• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Guvenligimiz kalmadi. Yok, sifir, zilch.

Aciklamalariniz icin tesekkur ederim. Ne haddime, benden iyi Turkce konusan herkese saygim sonsuzdur, onlara ogretmenim gozuyle bakarim. Onyargilarimizi yendigimiz surece ogrenciniz olarak gorun lutfen.
Burada "ben daha iyi biliyorum, sen bilmiyorsun" diye birbirimizi yargılamıyoruz. Kaldı ki bu tür komik ezicilikleri yapmak için şahsen benim yaşım baya ileri.
Öyle bir algı bırakmak istemem.

Doğru bir İslam fobi yaratma çabası var.

Dünya var olduğundan beri olan tüm olumsuzluklar İslam’a ve Müslümanlara mal edilmiştir.

Bu şekle getirilmiştir ortam.

IŞID’in çıkış noktası neresidir, hepsi Müslüman mıdır? Yoksa kandırılmış bir avuç maşa niyetine kullanılan Müslümandan çok bu iş için yetiştirilmiş Hristiyan, Yahudi falan mı vardır?

Peki Orta Doğu bu kadar karışıkken, buranın göbeğinde yer alan İsrail’de neden hiç bu tür terör eylemleri olmuyor?

Yaratilmak istenen hava oyle gercekten de, AMA, var olan asirilarin cogu bariz bir sekilde yonde meyilli zaten. Olan bizim gibi gariban AB ve Turk vatandaslarina olacak.

Nasil olmuyor? Daha birkac hafta gecmedi Israil'de ayni anda yapilan bicakli saldirilarin uzerinden. 13 kisi olduruldu, cok kisi de yaralandi. O millet de her zaman terror korkusuyla yasiyor ayni kaderi paylasiyoruz.

Ama dedim artik, bu olaylarin vatani milleti yok. Siddet her yerde. Biz de dunya vatandasi olarak kenetlenmeliyiz, insan hayatini sevenler her konuda, her millet icin kenetlenmeli. Bu dunyamizin artik bir koy haline geldigi devirdeyiz.

Ayrıca duyarsız olduğumuzu kim söyledi, sizden daha çok ağlıyorum daha çok üzülüyorum gözyaşlarım sokakları suladı bla bla, terazisi mi var bunun kim daha çok üzüldü ağladı?

Ben Avrupayı geç Türkiyenin en dibinde Batman'da yaşıyorum eşim polis memuru, binerek metro falan zaten yokta sokakta 500 metrelik yol bile yürüsek ayak sesi takip ediyoruz arkamızı kolluyoruz, ne yapabiliriz

AdAm_OLaCaK_KIZ AdAm_OLaCaK_KIZ biri de çıksın doğuda görevli memurlar nasıl yaşıyor anlatsın diyecektim yazmışsın. Bir terör saldırısıyla metroya binmeye korkar olmuş avrupalılar. artık bizimle empati kurabiliyor olmaları lazım.bizden empati beklenmesi ironik olmuş.

Burada "ben daha iyi biliyorum, sen bilmiyorsun" diye birbirimizi yargılamıyoruz. Kaldı ki bu tür komik ezicilikleri yapmak için şahsen benim yaşım baya ileri.
Öyle bir algı bırakmak istemem.

Anladiml, onemli olan bu gibi gunlerde insanlarin birbirini anlayabilmesi. EN onemlisi bence. Anlayabilmek.Su ya da bu sekilde, mumkunse mizahla!

Yaratilmak istenen hava oyle gercekten de, AMA, var olan asirilarin cogu bariz bir sekilde yonde meyilli zaten. Olan bizim gibi gariban AB ve Turk vatandaslarina olacak.

Nasil olmuyor? Daha birkac hafta gecmedi Israil'de ayni anda yapilan bicakli saldirilarin uzerinden. 13 kisi olduruldu, cok kisi de yaralandi. O millet de her zaman terror korkusuyla yasiyor ayni kaderi paylasiyoruz.

