• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi güzel anneler kızımın kabızlığıyla başa çıkamıyorum lütfen yardım

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

haticezeynep

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2010
80
4
98
Zonguldak
merhabalar.öncelikle Rabbim hepimizin evlatlarını bize bağışlasın.benim 25 aylık bi kızım var.17 aylıkken kendi sağlık sornlarım yüzünden memeyi kestim.sonrasında kah formül sütler kah sulandırılmış inek sütü(yalnız ikisinide günde 300 cc den fazla vermiyordum)kullanmaya başladım.kızımda kabızlık oluştu.evde yemekleride hep ona göre ya da ona ayrı yaparım.ilk bir hafta fln önemsemedim fitil duphalac fln kullandım.çare olmadı.bu arada denemediğim doğal yöntem kalmadı.kayısı püreleri.sebze çorbaları.zeytinyağı içirme fln.yok olmadı.çocuk doktoruna götürdüm.metebolizma tahlilleri istedim yaptırdık.Allaha şükür bişey yok.ilaç verdi kullandık ama hala kabızdı.çocuk cerrahına gittik bir süre sonra.bu arada kakasını lavmanla yaptırdım hep.ilaçlı kolan grafisi çekti.ondada problem yoktu.en son küçük lavmana bile direnip yapmamaya başladı.büyük fleet isimli lavmanlarda yaptırıyorum.

bu arada eklemek istiyorum.bebeğimi beze alıştırma gibi bir çabam hiç olmadı.tek yapsında bezine yapsın.ve sanki kabız değilmiş gibi ne karın ağrısı var.ne bir mızırdanma ne ağlama çocuğun aklına bile gelmiyor kaka yapma.evde kakayla ilgili kötü bişey asla söylenmiyor.o yaptığında evde bayram havası esiyor.alkışla zıplamalar ödüller.oooh ne güzel koktu demeler.en son bende inat ettim kendi haline bıraktım acaba ne kadar yapmayacak diye 10 gün yapmadı yaa.11. gün yine lavman yaptım.onda bile yapmamak için yarım saat koştu.anestol medecasol fito kullandığım merhemler.doğduğundan beri zaten bepanten kullanıyorum.iki gün önce yine lavman yaptık.kremleri sürerken kuş parmağımla kıçının içine sürerken parmağım resmen dışkıya değiyor.öyle sertte değil bulaşıyor yani.inat edip orda beklete bekletemi katılaşıyor nedir.çok fena sinirlerim bozulmuş durumda.

benimle aynı derdi paylaşmış olan yada paylaşan anneler lütfen bana cevap yazın.

Arkadaşım mercimek çorbası seviyorsa içir istersen..Annem mercimek çorbasının da işe yaradığını söyledi...

aç karnına ılık suyla beraber zeytinyağı içir..inş. işe yarar...
benim kzıım da daha küçükken çok kabız olurdu..Allah yardım etsin...

canim gecmis olsun,üzüm suyu ve kuru kayisi birebir,istersen kuru kayisiyi suda hasla ve suyunu icir.ayrica 1 yasindan büyük cocuklarimiza icebilecegi sicaklikta suyun icine bal katin icirin,büyük kücük herkeste ayni etkiyi yapiyor biliyorsunuz bal sifa kaynagi,fakat soguk suya yaparsaniz kabiz yapar aklinizda bulunsun diye paylasmak istedim:3:

canım geçmiş olsun çok üzüldüm sana bizde kabızlık yaşadık bazen yediklerine dikkat etmezsem yine oluyor tabi. sana önerim bol zeytinyağlı mercimek köftesi üstünede ılık su içebildiği kadar umarım işe yarar.

canım geçmiş olsun çok üzüldüm sana bizde kabızlık yaşadık bazen yediklerine dikkat etmezsem yine oluyor tabi. sana önerim bol zeytinyağlı mercimek köftesi üstünede ılık su içebildiği kadar umarım işe yarar.

hepinize teşekkür ediyorum.mercimek köftesini yarın hemen yapıyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Narmik arkadaşımın söylediği siyez bulgurunu araştırıyorum.şu anda nöbetçiyimde ben.acilde çalışan kastamonulu bir arkadaş varmış ondan isteyeceğim.

Hatice ,hastanede mi çalışıyorsun ? Benim hamileliğimde ekstra progesteron kullanmam gerektiği için kabız olmaya başlamıştım..Sürekli yatıyordum hastanede..Ne kadar yediklerime dikkat etsem de kabız oluyordum..Erken doğum tehlikem olduğu için işe yaramıyordu..Duphalac,osmalac,magnezyum diasporal vs bir süre sonra hiç işe yaramadılar.Perinatoloji uzmanı hastanede yattığım dönemde bana dulcolax isimli kabız ilacını önermişti..Oldukça işe yaradı...Bulunduğun hastanede bir dr a danışabilisin belki..

Hatice ,hastanede mi çalışıyorsun ? Benim hamileliğimde ekstra progesteron kullanmam gerektiği için kabız olmaya başlamıştım..Sürekli yatıyordum hastanede..Ne kadar yediklerime dikkat etsem de kabız oluyordum..Erken doğum tehlikem olduğu için işe yaramıyordu..Duphalac,osmalac,magnezyum diasporal vs bir süre sonra hiç işe yaramadılar.Perinatoloji uzmanı hastanede yattığım dönemde bana dulcolax isimli kabız ilacını önermişti..Oldukça işe yaradı...Bulunduğun hastanede bir dr a danışabilisin belki..

