Gurbette tek başına yaşayanlar

dream24

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.530
448
323
Evet işte atanmak için disimizi tirnagimiza taktik geldik buralara ...Tabiki zorunlu hizmet ..Tam dağın başındayım. .Ulaşım belli saatlerde...İstediğim zaman dışarı cikamazsin...iki pastane ..en büyük avm a101 bim.... Bir is cevrem var...Geçen yıl hersey daha heyecanlı ve güzeldi .Şimdi herkesin bir telaşı var .Sevgili ,nisan,evlilik ,tayin isteyecekler vs Gruplasmalar ...İki yüzlüler .menfaatler. ....Güvendiğim kişi sayısı az işte ...Genelde evde olmak daha güvende hissetiriyor.Bazen birlikte çay içiyor sohbet ediyiruz. Ama artık buraya tikılmış gibiyim gün öldürüyorum.Buraya ait değilim. Sanki bana sunulan rolün bitmesini bekliyorum. Hiç enerjim kalmadı. Mesleki anlamda da kendimi ifade edemediğim bir okul. Şükür tabiki bunca şeye rağmen çoğu olumsuzluklara rağmen daha kötü şartlarda çalışanlar da var ama ben hergün takvimler çentik atıyorum. Günleri sayıyorum. O günümü nasıl geçirebilirim diyorum. Kendi çok yalnız hissediyorum bazen .Geçen sene bağ kurduğum insanlar nankör menfaati çıktı. Güvenmd kalmadı. İnsan konusunda da çok sanssizim. Zaten yaşadığım en son olay benı duygusal olarak çökertti. Hergün kalp sıkışması ile uyanıyorum

Sanırım öğretmensiniz, ben de öyle ve , ilk görev yıllarım benim de doğuda geçti, şimdi batıdayım ama öğretmenliğimin her anlamda en güzel geçtiğ yıllar o yıllarmış, doğuda genelde ilişkiler daha sıcak ve arkadaşlıklar iyi olur etkinlik anlamında.

İlk yıllar keşif, alışma derken bitiyo zaten sonra sıkılıyorsunuz. benim de burda envayi olanağım var ama kendimce bama yetecek bir çevre oluşturdum bahsettiğiniz tarzda insanları eleyif, öncelikle kendime yetecek ve huzurlu olacak bir yaşam tarzı oluşturararak.. İçinizi ferah tutun ilelebet orda yaşamayacaksınız ve orda yaşadığınız her zorluk size ışık olacaktır bir ömür..

Sanırım sende ogretmensin benim gibi su kadarını söyleyeyim orada kalıcı değilsin. Evde bol bol kitap oku mesela. Yabanci dizi izle, belgesel izle, pilatea topu mat al, pilates yap. Muhakkak is yerinden olmasa da iyi anlastigin kimseler vardir universiteden falan onlarla konuş. Master yapabilirsin uzaktan egitimden. Seni mutsuz eden insanlardan uzak dur gerisi gelir. ;-) Alışveriş için bir sürü site var oralardan alisveris yap. ;-) Farklı konularda makale oku, tez oku. Yapilacak bir sürü şey var.

En çok o can bildiğim insanları tanidiktan sonra başladı bu korku... Evde bir şey yapmaya başladım. Ama o kendi hallerinde gruplasmalar başladı hele.Bir de bir cogu bu yörenin insanı daha kabullendiler kendini. Ben epey batıdan geldim hepsini iyi davranırim muhabetim var ama mesafe vaR. İnsan bir sıcaklık arıyor. AileM kuzenim oradaki sıcak arkadaşlarımı özlüyorum hepsinin kıymetini daha çok anladım. Seneye haziran tayin hakkım geliyor. Evime bir yakın yer istiyirum. Kendimi hayatı her davranışimi sorgulamaya başladım. Depresyona suruklenmekten korkuyorum

Esasen gidiciyiz buradan psikolojisinden oluyor

Herkes süre doldun tayin isteyeceğim modunda çünkü

İlişkiler yüzeysel ama büyük şehirde de öyle

Internet'in var esasen her şey var

Fîlm izle dizi izle müze gez şarkı dinle vs vs yabancı dil el işi öğren

Kimseye muhtaç değilsin genel geçer ilişkiler ile çay iç sohbet et yeter

Bir de ailen olsa da değişmiyor burada bir çok aile içi çekişme konusu da var insan her yerde aynı bencil çıkarcı

