Guvensizlik mi paranoyak mi

Sagol cevabin icin. Icim icimi yiyo yine guvenmiyorum. Evimi temizlicem sana doncem dedi kac saattir yok. Biliyorumki temizlik bitti. Belkide baskasiyla gorustu diye dusunuyorum. Kafayi yemektense zaten guvenmiyorum diyip iletisimi kesmek en iyisi geliyo bana. Normal degilim galiba yada gercekten beni kandirmaya calisan biri
bir donem benim de basima gelmisti. Biri ile gorustum falan hersey guzel gitmisti. Sonra uzaktan geldigi icin ben arafim ulastin mi diye. Donerim ben sana uygun degilim deyip bir daha aramadi. Ayrilirken bir suru iltifat falan seni cok begendim derken bu olunca ben de baya bir kimseyle gorusmedim. Sonuc mu pismanim. Biri ozguvenimi kirdi diye herkesi ayni kefeye koydum attim bir koseye bir daha boyle bir sey yasamaktan korktugumdan kapadim kendimi. Ve sen de tam olarak bunu yapiyorsun. Bence al karsina konus. Sen mesajlarima gec cevap verdiginde kendimi kotu hisaediyorum de. Ne bileyim acik olmakta yarar var. Simdi bir hirsla bitireceksin. Sonra acaba hata mi ettim diye dusuneceksin. Ve biraz da oluruna birak. Sen de hemen donme mesajlarina bakalim ne dio. Ama bence kestirip atma. Sonra aklinda kalip pisman olmak daha kotu. İnan bana.

Hayatı Yeniden Keşfedin isimli bir kitap var. Lütfen onu alın ve Güvensizlik Şeması ve özellikle Terk Edilme Şeması bölümlerini okuyun. Okurken karşınızdaki insanı ve kendinizi değerlendirin. Güvensizliğiniz onun tavırlarından mı yoksa sizin korkularınızdan mı kaynaklanıyor bunu anlamanızda yardımcı olacak. Yoğun bir kaybetme korkusu yaşadığınız için paranoyaklaşmış da olabilirsiniz, gerçekten bu korkudan dolayı güven kuracak kişiler seçiyor da olabilirsiniz yani karşınızdaki kişi güvenilmez olabilir gerçekten de. Buradan hikayeleri bilmeden yorum yapmak zor, lütfen alın okuyun ve olabildiğince objektif değerlendirmeye çalışın.

Selam kizlar. Size benim icin gercekten dert olan birseyden bahsetmek istiyorum. Belkide sen hastasin diyenler olacaktir.

Bi, bibucuk sene oncesinde biriyle tanistim araci vesilesiyle. Bu kisi benimle ileriye donuk konusurken instagramdan baska bi kiz bulup onunla yoluna ilerlemek istedi. Bu durum bende feci bi sekilde korku ve guvensizlige yol acti.

Yine biriyle tanistim bi bucuk ay once bana guzel samimi seyler soyluyo, samimi oldugunu dusunuyorum. Ve dusunmuyorumda. Bikac saat haberini alamayinca, instagram beya baska bi programda kizlarla gorustugunu dusunmeye basliyorum. Bu dogal mi. Yada benim kafamda mi var. Soguk davrandimi acaba diye dusununce tamam simdi artik gorusmek istemedigini soylicek diye dusunuyorum ve gorusmeyi kesmek en dogrusu geliyo. Cunku aciklama yapiyo ama inanmiyorum. Aciklama derken dolayli soruyorum anliyo tabi. Tabi her zaman aciklama sormuyorum ama kafamda senaryolar oluyo.. dediklerine inanmiyorum
Stalklamaya basliyorum, stalklama direct ekle instagramdan kendin gor diyo onuda yapmiyorum.

Bu kisiyle gorusmeyi kesmek en dogrusu geliyo. Ama ya bundan sonrakiler...
Öncelikle sosyal medyadan ayrılıp, normal hayata katılmak istemez misin?

1 ayda zaten kimseye güvenme de sizinki biraz abartılı olmuş sanırım.