çok geçmiş olsun.benimde tam tersi oldu.genç kızlığımda sürekli kabızlık sorunu çekerdim.hamilelikle beraber geçti şükür.çocuk cerrahıyla ahbab olduk artık.hemen bir kağıda yazıyorum.onuda sorup deneyeyim.bu arada konuştum arkadaşla yarın annemi ararım sorarım dedi.umarım üstüne düşer.erkek arkadaştı birde pek samimiyetimiz yok.çok sağol önerilerin için...

kızınızın ''fiziksel olarak rahatsızlığı yok '' dendiğine göre tuvalet terbiyesini erken almış demektir ... yanılıyormuyum? kızınızın tuvalet terbiyesini ne zaman ve nasıl verdiğinizi sorgulayın....

hepinize teşekkür ediyorum.mercimek köftesini yarın hemen yapıyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Narmik arkadaşımın söylediği siyez bulgurunu araştırıyorum.şu anda nöbetçiyimde ben.acilde çalışan kastamonulu bir arkadaş varmış ondan isteyeceğim.

inşallah işe yarar haber vermeyi unutma:)

kızınızın ''fiziksel olarak rahatsızlığı yok '' dendiğine göre tuvalet terbiyesini erken almış demektir ... yanılıyormuyum? kızınızın tuvalet terbiyesini ne zaman ve nasıl verdiğinizi sorgulayın....

merhaba henüz tuvalet eğitimi vermiyorum.başlamadım daha.aslında kimileri belki tuvalete yapmak istiyordur diyor ama ben durumu düzeltince başlayacağım

öncelikle çok geçmiş pşsun canım.. benim de oğlum aynı sorunu yaşıyor ve ilaçlarla kakasını yapıyor malesef:/ çocuk cerrahisi bi problem olmadığını bazı çocukların yapmaya korktuğunu ve bu sebeple yapmadıklarını, bu sorunun zamanlar kendiliğinden geçeceğini söyledi... şimdi farklı bir cerrah arıyorum, bakalım o ne diyecek
bu arada ben 2 yaşındaki oğluma osmolak veriyorum, dene istersen

öncelikle çok geçmiş olsun canım.. benim de oğlum aynı sorunu yaşıyor ve ilaçlarla kakasını yapıyor malesef:/ çocuk cerrahisi bi problem olmadığını bazı çocukların yapmaya korktuğunu ve bu sebeple yapmadıklarını, bu sorunun da zamanla kendiliğinden geçeceğini söyledi... şimdi farklı bir cerrah arıyorum, bakalım o ne diyecek

Canım büyük geçmiş olsun. Bizde sadece çocuklar değil ailecek bu dertten çok çekti. Çok fazla şey denedik ve emin ol burada yazılanların çoğu işe yarıyor. Ben özellikle bunun psikolojik bir şey olduğu düşüncesindeyim. Eğer bu tuvalet meselesini çocuklarda ödüllü bir şey haline getirirsen ya da evdeki konu sürekli bu olursa ilgi çekmek için çok büyük bir koz haline gelebiliyor; yani çocuğun yanında tuvalet konusunu çok gündeme getirmeyin. Ben henüz anne değilim ama yeğenimden bu durumu çok iyi biliyorum. Bir çocuk psikoloğuna görünmenizde fayda olabileceğini düşünüyorum.

öncelikle çok geçmiş olsun canım.. benim de oğlum aynı sorunu yaşıyor ve ilaçlarla kakasını yapıyor malesef:/ çocuk cerrahisi bi problem olmadığını bazı çocukların yapmaya korktuğunu ve bu sebeple yapmadıklarını, bu sorunun da zamanla kendiliğinden geçeceğini söyledi... şimdi farklı bir cerrah arıyorum, bakalım o ne diyecek

çok teşekkür ederim canım.bizede cerrah bişey yok dedi.bende 2 haftadır osmolak veriyorum.ona rağmen yapmıyor.ay kakam geldi deyip sıkıyor kendini oda oda koşuyor.unutturuyor kendine.benim kızda 2 yaşında.Allah acılarını göstermesin inş.

Canım büyük geçmiş olsun. Bizde sadece çocuklar değil ailecek bu dertten çok çekti. Çok fazla şey denedik ve emin ol burada yazılanların çoğu işe yarıyor. Ben özellikle bunun psikolojik bir şey olduğu düşüncesindeyim. Eğer bu tuvalet meselesini çocuklarda ödüllü bir şey haline getirirsen ya da evdeki konu sürekli bu olursa ilgi çekmek için çok büyük bir koz haline gelebiliyor; yani çocuğun yanında tuvalet konusunu çok gündeme getirmeyin. Ben henüz anne değilim ama yeğenimden bu durumu çok iyi biliyorum. Bir çocuk psikoloğuna görünmenizde fayda olabileceğini düşünüyorum.

çok sağol canım.aynen bende öyle düşünmeye başladım.kullanıyor resmen bizi.biraz kendi haline bırakayım çok yoruldum dedim ama bugün yine bir hafta oldu yapmayalı.yine fitil koyacam başka çarem kalmadı.

Her gün osmolac şurup içirebilirsin bir de mercimek çorbası içine zeytinyağı ilave et ve bol meyve yani kavun ve armut g

Back
X