Gurur dostmudur düşmanmıdır?

Hazal zamani

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2008
3.027
363
688
İstanbul
Arkadaşlarım gururlu olmak yada yapılanı unutmamak asilliğin akrabasımıdır?

Gurursuz olmak ve yapılanı sineye çekmek hayatta hep bir basamak aşağı inmekmidir?

Birde artık herşeyi normal görmek(yani eskiden ayıp ve günah olan yada saygısız görülen şeyleri günümüzde olağan bişey olarak kabul etmek)insanın kişiliğini kaybetmesi ve insanlığın birmesi demekmidir???,
örnek verirsek eskiden elele tutuşan çiftleri gördüğümüzde vahvah şunlara bak derken şimdi yollarda öpüşen.yada eşini aldatan insanlara sahit olduğumuzda susmak..gururun yok oluşunun alametimidir sizce...
yada dünyanın...

gurur, benim için, çok önemlidir. gurur,insanın kendisine saygısını gösterir.gurur,onur benim için çok önemli 2 mefhum. bunun için ,çok kişiyi hayatımdan çıkardım. çıkarırım da.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence dünyanın sonunun alameti artık gözlemlerimdende çıkardığım sanki değerlerimiz bir bir yok oluyor.sanki değil öyle ben şöyle bir şey duymuştum.zaman öyle bir hal alacakki gençler asilesecek yaşlılar ise nasihat veremeyecek hale gelecek. doğru gerçekten öyle En önemliside saygı vardı şimdi kimsesnin kimseye saygısı yok.gurur bile yok artık.ama gurur önemli...

gurur ile onur farklı şeylerdir ,gururun içerisinde kibir vardır ,gurur önemli olmamalı insan hayatında ama onur önemlidir ,gurur ile onur bir arada olamaz zaten çünkü gurur düşünmeden ortaya konulmuş bir tepkidir ,insanlar hep gururla onuru karıştırır hatta gururla onuru aynı şey zanneder ,halbuki birbirinin tam tersi şeylerdir ,insanın gururunun kırılması genellikle insana özgü ego tatmininden ileri gelir ,egosu yüksek olan insanlar gururu önemser ve gururumu kimse kırmamalı diye düşünür ,halbuki gurur içerisinde kibiri barındırdığı için hiç ii bir şey değildir ,gurursuz olmak ii bir davranıştır ama onursuz olmak insanlıktan çıkmak demektir ,ikili ilşkilerde gururun olmaması gerekir eğer arada gurur varsa o ilişkide sevgi saygı da yoktur zaten ,onur insan doğduğu andan itibaren başlar her insan onurlu bir varlıktır ama gurur sonradan insanın kendisinin oluşturduğu bir varlıktır dolayısıyla insanlar gururu anlarken ya da tanımlarken subjektif değerlendirmelerle olaya yaklaşırlar ...

bence insan hayatında kesinlikle onuru olmalı ama gurura yer vermemeli

gurur dost değildir,insan ilişkilerini azaltır.ve ilişkilerini mesafesini kısaltır.
gururun olduğu yerde herzaman sevgi son bulur..sevgi dolu, aşk dolu bir hayat isteniliyorsa eğer gurur kibir olmamalı insan..hayatımda kendim olsun.çevremdeki gözlerim olsun.
gururun hep olumsuz sonuç bıraktıgını gördüm...

gurur dost değildir,insan ilişkilerini azaltır.ve ilişkilerini mesafesini kısaltır.
gururun olduğu yerde herzaman sevgi son bulur..sevgi dolu, aşk dolu bir hayat isteniliyorsa eğer gurur kibir olmamalı insan..hayatımda kendim olsun.çevremdeki gözlerim olsun.
gururun hep olumsuz sonuç bıraktıgını gördüm...

