• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gurbette yalnızlık..

Cemsu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2012
218
1
46
Ankara
2 sene önce evlendim ve Türkiyeye taşındım.. Ailemden kimse yok yanımda.. eşimin ailesine de 2 saatlik mesafedeyiz.. aslında ilk başta kayıvalidemle oturuyorduk ama sonradan baktım dayanamıyorum, şehir değiştirdik.. neyse uzun lafın kısası bu ülkede kendimi acaip yalnız hissediyorum.. ve eşim de sağolsun bu konuda bana yardımcı olacağına daha da yalnız hissettiriyor.. yalnızlıktan boğulacak gibi oluyorum.. annemi çok özlüyorum :((

eşimle aramızda 8 yaş fark var.. kendim büyük biriyle evlenmek istemiştim belki olgun olur diye.. ama bu kez de o hayatta istediği herşeyi yaşamış, ben sevgiye açken onun aşktan bıkmışlığına katlanmak zorunda kalıyorum.. odun gibi hayat yaşıyoruz, sevgiden romantizmde uzak..

ben doktora hayalleri kurarken, o servis şöförlüğü hayali kuruyor.. olmuyor ya olmuyor..

kimseye de anlatamıyorum mutsuzluğumu.. beni sevenler çok üzülürler diye.. nasıl anlatayım anneme? sonra o da hergün oturup benim için ağlasınmı kızım gurbet elde yalnız kaldı diye.. içime attıkça da intihar raddesine kadar geliyorum.. elimi kolumu bağlayan bitek oğlum var.. onu için katlanmak zorundayım..

canım yaaa..allah yardımcın olsun.bende ailemden uzakta yaşıyorum ama neyseki aynı ülkedeyiz.ve gerçekten çok zor eşinle aynı istikamette ilerleyememk aynı hayalleri kuramamak ama inan erkelerin çogu böyle kadını ellerinde hissettikleri an sahibimizmiş gibi davranıyorlar ne yapacagız bilmiyorum hele birde cocuk olunca daha da zorlasıyor.ailelere birşey söyleyemiyoruz onlarda üzülmesin diye..ke:32:lin ilacı olsa başına sürermiş diyecegim keske birşeyler yapabilsek bu durum için

canım yaaa..allah yardımcın olsun.bende ailemden uzakta yaşıyorum ama neyseki aynı ülkedeyiz.ve gerçekten çok zor eşinle aynı istikamette ilerleyememk aynı hayalleri kuramamak ama inan erkelerin çogu böyle kadını ellerinde hissettikleri an sahibimizmiş gibi davranıyorlar ne yapacagız bilmiyorum hele birde cocuk olunca daha da zorlasıyor.ailelere birşey söyleyemiyoruz onlarda üzülmesin diye..ke:32:lin ilacı olsa başına sürermiş diyecegim keske birşeyler yapabilsek bu durum için

amin çok teşekkür ederim canım..

aynı ülkede tutunacak çok dal oluyor canım.. bizde adet farklı, gelenek farklı, inanç farklı, ekmeğin, yağın, etin tadı bile farklı.. herkes kardeş ülkeyiz herşeyimiz benziyor dese bile içine düşünce anlaşılıyor aradaki uçurum.. kendi dilimi bile konuşamıyorum.. geceleri vatanımdaki eski numaramı arayıp operatörün 'aradığınız kişiye ulaşılamıyor' lafını azerice söylediğini duymadan uyumadığım geceler biliyorum :(

bi de gerçekten doğru söylenmiş bi laf davul bile dengi dengine diye.. kimseyi dinlemedim.. aşık olunca herşeye katlanılır dedim.. kendi lüksümden vazgeçtim ve olsun kuru ekmekle bile yaşarım gerekirse dedim.. üniversite biter bitmez çalışan ve tatil günlerinde bile eve iş getiren ben bi anda çalışmayan ev kadını oldum..
ailemde herkes ya doktor, ya öğretmen.. daha farklı şartlarda büyüdüm ve şuan evlendiğim ailede okumuş bi ben varım.. kibirlenmekten korkuyorum.. dünyaya bu kadar farklı açılardan bakan insanlarla aynı ortamda bulunamıyorum..

doktora alatınca majör depresyon ama atlatılır, çok doğal diyor.. Ama doktora bile anlatmıyorum ki evdeki sorunları.. kimsenin zayıf görmemesi için bi sürü yalan uyduruyorum :( şartlar olumsuz ama eşimle çok mutluyum gibisinden :/ mutlu falan değilim ben yaaaa..

