güvensizlik ve geleceğim için kendimi garantiye almam!! fikirlerinize ihtiyacım var

haklısın canım.aslında altın en makulu.ben sıgorta sektorunde de calıştığım için b.emeklılıkteki hileliklerden dolayı ona sıcak bakmıyorum.sana da tavsıye etmem canım.burda benı eleştıren herkese dee saygım var.haklılar da kendılerıne gore bıldıklerı vardır sonucta.ama gercekten cevrem acı evlılıklerle dolu.bunları asla yaşamam dıye bı garantı yok.ılerde esım cok zorda kalır o zaman da bu parayı saklamak haınlık olur.ama en azından arkama yaslandım mı acaba demeyeyım ıstıyorum.cunku aılem zaten kırada ,onlardan yana bı guvencem yok

Ben seni o kadar iyi anlıyorum ki, merak etme. Benim ailem bizde misafir iken kavga kıyamet koptu günün birinde, biz annem, babam, kardeşim ve ben çıktık evden misafirhanelerde süründük günlerce. Sonra evi ayırdım, eşyalarımı bile zor aldım evden. Ben evden ayrılırken alyansıma varana kadar istediler biliyor musun. Çıkardım diğer altınlarla beraber verdim avuçlarına. Çok zor günler geçirdim, ev kiraladım yeniden eşyalar aldım vs. vs.... Allaha şükür maaşım vardı da altından kalktım.Ayrılığın bütün maddi sıkıntısını ben çektim. Sonra araya girenler vs. boşanmadan dönüldü(ki keşke dönülmeseydi şu an aynı noktaya geldik..... Diyeceğim o ki, erkeğe hiçbirşey olmuyor böyle bir durumda. Maddi manevi kadın daha çok yıpranıyor. Eşini aldattığını düşünen arkadaşları anlıyorum, belki bu tür şeyler yaşamadıkları için (allah yaşatmasın kimseye) garip geliyor. Ama ben, ve tanıdığım kişilerin tecrübelerinden yola çıkarak kadının bir kenarda biraz birikimi olmalı arkadaş. Bu yalan dolan değil bence. O çok güvendiğimiz eşlerimiz dımdızlak ortada bırakabiliyor bir gün. Söyle öyle birikim yap diyenler olmuş. Ben eşime söyledim, hala bunun ceremesini çekiyorum. Sürekli şüphe halinde oluyorlar, "sen benden ayrılmayı mı düşünüyorsun'"a gelip dayanıyor konu. O yüzden duymaması daha iyi bence. Ama dediğim gibi kazara haberi olmamalı, kendinden başka kimse bilmesin olur ya kulağına filan gider. Sen bir hesap açtır, olmazsa işyeri adresini ver iletişim adresin olarak. Hatta maaş aldığın bankada ayrı bir hesap açtırmayı dene. Bu daha mantıklı olur farketmemesi için.

Şimdi birileri bana kızacak ama arkadaşı gaza getirmeye çalışmıyorum, sadece bi abla tavsiyesi, tecrübelerden yola çıkarak. Herkes bir olacak değil tabi ama maalesef erkeklerin %90'ı ayrılık söz konusu olunca bambaşka oluyor arkadaşlar.

Bende bayanın bir köşeye para koyması birikim yapması taraftarıyım ama ne bileyim çok maaş alıp az alıyorum demek saklamakta bana mantıklı gelmiyor ben karşımdaki insanın bana nasıl davranmasını istiyorsam öyle davranırım eşiniz sizden saklasa az söylese eminim sorun olur ya bir gün öğrenirse size güveni kalmaz. Eşinize söyleyebilirsiniz kendi hesabımda param olsun istiyorum diyebilirsiniz bakın kardeşinizi bile gizli okutmuşsunuz bu duyulsa güven kaybolur. Bende aileme yardım ediyorum annem babam ayrı kardeşim askere gitti anneme de kardeşime de ben harçlık gönderdim ihtiyaçları oldu gönderdim, annem gözünden iğne oldu her ay eşim yardım etti ben çalışmıyordum, şimdi mesela annemin kirasını ödüyorum eşimde sgk primini ödüyor annem işten ayrılmak zorunda kaldı çünkü tek kardeşim eve yetemiyor ama eşim herşeyimi bilir ne kadar param var ne gönderiyorum çünkü giz yapsam ve duysa yüzüne bakamam. Zaten boşanma anında evlendikten sonra edilen malların yarısı da sizin oluyor siz hesap açın ya da altın alın hayatım altın aldım kenarımızda dursun ya da kendime hesap açtım başka türlü para biriktiremiyorum şeklinde söylerseniz hem saklamamış olursunuz hem de birikim olur.

