• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gürcistan..

oof of acmayin o konuyu kizlar...cok yakisiklilar cok.
Çeçenler abhazlar falan boylu poslu yakışıklı olurlar (hele çeçenler kızıl kızıllar :KK53:) ama kafkas erkekleri kara kuru bişeyler yaw :KK70:
Kızlar güzel ama.
Biz 120 yıl önce geldiğimizden coğrafyaya uyum sağladık artık malesef :işsiz: karışık evlilikler yapmamamıza rağmen fiziksel özelliklerimiz falan değişti nesilden nesile

Valla nomu yağabiliyorsan yap. Ben de geçenlerde şartlarına bakıyordum. Giricem sınava.

Batumdan gelme Gürcüyüm, Gürcüceyi de ana dilim gibi bilirim..
Kararınız içimi hoş etti, hayırlısı olsun demek istedim ;)
Pislik her yerde var, Gürcistan a gitmedim bilmem ama bu kadar yakınken denemeye değer.

Selam kızlar..

Fikrinizi almak istediğim bir konu var.
Aslında yurt dışında öğretmenlik hep deneyimlemek istediğim ama cesaret edemediğim ve umutsuz
hissettiğim bir konuydu.
Bu yüzden erteliyordum..

İstanbul olmadıktan sonra, ailemle olmadıktan sonra bana her yer gurbet.

Madem gurbetteyim, üstelik kocaman bir 7 sene daha burada olmak zorundayım.
Burası dediğim Artvin Hopa.. Buraya yeni geldik.

Sınır kapısına 5 dk mesafede bir yerde yaşıyorum.
Eşim de orada görevli.

Göreve başlayalı 2 hafta oldu.
Alışmakta zorlanacak gibiyim.
Hem sevdim hem sevmedim, buraya ait değilim sanki.
Bir tuhaf ruh halim var.

Küçük ve pahalı bir yer.. Her istediğimi anında, kaliteli ve uygun fiyata bulamıyorum.
Adım atsam tanıdık. Sanki herkes beni tanıyor, tanıyacak hissi.
Bu hissi hiç sevmedim.

Hani bir iş gelse başına herkesin haberi olacak durumu.
Büyük şehre alışık benim için sevimli bir durum değil.

Aklıma şöyle bir fikir geldi ve araştırdım.
Gürcistan'a bu kadar yakınım madem, Gürcüce öğrenerek bu yıl sınava hazırlansam ve yurt dışı şansımı burada denesem. Yine Türk okullarında görev alacağım. Üstelik maaşım orda da işleyecek.
Her şey çok ucuz, geçim daha kolay deniyor.

Araba, ev almak falan..

Bir yandan her türlü pisliğin olduğu yermiş..
Kafam karışıyor.

Sonra diyorum pislik her yerde artık..
İnsanlar pisliğin kendisi olmuş.

Karışığım oldukça yani..

Sizce nasıl bir karar olur?
Eşim Gürcü. Artvin gürcüsü. Ama dili gürcüce. Türkçeyi okulda öğrenmiş. Biz de öğretmeniz. Biz çok istiyoruz Gürcistana gidip yerleşmeyi. Çok seviyoruz.Senede 3-4 defa mutlaka gidiyoruz.Yolu nasıl bu Işin? Bilgi verir misiniz?

Oluyorlar ama genelde kocalarına. Yani benim tanıdıklarım öyle. Belki senin kadar international bir ilişki skalam olmadığındandır.
Nasil olur? KKda yazilan yazilari hic mi okumuyorsunuz, evli hanimlar kacip baskalarina gidenler...Uluslararasilikla yok ilgisi... Aslinda var, Avrupa'da evli ciftler biraz fazla aciliyorlar. Yanlis anlamayin ben muhafazakar dusunceliyim.

Çeçenler abhazlar falan boylu poslu yakışıklı olurlar (hele çeçenler kızıl kızıllar :KK53:) ama kafkas erkekleri kara kuru bişeyler yaw :KK70:
Kızlar güzel ama.
Biz 120 yıl önce geldiğimizden coğrafyaya uyum sağladık artık malesef :işsiz: karışık evlilikler yapmamamıza rağmen fiziksel özelliklerimiz falan değişti nesilden nesile
Evet o kizil /sarisinlar yok mu... o beyaz ten. kisik gozler. Eyvah hatirlatmayin bana.

