• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Guvenligimiz kalmadi. Yok, sifir, zilch.

Sömürü üzerine kurulmuş modern dünyada mevcut liderler pastadan daha büyük pay almak için kendi halkı da dahil masum insanları öldürmekten çekinmiyor. Bu coğrafyada insanlar o kadar kolay ölüyor ki,insan hayatı çok ucuz.evet artık dünya küçük bir köy gibi oldu,kendilerinden binlerce kilometre ötede yarattıkları vahşetin kendilerini de bataklığa çekebileceğini bilmem farkederlermi.
Hatta ki kendi kabımıza sığamıyoruz, dar geliyor, insanca yaşayamıyoruz "başka gezenlerde kim daha önce hayat bulacak" derdine düştük.

Fransa Suriye'deki içsavaşa silah katkısını gururla! yapmamış mıydı? O verdikleri silahlar kendilerine doğruldu galiba??? O silahlar Suriye'ye giderken Fransız halkı durup Suriyelilerin canını 1 mg düşündü mü? Aynı silahlar şimdi başlarına bela olunca mı durumun vahameti ortaya çıktı?

Politikacılar savaşları tetikliyor sivil halk ölüyor, politikacılar sırça köşklerinde sefaya devam ediyor.

Konu sahibesi hanımefendi binlerce Suriyeli içsavaşta telef oluyor diye de konu açtınız mı?

Tabi ki Avrupalıların canı can, Londra'nın Paris'in güvenliği önemli, Ortadoğudaki yıllardır bulunmayan güvenlik de, Ortadoğulu insanların canı da kimsenin derdi değil. Siz de haklısınız, dünyanın umursamadığı insanları siz niye önemseyesiniz ki??? Boşşşşverin Ortadoğuluların ölmesine tüm dünya alıştı zaten. Paris'te 50 kişi ölünce 2 hafta "je suis Charlie" diye yaygara koparanlar, Suriyede ölen binler için ne tepki verdi??? Abdullah'ın, Ahmed'in hayatı asla Charlie kadar değerli olamayacak.

Son düzenleme:
Sanirim empati yoksunlugunu hissetigim anda, zannettim ki e sunlarda oluyor bunlarda oluyor diy ebahane bulacaksiniz.
Olayin vahimligi olen masum insanlarin yaninda, ABnin ve diger ulklerin bir savas karari almalarina gidecek bir durum oldugunu goruyoruz. Onun getirdigi sok (yani shock anlaminda)uzerine yazmistim. Kirdiysam ozur diliyorum.

Zannetmeden önce bi açıklama isteseydiniz keşke! Bu ne terbiyesizlik!! Dediğiniz gibi düşünen bi insan olsaydım bile, İnsanlar sizin gibi düşünmek sizin gibi hassas olmak zorunda değil. Kimseyi azarlar gibi konuşamazsınız, saygı duymak zorundasınız. Sizin gibi düşünmeyen insanlarla konuşur beklediğiniz hassasiyeti insanca (!) anlatma yolunu seçersiniz.

Bu ülkede terör var hanımefendi!! Bırakın kendi güvenliğimiizi,Aileler yavrularınu askere yollarken o anlattıklarınızı misli misli yaşıyo zaten, sadece aileler değil eminim ülkemin her vatandaşı kaybettiğimz evladımız için içi kan ağlıyo, aynı hassasiyeti tedirginlikleri yaşıyo....

Ben suriyeliler içinde üzülüyorum, içimize almak istemiyoruz ama yaşadıkları çok zor, dil bilmeden iz bilmeden vatanından sevdiklerinden kopup sonunu bilmedikleri yolculuklara çıkıyolar. Küçücük yavrular can veriyor!! Dünyanın her yerinde bi dram var ne yazıkki.

Bu işlerin başlarında olanlar tüm dünya için konuşuyorum oyunu kurmuşlar, biz sadece seyirciyiz, olanda zavallı halka oluyo. Olan budur!!!!!

