• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güvendiğim dağlara kar yağdı

Bence sorulabilir bir konu. Rah

Ama bir yanlis anlaşılma olabilir...yani yargısız infaz olmasın. Tatlı bir dille sorulabilir bence...anneciğim niye böyle oldu ben birazcık kırıldım filan diyerekten sor bence.

Benim uslubum odur zaten onun dısına cıkmamda esım üzülsün ıstemıyorum cunku benım boyle bır durumda üzüldüğümde cok fazla tepkı gosterıyor aılesıne ve cevresıne . En ufak seyde restı cekıyor küçük seylerle cok uzmek ıstemıyorum cunku onada yansıyacaktır

Bence gereksiz yere üzülüyorsun. Kv denin kasıtlı bir davranisi oldugunu sanmıyorum.
Baskasina yardima gitmekle düğün sahibi olmak arasinda cok büyük fark var.
Sen basta sen karar ver ben uyarim demissin.
Oda o telasenin içinde bide onla ugrasmayalim diye düşünmüş olabilir. Ki bu zamanda ceyiz sermenin bi cok insan bosa is oldugunu düşünür.
Gittigi yerler de karari onlar veriyor oda gidip yardim ediyor sonuçta.
Inan insan kendi dugununde sirf uzaktaan gelen insanlari agirlamaktan, yapilacak seyleri dusunmekten (takisiydi, yemegiydi, osuydu busuydu ) bi cok detayi kontrol edemiyor.
Sirf bu sebeple kv ne kirilip bilenme. Annenin yoklugunun faturasini o kadina kesmemelisin.
Allah rahmet eylesin. Toprağı bol olsun.

Bence gereksiz yere üzülüyorsun. Kv denin kasıtlı bir davranisi oldugunu sanmıyorum.
Baskasina yardima gitmekle düğün sahibi olmak arasinda cok büyük fark var.
Sen basta sen karar ver ben uyarim demissin.
Oda o telasenin içinde bide onla ugrasmayalim diye düşünmüş olabilir. Ki bu zamanda ceyiz sermenin bi cok insan bosa is oldugunu düşünür.
Gittigi yerler de karari onlar veriyor oda gidip yardim ediyor sonuçta.
Inan insan kendi dugununde sirf uzaktaan gelen insanlari agirlamaktan, yapilacak seyleri dusunmekten (takisiydi, yemegiydi, osuydu busuydu ) bi cok detayi kontrol edemiyor.
Sirf bu sebeple kv ne kirilip bilenme. Annenin yoklugunun faturasini o kadina kesmemelisin.
Allah rahmet eylesin. Toprağı bol olsun.

Ne munasebet annemın yoklugunun bır faturası olamaz olsada bu kv kesılmez.. Benm babam gerekenı fazladıyla yaptı maddı manevı. Olmazsa olmazlarına bakıyorum her gelıne bu yapılmış gıtmek lazım geyız serılme bızım adetımızdır önemlidir bızde yardımcı oluruz dıye konusunca kp me . Bnde madem boyle bır adet var herkese yapılıyor yapılsaydı dıye dusundum. Herseyı ck yalnız yptım sonucta. Ayrca karısanı gorusenı bişi isteyenı yok cok da rahat yapılırdı hersey istenseydı aksı halde ben özelestırımı yapmaktan kacmıyorum

Konunun esımle ne ılgısı var . Tabıkı konuşmuyorum kv den ve tavırlarından cok daha degerli esımın keyfı. Fakat burada bıkac gorus alıp fazla hassasıyet gosterıp gostermedıgım konusunda sohbt etmk istedım

Cokta alakasi var esinizle. Her yoruma " tek oglu" diye yazmissinz. Bende dusundum acaba bu cumleleri kocanizada kuruyomusunz. Soylemiyosunuz onu anladim, ama daha farkli kelimeler kullanabilirdiniz bana karsi hanfendi.

Cokta alakasi var esinizle. Her yoruma " tek oglu" diye yazmissinz. Bende dusundum acaba bu cumleleri kocanizada kuruyomusunz. Soylemiyosunuz onu anladim, ama daha farkli kelimeler kullanabilirdiniz bana karsi hanfendi.

