Güzel bir cevap için yardım istiyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1907
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çalışan annelerin çocuklarının kötü olacağından bahsediyor hep. Yok anne baba sözü dinlemezmiş, yok şımarık olurmuş felan...

Duyduğu Bir Şeyi Biliyormuş, Yaşamış Gibi Anlatan İnsan Hiç Bir Şey Bilmeyen İnsandır.. :40:

Son düzenleme:
Arkadaşlar bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.

Önce konuyla bağlantılı olduğu için biraz kendimden bahsedeyim. Benim çocuğum yok, evleneli biraz oldu ama henüz düşünmüyoruz. Ben iyi bir üniversiteden mezunum, rahat bir işim var. Yani çocuğum olsa çokta sorun olmaz; kamudayım zaten.

Birde eltim var. Eğitimi yok, ev hanımı. Bir kaç kısa süreli iş denemesi oldu kendisinin ama hiç biri pek işe yaramadı; artık evde.

Şimdi sorun şu. Biz eltimle fazla görüşmeyiz; mesafeliyiz. Ancak kendisini ne zaman görsem sürekli çocuğundan ve onu ne kadar iyi yetiştirdiğinden bahsediyor. Çalışan annelerin çocuklarının kötü olacağından bahsediyor hep. Yok anne baba sözü dinlemezmiş, yok şımarık olurmuş felan...

Ben aslında böyle şeylere pek takılmam. Densizlik der geçerim.Ancak insan böyle düşünse dahi çalışan birinin yanında nezaketen bu kadar dile getirmez demi..
Artık bu tavırları canımı sıkmaya başladı. Lütfen ne yapabileceğim, nasıl cevap verebileceğim konusunda bana yardım edin...

canim kafani taktigin seye bak.böyle davranmasinin sebeblerini bilmek lazim.olasilik 1:senin yaninda kendini ezik hissediyor..gurur duyulacak birseyi olmadigini düsünüyor.bu yüzdende cocugunu öne sürerek onunla gururlaniyor.
olasilik 2: seni kiskaniyor.seninde cocuk sahibi olmani istiyorki calisamayasin..böylecce onun gibi evde cocuk yetistiresin..o senin seviyene gelemeyeceginden sen onun seviyesine inmelisin mantigi yani.. olasilik 3: belkide cok iyi niyetli ama patavatsizin teki..birseylerle fikrini yansitmak istiyor ama laf nereye gider hesaplayamiyor
yani sana düsen:bu bütün olasiliklardada tebessüm edip umursamaman itismemen...birak kendini öyle mutlu hissediyorsa mutlu olsun..hatta 3-5 tane daha dogurup egitsin...seninde sözdinleyen akilli yiyenlerin olsun:)

calisan annelerin cocuklari kotu simarik laf dinlemeyen vs.. olmaz ama sevgiden yoksun olurlar.
annenin yeri evidir yuvasidir.cocuk yapiyorsan evinde oturacaksin. evlatlarini kendin yetistireceksin.ama simdilerde nerde herkes dusmus bir maddiyat pesine. sanki tek maasla karin doymuyor. sukrunu bildikten sonra sinirlari zorlamassan gelene riza gosterirsen annenin calismasina gerek yok. yok efendim tek maasla gecinemiyoruz vs..bunlar hep kapitalizimin uydurdugu bizlerin icine isledigi olumsuzluklar.
cokda iyi gecinilir saga sola bakarak ay esma sunu almis fatmanin bunu var diye yaris yapicagina kocasinin getirdigi paraya razi olsa calismasina gerek yok.ha bide su tipler vardir o kadar sene okul okumusum evdemi oturucam derler efendim okulu yine okuyun kendinizi egitin donanimli bir anne olun ama sunuda unutmayin siz kapidan ciktiginiz andan itibaren yada cocugunuzu bakiciya yada krese vs... biraktiginiz zaman Çocukların ruhunda anneden saatlerce ayrı kalmak nasıl bir etki bırakır dusunun.
3-5 yeni mezun olmus evlenmemis daha cocugu bile olmamis tecrubesi olmayan kisilere cocugunu emanet etmeyeceksin.
Kadın evine yakışır. Duygularınızdan önce mantığınızı harekete geçirin. Kimler sizin dışarda olmanızı istiyor? Siz dışarda olunca kimler menfaat sağlıyor iyi düşünün. Sizin çocuğunuzun doğru eğitilip eğitilmediği, düzgün bir insan olup olmadığı kapitalist sistemin umurunda değil. Sistem sizin üzerinizden elde edeceği menfaatlere bakıyor.