Yinemipilav Yinemipilav senin nerede yaşıyor olduğun değil konumuz. Ama kendiniz bizlerden ayrıştıran sen olduğun için siz derken tam olarak seni kastediyordum başkasını değil. İş kazaları kadın cinayetleri terör her gün dibimizde yaşananlar. Hiç hakkaride yaşayan bir polis eşiyle konuştun mu? İnsanların evlerinden günlerce çıkamadığını biliyor muydun. İnsani olmayan koşullarda hayvan gibi yaşayanlar.. Silvan halkının günlerdir aç vaziyette başlarını dışarıya çıkaramaması. Paris saldırısı olurken silvanda savaş vardı günlerdir.he ben acıları yarıştırmıyorum. hEpsinin üzüntüsünü içimde yaşıyorum da bizi empati kuramamakla suçlayan sendin. @Has nicktir i neden tersledin mesela? Aynı şey ışid yüzünden türkiyedeki suriyeliler eziliyor da eziliyor. Arkadaş bunu kastetmiş. Senin yazdıklarına farklı açıdan bakmış mesela. Belki de kendne ders aldı yazından. İlk mesajını okuyunca yaşadıklarını üzüntünü korkunu hissettim en derinden. Ardından gördüğüm üslup bana şok yaşattı. Empati beklemişsin bizlerden. Empati yapmak zordur herkes beceremez. Belli ki sen de beceremiyorsun. Şu tavrını içinde bulunduğun şaşkınlığa bağlıyorum. Çünkü şimdiye kadar yazdıklarını hep beğenmişimdir.
Düşündüklerimi yazıya dökmüşsünüz. Teşekkür ederim :KK52:

Ölen insanlarımıza biz ŞEHİTLERİMİZ diyoruz. Vatanı için can veren insanlarımıza bu sıfatı diyoruz ölmüş demiyoruz. Ve her daim anıyoruz her secdeye vardığımızda her vakit sonunda her ellerimizi arşı alaya açtığımızda dua ediyoruz anıyoruz unutmuyoruz. Unutursak gözlerimiz kör olsun. Ve en ince ayrıntıyıda düşünüyoruz. Şehit diyoruz ölmüş demeye dilimiz varmıyor. Bi günlük akıttığınız sokakları sulayan gözyaşınızı biz hergün akıtıp Allaha şikayet ediyoruz Bu zulmü bu karanlığı. Anlatmıyoruz kula. Allaha açıyıruz elimizi ona sunuyoruz derdimizi tasamızı. Çünkü derdi veren Allah dermanıda verir. Bu karanlığın bir aydınlığı vardır. Size susuluyor gibi görünse de görmemezlikten geliniyor gibi görünse de her kulun duasını bir işitseniz sağır olursunuz. İsyan etmiyoruz. Biz sizden daha çok ağlıyoruz yarışına girmiyoruz. Allah görüyor ve biliyor diyoruz.
Cok guzel yazmissin :KK200:

Yinemipilav Yinemipilav senin nerede yaşıyor olduğun değil konumuz. Ama kendiniz bizlerden ayrıştıran sen olduğun için siz derken tam olarak seni kastediyordum başkasını değil. İş kazaları kadın cinayetleri terör her gün dibimizde yaşananlar. Hiç hakkaride yaşayan bir polis eşiyle konuştun mu? İnsanların evlerinden günlerce çıkamadığını biliyor muydun. İnsani olmayan koşullarda hayvan gibi yaşayanlar.. Silvan halkının günlerdir aç vaziyette başlarını dışarıya çıkaramaması. Paris saldırısı olurken silvanda savaş vardı günlerdir.he ben acıları yarıştırmıyorum. hEpsinin üzüntüsünü içimde yaşıyorum da bizi empati kuramamakla suçlayan sendin. @Has nicktir i neden tersledin mesela? Aynı şey ışid yüzünden türkiyedeki suriyeliler eziliyor da eziliyor. Arkadaş bunu kastetmiş. Senin yazdıklarına farklı açıdan bakmış mesela. Belki de kendne ders aldı yazından. İlk mesajını okuyunca yaşadıklarını üzüntünü korkunu hissettim en derinden. Ardından gördüğüm üslup bana şok yaşattı. Empati beklemişsin bizlerden. Empati yapmak zordur herkes beceremez. Belli ki sen de beceremiyorsun. Şu tavrını içinde bulunduğun şaşkınlığa bağlıyorum. Çünkü şimdiye kadar yazdıklarını hep beğenmişimdir.
Sok (Shock ) icindeyim.

CUNKU BIZIM BASIMIZI KOYUP AGLaYACAK BIR TURK OMUZUMUZ YOK
PAYLASIM YOK BURADA YAPAYALNIZIZ
turkcem mi yetmiyor yoksa insanlarin algisinda bir problem mi var. Yoksa uzaylilarla mi konusuyorum burada.
O
Türkçen kıt
Şu sayfaya dek ne demek istediğini dersini anlayamadım
Güvende değilim diyorsun napalım ne çözüm üretelim diyoruz ona da kızıyorsun

Hatta ki kendi kabımıza sığamıyoruz, dar geliyor, insanca yaşayamıyoruz "başka gezenlerde kim daha önce hayat bulacak" derdine düştük.
9. Sınıf öğrencim "buraya da bir tel çeksinler,biz de suriyeliler gibi ölelim mi" dedi, bu yaşta bunu düşünüyor olması çok üzücü. Kimse ölmesin ama ölenlerin dini de ırkı da yok.bu saldırıları 3.dünya savaşı çıkarmak için planlamiyorlardir umarım.