Aslında çok şanslısınız ben hopada olsam keşke zamanla ordan gitmek istemeyeceksiniz bir de sarpda çok kuyruk oluyor sabah akşam gitmek çok zor olur birde onlar saat dilimi olarak bizden bir saat gerideydi zor olur bence ayrıca batumda da öyle aman aman bişey yok ki Artvin daha güzel ay bide gürcüyüm yani ama bizim millet dışarıya biraz kapalıdır

Ben sizde bir çırpınıp çırpınıp sonuca varamama görüyorum. Ve belki de üzülüyorum buna. Kendim de zamanında bunları yaşadığım için herşeye el atıp sonra yapamamak ya da vazgeçmek durumu öfklendiriyor belki de beni. Dirayetlisiniz çok belli pes etmiyorsunuz da ama sonuca varabiliyor musunuz ?

Benim için üzülmenize mutlu olayım o halde.
Çünkü ben bana gıcık olduğunuzu düşünmeye başlamıştım artık :)

Sonuca henüz varamadım.
Hayatta hiç bir mutlu sonuca varmak kolay olmadı benim için zaten..

Beklerim, Allah sağlık versin.
Ne yapayım..

Benim de böyle bir hayatım var. Bir yerden sonra kabulleniyor insan. Ara ara üzülse de.

Çabalarımızın mükafatını çabucak alırız inşallah.

Ha ilave olarak da eşiniz neresinde bu planların ? Adamı iyice oyun dışına itmiş gibisiniz. İşte bu bana tam olarak affetme gibi gelmiyor. Ve sanki siz eşinize olan öfkenizden ötürü bir sürü çıkış yolu için çırpınıyor ama çıkışı bulamıyor gibisiniz.

Bizi afedersiniz ama b.k içine sokarken beni tamamen planların dışında tutan bir adam için öyle bir endişem yok.
Elbette bu düşündüklerimi onunla da paylaşıyorum ama fikrini çok önemsemiyorum.
Hani ben çok istesem kararlı olsam, hayır dese dinleyecek durumda değilim.

Onu tam olarak hiç bir zaman affetmeyeceğim sanırım. Bence böyle bir affa da gerek yok.
Belki iyi ihtimalle tertemiz bir sayfa açıp hayatımızdan bu kötü borçlar silindiğinde, hayal ettiğim yaşamın içinde
olduğumda affedebilirim..

Çıkış bulacağım.. Allah büyük.

nomu neyini beğenmedin hopanın yahu :)) ben çok severim sen de sev :))
büyük şehirden gidince alışmak zor olur tabi.. bu alışma sürecini gürcüce öğrenerek değerlendirebilirsin.. öğrendikten sonra tekrar isteyip istemediğini gözden geçirebilirsin.. istemek başarmanın yarısı..

Biraz ince düşünceden yoksun, bir kaç kaba insan tanıdım da canım :(
Ondan alışma da güçlük yaşıyorum..
İnşallah çabuk alışırım..

Benim için üzülmenize mutlu olayım o halde.
Çünkü ben bana gıcık olduğunuzu düşünmeye başlamıştım artık :)

Sonuca henüz varamadım.
Hayatta hiç bir mutlu sonuca varmak kolay olmadı benim için zaten..

Beklerim, Allah sağlık versin.
Ne yapayım..

Benim de böyle bir hayatım var. Bir yerden sonra kabulleniyor insan. Ara ara üzülse de.

Çabalarımızın mükafatını çabucak alırız inşallah.

Estağfurullah ne gıcık olması ben aslında biraz da kendimi görüyorum sizde :)) Ama maalesef ben de sizin gibi konu açmasam da aynı şeyleri düşündüm, adımlar attım ama başarısız oldum. Siz de olmayın istiyorum. Eşinize gelince o konuda da gerçekten üzülüyorum. Çok zor ya, hak etmiş olsa bile adam için de zor. Sizin için de zor. Ama neyse ki şükür ki ikinizin de meslekleri var ya olmasaydı ? Günün iyisi ileride derdi rahmetli anneanneciğim, siz de umudunuzu kaybetmeyin dilerim herşey emeklerinize , gönlünüze göre olur.