Tek oğlu oldugu için adetımızde var dedıgı bırseyı neden yapmadıgını anlamıyorum. Esım aılesıne fazlaca tepkı gosterıyor dolayısıyle konuşmuyorum bu konudada fazla hassas davrandıgımı farkettım dedıgınız gıbı bıraz da kv acısından bakmak daha adıl olacak..

o kadar kırgınım ki saglıklı dusunemıyorumdur belki haksızlık etmıyım dıye buraya yazıp farklı dusunceler almak istedım.. Annemı kaybettım evlenırkende cokca yokluğunu hıssettım acım dahada katlandı.. Ama kımse yanımda olmadı babam esım bn yaptık herseyı .. Esımın ailesını sevıyorum cok ıyı ınsanlar onlarda beni sever... Fakat ben dört dortluk ceyız alışverısı yaptım daha dogrusu babam hersey en ıyısı olsun istedı.. Be ceyız yerlestırme oldu ne ev temzleme .ben bır yardımcı tuttum. Kımse sormayınca buyuk olarak bnde bişi demedım. Ama uzerındede durmadım dusunememştr kv vs dedım. Ama goruyorumkı ailedekı butun gelinlere buyukler toplanıp gıtmış hpsı temzlmiş evı hepsı ceyız yerlestrmış vs. Bnm kv bugun 12 den 7 ye kadar ceyız sermeye gıttı . Madem boyle adetlerı vardı benım için neden birsey yapılmadı.basımda buyuk olmadıgını bıldıgı halde ne kendı ne gelinlerıne gıttıgı kişilerı gordum. Herseyı esımle bn gece gunduz yaptık ben cok kırıldım ve konuşmayı dusunuyorum. Alındım cunku . Siz ne dusunuyorsunuz yersız bı alınganlıkmı abartıyormuyum yoksa kurılmkta haklımıyım

Cok kirildiysaniz keske bizim evimize de ceyiz yerlestirmeye gelseydiniz , bunu cok isterdim diyin.

Edit: esim ve benden baska kimse elini sürmedi. Sikayetci de degilim

Ay o çeyiz serme ne sıkıcı bir iş .. Bilseniz nasıl birşeyden kurtulduğunuzu :)

Kv.nizle aranız iyiyse , tatlı sohbetleriniz varsa , incitilmediyseniz bunu sakın dert etmeyin.
Ben içimde tutarsam , mesafe koyarım" diyorsanız dertleşin kendisiyle.
En doğrusunu ondan duyacaksınızdır.
Belki işinize karışmak istememişlerdir..

Kaç yıllık evlisiniz?

Bunlar hep huzurlu yuvanın vesveseleri arkadaşım. Sakın dinlemeyin kendinizi. Kapatın kulağınızı..

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun anneciğinizin. O da yaşasaydı aynı şeyi derdi size; " yuvanın huzurunu bozan herşeye tıka kulağını "

Siz okudugunuzun bu oldugunumu sanıyorsunuz.bakın ben zaten eve yardımcı alan bırıyım beklentım temızlık yapsın degıl . Herkesın gelinine yapılan mevcut bır adet var kv de seve seve gıdıyor olması gereken bu ise kv neden yapmadı dıye alınıyorum. Hep bırlıkte hem temızlık yapılır hem ev suslenır hem ceyız serılırmış . Bnde madem bole guzel adetler vardı ben nıye herseyı kendım yaptım. Ben sahıp oldugum herseye sukur edıyorum. Sadece alınganlk edılımı sorgulamak istedım . Yıne tsk edıyorum yorumnza

Hayir yani bunun icin durduk yere olay cikarirsan eline ne gelecek? Bos yere esin ile kötü olursun ve onun bile sucunu kv'dene yüklersin. Kim bilir o an kv'de düsünemedi, yada ev temizleme felan kiz tarafina ait oldugunu düsünmüstür.

Sonucta eger bu kadin hayatina karismiyor ise, evliligini bozmaya calismiyorsa, arkandan küfür hakaret etmiyorsa, bu yeter ve artar bile. O ev senin ev'in. Elbette temizliyeceksin, ve ceyiz zaten kiz tarafindan ait. Hani desen kv'de sana onun evini temizlemeye zorladi anlardim da simdi gercekten bos yere kadina dariliyorsun.

Ben mesela annemler ile felan evimizi temizlemistim. Ceyizide kendim aldim ve öyle töreni ile gidip serilmede olmadi. Bu adetler cidden o kadar önemli degil. Yeter ki esin ile mutlu ol, huzurlu ol, baska hicbirseyi düsünme.

Yersiz bir alınganlık değil de farkında olarak yada olmayarak yapılmış bir çifte standart var.içine dert olacağına uygun dille söyle kurtul.
Çeyiz serme vs gibi şeylerden de hiç haz etmem.