Karşına çıkan herkese öncekinin yaptığını yapmış gibi davranırsan hep kaybeden olursun. Geçmişin cezasını şuana kesme.
Belki başka kız/ kızlar var belki yok. Var diye kurup ilişkini yıpratmamalısın.
İnsan her an her dakika müsait olamayabilir. Anında cevap vermesi hayatın akışına uymuyor. Anlayışlı olmalısın ama gözün açık olmalısın.

bir donem benim de basima gelmisti. Biri ile gorustum falan hersey guzel gitmisti. Sonra uzaktan geldigi icin ben arafim ulastin mi diye. Donerim ben sana uygun degilim deyip bir daha aramadi. Ayrilirken bir suru iltifat falan seni cok begendim derken bu olunca ben de baya bir kimseyle gorusmedim. Sonuc mu pismanim. Biri ozguvenimi kirdi diye herkesi ayni kefeye koydum attim bir koseye bir daha boyle bir sey yasamaktan korktugumdan kapadim kendimi. Ve sen de tam olarak bunu yapiyorsun. Bence al karsina konus. Sen mesajlarima gec cevap verdiginde kendimi kotu hisaediyorum de. Ne bileyim acik olmakta yarar var. Simdi bir hirsla bitireceksin. Sonra acaba hata mi ettim diye dusuneceksin. Ve biraz da oluruna birak. Sen de hemen donme mesajlarina bakalim ne dio. Ama bence kestirip atma. Sonra aklinda kalip pisman olmak daha kotu. İnan bana.

Cok sagol. Konustum, nekadar ciddiye aldi bilmiyorum ama dedigim lafa inan sadece dedi. Su an sensin odak noktam, baska kizlar ilgi alanimda degil dedi.

Bazen ben caktirmadan bisey sordugumu dusundugum zaman gulup yine paranayok dusuncelere girme bosuna der.

Bilmiyorum inanmiyorum. Iki gundur aksam mesajlasiyoruz napiyosun diyorum. Telefondayim arkadasimla birfe sana yaziyorum diyo. Arkadas kiz degil diyo ama ne biliyim

Hayatı Yeniden Keşfedin isimli bir kitap var. Lütfen onu alın ve Güvensizlik Şeması ve özellikle Terk Edilme Şeması bölümlerini okuyun. Okurken karşınızdaki insanı ve kendinizi değerlendirin. Güvensizliğiniz onun tavırlarından mı yoksa sizin korkularınızdan mı kaynaklanıyor bunu anlamanızda yardımcı olacak. Yoğun bir kaybetme korkusu yaşadığınız için paranoyaklaşmış da olabilirsiniz, gerçekten bu korkudan dolayı güven kuracak kişiler seçiyor da olabilirsiniz yani karşınızdaki kişi güvenilmez olabilir gerçekten de. Buradan hikayeleri bilmeden yorum yapmak zor, lütfen alın okuyun ve olabildiğince objektif değerlendirmeye çalışın.

Arastirdim, sagol. Bikac aya turkiyeye gidecem o zamana kadar benzeri kitaplar buldum onlari alacam.

Gercekten tesekkur ederim

Öncelikle sosyal medyadan ayrılıp, normal hayata katılmak istemez misin?

Sosyal medyada aktif degilim. Stalkliyorum bunun disinda anlamadim ne demek istedigini.

Sosyal medya hele instagram insanlar birbirini ekliyo yazisiyo takmayim mi yani

Karşına çıkan herkese öncekinin yaptığını yapmış gibi davranırsan hep kaybeden olursun. Geçmişin cezasını şuana kesme.
Belki başka kız/ kızlar var belki yok. Var diye kurup ilişkini yıpratmamalısın.
İnsan her an her dakika müsait olamayabilir. Anında cevap vermesi hayatın akışına uymuyor. Anlayışlı olmalısın ama gözün açık olmalısın.

Tesekkur ederim. Evet yipraniyorum. Ona belli etmemeye calissamda anliyo sorularimdan ve paranoyak dusunme diyo. Gozum acik olamiyorum anlayacagin.

Kendimi salak yerine koyulmaktan korkuyorum. Dalga gecilmekten vs. Gecmisimdeki kisi bana uyuyorum diyip baska kizlarla gorustu. O yuzden fazla lafina guvenip huzurlu olamiyorum. Anlatabiliyomuyum bilmiyorum..

Msela ben dun erken yattim. Kendisi gec yatan biri butun gece ayakta durur hatta. Bi insan ne yapar ki butun gece. Illaki sosyal medyada gezer. Vs. Ben yokken ne yapti diye dusunuyorum ve midem bulaniyo varsayimlarda bulununca Yoklugumdan istifade mi etti gibi

Son düzenleme:
Sosyal medyada aktif degilim. Stalkliyorum bunun disinda anlamadim ne demek istedigini.

