• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gurultu meselesi

Gidebilir, biz bu yüzden alt komşuyla çok tartıştık zamanında.. üst kat komşumun sabah 6da actigi elektrikli süpürgeyi alt komşum ben açıyorum sanıyor. Zaten seslerden uyuyamiyorum birde benim yaptığımi düşünmesi beni cileden çıkarıyor. Yukaridaki hali çırpıyor, alt kat komşuma kıl tüy düşüyor hemen yoneticiye sikayet ediyor cicek kiz hali kilim sofre bezi çırpıyor diye. Hali kilimi balkon demirine bile çıkaramam hem ayip onuda gectim yükseklik korkum var ama gelde inandır🤦‍♀️ yani evindeki en ufak sesi bile bizden biliyor.. halbuki biz 2 alt kattaki dairenin camasir makinasi sesini bile duyuyorum ama yaşlı olunca anlamiyor alt komsu. Bence siz alt konuşunuzla konuşun

Herkese iyi aksamlar
Benim derdimde ust komsum.sagolsun 3 yildir evimden nefret ettirdi.defalarca uyarmama ragmen hali sirkeleme,balkon şişlerini hortumla yikama,evindeki butun çopu balkonuma atma ve en onemlisi asla bitmek bilmeyen gurultu.surekli gurultu var sanki evde koşu yarismasi var.gece 1 de temizlik yapiyor ama ne temizlik sanirsin parkeleri sokuyor.defalarca uyardim aam nafile hala ayni.ne guzellikten anliyor ne sertlikten.
Artik ona alistim ama kafama taktigim konu baska.benim alt komsuma bu sesler gidiyor mu?cunku bizden bilmesini istemem samimiyetimiz olmadigi icin soramiyorum da.boyle bisey olabilir mi
Öncelikle böyle birşey olabilir hatta oldu 😊 Geçen sene Ramazan’da yönetimden alt komşumuzun bizi şikayet ettiğini öğrendik nedeni iste yüksek gürültü ve eşya çekme sesleri demiş gayet medeni bir şekilde aşağıya indik biz iki kişi yaşıyoruz çocuk yok ve senenin 4 ayı yurt dışındayız nasıl olur böyle birşey falan... Bu arada benim de üst komşum şikayetlere birebir uyuyor fakat biz eşimle oturup ses dinleyen tipler değiliz umursamadık açıkçası. Oysa alt katımız benim üstümdeki sesi duyuyormuş nasıl binalarda oturuyorsak artık😒

Öncelikle böyle birşey olabilir hatta oldu 😊 Geçen sene Ramazan’da yönetimden alt komşumuzun bizi şikayet ettiğini öğrendik nedeni iste yüksek gürültü ve eşya çekme sesleri demiş gayet medeni bir şekilde aşağıya indik biz iki kişi yaşıyoruz çocuk yok ve senenin 4 ayı yurt dışındayız nasıl olur böyle birşey falan... Bu arada benim de üst komşum şikayetlere birebir uyuyor fakat biz eşimle oturup ses dinleyen tipler değiliz umursamadık açıkçası. Oysa alt katımız benim üstümdeki sesi duyuyormuş nasıl binalarda oturuyorsak artık😒
Bende artik gurultuyu gectim alt komsuyu dusunuyorum.gecen gece msj atti bende bizden degil dedim ama hic inanmadi gibi.

Herkese iyi aksamlar
Benim derdimde ust komsum.sagolsun 3 yildir evimden nefret ettirdi.defalarca uyarmama ragmen hali sirkeleme,balkon şişlerini hortumla yikama,evindeki butun çopu balkonuma atma ve en onemlisi asla bitmek bilmeyen gurultu.surekli gurultu var sanki evde koşu yarismasi var.gece 1 de temizlik yapiyor ama ne temizlik sanirsin parkeleri sokuyor.defalarca uyardim aam nafile hala ayni.ne guzellikten anliyor ne sertlikten.
Artik ona alistim ama kafama taktigim konu baska.benim alt komsuma bu sesler gidiyor mu?cunku bizden bilmesini istemem samimiyetimiz olmadigi icin soramiyorum da.boyle bisey olabilir mi
Bizimde vardi oyle bi komsu.Laftan anlamiyodu.Sizde ona yapin. Ben semaver yakip evini dumana bogmustum😁😁 Aaaa napiyosun halilar asili batti dedi. Napiyim silkeleyip asma o zaman dedim. Sabah 7de basliyodu güm güm. Temizlik hastasiysan benim evimi kirletmeye ne hakkin var dimi.

Herkese iyi aksamlar
Bu aralar aynı dertten muzdaribim.Hem üst hem de yan komşumdan.Üst komşum gece 4 gibi bir şeyler çekip duruyor.Taban üstümüze çökecek sanki.uykumuzdan uyanıyoruz.yan komşum ise çığlık çığlığa bağırıyor.Sırf bu sebepten dubleks eve taşınacağım.En üst katta olursam belki bu gibi problemleri yaşamam diye umut ediyorum.Apartman girişine gerekli uyarıyı tatlı bir dille yazın eşek değillerse anlarlar:)

Bende de var bu komsu belası. Evde ayin yapıyormus gibi bögürtü, yüksek ses metal müzik, kendi kendini cinsel tatmin sesleri, histerik anlamsız kelimelerle an an bagırması. Resmen tımarhane yanınızda gibi. Bu sürecte psikolojik olarak cok yıprandım. Bir yere tasınmadan once bir sekilde komsuları iyi arastırmak ve apartman kurallarına uymayanların ciddi yaptırımlarla karsı karsıya gelebilecegi bir yer olması lazım. Maalesef bizim ülkede bu zor. En iyisi tasınmak desen komsunu secemiyorsun. Ben yıprandım, oluruna bıraktım. En yakın sürede tasınıcam. Alt komsunuza gidip böyle sesler geliyor üstten siz de duyup rahatsız oluyor musunuz diyin. O da oluyorsa azıcık da insansa davranıslarını düzeltir.

