bende aynı şeyleri düşünüyorum artık,, artık diyorum çünkü evliliğin ilk yılları aşk, cicim falan geçerken düşünemiyosun göremiyorsun.... 5 yıldır çalışıyorum kenarda kendime ait 5 kuruşum yok (bireysel emekliliğimde yok) aldığığım maaş yeni yaptırdığımız eve borç ödemekle gitti...yarın boşansam (allah göstermesin tabiki) oortada kalıcam yanii...
ama şimdi ev borcumuz bitti bende birikim yapmak istiyorum altın falan alıp atıcam kenara yapıcam bişeyler işte...
yada bireysel emeklilik ödemesi olabilir.. en azından ilerde sıkışınca toplu olarak çekebilmek için....
sizde bireysel emeklilik düşünebilirsiniz....
teşekkür ederim benı anladıgın ıcın canım.evet bende 25 yasındayım ve yasıtlarımın hemen hemen coğu ayrıldı.ve baba evınde sıgara parası alırken ezılıp agladıklarına cogu sahıt oldum.en yakın dostuma sahıtım.o yuzden ne kadar asıkta olsam,bırgun bu masalın bıtebılme ıhtımalını dusunuyorum.vadeli hesabımın esım tarafından oğrenılmemesı lazım yalnız.mumkunmu kii?
Ben seni o kadar iyi anlıyorum ki, merak etme. Benim ailem bizde misafir iken kavga kıyamet koptu günün birinde, biz annem, babam, kardeşim ve ben çıktık evden misafirhanelerde süründük günlerce. Sonra evi ayırdım, eşyalarımı bile zor aldım evden. Ben evden ayrılırken alyansıma varana kadar istediler biliyor musun. Çıkardım diğer altınlarla beraber verdim avuçlarına. Çok zor günler geçirdim, ev kiraladım yeniden eşyalar aldım vs. vs.... Allaha şükür maaşım vardı da altından kalktım.Ayrılığın bütün maddi sıkıntısını ben çektim. Sonra araya girenler vs. boşanmadan dönüldü(ki keşke dönülmeseydi şu an aynı noktaya geldik..... Diyeceğim o ki, erkeğe hiçbirşey olmuyor böyle bir durumda. Maddi manevi kadın daha çok yıpranıyor. Eşini aldattığını düşünen arkadaşları anlıyorum, belki bu tür şeyler yaşamadıkları için (allah yaşatmasın kimseye) garip geliyor. Ama ben, ve tanıdığım kişilerin tecrübelerinden yola çıkarak kadının bir kenarda biraz birikimi olmalı arkadaş. Bu yalan dolan değil bence. O çok güvendiğimiz eşlerimiz dımdızlak ortada bırakabiliyor bir gün. Söyle öyle birikim yap diyenler olmuş. Ben eşime söyledim, hala bunun ceremesini çekiyorum. Sürekli şüphe halinde oluyorlar, "sen benden ayrılmayı mı düşünüyorsun'"a gelip dayanıyor konu. O yüzden duymaması daha iyi bence. Ama dediğim gibi kazara haberi olmamalı, kendinden başka kimse bilmesin olur ya kulağına filan gider. Sen bir hesap açtır, olmazsa işyeri adresini ver iletişim adresin olarak. Hatta maaş aldığın bankada ayrı bir hesap açtırmayı dene. Bu daha mantıklı olur farketmemesi için.
Şimdi birileri bana kızacak ama arkadaşı gaza getirmeye çalışmıyorum, sadece bi abla tavsiyesi, tecrübelerden yola çıkarak. Herkes bir olacak değil tabi ama maalesef erkeklerin %90'ı ayrılık söz konusu olunca bambaşka oluyor arkadaşlar.[/QUO
cok guzel anlattın be ablacım gercekten suan kafamda daha net oturdu.pişmanlık yaşarmıyım dıye dusunmustum ama yok yani bunun olması sartmıs..kı senın basından gectıgını de dusunursek ..sayfa senın gıbı ve daha da kotusu olmak uzere nıce orneklerıyle doluyken ben yanlış yapmıyorum.ağzına saglık ablacım..
simdi belki bana kizicaksiniz ama..
Evlilik kutsal Allah katinda yuce bir yeri var. Gizlisi saklisi diye birsey yoktur.
Ben esimden gizli kurus biriktirmem haram cunku o bana.
