Güvercinlerle başım dertte

melinda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2011
1.930
796
173
Balkonda esimin yazlik lastikleri vardi dün de degistirtmek icin aldi ne gorelim tekerlerin arkasina birkaç tane dal koymuslar guvercinler. Hergün geliyorlardi kuskonmaz olduğu halde yaramazlar kuskonmazin üstünden de ucuyormus meger. Balkonu temizleyecektik bugun dokunamiyorum dallara tam kurmamislar ama böyleyken toplasam olur mu? Ne yapayim kizlar?

Belki bilmeyen arkadaslar icin not: Kuşun yuvasi bozulmaz cok gunah derler.

Balkonda esimin yazlik lastikleri vardi dün de degistirtmek icin aldi ne gorelim tekerlerin arkasina birkaç tane dal koymuslar guvercinler. Hergün geliyorlardi kuskonmaz olduğu halde yaramazlar kuskonmazin üstünden de ucuyormus meger. Balkonu temizleyecektik bugun dokunamiyorum dallara tam kurmamislar ama böyleyken toplasam olur mu? Ne yapayim kizlar?

Yuvada yumurta yoksa sorun olmaz.
Benim balkondada oluyordu ben ağ gerdim şimdi giremiyorlar:1:

Öyle mi iyi bari bak gene geldiler.
Ağı ben de istedim de kiraciyiz ya evsahibi bişey der mi bilmem bir de bina görüntüsü bozuluyor diyebilir yonetim biraz titiziz de.

Ağ görünmüyor bile belli belirsiz oluyor tavanda 5 tane vida var mandalla balkon brandasına mandalladım hiç belli değil...

Her yolu denedim poşet cd hatta bi. Ara kamp kurdum balkona yakaladım belki korkarlar bide daha gelmezler diye ama geldiler yine en son çare ağla kapattım...

Ağ görünmüyor bile belli belirsiz oluyor tavanda 5 tane vida var mandalla balkon brandasına mandalladım hiç belli değil...

Her yolu denedim poşet cd hatta bi. Ara kamp kurdum balkona yakaladım belki korkarlar bide daha gelmezler diye ama geldiler yine en son çare ağla kapattım...

Ben aslında istiyorum ağ yaptirmak. Olmadi evsahibiyle konusuruz. Bir de aldığımız kuskonmazi deneyelim de.
Korkuluk mu yapsam dedim ben de birara onu da düşündüm:1:

Güvercilerde at sineği oluyor bir iki kere evde yakaladım ısırıyorlar pirede oluyor... benim salon tarafında balkonum yazın açıyordum eve kadar girmişler bir keresinde.....

Hemen temizleyim balkonu yaa topluyorum dallari o zaman eminiz dimi :8:

Hemen temizleyim balkonu yaa topluyorum dallari o zaman eminiz dimi :8:

Benim bildiğim yumurta yoksa ve kuşta yuvada yatmıyorsa ki siz tam yuva demediniz sadece dal parçaları diyorsunuz bir sorun olmaz tam yuva yapmamışlar zaten

Benim balkonuma da çok fazla kuş geliyor. Bi ara kargalar dadanmıştı pimaşın üzerine konup batırıyorlardı balkonu, borunun üstünü kapattık bayadır kuş yoktu en azından eskisi gibi konamıyorlardı. Geçen akşam balkona çıktım patates almaya ne göreyim balkona serdiğimiz küçük bir kilim vardı güvercin üzerine çalı çırpı toplamış yuva kurmuş 2 de yumurta bırakmış. Ben çıkınca kuş kaçtı eşime söyledim bırak kalsın dokunmayalım dedi. Şimdi yuvada yatıyor resmen balkonu işgal etti çıkamıyoruz. Yavruların yumurtadan çıkmasını bekliyoruz bakalım :26:

Daha yuvasini tam kurmamis bence toplayin hemen onlarda baska yer bulsunlar.

Güvercinler de sadık ve akıllı hayvanlardır bir yerleşirlerse zor kurtulursun.
Tam yapılmadıysa yuva bence o kadar da sorun olmaz.

Dün temizledim bile:6:
Gerekli tum onlemleri de aldik yine de gelirlerse helal olsun buyursunlar yani:)

kuş dostuyumdur,balkonum kirlenecek diye,hele ki yuvasını bile bozanları hiç anlamam..
ne olur kirleniverse yanii,altı üstü balkon..diğer taraf canlının evi yuvası..haftada bir yıkayıverirsiniz balkonuı pislikleri gider...ben su koyarım balkonuma gelir yıkanırlar,su içerler..bazen pencere önüne yuva yaparlar,yumurta bırakırlar,oğlumla yavruların çıkışını izleriz..çok da güzel bir duygudur..

kuş dostuyumdur,balkonum kirlenecek diye,hele ki yuvasını bile bozanları hiç anlamam..
ne olur kirleniverse yanii,altı üstü balkon..diğer taraf canlının evi yuvası..haftada bir yıkayıverirsiniz balkonuı pislikleri gider...ben su koyarım balkonuma gelir yıkanırlar,su içerler..bazen pencere önüne yuva yaparlar,yumurta bırakırlar,oğlumla yavruların çıkışını izleriz..çok da güzel bir duygudur..

Yabani güvercinlerde ve kuşlarda insana geçen hastalıklar var,dışkısı ve kuşlarda bulanan tozlar var ve insana bulaşabiliyor,at sineği ve pirede oluyor balkona veya cama gelen her kuşu dezenfekte edemeyiz ve bir şekilde tedbir almak gerekiyor....

Evde 4 kuşum var ve ayda bir kere pire tozu ve kaşıntı tozu ile dezenfekte ediyorum....

Son düzenleme:

aynı sorun bende de var
benim güvercinler salon camını tamamen kapattılar
camı açamıyorum tepemde yuvaları var
camın önümü hep pislik
bilmiyorum napıcam:26:

YAZIK AMA YA YUVA yıkanın yuvası olmaz demişler ne olacaktı kalsaydı 2 ay sonra temizleseydiniz.

Ben de onun icin konu actim ki zaten daha yuva kurmamis kurmaya başlamıştı bahsettigim 5-6 tane daginik dal. Ayrica hadi dokunmasaydim yuvayi yapsaydi ee yere koymuslar balkon giderinin onunde yikayacagim sonuçta hem de mutfak balkonu masam var yazin koydugum bazen yemek yapinca sogusun diye tencereyi koyarim, havalansin diye acarim kapiyi o yuzden temiz kalmasi lazim.

Yuvasini bozmadim yanlis anliyorsunuz bu konuyu takmasam konu acmazdim degil mi ama? Bi de cani deyin bari askolsun.
Ayrıca yine belirtiyorum bikac tane daginik dal vardi ve balkon giderinin onunde yani yerdeydi arkadaslar.

Back
X