Katiliyorum. Erkekten erkege kocadan kocaya fark var. Sorumluluk sahibi ,evini, esini ailesini düsünen bir es bence bunu haketmiyor. Tabiki kendinizi garantiye alin, birikim yapin ama esinizden gizli yapmaniz bana da dogru gelmedi. Esiniz sizden gizli kardesinin egitim masrafini karsilasa, o bittikten sonra da yine kendi adina sizden gizli para biriktirse hosunuza gider mi? Hem de erkek arkadasim bana yamuk yapmisti o yüzden sana da güvenmiyorum gerekcesiyle. Yapin yine birikiminizi, bireysel emeklilik altin alip kenara koymak gibi. Atiyorum 3 ceyrek aliyorsaniz 2 aldim deyin mesela. Ama hic habersiz gizli gizli saklamak bana pek dogru gelmedi. Esim yapsa kirilirdim acikcasi. Babaannem de derdi hep neyiniz varsa yarisini gösterin diye. Tamam bugün askindan ölüyorum diyen adam yarin tek kalemde siliyor vicdansizligin kitabini yaziyor. Ama birikim yapmam sart bu adamin bazi hareketlerinden düsüncelerinden huylaniyorum derseniz de yavas yavas miktari arttirirsiniz. Zam, ikramiye alirsiniz veya maasiniz artar söylemezsiniz ama su durumda bence esinize haksizlik yapiyorsunuz. O sizin icin böyle yapsa, eski kiz arkadasim bana kazik atmisti o yüzden ben de karima güvenmiyorum gizli gizli para biriktireyim ne olur ne olmaz derse nasil hissedersiniz?

Siz erkeklere guvenmiyorum diyorsunuz ama size kim guvensin allah askina

400 tl icin esiniz guvenini sarsmaya ne gerek var

He bu arada birikim mi yapmak istiyorsunuz kocaniza durustce dusuncelerinizi anlatip birikim yapabilirsiniz ...

Son düzenleme:
Konu sahibi arkadaşım,eşiniz size maaşını eksik söylese sizden habersiz kardeşini okutsa ve yine sizden habersiz birikim yapsa ne düşünürdünüz.

Bu kadar kötümser olmamak lazım.
Tamamen negatif çekim yapıyorsun.
Güvenmiyorum,aldatır veya ortada bırakır diye diye kötüyü çağırıyorsun.
Kuantumda imgeleme var ya...Hani istediğin şeyi veya durumu yaşıyor gibi düşünmek...
İşte ona benzer şekilde ayrılığa ciddi ciddi hazırlanıyorsun.

bu yazılanları tek tek okudum ve gercekten haklısınız.benım haklı olduğum yanlar da var ama eşime bu kadar da zalim olmamalıyım dıye dusundum.bi kaç gune zam alacagımı soyleyım maasımı aynen soylıcem ama kesınlıkle o paraya hıc bısekılde dokunulmayacagını belırtıcem.tesekkur ederım gercekten haklısınız

tabii ki eşiniz anlayış göstermesi gerekir bayan olarak çalışıyorsun bende kendi adıma birikim yapmak istiyorum bireysel emeklilik olur, altın olur fon olur birşeyler yapmak istiyorum geri kalanını zaten eve harcıyoruz dersin ama saklamak hele ki sonradan ortaya çıkabilecek bir şey işte o ayrılma filan durumlarını gerçek yapabilir.

Allah korktuğunu başına vermesin.

Senin korkun benim gerçeğim.

Kendini ve doğacak çocuklarının geleceğini düşün. Elinden ne gelirse yap.

Eşinden para saklamak etik değil. Tamam..
Ama erkeklerin yaptığı her şey etik mi?

Biriktirebildiğin kadar biriktir. Umarım her şey yolunda gider ve o biriktirdiklerini ailen ve çocukların için yapacağın yatırımlar için harcarsın...

güzel duan için tesekkurler canım.malesef korkuyorum bu negatif enerjiyi çağırmak değil.ruyalar alemınde yasamamak..o yuzden kendıme boyle bır savunma yaptım.ınşallah sadece cocuğuma yatırım olur,ve bu nıyetle kullanmak zorunda kalmam

Elbette kendinize göre birikiminiz olmalı, ama eşinizin size olan güvenini kaybetmesine neden olmadan .