Sosyal medya hele instagram insanlar birbirini ekliyo yazisiyo takmayim mi yani
Hayat sosyal medya değil diyorum. takiple stolkla bişey elde edemezsiniz diyorum. Sağa sola salça olan bi sevgiliniz varsa da ayrılın diyorum takip edicem diye dedektifçilik oynamayın kendinizi yormayın diyorum.

Bulunduğumuz devirde ilişkiler çok hızlı ilerliyor. Size tavsiyem konuşmaya devam edin tanımaya çalışın ama kendinizi çok da kaptırmayın. Zamanla her şey belli olur zaten.

Ayrıca fazla düşünüp o güzel kafanızı da yormayın. Onunla konuştuğunuz, geçirdiğiniz vakitlerden zevk alın. Anı yaşayın, mutlu olun..

Hayat sosyal medya değil diyorum. takiple stolkla bişey elde edemezsiniz diyorum. Sağa sola salça olan bi sevgiliniz varsa da ayrılın diyorum takip edicem diye dedektifçilik oynamayın kendinizi yormayın diyorum.

Hmm evet ne demek istedigini anladim sanirim. Ben actif degilim sosyal medyada. Hatta hic degilim diyebiliriz. Karsimdaki insanda fazla degil ama takip ediyo ve ediliyo. Bos zamaninda illaki bakiyodur hesabina herkes gibi ve guvenemiyorum. Baska biri olsaydi yine guvenmezdim. Sosyal medya hayat degil ama cogu kisi icin oyle ve buyuk bi secip begenme ortami o yuzden..anlatabildimmi bilmiyorum

Bulunduğumuz devirde ilişkiler çok hızlı ilerliyor. Size tavsiyem konuşmaya devam edin tanımaya çalışın ama kendinizi çok da kaptırmayın. Zamanla her şey belli olur zaten.

Ayrıca fazla düşünüp o güzel kafanızı da yormayın. Onunla konuştuğunuz, geçirdiğiniz vakitlerden zevk alın. Anı yaşayın, mutlu olun..

Guzel yazin icin tesekkur ederim beni dusundurdu. Guzel diyosun iyide diyosun, ben yinede kandirildigimi dusunup huzursuz oluyorum. Yeni tanistik eve hizli ilerliyo yinede daha iyisini yada gorustugu baska insanlar olabilir, yok desede. Bos zamanlarinda benim disimda gorustukleri varsa diye kotuleniyorum icten icte ve en iyisi gorusmeyi kesmek diyorum ama cogunun dedigi gibi kendime yaparim vs. Zamana birakamiyorum uzulurum diye. Yinede sakin kalmayi denicem

Mesela sonra gorusecez. Erken olsa daha iyi dedi. Aklim hemen sonrasinda acaba baskasiyla mi gorusecek diye geliyo. Normalmiyim paranoyak mi. ? Ne yapacaksin aksam diye sormadim sorsam anlicak nedenini.... Sanki erkekler hep arayista gibi geliyo bana o bakis acisi var gideremiyorum

Mesela sonra gorusecez. Erken olsa daha iyi dedi. Aklim hemen sonrasinda acaba baskasiyla mi gorusecek diye geliyo. Normalmiyim paranoyak mi. ? Ne yapacaksin aksam diye sormadim sorsam anlicak nedenini.... Sanki erkekler hep arayista gibi geliyo bana o bakis acisi var gideremiyorum

Bu tarz düşünceler her kadında var. Emin ol bende de var ama fazlası cidden paranoya. Eğer flörtleşiyorsanız akşam ne yapacağını sormanda bir sorun yok bana kalırsa.

Güvenememen geçmiş yüzünden olmuş. çözüm ayrılmak değil bence

Bu tarz düşünceler her kadında var. Emin ol bende de var ama fazlası cidden paranoya. Eğer flörtleşiyorsanız akşam ne yapacağını sormanda bir sorun yok bana kalırsa.

Her kadinda azda olsa varsa iyi.. bende evet biraz fazla ve galiba birinin beni sevecegine inanmiyorum. Nasilsa baskasi cikarsa onu secer diye guvenemiyorum yani ne kendime ne ona.

Sagol msjin icin tekrar.

Back
X