Ağzınıza sağlık arkadaşım bu kadar güzel anlatılabilirdi.

Ölen insanlarımıza biz ŞEHİTLERİMİZ diyoruz. Vatanı için can veren insanlarımıza bu sıfatı diyoruz ölmüş demiyoruz. Ve her daim anıyoruz her secdeye vardığımızda her vakit sonunda her ellerimizi arşı alaya açtığımızda dua ediyoruz anıyoruz unutmuyoruz. Unutursak gözlerimiz kör olsun. Ve en ince ayrıntıyıda düşünüyoruz. Şehit diyoruz ölmüş demeye dilimiz varmıyor. Bi günlük akıttığınız sokakları sulayan gözyaşınızı biz hergün akıtıp Allaha şikayet ediyoruz Bu zulmü bu karanlığı. Anlatmıyoruz kula. Allaha açıyıruz elimizi ona sunuyoruz derdimizi tasamızı. Çünkü derdi veren Allah dermanıda verir. Bu karanlığın bir aydınlığı vardır. Size susuluyor gibi görünse de görmemezlikten geliniyor gibi görünse de her kulun duasını bir işitseniz sağır olursunuz. İsyan etmiyoruz. Biz sizden daha çok ağlıyoruz yarışına girmiyoruz. Allah görüyor ve biliyor diyoruz.
Cok uzgunum kardes! Ne kadar icten yazmissin. Ama aciziyetten biktim. Pozitif seyler yapmak istiyorum. Tum masum insanlar icin.

9. Sınıf öğrencim "buraya da bir tel çeksinler,biz de suriyeliler gibi ölelim mi" dedi, bu yaşta bunu düşünüyor olması çok üzücü. Kimse ölmesin ama ölenlerin dini de ırkı da yok.bu saldırıları 3.dünya savaşı çıkarmak için planlamiyorlardir umarım.
Gerçekten ürpertici. Bu dedikleri ilerde onların psikolojinden neler götürecek acaba:KK47:
Bu olanların 2 nedeni olabilir bence: birincisi kendiler yıllar boyunca bizim bölgelerimize rahat vermemek için yazıp çiziyorlar, bu adamlar nereden silah temin eder, ne yer ne içer, para karşılığında insanları kandırdıkları aleni artık, yakalanan silahların menşeileri belli. Bu durumda bu kadar büyük tehlike olacaklarını bilemediler. Ahtapot ayaklarını sarıyor.
İkinci olasılık da bu saldırı da oyunun bir parçası. İnsan öldürmek olsa bile ucunda. Artık hangi düşünceye hizmet etmek varsa.. İslam fobi bile olsa adımlar küçük ama amaçlar büyük. Aynen bu zamanında Saddam'ı desteklemeri sonra kendileri öldürmeleri gibi. Bilemiyorum kirli işler.

Haklısınız, kalmadı.
Siz o sokaklarda ağlayarak yürüyebilirken, bizler korku içinde koşarak geçiyoruz.
Sapkın biri canımıza, bedenimize kastetmesin diye.
Sizin haberlerde okuyup 'bizden daha çok ağladığınız' şeyi birebir yaşıyoruz, bulunduğumuz şehirlere, semte,konu komşumuza şehitlerimizin al bayraklı tabutları geldiğinde.
Yolda yürüken işkenceye maruz kalmış bir hayvan gördüğümüzde, haykırıyoruz dünyaya 'vicdan' diye.
Peşimize takılan, mendil satan, dilenen 3-4 yaşındaki bebek yaştaki çocuklarla eriyor, bitiyoruz.
Yüz vermediği için, kendinde gencecik kızlarımızı vahşice öldürme hakkını gören canlılarla aynı yerde nefes alıyoruz biz.
Evinize girmiş bir hırsıza bile zarar vermeniz suç, biliyor musunuz?
Sayılabilecek çok daha fazla şey var ama eğer yazarsam hayata küsersiniz vallahi billahi.

Kısaca, duyarsız değiliz, hele de vicdansız hiç değiliz.
Ülkemizde yaşayan insanlara, bunlardan bahsetmek ve serzenişte bulunmak biraz trajikomik bir durum oluyor, onu belirtmek istedim.
Biz her gün bir savaşın içerisindeyiz ve sadece terör değil.
Yaşam savaşı, herkesin, her şeyin kastettiği hem de..

Alkışlıyorum.

Back
X