Ama dedim artik, bu olaylarin vatani milleti yok. Siddet her yerde. Biz de dunya vatandasi olarak kenetlenmeliyiz, insan hayatini sevenler her konuda, her millet icin kenetlenmeli. Bu dunyamizin artik bir koy haline geldigi devirdeyiz.
Onu yaratan bizzat kendileri.
Kendileri biraz sakin olursa resmen dünya sakinleşecek.
Kaldı ki her yerde dediğin gibi, bunu da bu hale getiren en büyük pastayı yemek isteyen liderler. Birbirinin toprağına, petrolüne bilmem neyine göz dikenler.

AdAm_OLaCaK_KIZ AdAm_OLaCaK_KIZ biri de çıksın doğuda görevli memurlar nasıl yaşıyor anlatsın diyecektim yazmışsın. Bir terör saldırısıyla metroya binmeye korkar olmuş avrupalılar. artık bizimle empati kurabiliyor olmaları lazım.bizden empati beklenmesi ironik olmuş.
iki ulkede birden yasayanla hangi gruba giriyor?
siz mi biz mi?

Anladiml, onemli olan bu gibi gunlerde insanlarin birbirini anlayabilmesi. EN onemlisi bence. Anlayabilmek.Su ya da bu sekilde, mumkunse mizahla!
Mizaha malzeme olacak konular değil. Mizahı da ne hale getirdiklerini gördük.
Biz millet olarak belden aşağı vurmayız mizah bile olsa ama İslam fobi yaratmak isteyenler özellikle yaparlar ustaca mizah.

Nihilist duyarsizliginizi oldugu gibi iade ediyorum.
Sizin gibi dusununlerle asla karsilasmayi istemiyorum, sizin gibilerle ayni havayi solumayi da istemiyorum.
Bu empati yoksunlugunuzla ve fanatik tarafliliginizla kalin.
Şampiyon sakin ol ben sana bişe demedimki. Ne anladın hangi düşüncemi çıkardında böle konuşabiliyosun??

Önerin var mı? Biz nasıl çözebiliriz?
Bence ortak deger yargilarimizi hatirlayarak, hatirlatarak
Olen insanlari anarak unutmayarak
Birbirimize hep sahip cikarak, yol gostererek
Kesinlikle cozeriz.
Bu potansiyel ne kadar saf oldugumu dusunsenizde, ulusumuzda su an mevcut.

Birbirimize hep sahip cikarak, yokl gostererek
Kesinlikle cozeriz.
Bu ptasniyel ne kadar saf oldugumu dusunsenizde, ulusumuzda su an mevcut.

Ölen insanları unutmamak, anmak, mum yakmak, işte resminin önüne karanfiller koymak gövde gösterisinden ibarettir bana göre. En azından ben fazla duygusal bir insan olmadığım için sanırım bana saçma geliyor. Duygu insanın içindedir ve orada yaşanır, başka nefes bilmez.

Ancak birbirimize sahip çıkmamıza izin vermiyorlar zaten. Türkler var olduğundan beri bir çok etnik kökenle bir arada yaşayabilmiştir. Fakat şimdi Kürt-Türk, Alevi-Sünni bilmem ne kavgaları çıkartılıyor. Yani biri Kürt olmuş, biri Türk olmuş ne değişir ki özünde herkesin 5 duyu organı var, aynı yerde aynı şartlarda yaşıyoruz. Biri uzaydan gelip de kovmuyor ki kimseyi. İşte yaşamamamız için oyunlar oynanıyor ki başarılı da oluyor. Fakat bu oyunları çeviren bir gün direk kendisi “game over” olacak. (özellikle yazdım bunu : ))

Şampiyon sakin ol ben sana bişe demedimki. Ne anladın hangi düşüncemi çıkardında böle konuşabiliyosun??
Sanirim empati yoksunlugunu hissetigim anda, zannettim ki e sunlarda oluyor bunlarda oluyor diy ebahane bulacaksiniz.
Olayin vahimligi olen masum insanlarin yaninda, ABnin ve diger ulklerin bir savas karari almalarina gidecek bir durum oldugunu goruyoruz. Onun getirdigi sok (yani shock anlaminda)uzerine yazmistim. Kirdiysam ozur diliyorum.