Benim alt katında yaşlı hasta bi adam var eşiyle kavga gürültü tv sesi ben ondan rahatsız olmama rağmen apartmanın hepsi öğretmen doktor diye hafta sonları temizlik yapmıyorum rahatsız olmasın diye üstüne de sürekli ev süpüren biri değilim cocuk yok olduğu için öğlende saat 12.30 gibi süpürge çalıştırdım 13.30 yukarı cıktı sen sabahtan beri süpürge calistiriyosun şikayet edecem diye dedim et yani sonuçta rahatsız olacagin saat değil diyeceğim oku ev alma komşu al diye boşuna dememisler

Herkese iyi aksamlar
Alt kat komşunuzla samimi olmasanız da kapısını tıklatıp durumu izah edin.
Üst kat komşunuza gelince, istediği kadar inkar etsin, çöp attığını, balkon demirlerini yıkadığını inkar edebilir, iftira atmak için sizin yaptığınızı iddia edebilir ama halı silkelediği zaman mutlaka halıları demirlere asılı bırakıyordur, işte o zamanı yakalayıp fotoğraflayın ve zabıta ekiplerine bildirin, aynı şekilde devam ederse mahkemeye verme hakkınız da mevcut.
Kat Mülkiyet Kanunu'nun 18. maddesi gereği halı silkelenemez, dairede veya apartman ortak alanlarında gürültü yapılamaz, ev sahibi olsun ya da olmasın fark etmez.

Bende artik gurultuyu gectim alt komsuyu dusunuyorum.gecen gece msj atti bende bizden degil dedim ama hic inanmadi gibi.
Ben artık alt komşumu umursamıyorum canım😘 İster inansın ister inanmasın başlarda senin gibi takıyordum çok anlamsız boşver. Komşu çok önemli gerçekten 🙏

Bende de var bu komsu belası. Evde ayin yapıyormus gibi bögürtü, yüksek ses metal müzik, kendi kendini cinsel tatmin sesleri, histerik anlamsız kelimelerle an an bagırması. Resmen tımarhane yanınızda gibi. Bu sürecte psikolojik olarak cok yıprandım. Bir yere tasınmadan once bir sekilde komsuları iyi arastırmak ve apartman kurallarına uymayanların ciddi yaptırımlarla karsı karsıya gelebilecegi bir yer olması lazım. Maalesef bizim ülkede bu zor. En iyisi tasınmak desen komsunu secemiyorsun. Ben yıprandım, oluruna bıraktım. En yakın sürede tasınıcam. Alt komsunuza gidip böyle sesler geliyor üstten siz de duyup rahatsız oluyor musunuz diyin. O da oluyorsa azıcık da insansa davranıslarını düzeltir.
‘Cinsel tatmin sesleri’ yazınca ‘sen tatminsizsin ondan rahatsız oluyorsun’ cular gelmemiş hayret.. benim de maalesef histerik bir komşum var da, malum duvarlar da ince..
demek ki neymiş gürültünün her türlüsü insanı rahatsız ediyormuş.. önceki bir konumda komşularımın özel hayatlarının seslerinden rahatsız olmamdan ötürü şaşılacak derecede tepki görmüştüm de, gürültünün kategorisi olmuyormuş burdan bunu anlıyoruz demek ki. Çocuk da olsa, çamaşır makinası da, kavga da, tatmin de, böğürtü de inilti de.. gürültü gürültülüdür sonuçta. Sabırlar dilerim size de.

İnsanların kendi evleri icinde ne yaptıkları kimseyi ilgilendirmiyor, ama buna ortak olmak zorunda degiliz. Ah uh sesleri arasında huzurla uyayabilenlerin sıkıntıları büyük olsa gerek. Benim evime kadar sesi gelen, bana ait olmayan, tolere edilemeyen, sürekli yapılan gürültü benim kisilik haklarıma saldırıdır. Yan komsunun ne zaman calıstıgını, kacta isten geldigini, hangi müzigi dinledigini, ne zaman sevistigini, hatta ne zaman oyun oynadıgını biliyorum, bilmek zorunda mıyım?
Camasır makinesi gürültüsü normaldir, sabah saatinde gece vaktinde calıstırılması degil ama. İnsanlar bunu ayırt edemeyecek kadar yerlesik hayat kurallarını algılayamıyorlar, adeta gecmisteki ataları gibi medeniyetten uzak haldeler.
Sizi de anlıyorum. Maalesef kendisi gibi düsünmeyen herkes kara. Başa gelene kadar kimse anlayamaz. Bu konuyu yadırgayan olduklarını söylemenize sasırdım , onlara da ah uh sesleri arasında uyumaya calısmalarını, hatta ne güzel sevisiyolar diye sevinmelerini tavsiye ediyorum. Size de sabır dilerim.. Yan komsunun müzigi acma saati 10 dk gecikti, basına bir sey mi geldi acaba, endiselenmiyor degilim.

Benzer şeyler yaşıyorum ama hiçbir şeyin fayda etmeyeceğini bildiğimden kafaya takmamaya çalışıyorum bugün evde yoklardi(sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen) çok huzurluydum :21:
Evi satın alıp oturdular ama sanırsın apartmanı almışlar cahil ile münakaşaya girilmiyor kendimi tutuyorum o yüzden Allah bizlere sabır bu komşulara da sağ duyu versin:işsiz:

Back
X