:lepi:opuyorumnanaktan

Allah buyukluk taslayani sevmezmis...

herşeyde oldugu gibi.....fazlası zarardır....gurur yapıcam derken kendini bir yerlerde görmek,,karşı tarafı üzmek,eziyet etmekte hoş degildir...
çok gururlu insanların burnunun havalarda oldugunu,ayaklarının yere basmadıgını,arkadaşlık dostluk kavramlarını her an sorun edip bitirebileceklerini gördüm..sebebsiz yere yaptıkları gurudan dolayı....
ve böyle insanların kendileri hep haklı görüp her problemden sıyrılıp karşısındaki kişiyi de silebilirler....

o yüzden fazlası zarardır......ama olması gereken de bir durumdur.....

ne gurusuz onursuz olup herşeyi sineye çekiceksin.......nede abartıp herkesi üzüceksin.....

hayat dengeler üzerinedir......o yüzden herşeyi yaptıgımız herşeyi dengede tutmak ayarını bilmek gerekir...

:lepi:opuyorumnanaktan

Allah buyukluk taslayani sevmezmis...

tam üstüne bastın ayağını kaldır..canım onuda demek istedim .. kibirli olmayın demiş rabbim..
gurur bazen karşı taraftaki insanı bile kırıyor.bazen yaptıgımız gurur bir başkasının hayalini ümidini kırabiliyor.karşıdakini öldürüyor.kendimizce belkide bu bencillik oluyor aslında... bazen gurur yapıyoruz ama bencilce sırf kendimizi düşünmek olabilyor.

olmamalı...
hepimiz kardeşiz misal..yerimseniben

Gururum en büyük dostumdur..
Bana benden yakın olan yok bu yalan dünyada...:asigim:
Kendimi korumayacam da kime değer verecem ki?
Gördüm zamanında gururumu yerlere serdiğimde üzerine basıp geçenleri..:delphin:

gurur, insanı ayakta tutan bir unsurdur, tabi ölçüsü önemlidir. herzaman gururumu ön plana sürmeyeceğim gibi ayaklar altına da aldırtmam asla...

değerimi bilenin önünde eğilirim; bilmeyen de umrumda olmayacağından, bana "gururlu" dese kaç yazar, demese kaç yazar :kahve:

gurur yerine göre yapılırsa iyidir. hayatımı etklicek kadar gurur yapmam ama gurursuzda olmam ama sevgim elbet gururumu her zaman geçer.

her zaman gurur fayda getirmez.

işte gururun ölçüsünü ayarlamaktır doğru olan bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
sevgi gururun onundedir her zaman bana gore gurur zaten kendini ustun gorme durumudur oyusden gurulu olmaktansa onurlu olmayı tercih ederim

birincisi elele tutuşmayı normal görmeye başlamak sadece sosyal olgunlaşmaya işarettir. ama aşkı memnuyu izleyipde kocasının yegeni ile yatmak sosyal çöküştür. bu tip değerleri iyi ayırt etmek gerekir. gelişme toplumlar için çok önemlidir ama bunun kimseye zarar vermemesine azami dikkat etmeli insan bence.
öte yandan gururla kendine saygı hep karıştırılan iki kavram bence. insan kendine saygı tabi ki duymalı ama gurur egoya ait bir duygudur ve fazlası hem ilişkilere hem kendimize zarar verir.
Bence )))

bunu 5 yıl önce sorsalardı aa tabiki gururum önemli.gururum şöle böle diye ahlam keserdim.ama aşk ve evliik hayatı insana gururun ikinci planda olması gerektiğini öğretiyor.ben gururum yüzünden neler kaybettim, kibirliudim eskiden ama sevilmemeye başlıyorsunuz.çevrenizdekilerin samimiyeti azalıyor.kendimi dev aynasında görüyordum ama bu sadece bana zarar verdi başkasına değil.yani gurur benim düşmanım oldu.dostum değil.ama onurumla ölmeyi tercih ederim.

bunu 5 yıl önce sorsalardı aa tabiki gururum önemli.gururum şöle böle diye ahlam keserdim.ama aşk ve evliik hayatı insana gururun ikinci planda olması gerektiğini öğretiyor.ben gururum yüzünden neler kaybettim, kibirliudim eskiden ama sevilmemeye başlıyorsunuz.çevrenizdekilerin samimiyeti azalıyor.kendimi dev aynasında görüyordum ama bu sadece bana zarar verdi başkasına değil.yani gurur benim düşmanım oldu.dostum değil.ama onurumla ölmeyi tercih ederim.

Bence düşman, maalesef çok şey kaybettiren şey gurur işte.
Gurursuzda yaşanmamalı ama dengeyi sağlayamadığında canını çok yakıyor.

Back
X