Ölen insanları unutmamak, anmak, mum yakmak, işte resminin önüne karanfiller koymak gövde gösterisinden ibarettir bana göre. En azından ben fazla duygusal bir insan olmadığım için sanırım bana saçma geliyor. Duygu insanın içindedir ve orada yaşanır, başka nefes bilmez.

Ancak birbirimize sahip çıkmamıza izin vermiyorlar zaten. Türkler var olduğundan beri bir çok etnik kökenle bir arada yaşayabilmiştir. Fakat şimdi Kürt-Türk, Alevi-Sünni bilmem ne kavgaları çıkartılıyor. Yani biri Kürt olmuş, biri Türk olmuş ne değişir ki özünde herkesin 5 duyu organı var, aynı yerde aynı şartlarda yaşıyoruz. Biri uzaydan gelip de kovmuyor ki kimseyi. İşte yaşamamamız için oyunlar oynanıyor ki başarılı da oluyor. Fakat bu oyunları çeviren bir gün direk kendisi “game over” olacak. (özellikle yazdım bunu : ))

Biz de buna izin vermeyelim! Inadina kenetlenelim. Vallahi yapariz bu isi.

Sanirim empati yoksunlugunu hissetigim anda, zannettim ki e sunlarda oluyor bunlarda oluyor diy ebahane bulacaksiniz.
Olayin vahimligi olen masum insanlarin yaninda, ABnin ve diger ulklerin bir savas karari almalarina gidecek bir durum oldugunu goruyoruz. Onun getirdigi sok (yani shock anlaminda)uzerine yazmistim. Kirdiysam ozur diliyorum.
İşte varın görün millet, bir saldırıda ülkeler birleşip savaş kararına yürüyor. En azından halkı böyle olması gerektiğini düşünüyor. Güzel ülkemiz yıllar boyudur gün geçmiyor ki bir eylem olmasın, bir can yanmasın... Eller kollar serbest dolaşanlar hak getire. Bir biz kendimizi koruyamadık, henüz karar veremedik galiba canımızın bu kadar kıymetli olduğuna.

iki ulkede birden yasayanla hangi gruba giriyor?
siz mi biz mi?

Yinemipilav Yinemipilav senin nerede yaşıyor olduğun değil konumuz. Ama kendiniz bizlerden ayrıştıran sen olduğun için siz derken tam olarak seni kastediyordum başkasını değil. İş kazaları kadın cinayetleri terör her gün dibimizde yaşananlar. Hiç hakkaride yaşayan bir polis eşiyle konuştun mu? İnsanların evlerinden günlerce çıkamadığını biliyor muydun. İnsani olmayan koşullarda hayvan gibi yaşayanlar.. Silvan halkının günlerdir aç vaziyette başlarını dışarıya çıkaramaması. Paris saldırısı olurken silvanda savaş vardı günlerdir.he ben acıları yarıştırmıyorum. hEpsinin üzüntüsünü içimde yaşıyorum da bizi empati kuramamakla suçlayan sendin. @Has nicktir i neden tersledin mesela? Aynı şey ışid yüzünden türkiyedeki suriyeliler eziliyor da eziliyor. Arkadaş bunu kastetmiş. Senin yazdıklarına farklı açıdan bakmış mesela. Belki de kendne ders aldı yazından. İlk mesajını okuyunca yaşadıklarını üzüntünü korkunu hissettim en derinden. Ardından gördüğüm üslup bana şok yaşattı. Empati beklemişsin bizlerden. Empati yapmak zordur herkes beceremez. Belli ki sen de beceremiyorsun. Şu tavrını içinde bulunduğun şaşkınlığa bağlıyorum. Çünkü şimdiye kadar yazdıklarını hep beğenmişimdir.

