• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güz sancısı

AzRASILAM

Nirvana
Pro Üye
26 Nisan 2008
21.009
7.619
773
39
g%FCz.jpg

Adı GÜZ SANCISI
Gösterim Tarihi 23.01.2009
Türü Duygusal, Dram
Oyuncular Murat Yıldırım, Beren Saat, Okan Yalabık, Belçim Bilgin Erdoğan, İlker Aksum
Yönetmen Tomris Giritlioğlu

FİLMİN KONUSU

1955 yılında geçen filmde milliyetçi bir toprak ağasının oğlu olan Behçet, karşı komşusu Rum Elena’ya aşık olur ve 6 - 7 Eylül olaylarının panoramasında duygularıyla ve siyasi fikirleriyle bir iç hesaplaşmaya girişir. Türk siyasi hayatının ağır yükünü sırtlarında taşımak zorunda kalan bu iki sevgili, aşkın topraklarında “aynı”, yaşadıkları ülkenin topraklarında “farklı” taraflardadır.
Gösterim Tarihi 23.01.2009
Türü Duygusal, Dram
Oyuncular Murat Yıldırım, Beren Saat, Okan Yalabık, Belçim Bilgin Erdoğan, İlker Aksum
Yönetmen Tomris Giritlioğlu

evet canım
film vasatın biraz üstü
bahsedildiği gibi tam olarak 6 7 eylül olayları tam olarak anlatılmıyo
olay nasıl başlamış nerden çıkmış hiç bi şey anlamıyosun
tam olarak ne olduğu ve nasıl bittiğide belli değil
filmin sonunda sadece esas kıza ne olduğunu anlayabiliyosun
bu 6 7 eylül neymiş bu ülkeyi nasıl etkilemiş pek anlamıyosun
olaydan öncesinde ,sırasında ,ve sonrasından birkaç alakasız şey birleştirilmiş gibi
doğru düzgün bi aşk hikayesi de yok
sadece abuk subuk bi kaç görüntü var gibi

oyunculara gelince
beren saat çok tatlıydı
fırlayıp yanaklarını sıkasım geldi
okan yalabık, ilker aksum ve tuncel kurtiz çok çok iyiydi
diğer oyuncular için ortalama denebilir

fakat belçim bilgin erdoğan tam bi rezaletti
zaten film yavaş ilerledi
o kızı oynatmalarıda üstüne tüy dikmiş oldu

özetliyecek olursak
seçilen konu çok yaratıcı kabul ama
senaryo ve oyuncular genel olarak kötüydü
görsel olarak iyiydi ama sırf bunun için de film izlenmez
bana sorarsan hiç izleme iki saatine yazık derim

evet canım
film vasatın biraz üstü
bahsedildiği gibi tam olarak 6 7 eylül olayları tam olarak anlatılmıyo
olay nasıl başlamış nerden çıkmış hiç bi şey anlamıyosun
tam olarak ne olduğu ve nasıl bittiğide belli değil
filmin sonunda sadece esas kıza ne olduğunu anlayabiliyosun
bu 6 7 eylül neymiş bu ülkeyi nasıl etkilemiş pek anlamıyosun
olaydan öncesinde ,sırasında ,ve sonrasından birkaç alakasız şey birleştirilmiş gibi
doğru düzgün bi aşk hikayesi de yok
sadece abuk subuk bi kaç görüntü var gibi

oyunculara gelince
beren saat çok tatlıydı
fırlayıp yanaklarını sıkasım geldi
okan yalabık, ilker aksum ve tuncel kurtiz çok çok iyiydi
diğer oyuncular için ortalama denebilir

fakat belçim bilgin erdoğan tam bi rezaletti
zaten film yavaş ilerledi
o kızı oynatmalarıda üstüne tüy dikmiş oldu

özetliyecek olursak
seçilen konu çok yaratıcı kabul ama
senaryo ve oyuncular genel olarak kötüydü
görsel olarak iyiydi ama sırf bunun için de film izlenmez
bana sorarsan hiç izleme iki saatine yazık derim

hmmmmmmm izlenimlerin böyle demekfisfisfis
gitmek istediğim filmlerden biriydi (film konusunda seçiciyimdir)

aslında çizilen tablo çok belli (nilgün öneş filmi nasılsa)
benim anlamadığım 6-7 eylül olayları tam olarak anlaşılamayan olaylar nette bile ayrıntılı bilgi bulamadım
tek bildiğimiz kulaktan kulağa yayınlar "Atamızın evi bombalandı" lafı ve ondan sonra gelişen olaylar

