Güven tekrar kazanılır mı?

yasasinozgurluk

Tatlım yalnız o evrim değil, FONDÖTEN!!
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2019
490
721
33
26
Öncelikle hepinize iyi gecelerrrr ablalarım/kardeşlerim...
Aranızda belki benim gibi olan veyatta bu sorunu çözmüş olanlar vardır diye anlatmak istedim umarım sizi çok sıkmadan anlatabilirim :olamaz:

Benim 1 seneye yakın bir ilişkim var kendisi şuan üniversite için şehir dışında. İlk başladığımız zamanlar güvenim yoktu sonra aylar geçti tam güveniyorum derken herkes için ufak ''BENİM İÇİN BÜYÜK'' bir yalanını yakaladım(Kİ ABARTILALACAK KADAR BÜYÜK YALAN DEĞİL AMA YALAN SONUÇTA) o yüzden güvenim tekrar püüff olduu:KK14:
Aramızda mesafe var ama bana olan ilgisini hiç eksik etmez birbirimize karşı öyle iyiyiz ki sanki yan yana gibiyiz, ama ben güvenemiyorum gece yastığa başımı koyduğumda ''ACABA YAPAR MI?'' diye düşünüyorum sürekli.

Şimdi diyeceksiniz ki; ''güvenmiyorsan neden berabersin?''
benım sadece tek bir kişiye güven eksikliğim yok herkese karşı var KIZ/ERKEK fark etmiyor kimseye güvenemiyorum.
Şuan 19 yaşındayım ilk yaramı 16 yaşında yedim öyle bi yedim ki okulum bile bitti şuan üniversiteye gitmem gerekirken 10.sınıfa gidiyorum..(DONDURMUŞTUM)
Soru başlıkta

Olaya bağlı aslında. Aldatilirsan bidaha güvenemezsin mesela. Ufak tefek şeylerde tekrar kazanılabilir. Senin once o olayı atlatıp unutman lazım ama🤷🏻‍♀️

Yalanın içeriğine bağlı.

Evdeyim deyip dışarda eğlenmeye çıkıyorsa güvenmem artık o adama.

Ama aklın kalmasın diye doktordayken arkadaşıma mont almaya çıktık dediyse o yalanı sorun etmem mesela.

Olaya bağlı aslında. Aldatilirsan bidaha güvenemezsin mesela. Ufak tefek şeylerde tekrar kazanılabilir. Senin once o olayı atlatıp unutman lazım ama🤷🏻‍♀️
Aldatılmadım yani en azından ben öyle biliyorum. Söylediği ufak yalan dışında başka hiç bir problem yok ama bu bile kafamı kurcalıyor neden yalan söyledi vsvs... 8 ay önce de bi mevzu olmuştu onu bile hala unutamıyorum :D :D

Aranızda belki benim gibi olan veyatta bu sorunu çözmüş olanlar vardır diye anlatmak istedim umarım sizi çok sıkmadan anlatabilirim :olamaz:

Benim 1 seneye yakın bir ilişkim var kendisi şuan üniversite için şehir dışında. İlk başladığımız zamanlar güvenim yoktu sonra aylar geçti tam güveniyorum derken herkes için ufak ''BENİM İÇİN BÜYÜK'' bir yalanını yakaladım(Kİ ABARTILALACAK KADAR BÜYÜK YALAN DEĞİL AMA YALAN SONUÇTA) o yüzden güvenim tekrar püüff olduu:KK14:
Aramızda mesafe var ama bana olan ilgisini hiç eksik etmez birbirimize karşı öyle iyiyiz ki sanki yan yana gibiyiz, ama ben güvenemiyorum gece yastığa başımı koyduğumda ''ACABA YAPAR MI?'' diye düşünüyorum sürekli.

benım sadece tek bir kişiye güven eksikliğim yok herkese karşı var KIZ/ERKEK fark etmiyor kimseye güvenemiyorum.
Şuan 19 yaşındayım ilk yaramı 16 yaşında yedim öyle bi yedim ki okulum bile bitti şuan üniversiteye gitmem gerekirken 10.sınıfa gidiyorum..(DONDURMUŞTUM)
Soru başlıkta

Mesafe olan iliskilerde guven cok zor kazaniliyor. Kaybedilincede tekrar kazanilmasi cok uzun sure aliyor. Birazda karsidakinin bu guveni kazanmayi ne kadar istedigiyle alakali bir durum

Yalanın içeriğine bağlı.

Evdeyim deyip dışarda eğlenmeye çıkıyorsa güvenmem artık o adama.