Sömürü üzerine kurulmuş modern dünyada mevcut liderler pastadan daha büyük pay almak için kendi halkı da dahil masum insanları öldürmekten çekinmiyor. Bu coğrafyada insanlar o kadar kolay ölüyor ki,insan hayatı çok ucuz.evet artık dünya küçük bir köy gibi oldu,kendilerinden binlerce kilometre ötede yarattıkları vahşetin kendilerini de bataklığa çekebileceğini bilmem farkederlermi.

Yinemipilav Yinemipilav senin nerede yaşıyor olduğun değil konumuz. Ama kendiniz bizlerden ayrıştıran sen olduğun için siz derken tam olarak seni kastediyordum başkasını değil. İş kazaları kadın cinayetleri terör her gün dibimizde yaşananlar. Hiç hakkaride yaşayan bir polis eşiyle konuştun mu? İnsanların evlerinden günlerce çıkamadığını biliyor muydun. İnsani olmayan koşullarda hayvan gibi yaşayanlar.. Silvan halkının günlerdir aç vaziyette başlarını dışarıya çıkaramaması. Paris saldırısı olurken silvanda savaş vardı günlerdir.he ben acıları yarıştırmıyorum. hEpsinin üzüntüsünü içimde yaşıyorum da bizi empati kuramamakla suçlayan sendin. @Has nicktir i neden tersledin mesela? Aynı şey ışid yüzünden türkiyedeki suriyeliler eziliyor da eziliyor. Arkadaş bunu kastetmiş. Senin yazdıklarına farklı açıdan bakmış mesela. Belki de kendne ders aldı yazından. İlk mesajını okuyunca yaşadıklarını üzüntünü korkunu hissettim en derinden. Ardından gördüğüm üslup bana şok yaşattı. Empati beklemişsin bizlerden. Empati yapmak zordur herkes beceremez. Belli ki sen de beceremiyorsun. Şu tavrını içinde bulunduğun şaşkınlığa bağlıyorum. Çünkü şimdiye kadar yazdıklarını hep beğenmişimdir.

Yinemipilav Yinemipilav 'ın uslubu kıvama girdi sonradan:KK45:

Birbirimize hep sahip cikarak, yol gostererek
Kesinlikle cozeriz.
Bu potansiyel ne kadar saf oldugumu dusunsenizde, ulusumuzda su an mevcut.
Ölen insanlarımıza biz ŞEHİTLERİMİZ diyoruz. Vatanı için can veren insanlarımıza bu sıfatı diyoruz ölmüş demiyoruz. Ve her daim anıyoruz her secdeye vardığımızda her vakit sonunda her ellerimizi arşı alaya açtığımızda dua ediyoruz anıyoruz unutmuyoruz. Unutursak gözlerimiz kör olsun. Ve en ince ayrıntıyıda düşünüyoruz. Şehit diyoruz ölmüş demeye dilimiz varmıyor. Bi günlük akıttığınız sokakları sulayan gözyaşınızı biz hergün akıtıp Allaha şikayet ediyoruz Bu zulmü bu karanlığı. Anlatmıyoruz kula. Allaha açıyıruz elimizi ona sunuyoruz derdimizi tasamızı. Çünkü derdi veren Allah dermanıda verir. Bu karanlığın bir aydınlığı vardır. Size susuluyor gibi görünse de görmemezlikten geliniyor gibi görünse de her kulun duasını bir işitseniz sağır olursunuz. İsyan etmiyoruz. Biz sizden daha çok ağlıyoruz yarışına girmiyoruz. Allah görüyor ve biliyor diyoruz.

Back
X