Bizi afedersiniz ama b.k içine sokarken beni tamamen planların dışında tutan bir adam için öyle bir endişem yok.
Elbette bu düşündüklerimi onunla da paylaşıyorum ama fikrini çok önemsemiyorum.
Hani ben çok istesem kararlı olsam, hayır dese dinleyecek durumda değilim.

Onu tam olarak hiç bir zaman affetmeyeceğim sanırım. Bence böyle bir affa da gerek yok.
Belki iyi ihtimalle tertemiz bir sayfa açıp hayatımızdan bu kötü borçlar silindiğinde, hayal ettiğim yaşamın içinde
olduğumda affedebilirim..

Çıkış bulacağım.. Allah büyük.

Sormayı unuttum bir de sorması ayıp kaçmazsa kaç tl borç var bir ev dediğinize göre ben 150 bin civarı düşündüm ve ayda kaç bin ödüyorsunuz. Sizdeki yıkıma empati yapabilmek adına soruyorum. Ben de para konularında sürekli dibe batan biriyim ve para gelince hiç düşünmem harcarım belki de ders almam gerek sizin durumunuzdan da.

Gurcu Cerkes Kafkas adamlara gonlunu kaptirma fena yakiyorlar.

Kadın evli pilav abla evli.

:D :D Çok alemsiniz..
Burda millet kocanı Gürcü kadınlara kaptırma diyor ama.. :KK51:

Kılavuz henüz Yayınlanmadı
Seneye için mi karar aldınız

Eşinizde gidebilir sizinle bu arada...

Evet bir senede ancak hazır olurum zaten gitmeye sanırım.
O yer değiştiremez sınırda görevine devam etsin diye düşündüm gider gelir dedim ama bilemiyorum..

gurcıstanda 2.5 hafta kaldım.. bıkac gurcuce ogrenmısımdır gamarjoba gbi :) ama bana kalırsa tr ordan bın kat daha guzel her bır sehrı. tıflıs ufak kasaba gbi gelmıstı bana. evet ucuz tr dende ucuz ama yemeklerı falan pek hosuma gıtmemıstı cok etturu yemek yapıyorlardı.

olumlu tarafları ıse yesıllıkın bol oldugu ulke. gercı bızım karadenızımızınde hakkı yenmez o da bır gercek. benım pek ılgımı cekmemıstı. tatıle gıderım o ayrı ama kalmaya asla

Yeşillik, güzellik burda mevcut zaten. Karadeniz'i geçebileceğini sanmam.
Ben şartları için değer diye düşündüm ama yemek konusunu bir kaç kişiden daha duydum, çekincelerim var.

Konunu cımbızlamış gibi olacak nomu'cum ama bizim çok değerli milletimiz kusura bakmasın oradaki her türlü pisliği yaratan bizimkilerde dahil sınır ülkeleri zaten ülkeye bir gir, yerlisinden çok Iran'lı, Azeri, Türk aracı görürsün.

Insanlara Gürcistan deyince direkt kafalarında lamba yanıyor. Zaten Artvin'desin ne demek istediğimi çevrenin zihniyetinden anlarsın çokça.

Geçen sene Batum'da sahilde Ukraine diye bir restoranta oturmuştuk. Önümüze servis açmadılar ya. Kibarca kışkışlanıp yerin dibine girdik resmen bizimkilerin yarattığı imajdan ötürü.

Halk fakir kabul ama kültürel düzeyi, tarihe duyarlılığı bizim milletten katbekat üstün. Dedikodu, yalan, riya, entrika bilmezler pek bizim gibi. O yüzden acaip gelebilir somutlukları insanlara. Kadınlar zaten çok aktifler iş hayatında. Sen arka planına bakma. Arka plana bakarsan bizim coğrafyanın hali çok daha içler acısı.

Keşke Türk Gürcü'sü falan olsaydın. Kolayca vatandaşlık da alırdın.

Eğer ciddiysen Türk Gürcü Eğitim Vakfına falan başvur Gürcü'ce eğitimleri konusunda. Yol yordam falan gösterirler.

Hâlâ nasıl oradan alışveriş yapmıyorsun ayrıca inanamıyorum sana yaa! :) Daha önce de yazmıştım sana Artvin konularında.