Allah yardimciniz olsun cok kotu bi durum bu.. Bende evlendikten sonra Turkiyeye yerlesmeyi dusunuyordum ama bir anda vazgectim :)

Esinizle oturup konusmayi deneseniz, ornek gostererek anlatsaniz icinde bulundugunuz durumu olmaz mi?

canım mutluyum yalanlarını zaman zaman hepimiz söylüyoruz ben öyle büyük bir aşkla evlenmiştimki ama eşim asker olduğu için cok gezecegimizi düşünerek ailem istemeye istemeye evlendim.onunda bana sevgisinden şüphem yoktu hala da yok ama zaman geliyor kendimi nasıl harcamışım diyorum.çok şükür ben calısıyorum ama o bile yetmiyor bazen alıp başımı gitmek istiyorum.sorun su ki eşim cok relax.belki benimde oluyor hatalarım ama an geliyor böyle rahat bir adamla hasta ruhlu bir adamla nasıl evlenmişim diyorum ikimizin hayata bakışları bazen okadar farklı oluyorki.tanıyamıyorum onu malesef hepimizin derdi de bu galiba..sabredecegız canım boşanma gibi bir durumun yoksa sabır tek care

Allah yardimciniz olsun cok kotu bi durum bu.. Bende evlendikten sonra Turkiyeye yerlesmeyi dusunuyordum ama bir anda vazgectim :)

Esinizle oturup konusmayi deneseniz, ornek gostererek anlatsaniz icinde bulundugunuz durumu olmaz mi?

oturuyorum saatlerce anlatıyorum.. seni anlıyorum diyor.. 2 saat tam istediğim gibi hayat yaşıyoruz, sonra yine başa dönüyoruz..

artık mücadele etmek de istemiyorum.. gücümün tükendiğini hissediyorum.. ayrılalım o zaman, ben senle yapamıyorum desem ona da hayır ben sensiz yapamam diyor..

canım mutluyum yalanlarını zaman zaman hepimiz söylüyoruz ben öyle büyük bir aşkla evlenmiştimki ama eşim asker olduğu için cok gezecegimizi düşünerek ailem istemeye istemeye evlendim.onunda bana sevgisinden şüphem yoktu hala da yok ama zaman geliyor kendimi nasıl harcamışım diyorum.çok şükür ben calısıyorum ama o bile yetmiyor bazen alıp başımı gitmek istiyorum.sorun su ki eşim cok relax.belki benimde oluyor hatalarım ama an geliyor böyle rahat bir adamla hasta ruhlu bir adamla nasıl evlenmişim diyorum ikimizin hayata bakışları bazen okadar farklı oluyorki.tanıyamıyorum onu malesef hepimizin derdi de bu galiba..sabredecegız canım boşanma gibi bir durumun yoksa sabır tek care

işte bizim de sorunumuz aynı canım.. çok rahat bir adam.. sorumluluk diye bişeyle tanışmamış sanki.. şuan hayatım sen evde otur ben çalışayım size bakayım desem tamam der o derece..
hayatımda tanıdığım tek erkek babamdı, ondan sonra bu çok basit geliyor..

22 yaş evlenecek yaşmıydı diye kızıyorum kendime.. annemlere de kızıyorum ben ne dersem diyeyim izin vermemeleri lazımdı diye..

oturuyorum saatlerce anlatıyorum.. seni anlıyorum diyor.. 2 saat tam istediğim gibi hayat yaşıyoruz, sonra yine başa dönüyoruz..

artık mücadele etmek de istemiyorum.. gücümün tükendiğini hissediyorum.. ayrılalım o zaman, ben senle yapamıyorum desem ona da hayır ben sensiz yapamam diyor..

