güvenmekten çok güvenmeyi isteyenler...

elidada

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2009
703
2
96
Diğer
neden böyle oluyor tam anlamıyla güvenemiyorsun.aslında güveniyorsunda ama güvenmekten çok güvenmeyi istiyorsun? benim gibi düşünene var mı yoksa ben kendi kendime saçmalıyor muyum?:hulya:

Bence hiç kimse, hele ki erkekler %100 güveni haketmiyor...:umursamaz:

güven çok zor kazanılan, fakat çok kolayda kaybedilebilen bir duygudur...

güvenmek: karşıdaki kişinin davranışlarından zarar gelmeyeceğini bilmektir.. aşk olsun dostluk olsun..

güvenmek istemek: karşıdaki kişinin davranışlarından zarar geleceğini bilmek, fakatt bu zararın aslında zarar olmadığına beyni ikna etmektir..bir nevi beyin oyununa girmektir.

aslında öyle değilde böyle demek istedi, böyle yapmak istedi, yok yok kesin bu sebeple böyle yapmıştır, o böyle bir insan değil diyorsanız: kesinlikle güvenmek istiyorsunuz..

önemli olan, güvenmek istemek değil, güvenmektir.. bu güven yıkıldığı zaman ayakta kalacağını bilmek, neler yapabileceğini bilmektir..

ben de tamamen güvenmem.. hep bi açık kapı vardır.. hayatta herkes herşeyi yapabilir.. ben bile aldattıysam zamanında herkes aldatabilir... ben ki ihanet oldu mu kadın erkek farketmez midem bulanırdı ama bazı durumlardan sonra kendimi o noktada buldum.. ve kendi kendimi cezalandırdım.. 2 aşkı da kendimden mahrum ettim.. ikisini de terkettim.. aslında anladım ki kendimi aldatmısım...

ben hiç kendimi üzmem o konuda.güvenirim bi nebze ama her zaman güvenmiyor görünürüm,o bana kanıtlar birşeyleri o güvenimi -olsa bile- kazanmaya çalışır.

hayal kırıklığına çok uğramış olsam da,güven olmadan iliski yasayamam..o yüzden %100 güvenirim ilk etapta karsimdakine..yamuk yapmaz da güvenimin degerini bilirse ne ala ama bilmezse de güle güle..

Hayatta ne yaşamış olursam olayım ki herkes kadar insanlara güvenmemek adına çok şey yaşadım. Her insan mutlaka hata yapmaya ayarlı ama hata vardır hata vardır, her hatayı affedemezsin , her hatada insana güven kaybettirmez, hataya bağlı.

Ne yaşamış olursam olayım yeni tanıştığım hiç kimseyi önceki yaşadıklarımdan sorumlu tutmam. Kesinlikle güvenmek zorundayım başka yolu yok. Çünkü güvenmeden ne arkadaş olabilirim nede eş.Ve karşıdaki insana bu güveni sarsmadığı sürecede bunu hakediyor. Yeni tanıştığım kişilere % 99 güvenirim. % 1 lik payı vardır. Gün gelirde bu güveni sarsarsa işte o zaman güvenilmemeyi hakediyor.

Bence ne olursa olsun güven insanlara ama hata yapabileceklerinide unutma.

ama şöyle bişey var karsındakine güvenmeden nasıl bir ilişki yaşayacaksın?

Peki karşıdakine neden güvenmeyeceksin, yeni tanıştığın biri sana ne yaptıda güvenmeyeceksin mesela, elinde bir neden var mı?

ben asla eşime güvenmiyorum fırsat buldukca yalan konuşuyor gözümün içine bakarak yalan söylemesi ona olan güvenimi yitirdimlmaz:

kimseye cok güvenmiyceksin bence kime cok güvenirsen kazik atiyor en iyisi hep temkinli olmak

kimseye 100% güvenmeyeceksin... en yapmaz dediğin yaptığında; en olmaz dediğin olduğu anda dünya başına yıkılıyor...

güvenir gibi yapacaksın ama hep temkinli olacaksın... böylece hatayı görmek çok kolay ; yola devam etmek daha az acı olacak...

çok güvendim inandım önceleri ama sonuç noldu kaybeden, üzülen ben oldum :1closedeyes:
Artık kimseye güvenesim gelmiyor açıkcası alsanaalsanasmile
Yada güvenip ona pek hissetirmemek gerekiyor sanırım, en mantıklısı bu CADIARZU

güvenmek dünyanın en zor şeyi. güvenmeye çalışmamak lazım. çünkü güvendiğin an en tehlikede olduğun andır.

ben kendime bile güvenemezken bir başkasına asla...
gözüm döndüğünde bir insanı öldürebilirim. yada vicdanım ağır bastığında hiç sevmediğim kişiye yardım edebilirim.
biz insanlar duygularımıza göre yaşarız hiçbirşeyin garantisi yok ki.

bişey duydum bana çok mantıklı geldi. çok dürüst olmak güvensizlik getirirmiş o kişiye karşı
çok da mantıklı üstelik
bakınız benim sevgilime bi kız gözlerinin güzel olduğunu söylemişş
şimdi bunu bana söyledi evet aa ne güzel diyor insan bak çok dürüst ama içten içe bi risk olduğunu hatırlatıyor bu.
istese yapabilir, istese sana söylemez arkandan yapabilir bunu hatırlatıyor.
o yüzden ben çok dürüst ilişkilerde %100 güven olduğunu düşünmüyorum halbuki öyle olmasına rağmen
ne zaman ki birine %100 güvendim onun benim gözümü boyayan arkamdan iş çeviren insan olduğunu farkettim sonradan
o yüzden en iyisi %99 güvenim var sevgilime o %1lik de bu hayatta her şey olur lafına binayen durmakta.
en sağlıklısı da bu bence

ewt buna katılıyorum.:gitme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…