Arkadaşlar bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.

Önce konuyla bağlantılı olduğu için biraz kendimden bahsedeyim. Benim çocuğum yok, evleneli biraz oldu ama henüz düşünmüyoruz. Ben iyi bir üniversiteden mezunum, rahat bir işim var. Yani çocuğum olsa çokta sorun olmaz; kamudayım zaten.

Birde eltim var. Eğitimi yok, ev hanımı. Bir kaç kısa süreli iş denemesi oldu kendisinin ama hiç biri pek işe yaramadı; artık evde.

Şimdi sorun şu. Biz eltimle fazla görüşmeyiz; mesafeliyiz. Ancak kendisini ne zaman görsem sürekli çocuğundan ve onu ne kadar iyi yetiştirdiğinden bahsediyor. Çalışan annelerin çocuklarının kötü olacağından bahsediyor hep. Yok anne baba sözü dinlemezmiş, yok şımarık olurmuş felan...

Ben aslında böyle şeylere pek takılmam. Densizlik der geçerim.Ancak insan böyle düşünse dahi çalışan birinin yanında nezaketen bu kadar dile getirmez demi..
Artık bu tavırları canımı sıkmaya başladı. Lütfen ne yapabileceğim, nasıl cevap verebileceğim konusunda bana yardım edin...

canım bilirim bu tür şeyler benim eltimde okumamış ben hala okuyorum bana da geçen kalkamış diyor ki sende el iş yapsana yok bilemem ne tabi akrabalrda aynı şekilde sanki onlara soran varmış gibi :S
neden bu tür şeyler yaparlar anlamam ben ona böyle boş durma sende oku felan diyor muyum :S:52:

herhangi bir konuda üstün olduğumu bildiğim birisi, beni üstün olduğum konuyla alakalı yeriyorsa, tek düşüdüğüm şey şu oluyor; 'yazık yaa, nasıl da kıskanmış :50:' dolayısıyla da rencide olmasın diye sadece gülümseyip evet haklısın diyorum. tavsiye ederim. bozma garibi.

calisan annelerin cocuklari kotu simarik laf dinlemeyen vs.. olmaz ama sevgiden yoksun olurlar.
annenin yeri evidir yuvasidir.cocuk yapiyorsan evinde oturacaksin. evlatlarini kendin yetistireceksin.ama simdilerde nerde herkes dusmus bir maddiyat pesine. sanki tek maasla karin doymuyor. sukrunu bildikten sonra sinirlari zorlamassan gelene riza gosterirsen annenin calismasina gerek yok. yok efendim tek maasla gecinemiyoruz vs..bunlar hep kapitalizimin uydurdugu bizlerin icine isledigi olumsuzluklar.
cokda iyi gecinilir saga sola bakarak ay esma sunu almis fatmanin bunu var diye yaris yapicagina kocasinin getirdigi paraya razi olsa calismasina gerek yok.ha bide su tipler vardir o kadar sene okul okumusum evdemi oturucam derler efendim okulu yine okuyun kendinizi egitin donanimli bir anne olun ama sunuda unutmayin siz kapidan ciktiginiz andan itibaren yada cocugunuzu bakiciya yada krese vs... biraktiginiz zaman Çocukların ruhunda anneden saatlerce ayrı kalmak nasıl bir etki bırakır dusunun.
3-5 yeni mezun olmus evlenmemis daha cocugu bile olmamis tecrubesi olmayan kisilere cocugunu emanet etmeyeceksin.
Kadın evine yakışır. Duygularınızdan önce mantığınızı harekete geçirin. Kimler sizin dışarda olmanızı istiyor? Siz dışarda olunca kimler menfaat sağlıyor iyi düşünün. Sizin çocuğunuzun doğru eğitilip eğitilmediği, düzgün bir insan olup olmadığı kapitalist sistemin umurunda değil. Sistem sizin üzerinizden elde edeceği menfaatlere bakıyor.

