Doğuma Hazırlık Güzel anlamlı erkek isimleri aranıyor :)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

esssen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2011
310
11
116
Ankara
İsmin havasından çok anlamına ve söyleniş kolaylığına dikkat ediyorum. Moda isimlerden hoşlanmıyorum. Eşim de bu konuya hiç karışmadığı için eski anlamlı ve kulağa hoş gelen bir isim koymak istiyorum.

Aklımda Ömer, Yusuf isimleri var. Ama nasipse doğum aralık olacağı için eminim bu isimlerden sıkılıp yeni arayışlara girebilirim. Benim gibi kararsız ve henüz net isim bulamayanlar için burayı arşiv gibi kullanabiliriz.

ben her zaman iki isimden yanayım mehmet sina ismi benim çok hoşuma gider bu arada bebişinizde hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün

nacizane fikrim;

firuz yahut efruz: ikisi de aynı anlamda sanırım ancak efruz söyleniş olarak daha kolay geliyor, iki türlü de çok görkemli ve rahat bir isim olduğunu düşünüyorum

farsça, şule, parıltı, aydınlatan, yakan, gösterişli vb anlamlara gelmekte

Teşekkür ederim, umarım hepimiz sağlıkla kavuşabiliriz bebeklerimize.

Ali ismi çok güzel ama ablam kaptı. Selim istedim bir ara aslında, Akl-i selim, ağır, efendi olsun diye ama ailem ve eşim pek sevmediler ismi. Ben içinde "e" harfi olan isimlere ayrı bir sempatim var. Benim de eşiminde isimlerinde e harfi var. A harfi daha güçlü ve iddialı. Sanki yumuşak sesliler olunca söylemsi de kolay, huyu da daha sakin mizaçlı olabilir gibi geliyor :34:

Hamza ismini de seviyorum ama biraz ağır bir isim gibi buda sanki :)

Kerem, cemal, berat, ethem icinde e olan, arapca ve anlamli isimler.. Ozellikle kerem cok guzel bence.. Bu isimleri de dusunebilrisiniz:)

ben ogluma insallah yusuf ismini koyacagim :46:
sen e harflilerden hoslaniyorsan enes,kerim,ekrem,ahmet olabilir :34:

Bende senin gibi yeni isimlerden hoşlanmıyorum. henüz cinsiyet öğrenmek için daha erken fazlaca zamanım var karar vermek için. Burayı takip edicem. Benim bir oğlum var. Adı Kerem ikincide erkek olursa ben Ömer düşünüyorum. :44:

Ahmet eşimin yeğenin adı yoksa bende seviyorum. Yeğenimin adı Yunus güzel isimler.
Biz şimdilik Ömer den yanayız. Ama bu sabah Musa ismi de hoşuma gitmeye başladı.

ilk kızıma hamileyken onu erkek sanıp erkek isimleri belirlemiştim. eşim kürt kökenlidir. ama o asla simgesel bir isim koymak istemez oysa ben isterdim. birde tabii dini isme çok önem veririz ikimizde. bu bağlamda ben o zamanlar "melik baran, samed baran, ahmet baran, mervan barış" gibi isimler üstünde durmuştum. çift isim tercihimdir:) iki kızım var şimdi hamdolsun büyük kızım Sena Nursen küçük kızım Beyza Nur:) hayırlı olsun

Miraç nasıl hemde kandılden dolayı aklıma geldı bence guzelde bır ısım olur dıye dusundum miraç:göge yukselıs demek anlamıda cok hos tabı karar senın cnm buarada herkezin kandili mubarek olsun:69:

ben ogluma insallah yusuf ismini koyacagim :46:
sen e harflilerden hoslaniyorsan enes,kerim,ekrem,ahmet olabilir :34:

E harfi şart değil ama söylerken yumuşak olsun istiyorum. Kerim isminde bir kuzenim var ama sanırım sülalede başka kimse o ismi koymaz acayip yaramaz ve başıboş bir genç oldu şimdilerde :))))

Yusuf ismini hep sevdim ama Ömer'i daha çok sevdiler. İki isim düşünüyoruz bizde belki 2. isme uygun olarak bunlardan birini seçeriz.

Samet ismide çok güzel bence ama bir ara öğretmenlik yapmıştım. En yaramaz öğrencilerim Eray, Samet,Eren,... gibilerdi. O yüzden bu isimler geçince aklıma onlar geliyor, eyvah diyorum :)

Tabi her bireyin karakteri, kalıtımı, çevresi farklı, ama işte ne bileyim insan bu dönem her ismi eleştirecek birşeyler bulabiliyor galiba :)

kızlar şimdiden hayırlı olsun bebekleriniz ben BAHADIR ismini çok beğeniyorum anlamı;

Cesur, yiğit, bağatur. Timur soyundan Hindistan'da hükümdarlık yapmış Türk lider...

Emin olun bu isimdeki çocuklar isimlerinin anlamını taşıyorlar ve harika insanlar oluyorlar :66:

Back
X