• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güven ...

EkmekVarYenMi

ne şehittir ne gazi bok yoluna gitti niyazi.
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2014
633
460
53
şu sıralar guven kavrami aklimi fazlaca kurcaliyor.bakiyorum "sadece bana guven " diyenlerin yaptiklarina bir de güven kelimesinin sözlük anlamina birbirine tezat sonuçlar çikiyor.

misal sevgilim den ornek vereyim. bu hayatta kimseye guvenmemelisin sadece ben varim diyor. guvenimi sarsacak yalanlarini yakaladim. sana yeteri kadar guvenmiyorum dedigimde cok uzuldu 2-3 gunde guvenimin geri gelip gelmedigini defalarca sordu gelmedigi halde geldi dedim. ( cok israr etmesinden bikarak)
ve arada bunu hatirlattigimda unut diyor. geride biraktik o gunleri diyor. e hani bi tek sana guvenmeliydim ? her sarstiginda unutup basa mi donecegiz ? hala %100 guven beklemesi sasirtiyor beni

aileme gelecek olursak
dunya bi tarafa aile bi tarafa diyencilerden. kotu zamaninda ailen yaninda olacak bla bla bla. hele annem ben ölursem sizin haliniz harap diyor. suan bi ihtiyacim var. iki taraftanda destek gormuyorum cok gerginim ve mutsuzum bu yuzden guvendigim yerlerden cevap alamiyorum rahatlayamiyorum

iste sirf bu nedenlerden öturu guclu olmak baskasindan medet ummamak icin calisip cabalamam lazim. onlar,birbirlerinden habersiz kendilerine guvendigimi sanarak.

ha bu arada bu zamana kadar kimseye guvenerek yol almadim suan ki durumuma kadar. ama oluyor ya ..illa ki oluyorr.. insanin kendine yetemedigi illaki O AN acil yardima ihtiyaci oluyor. bu zamandan bahsediyorum.

garip bi sekilde ağladi ağlayacak kivamdayim.fazlasiyla başım agridi. buraya yazip rahatlamak istedim. yorumlari okudugumda belki iyi gelecek seyler okurum ümidi var.

Psikolojin bozulmuş bunun sebebi kendini ruhsal anlamda yanlız hissetmenden kaynaklanıyor.
Birde sana diyeceğim bir kaç şey var güven meselesiyle ilgili.
Soru 1 kendine ne kadar güveniyorsun?
Soru 2 hayatında kaç kere yalan söylemek zorunda kaldın?
Soru 3 kaç kere cevrendekileri çıkarların dogrultusunda yönlendirdin? vs vs yani bu hayatta kendine ne kadar güveniyorsun ki başkalarınada güvenebilesin. Güven konusu aklına geldiğinde hep kendini sorgula ben ne kadar güvenilirimki karşımdakide bana o kadar güven verebilsin diye düşün ve objektif ol o zaman kendinde dahil kimseye güvenmemen gerektiğini anlarsın

Psikolojin bozulmuş bunun sebebi kendini ruhsal anlamda yanlız hissetmenden kaynaklanıyor.
Birde sana diyeceğim bir kaç şey var güven meselesiyle ilgili.
Soru 1 kendine ne kadar güveniyorsun?
Soru 2 hayatında kaç kere yalan söylemek zorunda kaldın?
Soru 3 kaç kere cevrendekileri çıkarların dogrultusunda yönlendirdin? vs vs yani bu hayatta kendine ne kadar güveniyorsun ki başkalarınada güvenebilesin. Güven konusu aklına geldiğinde hep kendini sorgula ben ne kadar güvenilirimki karşımdakide bana o kadar güven verebilsin diye düşün ve objektif ol o zaman kendinde dahil kimseye güvenmemen gerektiğini anlarsın
tesekkur ederim. 1 gun dusundukten sonra hepsini tek tek yazarim. baskilanma var beynimde objektif yorumlayamiyorum bazi seyleri

Ben de bazen kendimi gerçekten yalnız hissettiğimde, sığınacak içimi açacak birini bulamadığımda ( bazen aileye dahi anlatmak istemediğin şeyler olabiliyor ) geriye bir tek şey kalıyor o da inanç. İnançlıyım ama görevlerimi yerine tam getirmiyorum. İşte köşeye sıkışımca insan maneviyat arıyor huzur arıyor. Herkesi bırak da önce kendi ayaklarının üzerinde sağlam dur ve kendine güven. Hayatta yalnız da olsan bununla mutlu olmayı bilmelisin. Güven bir kere sarsılırsa ilki gübi güvenemezsin çünkü hafızandakini silip unutmak öyle mümkün değildir. İnançlıysan sana da tavsiye ediyorum seni yaratana sana can verene sığın, sahip olduklarına şükret, rabbinin yanında olduğunu onun güvenilir olduğunu bil. Ondan başka kimseye ihtiyacımız yok biraz da maddi imkanın varsa huzuru bulursun inşallah

Ben de bazen kendimi gerçekten yalnız hissettiğimde, sığınacak içimi açacak birini bulamadığımda ( bazen aileye dahi anlatmak istemediğin şeyler olabiliyor ) geriye bir tek şey kalıyor o da inanç. İnançlıyım ama görevlerimi yerine tam getirmiyorum. İşte köşeye sıkışımca insan maneviyat arıyor huzur arıyor. Herkesi bırak da önce kendi ayaklarının üzerinde sağlam dur ve kendine güven. Hayatta yalnız da olsan bununla mutlu olmayı bilmelisin. Güven bir kere sarsılırsa ilki gübi güvenemezsin çünkü hafızandakini silip unutmak öyle mümkün değildir. İnançlıysan sana da tavsiye ediyorum seni yaratana sana can verene sığın, sahip olduklarına şükret, rabbinin yanında olduğunu onun güvenilir olduğunu bil. Ondan başka kimseye ihtiyacımız yok biraz da maddi imkanın varsa huzuru bulursun inşallah
cok tesekkur ederim yorumun icin. dedigin gibi kimseye birsey anlatamama yalnizligin verdigi karamsarlikta mevcut dediklerini dikkate alacagim

Back
X