Bütün altınlarınızı sattığınızı yazmışsınız, eşinizle konuşarak her ay maaşınızın bir kısmını biriktirerek kendinize bilezik alacağınızı söyleyebilirsiniz. Hem birikim yapmış olursunuz, hem de dürüst davranmış olursunuz.

Bence size yapılmasını istemediğiniz şeyleri, eşinize yapmayın. Ayrıca kötü şeyleri çok fazla da aklınıza getirmeyin, Allah sağlık, huzur ve mutluluk versin. Bunlar olmadıktan sonra olan paranın pek anlamı kalmıyor.

güzel düşünüyorsun bende birikim yapmayı düşünüyorum senin kaygılarını bende taşıyorum ama bunu kocamdan gizli yapmıyacağım ona da söyledim önce kendime altın alacağım sonra da çocuklarımın eğitimi için para biriktireceğim dedim haberi var.bence sende eşinden gizleme bir şekilde öğrenirse herşey daha kötü olabilir ona altın alacağım üç beş kenara atıcam de karşı çıkacağını sanmıyorum en güzeli bu bence

bence hesabında para biriktirmek istediğini nedenleriyle doğrudan söyle.maaşını doğru söylememekte hoş değil.eşiniz aynını size yapsa ne hissedersiniz.birde şu sigara parası istemek olayına çok kızıyorum.en hayati ihtiyaç sigara mıdır allahaşkına.herşeye amenna ama koca kadının sigarasınıda ailesi almak zorunda değil .zararlı bir zevk sonuçta.eşinize yalan söylemeyin bence.güven yoksa hiçbirşey yoktur.kardeşinize para göndereceğinizi söyleseydiniz keşke. bence siz eşinize baştan güvenmemişsiniz.

Evlilikte her şey ortaktır kimsenin kimseden gizli saklı hesapları olması normal değil bence... Eğer bir ortaya çıkarsa eşinizin gözünde çok zor duruma düşersiniz. Ayrıca böyle bir olaya girişmeniz evliliğinizin sürekliliğine inanmadığınız anlamına geliyor bence..

kızmayın ama ben yanlıs düşündügünüz kanaatindeyim.
evlilik cok kutsal bir müessese.Allah katında haram oluyor yaptıgınız.
şimdi dini karıstırmayın diyecekler olabilir ama ben uyarmak istedim.
kenara para koymak isteseniz eşiniz size destek olmazmı?
miktarını söylemeyin.bende kenara koyuyorum.eşimin bilgisi dahilinde.
ne kadar oldugunu bilmiyor.kendiside söylememi istemiyor.
eşinizi az çok tanımız olmanız gerekli.karakteri bu konuda nasıl biri bilmelisiniz.
bence bir daha düşünün bunu yaparken derim.
geleceginize yatırım yapıp kendinizi garanti altına almak isterken
eşiniz ögrenirse ondan size gelecek bir güvensizlik ilişkinizin
geleceğini yok edebilir.

Bence ilk yazdigin fikir iyiydi. Insanlar evlendi diye butun ozelini karsi tarafin bilmesi gerekmiyor. Her insan once bireydir, sonra evli ise evli, bekar ise bekar. Ozellikle kadin tarafinin herseyi kocasina anlatmasi iyi degildir, herseyi koca bilmez. Zaman ne kadar da degismis. Benim gencligimde evi erkegin gecindirmesi asil idi, kadin da calisiyor ise ancak gelir takviyesi sayilirdi. Para kadinda toplanir, harcamalari da kadin yapar, eger birsey arttirabiliyorsa arttirir, yatirim yapardi, kotu gunler icin. Adamlarin da pek haberi olmazdi arttirilan paradan, cunki adamlara kenardaki para nedense batiyor, illa ki birsey bulurlar o parayi yoketmeye.. Ancak evin giderinden fazlasini kazanan erkekler eve verdikleri paradan artanla kendileri yatirim yaparlardi.
Erkegin guveni para icin kayboluyorsa kaybolsun zaten, adam olan erkek kadinin parasina degil kendine guvenmeli. Ne kadar da tuhaf olmus dunya. Biz kocalarimizin bize verdigi paradan arttirip yatirim yapardik da adamlar sonradan duysa bile ancak sevinirlerdi hepsini yememis, arttirmisiz diye.. Simdilerde gizli para biriktirmek kabahat olmus.
Kadina kocasindan habersiz yatirim yapti diye "haram" yemekle suclayanlar olmus, bir yasima daha girdim. Analarimiz, babaannelerimiz hepsi gunahkar o zaman.. Onlar eslerinin paralarini bile gizlice yastik alti ettiler zamaninda.. Hele ki calisan bir kadinin kendi emegi, alinteri ne zamandan beri kendine haram olmus?
Dunya kurulali beri suregelen rolleri karistirmayin. Evin gecimini saglamak baslica erkegin gorevidir. Bu zamanda tek maas yetmedigi icin kadinin da calismasi nerdeyse zaruret haline gelmistir, ammaaa, bu degildir ki siz de erkek oldunuz.. Aman diyeyim, bu role soyunursaniz ne yaparsaniz yapin kimseye yaranamazsiniz, ezildiginiz de cabasi olur.

