Güvenememek psikolojik bir rahatsızlık mıdır?

heeyoo

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2013
17
1
34
Merhaba;
Hepimizin güven duygusunu kaybettiği zamanlar olmuştur hayatı süresince. Peki güven duygusunu kaybetmek, birine güvenememek psikolojik bir rahatsızlık mıdır? Bu durum nasıl aşılabilir sizce?

Güvenememek bir hastalık değildir. Hemen herkese güvenmek de kolay değildir bunlar normaldir. ama hayata, insanlara herkese ve her şeye var olan güveni kaybetmek ve nihayetinde mutsuzlaşmak yalnızlaşmaksa anlatmak istediğiniz, bir hastalık "belirtisi" olabilir. Belki depresyon ve belki başka bir şey. Sorunun kaynağına inmek ve bunu çözümlemek gerekir öncelikle.

Güveni kaybetmek ve nihayetinde mutsuzlaşmak yalnızlaşmak kastettiğim dediğiniz gibi.. Durum doğrudan benimle ilgili değil fakat, güvenini kaybeden ve güvenini kazanmami bekleyen birine karşı ne şekilde hareket etmeliyim biraz bu merak ettiğim aslına bakarsanız biraz da başka herhangi olası bir psikolojik problemin güvensizlik oluşturmaya, her şeyi sorgulamaya ve şüpheyle yaklaşmaya sebep olabilecek olmasını merak ediyorum. Yani eğer bunun psikolojik bi boyutu varsa ben psikolog değilim ne şekilde yardım edebilirim bilmiyorum.

X