Isiniz zor gercekten, Allah yardimciniz olsun ama ailene kizma cunku onlar daha kucuksun deselerdi kucuk degilim diye inatlasirdiniz :)

kesinlikle haklısınız.. zaten demişlerdi ve ben de inatlaşmıştım.. şimdi keşke beni dinlemeselerdi diyorum..

Kaderinize boyle yazilmis demek ki kendinizi bu yuzden uzmeyin, esiniz Azerbeycana tasinmaz mi diyecegim ama hic zannetmiyorum :)

Siz tekrar i$ hayatina donseniz, onu da mi kabul etmez? Ama bence mutlaka birilerine anlatmalisiniz utanmadan. Doktorunuza anlatin evdeki sorunlari, onlar bunun icin var unutmayin :)

Kaderinize boyle yazilmis demek ki kendinizi bu yuzden uzmeyin, esiniz Azerbeycana tasinmaz mi diyecegim ama hic zannetmiyorum :)

Siz tekrar i$ hayatina donseniz, onu da mi kabul etmez? Ama bence mutlaka birilerine anlatmalisiniz utanmadan. Doktorunuza anlatin evdeki sorunlari, onlar bunun icin var unutmayin :)

taşınır, o da istiyor ama düzenimiz altüst olur.. tekrar iş bul falan zor..

onu kabul ediyor da iş bulamıyorum.. Türkiyede insanların neden okumadığını anlıyorum artık.. çünkü ne kadar fazla okursan o kadar işsiz kalırsın.. eşim diyor sen doktora yaparsan işçi olarak bile almazlar seni artık söyleyim :)) en iyisi diplomanı yırt diyor :))

aslında bugün psikiyatrise gitmeye kararlıydım, ama eşime oğluma hediye alayım derken vaktim kalmadı.. yarın mutlaka gitmem lazım, kendi başıma işin içinden çıkamıyorum..

aslında eşim de diyor aile terapistine gidelim diye, kabul etmiyordum ama artık kararımı verdim, mutlaka gitmeliyiz..

onu kabul ediyor da iş bulamıyorum.. Türkiyede insanların neden okumadığını anlıyorum artık.. çünkü ne kadar fazla okursan o kadar işsiz kalırsın.. eşim diyor sen doktora yaparsan işçi olarak bile almazlar seni artık söyleyim :)) en iyisi diplomanı yırt diyor :))

aslında bugün psikiyatrise gitmeye kararlıydım, ama eşime oğluma hediye alayım derken vaktim kalmadı.. yarın mutlaka gitmem lazım, kendi başıma işin içinden çıkamıyorum..

aslında eşim de diyor aile terapistine gidelim diye, kabul etmiyordum ama artık kararımı verdim, mutlaka gitmeliyiz..
Bencede mutlaka yardim alin ailecek gidin daha iyi olur... Insallah cabucak bi cozum yolu bulursunuz

Insallah bir ise yarar, ki ben yarayacagini dusunuyorum. Kolay gelsin, Allah yardimciniz olsun : )

onu kabul ediyor da iş bulamıyorum.. Türkiyede insanların neden okumadığını anlıyorum artık.. çünkü ne kadar fazla okursan o kadar işsiz kalırsın.. eşim diyor sen doktora yaparsan işçi olarak bile almazlar seni artık söyleyim :)) en iyisi diplomanı yırt diyor :)).

Böyle bişey yok,ayrıca Türkiyede insanların okumadığını da nereden çıkardınız.Siz kendinize hiç uygun olmayan bir insanla çok küçük bir yaşta evlenmişsiniz.Ve anladığım kadarı ile tek çevreniz de bu kişinin ailesi.Bence ülkenize geri gitseniz de sizin için değişen bişey olmayacak.Çünkü sorun ülkelerde değil eşiniz ve sizin aranızdaki uyumsuzlukta.

Back
X