herkes burda yazmış esınız sıze söylemeden para bırıktırse yok güven sarsılır yok bılmem ne
oyle bı dünya yoookkkkkk
önceden tek maasla gecım sağlanırdı erkek kzanır kadında ona gore ıhtıyacları gıderırdı
sımdıkı evlılıklerde resmen kadına kamudamı calısıosun dıe garantıcı sorular gelıo erkeklerden
1 yıl 2 yıl hadı bılemdın 5 yıl olsun
evlılık bu evlılıkkkkk bı omurr
20 sene 40 sene
degısmez olurmu ınsan yaa deısmez olurmu erkek yaaa
ha evının ıhtıyacını karsılar belkı omur boyu ama bıseye kafası atsa vermez kadına para ortada bırakır oylece
hele boşanma olsun araya nefretlik duygular gırınce al karıcım yıllarını verdın bunlar senın payın dermı
kı sayet oyle olsaydı nerde dugunumuzde takılan altınlar
hangımız bu benım hakkım canımın ıstedıgı seye harcarım dıye harcadı
yada ev araba alınıp uzerınıze tapusu yapıldı
GERCEKLERRR
konu sahıbı arkadaş bence gusel bıse yapıoo
bırıktırsın tabıkıde...bırıktır ayol bırıktır emeklılıkte yap dolarda euroda besı bır yerdede

kelimesi kelimesine katılıyorum...kadının çalışıp eve para getirmesi mevzu bahs olunca yok hayat müşterek. ama ver bakalım beyefendinin eline süpürgeyi bi süpür evi de görelim hayat müşterekmiymiş..hemen hırçınlaşırlar kadın mıyım ben diye..Madem öyle erkek erkekliğini bilecek kadın kadınlığını...

kadın çalışsın eve para getirsin,maaşının hesabını kuruşu kuruşuna kocasına versin,
kadın evi temizlesin ütüsünü yapsın çamaşırını yıkasın,
kadın çocuklarına iyi bir annelik yapsın, evi ayakta tutsun,
kadın bakımlı olsun ki kocasının gözü dışarıya kaymasın,
kadın güleryüzle kocasını karşılasın, adamcağız zaten akşama kadar yoruluyor bi güleryüz görsün (biz yatıyoruz ya iş yerinde)
kadın alttan alsın, susmasını bilsin,erkeğin özeline müdahale etmesin sıkboğaz yapmasın,
kadın yemek yapsın, çay kahve hizmetinde kusur etmesin,
kadın yatakta kocasını memnun etsin,
kadın kayınvalide kayınpederine kendi anası babası gibi hizmet hürmet etsin,
kadın eve gelen misafiri (özellikle eşinin çevresini) el üstünde tutsun iyi ağırlasın güleryüzde misafirperverlikte kusur etmesin,
.
.
.
bu gider böyle....

Kadın bunlardan birinde tökezlesin bak sen sorunlara.

Ben de eşime hiç hesap vermedim maaş konusunda. Çok diretti kavgalar etti. Evin masraflarından kaçınmadım yanlış anlaşılmasın. Ben fazlasıyla katkıda bulundum (kira, elektrik su,doğalgaz bendeydi e daha napıcaktım) Ama şu kadar param kaldı diye de hiç hesap vermedim. E kalan paramı ne yaptım ona buna savurmadım ya koydum bir kenara.

Ayyyy!Celallendim yine!!!Neyse, demem o ki evet saklamak hoş değil. Eğer eşim o kadar anlayışlı olsaydı ben de saklamazdım. Nasıl ki eşim dört dörtlük değildi ise, ben de olamadım hiiiç kusura bakmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…