annem çalışan bir kadındı. annem işteyken büyümüş olmaktan dolayı ruhumda derin yaralar falan açılmadı. tam tersine Allah'a şükür gayet iyi yetiştim.

ben çalışan bir kadınım. bundan menfaat sağlayan sadece benim. çünkü çalışan bir kadın olmak, ekonomik özgürlüğümün olması demek. kendi kendimi finanse edebilmem demek. kocamın eline bakmamam demek. kendi ayaklarımın üzerinde durabilmem demek.

siz olayın özünü kavrayamamışsınız arkadaşım. umarım okuyamamış, meslek edinememiş, ekonomik özgürlüğü olamamış ve dolayısıyla kocasından şiddet görüp, işi,parası ve gidecek yeri olmadığı için katlanmak zorunda kalan kadınlardan olmazsınız bir gün.

Canım benim sonuna kadar katılıyorum yazdıklarına :46::46::46: Yok efendim kocasının eline bakmak istemiyorlarmış da, ekonomik özgürlükleri oluyormuş da... Hayır madem bu kadar özgürlüğünüze düşkünsünüz, NE DİYE EVLENİYORSUNUZ Kİ???????????? Evlenmeyin o zaman, son nefesinize kadar ÖZGÜR yaşayın. Hem kazandığınız paralar son kuruşuna kadar size kalsın, hem de ne koca ne çocuk derdiniz olsun...

Canım benim sonuna kadar katılıyorum yazdıklarına :46::46::46: Yok efendim kocasının eline bakmak istemiyorlarmış da, ekonomik özgürlükleri oluyormuş da... Hayır madem bu kadar özgürlüğünüze düşkünsünüz, NE DİYE EVLENİYORSUNUZ Kİ???????????? Evlenmeyin o zaman, son nefesinize kadar ÖZGÜR yaşayın. Hem kazandığınız paralar son kuruşuna kadar size kalsın, hem de ne koca ne çocuk derdiniz olsun...

önceki arkadaş için dilediğim şu temenniyi sizin için de diliyorum yatmadan evvel;

umarım okuyamamış, meslek edinememiş, ekonomik özgürlüğü olamamış ve dolayısıyla kocasından şiddet görüp, işi,parası ve gidecek yeri olmadığı için katlanmak zorunda kalan kadınlardan olmazsınız bir gün.

ayrıca kocam ve çocuğumla yaşamak varken neden yalnız yaşayayım onu da anlamadım. kocam var çocuğum var ekonomik özgürlüğüm var. şükürler olsun. Alla'h'ım olmayanlara da nasip etsin. dahası olmayanları alkolik, kumarbaz, şiddet yanlısı psikopat erkeklerin eline düşürmesin en azından.

annem çalışan bir kadındı. annem işteyken büyümüş olmaktan dolayı ruhumda derin yaralar falan açılmadı. tam tersine Allah'a şükür gayet iyi yetiştim.

ben çalışan bir kadınım. bundan menfaat sağlayan sadece benim. çünkü çalışan bir kadın olmak, ekonomik özgürlüğümün olması demek. kendi kendimi finanse edebilmem demek. kocamın eline bakmamam demek. kendi ayaklarımın üzerinde durabilmem demek.

siz olayın özünü kavrayamamışsınız arkadaşım. umarım okuyamamış, meslek edinememiş, ekonomik özgürlüğü olamamış ve dolayısıyla kocasından şiddet görüp, işi,parası ve gidecek yeri olmadığı için katlanmak zorunda kalan kadınlardan olmazsınız bir gün.

