Gurumumu çiğneyip eşimle iletişime geçmeli miyim ??

renkliistop

Oluruna bırak,herneyse geçer...
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2018
914
1.436
63
herkese merhaba..
Bu ara arda arda konu açtığımın farkındayım ancak herşey üst üste geldi.Sizlere birşeyler danışmak bana iyi geliyor.Şuandaki durumumuz şu ki; bilenler vardır belki eşimle son yaşadığımız birikimler vs.sonucu tartışmıştık birçok sebeplerden ötürü onu evden gönderdim..

2 haftadır ayrıyız hiçbir iletişimiz yok şuan.Annesi çocuğumuza bakmaya devam ediyor bu arada.O yüzden onunla iletişim halindeyiz mecburen. Kv.bir tanıdıkla konuşunca söylemiş ki oğlan gurur yapıyor eve geri çağırılmadığı için gelmez o nolucak böyle bunların hali diyormuş.O tanıdık bana anlattı..Güvenirim o kişiye aynen aktardığınıa eminim ne artırır ne eksiltir kelimeleri..

Şimdi ben ne yapayım ya ??.Aklını başna alıp düşünüp bazı şeyleri anlamışmıdır?.Eşimi tanıyorum aşırının aşırısı grururludur.Ölür de dönmez biliyorum...Bir yanım sende gurur yapma oturun konuşun çocuk babsını özledi sorup duruyor nolucak böyle hep giçiştirecekmisin diyor..Diğer yanım da o seni çok üzdü burnu iyice sürtsün ne hallere getirdi bak sizi boşver hiç takma diyor...

Saçmalardan seçmeler de dönmüyor değil kafamın içinde...anlık gelgitler çok yaşıyorum.Tam anlamıyla silemiyorum ki onu.. ama bi an da oluyor ki eskileri hatırlayıp nefrete yakın hisler oluşuyor içimde..Çok dengeli olduğunu söyleyemeyeceim ruh halimin...

Uzattım iyice akıl akıldan üstdündür demişler nolur banda bir yol gösterin şimdi ben ne yapayım ???

Düzenleme: Arkadaşlar eşim alkolik falan değil birkaç kez yattığımız anlarda hisettiğim koku durumu vardı.Davranış- hal hareket değişikliği -konuşma farklılığı vs.hiç şahit olmadım bunlara.Benim sıkıntı yaptığım mevzu önceden tek yudum almayacağına kefil olduğum adamın bira dahi içmesine olan tamammülsüzlüğüm.Bu tahammülsüzlüğümün de kendimce haklı sebeplerim var.

Son düzenleme:
Eşinizi en iyi siz tanırsınız. Arasanız, dersini aldığını düşündüğünüz için aradığınızı anlar mı yoksa sizin pişman olduğunuzu düşünüp “nasıl olsa bensiz yapamıyor” deyip aynı hareketleri tekrarlar mı?

Belki sadece oturup konuşmayı teklif edip, gözlemleyebilirsiniz, eve dönüp dönmemesi konusuna da buna göre karar verirsiniz.

Tartışma sebebiniz neydi? Yani %100 haklı olduğunuz bir mevzuysa, eşiniz buna rağmen hatasını anlamayıp, gururuna sarıldıysa, aramayın derim. Buna gurur değil, inat ve kibir derim çünkü.
Ama bende de hata var, evden göndermelik bir durum değildi, kalbini boş yere çok kırdım diyorsanız, o zaman gurur filan düşünülmez, elbette arayın.

eşiniz içki içiyor çok yalan söylüyordu sizde bunlara kızıyordunuz
ee bırakacak mı içkiyi peki böyle bir vaadi var mı?
bir daha yalan söylemeyeceğim vs diyor mu

neyin gururunu yapıyor hatalı olan kendi değil mi?
barışmak için bir çabası var mı?

Cocuk ozlediyse ben ona dayanamam ve gururu bi kenara birakirdim .. ha ama icki icip duran bi sarhossa bu adam ve duzelmiyorsa da kalici sekilde evleri ayirirdim heralde.. cocukla da ara sira gorusse yeter..

yani cevap neden gönderdiğinize bağlı olarak değişir
sebep nedir? sonuç ne olsun istersiniz?
ayrılmak istiyorsanız hiç aramayın böyle bitsin..

Bende esime bir defasinda, o saatte geleceksen hic gelme dedim. Gelmedi 4 gun sonra kv geldi beni cagirmadi gitmem demis. Gelmesin anne ben pazartesi gunu zaten gidicem annemin evine dedim. O gunun aksamina geldi beyfendi. Ne gruru allah askina.