Haklısın canım. Burada Gürcü çok. Hakkında konuşan da çok..
Ben kendim görüp tanımadan, yorumlardan etkilenen biri değilimdir zaten çok şükür. :)

Ahh canım hala tam yerleşemedim ben, bir türlü gitme fırsatı bulamadık.
Ohal sebebiyle eşimin çalışma temposu burda da çok yoğun :(

Nomu eşinle ayrı mı kalacaksınız bu durumda?
Birlikte gitme durumunuz varsa gidin bence, hem güzel bir tecrübe olur çok şey katar sana. Bir de bildiğim kadarıyla hem orada hem trde maaş alıyorsunuz borçları daha kolay bitirirsiniz.
Ama birlikte gitmeyecekseniz bence yapma böyle bişey, evliliğini sürüncemede bırakmış olursun. Hani ya devam et ya da tam bitir hesabı.

Ben o gidiş geliş yapar diye düşündüm aslında. Ayrı kalmayız.
Yani Batum'da olursam hele çok kolay olur diye düşünüyorum ama detayları çok da bilmiyorum.
Borç bitirme konusunda çok faydası olacağı kesin canım.
Bunun için de istekliyim.

Batumdan gelme Gürcüyüm, Gürcüceyi de ana dilim gibi bilirim..
Kararınız içimi hoş etti, hayırlısı olsun demek istedim :KK66:
Pislik her yerde var, Gürcistan a gitmedim bilmem ama bu kadar yakınken denemeye değer.

Peki Gürcistan'da kaç Türk okulu var bilginiz var mı?
Teşekkürler bu arada.

Eşim Gürcü. Artvin gürcüsü. Ama dili gürcüce. Türkçeyi okulda öğrenmiş. Biz de öğretmeniz. Biz çok istiyoruz Gürcistana gidip yerleşmeyi. Çok seviyoruz.Senede 3-4 defa mutlaka gidiyoruz.Yolu nasıl bu Işin? Bilgi verir misiniz?

Her yıl Yurt dışı öğretmenlik kılavuzu yayınlanıyor.
Meslekte 5 yıl doldurma şartı ve belli ülkeler için dil şartı oluyor hocam.
Sınav ve sözlü mülakattan geçiyoruz.

Aslında çok şanslısınız ben hopada olsam keşke zamanla ordan gitmek istemeyeceksiniz bir de sarpda çok kuyruk oluyor sabah akşam gitmek çok zor olur birde onlar saat dilimi olarak bizden bir saat gerideydi zor olur bence ayrıca batumda da öyle aman aman bişey yok ki Artvin daha güzel ay bide gürcüyüm yani ama bizim millet dışarıya biraz kapalıdır

:):) Gidiş geliş yapmayı düşünmüyorum.
Orada ev düşünüyorum ben..
Olmaz mı ki?

Estağfurullah ne gıcık olması ben aslında biraz da kendimi görüyorum sizde :)) Ama maalesef ben de sizin gibi konu açmasam da aynı şeyleri düşündüm, adımlar attım ama başarısız oldum. Siz de olmayın istiyorum. Eşinize gelince o konuda da gerçekten üzülüyorum. Çok zor ya, hak etmiş olsa bile adam için de zor. Sizin için de zor. Ama neyse ki şükür ki ikinizin de meslekleri var ya olmasaydı ? Günün iyisi ileride derdi rahmetli anneanneciğim, siz de umudunuzu kaybetmeyin dilerim herşey emeklerinize , gönlünüze göre olur.

Ona üzülmekten gidemedim, ama şimdi kendime daha çok üzülmeliyim ki artık akıllıca hareket edebileyim.
Bizi kurtaracak olan potansiyel bende mevcut sadece bunu farkettim çünkü.

Amin hepimiz için inşallah..
Teşekkür ederim.

Sormayı unuttum bir de sorması ayıp kaçmazsa kaç tl borç var bir ev dediğinize göre ben 150 bin civarı düşündüm ve ayda kaç bin ödüyorsunuz. Sizdeki yıkıma empati yapabilmek adına soruyorum. Ben de para konularında sürekli dibe batan biriyim ve para gelince hiç düşünmem harcarım belki de ders almam gerek sizin durumunuzdan da.

Şuanda 100 bin civarı. Kalan hali bu yani.
4700 her ay gidiyor şuanda..

