Güvensizlik oluştu...

zarifenur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2017
859
1.071
43
İyi akşamlar hanımlar. Bir derdim var malesef :(
Bundan 4 5 ay kadar önce ilk sevdiğim ve ilk sevgilim olan söz nişan planı yaptığım kişi tarafından evine gitmedim diye terkedilmiştim. Zor günler geçirdim fakat terkedilme sebebi böyle birşey olunca fazla da uzun sürmedi toparlanmam , bu kişilikte biri için uzun uzun acı çekemezdim açıkçası. Neyse sonra bana geri döndü kabul etmedim tabi. Öyle kapandı konu , iz olarakta bende erkeklere karşı önyargı oluşturması kaldı. Hepsinin aynı olduğunu felan düşünür oldum ama zamanla bunu aşacağımı düşündüm.
Sonra geçenlerde birşey öğrendim. Meğerse ben kumaymışım tabiri caizse. Sevgilisi varken benimle çıkmaya başlamış. Çok iyi oynadı hiç bu konuda şüpheye düşeceğim hareketi olmadı çünkü. Şu anda da o kişiyle hala devam ediyormuş...
Bunı öğrendikten sonra güvensizliğim arttı , birisi azcık ilgi gösterse hemen aklımda kırk tane tilki dolanır oldu. Kimbilir ne haltlar karıştırıyo felan diyorum.
Mantığıma uyan çoğu kişiyi reddettim bu sebepten ötürü. Çevremdekiler bu kadar güvensizlik çok fazla diyorlar yaşadığım şeyi bilmedikleri için. Bende bunu aşmak istiyorum aslında. Üzerime yapışıp kalmasından korkuyorum.
Napmalıyım sizce , geçer mi bu güvensizlik problemi ? Yada nasıl geçer ?

Kimseye yüzde yüz güvenmeyeceksiniz zaten. Karakteri düzgün olan, etrafında saygı duyulan, kendi halinde ahlaklı bir insan tanımaya çalışacaksınız. Ha dediğim gibi o da şaşar mı şaşabilir ama sorun sizde olmaz karşıda olur, siz elinizden geleni yapmış, bile bile lades dememiş olacaksınız.

Çok haklısınız ama böylede yaşanmaz ki emin ol güvene bileceğin biri çıkar

Guvensizlik ve hayal kirikliginin birlesimi olmus.
Tam guven veya surekli tetik hali de sagliksiz dengede kalmak en guzeli tabi basarabilmek zaman alir.

Sahtekarın birine denk geldin diye neden herkese güvenin kırılıyor ki her insan farklı. Mantığına kalbine uyan kişiler olursa çekinme zaman ver tanı. Tanıdın diye evlenmek zorunda değilsin

Kimseye yüzde yüz güvenmeyeceksiniz zaten. Karakteri düzgün olan, etrafında saygı duyulan, kendi halinde ahlaklı bir insan tanımaya çalışacaksınız. Ha dediğim gibi o da şaşar mı şaşabilir ama sorun sizde olmaz karşıda olur, siz elinizden geleni yapmış, bile bile lades dememiş olacaksınız.
Sanırım sorun tam olarak bu. O kişide tanıdığım birisiydi ve ona güvenmem için herşey yaptı . Şimdi o bile öyle çıktıysa kime güvencem diyorum. Körü körüne sevmiş olsaydım en azından tesellim olurdu bi başkasına güvenirdim.

Sanırım sorun tam olarak bu. O kişide tanıdığım birisiydi ve ona güvenmem için herşey yaptı . Şimdi o bile öyle çıktıysa kime güvencem diyorum. Körü körüne sevmiş olsaydım en azından tesellim olurdu bi başkasına güvenirdim.
Güven 1 kerelik değil ki, her insan yeni bir başlangıçtır kimseye haksızlık etmeyin ve bunu sürekli kendinize hatırlatın. Belki daha çok güvenip kırılacaksınız hayat böyle geçmez.

Back
X