ayrıca deginmeden de geçemiyeceğim bu filmde komunist veya sol herneyse neden övme gereği duydu bilmiyorum
sanırım gizli kalan olaylarda tek bir suclu bulmayı (asırı sagcı, millyetçi, mehmetcik, polis..vb) cok seviyor Nilgun Öneş
aydınlanan olaylar uzerınden film yapsın da gorelım:delphin:

film bana biraz kafa karıstırıcı geldi ama neyse

cuma günü "sahtekar" giriyor vizyona
basarılı bir film ona gideyim barışakkıdı

ya
bende bu filmi çok merak ediyordum
demek öyle he
hevesim kırıldı valla:(

konusu muhteşem canım
hatta bir köşe yazarıda ele almıştı
konu süper ama tomris hanım bir fahişenin gözünden bakaılacak kadar dar alanda paslaşmasaydı kendiyle falan yazmıştı.valla ben tomris g.' nun daha önce salkım hanımın tanelerinde gösterdiği performansı sevmiştim

okan yalabık , umut kurt ve beren saat ten de hatırla sevgiliden dolayı umudum vardı
tuncel kurtiz için zaten kelimem yok söylebilecek ama
ben kendimi çok filme yakın hissedebileceğimi ummuştum
ama kimse birşey söylemedi:(

konusu muhteşem canım
hatta bir köşe yazarıda ele almıştı
konu süper ama tomris hanım bir fahişenin gözünden bakaılacak kadar dar alanda paslaşmasaydı kendiyle falan yazmıştı.

:(

teşhis süper canıma.s
konu güzel merakk uyandırıcı ama işlenişi bir fahişenin gözünden bakılacak kadar dar alanda hatta dahada dar alanda

kızlar bu bir dönem filmi güya ama gidenler 6-7 eylül nasıl oluşmuş sonucu ne olmuş bunu beklemesin konuya girişler var tabii ama bence bu tema üzerine konulmuş bir aşk filmi bu.1.bölümde film çok ağır 2. de ise hareketleniyo berenin tatlılığı olmasa film dahada ağırlaşacak.Ama gittiğime pişman değilim sonu baya etkileyiciydi.

Bugün izledim bu filmi.

Siyasi bir film ümidi ile gittim ancak karşımda senaryonun % 50 sinin aşkla dolu olduğunu gördüğümde üzüldüm.

Ee onlarda haklı insanlar aşk olmayan filme gidermi zaten türk insanı sinemaya zor gidiyor.

Ama bende dönem filminde aşk bu kadar işlenmemeliydi. Bir de dönem filmlerine giderken her ne kadar o dönem anlatılırsa anlatılsın bilgisi olmayan izlerken gene de pek anlayamaz.

Bu filmde öyleydi, çünkü dönemin giriş çıkışı yoktu olay ortadan başladı ve minik bir bitiş yaşandı.

Ha filmi izlerken ilk kez türklerden soğukluk duydum, sopayla öldürme sahnesine dayanamadım hatta. Filmde sadece türklerin yaptıkları anlatıldı yani sonuç olarak türklerin olumsuzluklarını yansıtan bir filmdi.

Türk filmlerine gitmeme kararımda haklıymışım bugün bir kez daha anladım.

dizilerde başarının tavanına vuran yönetmenler neden uzunmetraj filmde bu kadar saçmalıyorlar anlamdım
tomris giritlioğlundan gercekten daha güzel bir film beklerdim
keşke aşksız olsa böyle filmler
sulandırılmasa
çok şevkim kırıldı çok

Filmin müzikleri muhteşemdi ama...
Arıyorum tarıyorum henüz ulaşamadım müziğine, özellikle Beren Saat'in söylediği "ben seni sevduğumi" şarkısına. Çok dokunaklı söylemiş.. :a015:

Ben 2 kez gittim evet vasatın az üstü bi filmdi konu itibariyle,dağınıktı ancak nedendie bilinmez çok etkilendim.Özellikle de Okan Yalabık'ın öldürülme sahnesinde tutamadım kendimi ağladım.

Aylar önce izlemiştim,rezaletti. O kadar vaktimi harcadığım için üzüldüm.

ne ümitlerle izlemeye başlamıştım oysaki, tam bir hayal kırıklığı oldu benim için. Sırf aşk meşk, sevişme sahneleri vardı.:gitme:

Back
X