Bizde de senin böyle olcağını rüyalarımda görsem yinede inanmazdım yazıklar olsun herşeyin kılıfını bulmakta üstüne yok böyle bi adam isteseydim öylesini bulurdum git şimdi istediğin hayata bu ev bu hayat yetmiyor sana demkki git bu evden ne istiyosan yaşa dedim...ona dediklerim yetmedi annesiylede haber gönderdim kesinlikle gelmesin dedim..öyle oldu bizim olay da.

Burnu surtsun diye mi evden gondermistiniz yoksa ayrilma maksatli mi?
1. İse aramayin,2.ise arayin diyecegim.

Cunku burny surtsun diye gonderdiyseniz bu blofe giriyor bana gore. Ve de yanlis. Ayrilmayacaginiz adami evden kovmayin.

o an ki dolmuşlık ve sinirle bitirmek için dedim gözümde yoktu hiçbirşey. Şimdi öyle kararlı değilim tabi, yani karmakarışığım

Eşinizi en iyi siz tanırsınız. Arasanız, dersini aldığını düşündüğünüz için aradığınızı anlar mı yoksa sizin pişman olduğunuzu düşünüp “nasıl olsa bensiz yapamıyor” deyip aynı hareketleri tekrarlar mı?

Belki sadece oturup konuşmayı teklif edip, gözlemleyebilirsiniz, eve dönüp dönmemesi konusuna da buna göre karar verirsiniz.
Düşündüğüm de besiz yapamıyor diyebileceğini tahmin ediyorum açıkcası.Böyle düşüneceğini tahmin ettiğim için de bende gurur yapıyorum.

Bu adam alkolik değilmiydi yanlış mı hatırlıyorum

Yok alkolik değil evlendiğimizden beri 3-4 kez alkol aldğından şüphelendim.Şüphe diyoum çünkü o hep almadım diyordu bende inanaıyordum ortada alkol aldığını sergileyen hiçbirşeyi yoktu yatakta çok yaklaşınca aldığım koku hariç...o anlarda da Allah allah heralde ben yanılıyorumdur yat uyu dedim kendi kendime genelde...

bence adam gelmeye dünden razı annesiyle bilerek laf göndermişler. sen bi çaldır kapat o koşa koşa gelecek. ama eminsen tani. geldiği zaman kavga etmeden konuşun birbirinize taleplerinizi iletin ve söz verin.

Tartışma sebebiniz neydi? Yani %100 haklı olduğunuz bir mevzuysa, eşiniz buna rağmen hatasını anlamayıp, gururuna sarıldıysa, aramayın derim. Buna gurur değil, inat ve kibir derim çünkü.
Ama bende de hata var, evden göndermelik bir durum değildi, kalbini boş yere çok kırdım diyorsanız, o zaman gurur filan düşünülmez, elbette arayın.
Eve çok geç gelmişti..Tartştık büyüdü

Evlilikte gurur olmaz. Yuva kurmak kolay değil ama bitirmek gururu mazeret etmek hiç olmaz. Haksız olan oysa adam gibi yapılması gerekeni yapmali

eşiniz içki içiyor çok yalan söylüyordu sizde bunlara kızıyordunuz
ee bırakacak mı içkiyi peki böyle bir vaadi var mı?
bir daha yalan söylemeyeceğim vs diyor mu

neyin gururunu yapıyor hatalı olan kendi değil mi?
barışmak için bir çabası var mı?

Bira içiyormuş bunda kötü bişey yok büyütmeyecekmişim kv. sözleri bunlar.
İlk hafta aradı msj attı baktı benden cvp yok oda aramadı sonra.

Cocuk ozlediyse ben ona dayanamam ve gururu bi kenara birakirdim .. ha ama icki icip duran bi sarhossa bu adam ve duzelmiyorsa da kalici sekilde evleri ayirirdim heralde.. cocukla da ara sira gorusse yeter..
Alkolik değil ama benim tek yudum bile almasına tahammülüm yok.Ve bunu bal gibi biliyor...Kuzum sormaya başladı hatta haftasonu tutturdu ara babamı dondurma almaya gitcektik ara ara diye..aa baba telefonu evde unutmuş falan diye zor geçiştirdim..
Bir ik, lüzümsuz adam var etrafında ve onlarla iletişimi kesemedi gitti.. durum bu hale geldi

Son düzenleme:
Back
X