Ama aklın kalmasın diye doktordayken arkadaşıma mont almaya çıktık dediyse o yalanı sorun etmem mesela.
Şöyle söyliyeyim; Üniversitedeki kızlarla fotoğrafı var bana evde uyuyorum deyip doğum gününe katılmış beyefendi

Mesafe olan iliskilerde guven cok zor kazaniliyor. Kaybedilincede tekrar kazanilmasi cok uzun sure aliyor. Birazda karsidakinin bu guveni kazanmayi ne kadar istedigiyle alakali bir durum
Güven vermeye çalışıyor bana hep ama olmuyor yukarıda da yazdım bana uyuyorum deyip ünideki kızlarla doğum günü kutlamış

Şöyle söyliyeyim; Üniversitedeki kızlarla fotoğrafı var bana evde uyuyorum deyip doğum gününe katılmış beyefendi
hoş bir durum olmamış. bundan sonra evde uyuyorum dediğinde inanabilecek misin, yoksa paranoya mı yapacaksın? yok inanırım kafamda soru işareti kalmaz diyorsan olur ama sürekli şüpheyle hem kendi psikolojine zarar verirsin hem karşındakinin. bu şekilde de sağlıklı bir ilişki olmaz. tabi karar senin🤗

Aldatılmadım yani en azından ben öyle biliyorum. Söylediği ufak yalan dışında başka hiç bir problem yok ama bu bile kafamı kurcalıyor neden yalan söyledi vsvs... 8 ay önce de bi mevzu olmuştu onu bile hala unutamıyorum :KK70: :KK70:
Çok zor bi durum . Asla hiç biseyi unutamiyorum o yüzden hep hastayım. Sen öyle olmazsın inşallah 😔

hoş bir durum olmamış. bundan sonra evde uyuyorum dediğinde inanabilecek misin, yoksa paranoya mı yapacaksın? yok inanırım kafamda soru işareti kalmaz diyorsan olur ama sürekli şüpheyle hem kendi psikolojine zarar verirsin hem karşındakinin. bu şekilde de sağlıklı bir ilişki olmaz. tabi karar senin🤗
Bu düşünceler bana zarar, bana zarar demek ilişkimize zarar demek :D onada ister istemez yansıtıyorum alttan alıyor gönlümü alıyor geçmişte kaldı diyor hatta bu sebepten dolayı terk ettiğimde ağlamıştı ama erkek işte ne kadar inanabilirsin ki gözyaşınaaa

Soru başlıkta
Konuda tek takıldığım yer 9. Sınıfta okul nasıl dondurulur

Bu düşünceler bana zarar, bana zarar demek ilişkimize zarar demek :KK70: onada ister istemez yansıtıyorum alttan alıyor gönlümü alıyor geçmişte kaldı diyor hatta bu sebepten dolayı terk ettiğimde ağlamıştı ama erkek işte ne kadar inanabilirsin ki gözyaşınaaa
onlar ağlar öyle :)) biraz zaman verip gözlemleyebilirsin, kendini ve ilişkini yıpratmadan tabi bunu becerebilirsen. baktın olmuyor kesersin iletişimi, hakkında hayırlı neyse o olur umarım 🤗

Senin güvenini en yakınındakiler kırmış belli, en güvendiklerin, en sevdiklerim, bir daha da kimseye güvenememişsin. Seni kandırmak istemem, bende aynı durumdayım. Ve tıpkı senin gibi 16 yaşımdayken sarsılmıştım, hala güvenemedim.. Keşke geçse, ama geçmiyor. Güvenemiyorsun yeniden. Güvendim sanıyorsun, ama en ufak birşeyde yine sorguladığında anlıyorsun güvenemediğini.. Ama bununla yaşamayı öğreniyorsun..

Maalesef tekrar güvenemeyeceğim bir durum bu. Çünkü kızlarla fotoğraf çekinip doğum gününe gitmesi normalse size diyebilmesi lazımdı. Dememiş çünkü kızacağınızı biliyor. Ya fikirlerinize saygı duyacak yada kendisine kızlarla doğum gününe gittiğinde bile kızmayacak bir sevgili bulacak.

Yaptığı büyük güven yıkımı, cok gençsin hiç uğraşma derim. İnsan o yaşlarda çok farklı seviyor,ayrılsa çok üzüleceğini geçmeyeceğini düşünüyor. Ama hem geciyor hem de nasıl tahammül etmişim diyorsun. Zaman kaybetme derim o kişiyle.

Senin güvenini en yakınındakiler kırmış belli, en güvendiklerin, en sevdiklerim, bir daha da kimseye güvenememişsin. Seni kandırmak istemem, bende aynı durumdayım. Ve tıpkı senin gibi 16 yaşımdayken sarsılmıştım, hala güvenemedim.. Keşke geçse, ama geçmiyor. Güvenemiyorsun yeniden. Güvendim sanıyorsun, ama en ufak birşeyde yine sorguladığında anlıyorsun güvenemediğini.. Ama bununla yaşamayı öğreniyorsun..
Ah o en yakınımdakiler....
gençlik hatası işte :D güvenememek kötü sırf bu yuzden psıkolga gidesim bile var

Back
X