Erken mi?
Bu ilk şiddeti değil ki, öyle bile olsa "Olaylar bu noktaya gelmeden neden bana vurana kadar bekledim, ilk yanlışında yol verseydim bana el kaldıramazdı" diyerek geç kaldığınıza pişman olmalıydınız...
Sadık... Sevdiğini iddia ettiği kişiye sözlü-fiili şiddet uygulayan adam sadık olsa ne olacak? Bu sadakat daha kötü değil mi? "Başkasına küfretmeyeceğim, başkasına vurmayacağım, hayatım boyunca hırsımı senden alacağım" yemini mi bu? Kadına şiddetin dozunu ayarlayamayarak karısını öldüren adamların içinde de vardır sadık olanlar hatta çoğu "Ya benimsin ya toprağın" mantığındadırlar, eşleri ilk aşklarıdır ama bu sonucu değiştiriyor mu?
Buna salt pişmanlık demek eksik olur... Daha çok iç hesaplaşma gibi... "Ne yaparsam yapayım benden vazgeçmezdi, daha evvel de hırpaladım ben bu kızı ne oldu da benim gibi harika birinden ayrılacağını söyledi, hayret" tarzında şişirdiğiniz egosunun yan etkileri gibi görünüyor... Terk edilen erkeklerin çırpınışı aşk ve pişmanlıktan ziyade vazgeçilmezliklerine vurulan darbenin acısıdır...
Yazdıklarınızı okurken düşündüm... Ben, arkadaşlarım, bu forumdaki birçok kullanıcı... Şiddet görmedik ilişkilerimizde... Bu bizim harika insanlar olmamızdan mı ileri geliyor? Hayır... Belki içimizde sizden daha kötü kalpli, daha aksi, daha huysuz, daha çekilmez olanlarımız var... Buna rağmen şiddet görmememiz size haksızlık değil mi?
Galiba bu adaletsizliği ortadan kaldırmanın tek yolu var... Dua edelim, bizim sizin kadar gözümüz kararmasın, siz de bir daha bu muameleyi göreceğiniz insana çift sayılı şanslar vermeyin... Amin...