Bana çeyiz serilmedi evim başka şehirde ailemden de kv den de uzağım ...sizin evinizde farklı şehirdeyse olabilir belki gerek duyulmamıştır..

Arayıp konuşsam kıskanc olucam. Bu sekılde etıketlenmekte hoş degıl. Mesafe koyucam cunku anlıyorumkı o benı kendı evladı gıbı gormuyor . Bnde onu anne olarak gırmuyorum. Saygı duyuyor fakat sevmıyorum mesafe koyayımda cok laubali olup aradakı mesafeyı kaybetmyım dıyorum
Sessiz kalsan anlamayacak ki ne yaptığını. Yine gereksiz yere arayı açan sen görüleceksin. O yuzden bence söyle sonra koy mesafeni

Canim ceyiz serme olayini ozetliyim içinde kaldiysa ; bir suru akraba hatun toplanir saatlerce süren ceyizi serer saatlerce lak lak yapılır yemek yenir yeni ev onden bir batar kokar sonra yedi göbek sulale ceyiz görmeye diye eve posta posta getirilir.Dostlar alışveriş te görsün misali saçma sapan boş vakti olan insan işi. Bence sevinmelisin sende yapılmadığı için belkide kvden tecrübeli olduğu için oğlunun evi batmasin istemiştir :) ben art niyet göremedim

o kadar kırgınım ki saglıklı dusunemıyorumdur belki haksızlık etmıyım dıye buraya yazıp farklı dusunceler almak istedım.. Annemı kaybettım evlenırkende cokca yokluğunu hıssettım acım dahada katlandı.. Ama kımse yanımda olmadı babam esım bn yaptık herseyı .. Esımın ailesını sevıyorum cok ıyı ınsanlar onlarda beni sever... Fakat ben dört dortluk ceyız alışverısı yaptım daha dogrusu babam hersey en ıyısı olsun istedı.. Be ceyız yerlestırme oldu ne ev temzleme .ben bır yardımcı tuttum. Kımse sormayınca buyuk olarak bnde bişi demedım. Ama uzerındede durmadım dusunememştr kv vs dedım. Ama goruyorumkı ailedekı butun gelinlere buyukler toplanıp gıtmış hpsı temzlmiş evı hepsı ceyız yerlestrmış vs. Bnm kv bugun 12 den 7 ye kadar ceyız sermeye gıttı . Madem boyle adetlerı vardı benım için neden birsey yapılmadı.basımda buyuk olmadıgını bıldıgı halde ne kendı ne gelinlerıne gıttıgı kişilerı gordum. Herseyı esımle bn gece gunduz yaptık ben cok kırıldım ve konuşmayı dusunuyorum. Alındım cunku . Siz ne dusunuyorsunuz yersız bı alınganlıkmı abartıyormuyum yoksa kurılmkta haklımıyım
Üzülmeyin bence. Bunlar gerçekten çok ufak şeyler.
Benim ailem ve eşimin ailesi aynı şehirdeler fakat biz çalıştığımız için farklı bir şehirde ev kurmak zorunda kaldık. Düğünümle nikahım arasında 2 ay vardı ve bu 2 ayda ailemle eşimin ailesi ortaklaşa çeyiz serebilirlerdi (ben çalıştığım için gidemedim malesef ama bensiz de yapılabilirdi.) ama iki taraf da hiçbir şey yapmadı. Sadece birlikte çeyizimi paketleyip kargoya verdiler gönderdiler. Düşünün ki bir yandan çalışıyordum, bir yandan evimi toparlamakla uğraşıyordum bir yandan da düğün hazırlıklarım için koşturuyordum ve inanın bu kadar sıkıntının içinde ne ailemden ne eşimin ailesinden kimse yanımda yoktu. Tüm gün çalışmanın ardından akşam 5ten sonra eve gelip her gün birkaç paketi açıp yerleştirmeye çalıştım 2 ay boyunca. Yetişemediğim zamanda eşim destek oldu. Ama ben hiç sorun etmedim, iyi ki kimse yokmuş yanımda dedim. Çünkü kendi düzenimi kendi isteğime göre kurdum. Siz de böyle olduğunuzu düşünün ve üzmeyin kendinizi. Geçmişi geçmişte bırakın bugünlerinizi mutlu geçirmeye çalışın. İnanın hayat hiçbir şey için üzülmeye değecek kadar uzun değil. sevgilerle...

