokmaları var ayrımcılıkla var kp hep eşimi sorumsuzluk la suçlayıp bizi mutsuz etmesi var varda var akıl sağlığını açısından ayrı bir eve çıkmaya ihtiyacım var
hiç bir yönden rahat değil kvdeyle hayatta oturmam. Ne kadar iyi olursa olsun hiç mi sevişmıyorsunuz genlcer:) yan odada kayinpeder yatarken nasil oluyor bu;) yikanmasi ayri dert evin icinde kukla gibi. benim cocugumuda kvde yetistirmesini istemem acikcasi. krese yazdir

hiç bir yönden rahat değil kvdeyle hayatta oturmam. Ne kadar iyi olursa olsun hiç mi sevişmıyorsunuz genlcer:) yan odada kayinpeder yatarken nasil oluyor bu:KK66: yikanmasi ayri dert evin icinde kukla gibi. benim cocugumuda kvde yetistirmesini istemem acikcasi. krese yazdir

Çok tatlısınız emin olun o iş bile ayda ikiye düştü ama kayınpeder yan odada olduğu için değil koca evin işlerini bitiremedigimizden 200 metrekare ev her odada banyo yıkanmaktadır sıkıntı yok yani aşırı titiz bir kayınvalidem var yani şaka gibi ama bitmiyor evin işi nasıl oluyor bende bilmiyorum evde toplam 7 kişiyiz gece haliyle yorgun oluyorum anamın evi De bu kadar temizlik yapmazdım ne daginigim ne titizim kendime göre temizim ama kv ve kp oldukça titiz yetişemiyorum hızlarına

Back
X