Allah kolaylık veriyor. Hiç zorda kalmadım çok şükür. Öyle lüks içinde yaşayan, savurgan biri zaten hiç değildim.
Duruma özel yaptığım bir şey yok açıkçası. Elbette eskisi kadar rahat değil kafam.
Başı boş online giyim sitelerinde sabahlamıyorum artık.
Mantıklı alışverişler yapmak zorundayım.

Ona üzülmekten gidemedim, ama şimdi kendime daha çok üzülmeliyim ki artık akıllıca hareket edebileyim.
Bizi kurtaracak olan potansiyel bende mevcut sadece bunu farkettim çünkü.

Amin hepimiz için inşallah..
Teşekkür ederim.

Şuanda 100 bin civarı. Kalan hali bu yani.
4700 her ay gidiyor şuanda..

Allah kolaylık veriyor. Hiç zorda kalmadım çok şükür. Öyle lüks içinde yaşayan, savurgan biri zaten hiç değildim.
Duruma özel yaptığım bir şey yok açıkçası. Elbette eskisi kadar rahat değil kafam.
Başı boş online giyim sitelerinde sabahlamıyorum artık.
Mantıklı alışverişler yapmak zorundayım.

Allah kolaylık versin çok büyük bir rakam her ay 4700. Dilerim bu borçtan sizi bir avazda kurtaracak şartlar oluşur. Amin.

Allah kolaylık versin çok büyük bir rakam her ay 4700. Dilerim bu borçtan sizi bir avazda kurtaracak şartlar oluşur. Amin.

Amin sağolasın..

Ama biliyor musun eskiden bu borçlar yokken yani haberim yokken :D harcamak daha zor gelirdi.
Birikim yapalım yaaaa ev alırız yok araba alırız, yok eşyanın en güzelini alırız diye düşünürdüm.
Taşınırken zarar görecek nasılsa yazık olur diye sevdiğim pahalı eşyaları almamış biriyim mesela.
Salaklık işte bu kafa da anadan gelme :D

Millet kocasının parasını çatır çatır yer, ben kendi kazandığımı bile doya doya yiyemeyen bir çeşit manyaktım.

Şimdi tepe tepe yiyorum.
Aileme fazla fazla harcıyorum.

Bir şey yapılacak diyelim anneme o iş bende diyorum.

Bu olay bana ciddi ders oldu aslında, gözümü açtı.

Sanki yarına çıkacağım belli gibi ne birikimiymiş?
İsteklerimden, sevdiklerimden kısmak yok artık.

Gırtlağıma kadar borç içinde bile olsam yok.. 3 senede değil 5 senede bitsin isterse ben böyle yaşayacağım.
Ömrüm neye yeterse artık..

Amin sağolasın..

Ama biliyor musun eskiden bu borçlar yokken yani haberim yokken :KK70: harcamak daha zor gelirdi.
Birikim yapalım yaaaa ev alırız yok araba alırız, yok eşyanın en güzelini alırız diye düşünürdüm.
Taşınırken zarar görecek nasılsa yazık olur diye sevdiğim pahalı eşyaları almamış biriyim mesela.
Salaklık işte bu kafa da anadan gelme :KK70:

Millet kocasının parasını çatır çatır yer, ben kendi kazandığımı bile doya doya yiyemeyen bir çeşit manyaktım.

Şimdi tepe tepe yiyorum.
Aileme fazla fazla harcıyorum.

Bir şey yapılacak diyelim anneme o iş bende diyorum.

Bu olay bana ciddi ders oldu aslında, gözümü açtı.

Sanki yarına çıkacağım belli gibi ne birikimiymiş?
İsteklerimden, sevdiklerimden kısmak yok artık.

Gırtlağıma kadar borç içinde bile olsam yok.. 3 senede değil 5 senede bitsin isterse ben böyle yaşayacağım.
Ömrüm neye yeterse artık..
Ohh sefan olsun benim ta burdan içim açıldı çok doğru düşünüyorsun
Ye gitsin kız valla

Aa yok ben hiç gitmedim oraya, 93Harbinde göç etmiş dedelerimin dedeleri :) Safkan Gürcüyüm anne babadan.. Ama Türküm de tabii En Büyük TÜRKİYE:KK36:
O kadar sadece.. Bizim için Gürcülük adetlerimizde ve dilimizde yaşıyor.. Gürcistan ile alakamız yok.. Ben sadece size hayırlı olsun diyeyim diye şeyettim :KK76:

Back
X