Başlıkla konu arasında bir bağlantı bulamadım ama madem dediğiniz gibi iyi insanlar tatlı dille konuşun o zaman

Sorup konuştugumdada kıskanclık olarak nıtelendırılebılır. O konuma gelmk istemıyorum en ıyısı mesafe dıye dusunuyorum

Doğru diyorsunuz işin birde o kısmı var. Demeseniz bile dediğiniz gibi mesafeli olarak tavır alarak belli edebilirsiniz;)

Başlıkla konu arasında bir bağlantı bulamadım ama madem dediğiniz gibi iyi insanlar tatlı dille konuşun o zaman
Canim ceyiz serme olayini ozetliyim içinde kaldiysa ; bir suru akraba hatun toplanir saatlerce süren ceyizi serer saatlerce lak lak yapılır yemek yenir yeni ev onden bir batar kokar sonra yedi göbek sulale ceyiz görmeye diye eve posta posta getirilir.Dostlar alışveriş te görsün misali saçma sapan boş vakti olan insan işi. Bence sevinmelisin sende yapılmadığı için belkide kvden tecrübeli olduğu için oğlunun evi batmasin istemiştir :) ben art niyet göremedim

Benım alınganlığım oldu . Iyınıyetli bakmak gerek haklısınoz

Üzülmeyin bence. Bunlar gerçekten çok ufak şeyler.
Benim ailem ve eşimin ailesi aynı şehirdeler fakat biz çalıştığımız için farklı bir şehirde ev kurmak zorunda kaldık. Düğünümle nikahım arasında 2 ay vardı ve bu 2 ayda ailemle eşimin ailesi ortaklaşa çeyiz serebilirlerdi (ben çalıştığım için gidemedim malesef ama bensiz de yapılabilirdi.) ama iki taraf da hiçbir şey yapmadı. Sadece birlikte çeyizimi paketleyip kargoya verdiler gönderdiler. Düşünün ki bir yandan çalışıyordum, bir yandan evimi toparlamakla uğraşıyordum bir yandan da düğün hazırlıklarım için koşturuyordum ve inanın bu kadar sıkıntının içinde ne ailemden ne eşimin ailesinden kimse yanımda yoktu. Tüm gün çalışmanın ardından akşam 5ten sonra eve gelip her gün birkaç paketi açıp yerleştirmeye çalıştım 2 ay boyunca. Yetişemediğim zamanda eşim destek oldu. Ama ben hiç sorun etmedim, iyi ki kimse yokmuş yanımda dedim. Çünkü kendi düzenimi kendi isteğime göre kurdum. Siz de böyle olduğunuzu düşünün ve üzmeyin kendinizi. Geçmişi geçmişte bırakın bugünlerinizi mutlu geçirmeye çalışın. İnanın hayat hiçbir şey için üzülmeye değecek kadar uzun değil. sevgilerle...

Cok haklısınız. Iyıkı herseyı kendım yapmışım

Ay o çeyiz serme ne sıkıcı bir iş .. Bilseniz nasıl birşeyden kurtulduğunuzu :)

Kv.nizle aranız iyiyse , tatlı sohbetleriniz varsa , incitilmediyseniz bunu sakın dert etmeyin.
Ben içimde tutarsam , mesafe koyarım" diyorsanız dertleşin kendisiyle.
En doğrusunu ondan duyacaksınızdır.
Belki işinize karışmak istememişlerdir..

Kaç yıllık evlisiniz?

Bunlar hep huzurlu yuvanın vesveseleri arkadaşım. Sakın dinlemeyin kendinizi. Kapatın kulağınızı..

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun anneciğinizin. O da yaşasaydı aynı şeyi derdi size; " yuvanın huzurunu bozan herşeye tıka kulağını "

Haklısın arkadasım cok tesekkur ederım

Ben bu çeyiz serme olayını anlamıyorum. Kadınlar eve toplaşıyor ve herkes kafasına göre eşyaları mı yerleştiriyor? Ee ben kimse eşyalarımı kurcalasın istemem, kimse evimde kafasına göre iş yapsın istemem. E hepsine müdahale etsem yine bana daha çok iş. Böyle saçma bi adete hevesiniz sanırım acınızdan. Yoksa gerçekten sülaledeki kadınlarla. Yüzgöz olmak uğraşmak bu kadar heves edilesi bir şey olmamalı bence.

Back
X