Evet bende guvenmiyorum, insan bu illaki degisir diye dusunuyorum.
Bende cocuklarin hesabinda birikim yaparim ve kocamin her kurusundan haberi vardir.
Sizde altin alip adiniza bankaya yatirin veya mesleginiz en guzel garantiniz olsun.
Belkide hic sorunsuz bir evliliginiz olucak. Sirf adama guvenmiyosunuz diye siz ilk aldatan olmaya calisiyosunuz. Esiniz duyarsa size guveni yok olucak. Guven gittimi zor gelir yerine daha.
Guzel evlilik hayal edin guzel olsun.
Birlikte hareket edin ki gucunuz iki kat olsun. Sayginiz en buyuk silahiniz olsun.
Mutlu olursunuz insallah...
bu yazılanları tek tek okudum ve gercekten haklısınız.benım haklı olduğum yanlar da var ama eşime bu kadar da zalim olmamalıyım dıye dusundum.bi kaç gune zam alacagımı soyleyım maasımı aynen soylıcem ama kesınlıkle o paraya hıc bısekılde dokunulmayacagını belırtıcem.tesekkur ederım gercekten haklısınız
Allah korktuğunu başına vermesin.
Senin korkun benim gerçeğim.
Kendini ve doğacak çocuklarının geleceğini düşün. Elinden ne gelirse yap.
Eşinden para saklamak etik değil. Tamam..
Ama erkeklerin yaptığı her şey etik mi?
Biriktirebildiğin kadar biriktir. Umarım her şey yolunda gider ve o biriktirdiklerini ailen ve çocukların için yapacağın yatırımlar için harcarsın...
teşekkür ederim benı anladıgın ıcın canım.evet bende 25 yasındayım ve yasıtlarımın hemen hemen coğu ayrıldı.ve baba evınde sıgara parası alırken ezılıp agladıklarına cogu sahıt oldum.en yakın dostuma sahıtım.o yuzden ne kadar asıkta olsam,bırgun bu masalın bıtebılme ıhtımalını dusunuyorum.vadeli hesabımın esım tarafından oğrenılmemesı lazım yalnız.mumkunmu kii?
Bence ilk yazdigin fikir iyiydi. Insanlar evlendi diye butun ozelini karsi tarafin bilmesi gerekmiyor. Her insan once bireydir, sonra evli ise evli, bekar ise bekar. Ozellikle kadin tarafinin herseyi kocasina anlatmasi iyi degildir, herseyi koca bilmez. Zaman ne kadar da degismis. Benim gencligimde evi erkegin gecindirmesi asil idi, kadin da calisiyor ise ancak gelir takviyesi sayilirdi. Para kadinda toplanir, harcamalari da kadin yapar, eger birsey arttirabiliyorsa arttirir, yatirim yapardi, kotu gunler icin. Adamlarin da pek haberi olmazdi arttirilan paradan, cunki adamlara kenardaki para nedense batiyor, illa ki birsey bulurlar o parayi yoketmeye.. Ancak evin giderinden fazlasini kazanan erkekler eve verdikleri paradan artanla kendileri yatirim yaparlardi.
Erkegin guveni para icin kayboluyorsa kaybolsun zaten, adam olan erkek kadinin parasina degil kendine guvenmeli. Ne kadar da tuhaf olmus dunya. Biz kocalarimizin bize verdigi paradan arttirip yatirim yapardik da adamlar sonradan duysa bile ancak sevinirlerdi hepsini yememis, arttirmisiz diye.. Simdilerde gizli para biriktirmek kabahat olmus.
Kadina kocasindan habersiz yatirim yapti diye "haram" yemekle suclayanlar olmus, bir yasima daha girdim. Analarimiz, babaannelerimiz hepsi gunahkar o zaman.. Onlar eslerinin paralarini bile gizlice yastik alti ettiler zamaninda.. Hele ki calisan bir kadinin kendi emegi, alinteri ne zamandan beri kendine haram olmus?
Dunya kurulali beri suregelen rolleri karistirmayin. Evin gecimini saglamak baslica erkegin gorevidir. Bu zamanda tek maas yetmedigi icin kadinin da calismasi nerdeyse zaruret haline gelmistir, ammaaa, bu degildir ki siz de erkek oldunuz.. Aman diyeyim, bu role soyunursaniz ne yaparsaniz yapin kimseye yaranamazsiniz, ezildiginiz de cabasi olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?