Üzülme ama günü kurtarmaya bak beklemek zor gün sayarak zira

Neredesin bilmiyorum ama o yorenin insanları tabii ki daha iyi anlasir. Sen zaten gecicisin orada. 1senen var göz açıp kapayincaya kadar geçer. Oradaki insanları kafana takmamaya çalış. Bir de şu var, okullarda kadro değişimi cok olur. Seneye yeni insanlar gelecek. Bakarsın onların içinden anlastigin çıkar. Benim de ilk iki senem kabus gibiydim ama üçüncü senemde her sey değişti. Harika insanlarla tanıştım. Diyecegim o ki yarinin daha iyi olmayacaginin garantisi yok. Doğudaki sartlar tabii ki çok zor arkadaslarimdan biliyorum ama 1 sene sadece. Sonra zaten istediğin yere gideceksin

Burada artık insan seçmek gerektiğini öğrendim. Eskiden sevgi pitircigi gibiydim Şimdi daha temkinliyim. Bir sürü kitaplar aldım. Artık bundan sonraki süreçte kendime döneceğim. Kişisel gelişim ,ders notu hazırlama ,dini açıdan kendimi yetistirecegim.Düşün düşün insan kafayı yiyor. Sadece üzen gruplasmalar oluyor. Bir yerde sadete kendileri toplanmaları vs

Son düzenleme:
Ogretmen degilim ama sizin durumunuzdayim maalesef.(es durumundan)Bos vakitlerinizin tadini cikarin bence,bos insanlara harcadiginiz zamanin pismanligini yasamazsiniz en azindan:)Bir de gruplasma ayni yerin insani olmakla alakasi olmuyor cogu zaman.Kuzenim de sizin gibi ogretmen ve doguluyuz.ustelik dogdugu sehirde ogretmenlik yapmasina ragmen,onun da okulunda gruplasma olup,kuzenimi disarida tutmaya calisiyorlar.sizin yerinizde olsam olursa olur kafasi takinirim.sizin ne guzel ki 1 yiliniz kalmis:)

Dream bende benzer durumu üniversite okuduğum şehirde yaşıuorum artık ne yapacam şaşırdım gitti

Dream bende benzer durumu üniversite okuduğum şehirde yaşıuorum artık ne yapacam şaşırdım gitti
Olan bir şey yok ama o kadar tatlı dile ozveriye rağmen böyle olabiliyor. İnsanoğlu işte. .önemli olan iki çift güzel söz. ..Hele her gün görmek zorundasın. Aran iyi olmak zorunda.Her lafı yalayip yutuyoruZ. Yoksa mecbur okul sokak apartman markete her yerde yuzyuzeyiz.Gurbette huzur olmayınca hiç çekilmiyor

Ayni hisleri paylaşıyorum.Yillardir ailemden memleketimden uzaktayim bekardim evlendim cocugum oldu yine ayni..Cok sukur is ortamim iyi guzel ama benim.de sorunum ait hissedememek.Ne komsularla samimiyet istiyorum ne de cevremi genisletmek icin uğraşıyorum..Bulundugum sehir buyuk gelismis .Arkadaşlarım var.Görüştüğümuz insanlar da var ama ben hala ayniyim yani buraya ait degilmisim gibi her an gidecek gibi günü kurtariyorum. surekli sıkılıyorum bir mutsuzluk çöküyor bu 10 senedir boyle..Gurbet zor..memleketimi özlüyorum ve seni cok iyi anliyorum..neyseki senin gitme ihtimalin var benim o da yok buraya yerlestik..

Aynen dream insan gurbette ne kadarda zorlanıyormuş hiç bu kadar zorluk çekeceğimi tahmin edememiştim bazen üniyi bırakmayı bile düşünmüşümdür ama yapacak bişey yok en iyisi kafa dengi bir iki kişi bulup zaman geçirmek :/

Baştan çok samimi olmak gerekmiyormuş. Zamanla tanıyıp seçmek gerekiyor. Gurbet diye hemen kapıldım birilerine sonra üzüldüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…