- 25 Ekim 2018
- 3.683
- 6.512
- 158
- Konu Sahibi Thallosofili
Merhaba
herkese iyi bayramlar.,burda ve diğer platformlarda çok gürültücü komşu konusu okudum.Önerilen cezai çözümleri ,neler yapılması gerektiğini,hatta taşının ,ben taşındım diyenleri de.İki yıldır bu anlatılan tarzı insanlar yaşıyor üzerimizde.Hataylı olduklarını söylüyorlar ama Arapça da konuşuyorlar balkonda bağıra bağıra.3 tane çocukları var ,biri liseye ,biri ortaokula ,diğeri de ana sınıfına gidiyor.en küçük kız ,diğerleri erkek.Ortaokula giden çocuk gece 12 lerde duvara top vurdurmak suretiyle saatlerce oynuyor ve koşturuyor.Anne çok fazla eşya çekiyor,sabah bir başlıyor çekmeye ,gece yarılarına kadar ,hobisi adeta.Baba kişisi balkonda saatlerce hoparlör açık sohbet ediyor bağıra bağıra saatlerce.Ve bunlar her gün böyle yaşıyor...Nezaketle defalarca söyledik ,inanın bazı insanların aile terbiyeletinde nezaket barınmıyor. Adam balkona çıkıp küfürlü konuşuyor,çok yalan söylüyor.Defalarca yakaladım.Git dubleks tut ,burası benim yaşam alanım dedi.Ev sahibini buldum ,konuştum.O da şikayetçi, kirayı çok geç yatırıyormuş, aylarca geciktirmiş ki çok uygun oturuyorlar. Bazı aylarda ,ben evi boyadım ,ihtiyaç vardı vs deyip kirayı yatırmıyormuş.Dava açıcam demiş ev sahibi,al mahkemenin yolu bilmem nerede deyip, tehdit savurmuş, bizim hakkımızda da tehdit savurdu ,küfür etti ölmüş anacığıma
,sırf nezaketen aylarca uyardıktan sonra iki kere gece yarısı sopayla duvara iki kez vurduk diye...Onlar 7/24 öyle yaşıyor.Adam belalı ,kadın çok pis ve umarsız bir insan.Polisi çağırsak bu adam pusu kurar bekler bizi eminim ki öyle dedi balkondan.Taşınmak için maddi durum yetersiz.Bölgemizde oturulacak evlerin en minimumu 35 den başlıyor.Biz daha uygun oturuyoruz ve ev sahibimizle çok iyiyiz
Bizim gibi böyle gürültü sorunuyla yaşamak mecburiyetinde olan kişiler ,kendini psikolojik olarak nasıl alıştırdı? Neler yapabiliriz ? Çünkü bu tip insanlar değişmiyor ve bi şekilde böyle yaşamak zorundayız..Yorumlar için şimdiden teşekkürler.