siz iyi yetismis olabilirsiniz ama herkes ayni olucak diye birsey yok istisnalar kaideyi bozmaz.
peki size soruyorum ne var kocanizin eline baksaniz cok mu zor bu cok mu kotu birsey evlenirken birbirlerine esler soz vermiyormu iyi gunde kotu gunde diye diyor peki nedir bu kadinin ekonomik ozgurlugu naralari bastan zaten soz verilmiyormu ??
kadinin ekonomik ozgurlugu tabiki olsun ama cogu kadin kocasina karsi rekabet olmak istedigi icin istiyor bunu. yada kendini sartlamis ya birgun ayrilirsam ya bosanirsam iste evliligin sonunun temelleri kotu dusuncelerle cikarlarla atiliyor.
kocamin eline bakmamam demek demissiniz nasil yani iki insan bir can olmuyormu evlenince o sizin kocaniz tabiki geciminizden sorumlu. disari isi erkegindir rizki erkek getirir. hanim evin hanimidir adi ustunde hanimdir kralicedir.evinin icisleri bakanidir.
kocasindan siddet goren kadinlar icin yazmiyorum bunlari onlar zaten ayri bir konu.

katılıyorum..bir kadının ayakları uzerinde durması cok onemli hicbir zaman baskalarına muhtac olmaması gerekiyor..cogu kadın maddi zorluklar sebebiyle eslerinin zulmunu cekmiyorlarmı:19: bu kadınların gelirleri olsa kendilerini ezdirmeeycekler belkide ama mecburlar bu durumda olmamak adına kadınların calısması gerekmekte kimseye guven olmaz yarın oburgun adam ben ayrılıyorum dese kadını ortada bıraksa o kadın ne yapacak nereye gidecek bunları dusunmek lazım birazda..hem bu zamanda oyle kolay gecinilmiyor eskiden bir maasla gecim saglanıyormus ama simdi o mumkun degil kadınlarda onu almıyım bunu bir adam 500 600 tl kira veriyorsa aldıgı asgari ucretle nasıl gecinecek yahu.. haa gecinir evet ama cocukların ayaklarında ayakkabı olmaz soba yakamazlar ust baş alamazlar cocuklar cocukluklarını yasayamaz:31: imkanı varsa bir kadının calısması cok mantıklı..benim yigenimde annesi calıstı ona yeri geldi biz yeri geldi bakıcı baktı ama cocukda hicbir kopukluk olmadı Allaha sukur gayte annesine ailesine baglı sıcakkanlı bir cocuk

Son düzenleme:
"Aaaaaa nerden duydun bunu tv deki kadın programlarından mı ? Eskilerin kadın çalışmasın, erkekle eşit haklara sahip olmasın, evine, eşine destek olmasın diye uydurduğu sözler bunlar, psikoloji kitaplarında okumadın mı hiç? Bir nevi züğürt avuntusu. Çocuğun ilk eğitimini anne verir, bu da annenin eğitimli ve sosyal olması ile ilgilidir" de :1:

Eğitim okulla olmaz, anneliğin asosyalliğide olmaz.

İyi annelik çalışmaya ya da çalışmamaya bakmaz..

Kendini, kişiliğini tamamlamış, sevmeyi, sorumluluğunu bilen, ortamı çocuğa elverişli olan her kadın iyi bir annedir, anne adayıdır.

Allah isteyen herkese hayırlı evlatlar versin.

canım bilirim bu tür şeyler benim eltimde okumamış ben hala okuyorum bana da geçen kalkamış diyor ki sende el iş yapsana yok bilemem ne tabi akrabalrda aynı şekilde sanki onlara soran varmış gibi :S
neden bu tür şeyler yaparlar anlamam ben ona böyle boş durma sende oku felan diyor muyum :S:52:

Diyebilirsiniz, demelisiniz hatta.Teşvik edebilirsiniz.

Ben olsam '' tamam ben el iş yaparım ama sende açıköğretime yazıl'' derdim.
Bunun için ısrar ederdim, okumasa kendi bileceğidir ama siz üstünüze düşeni yapmış olursunuz.

Açıköğretim süresi düştüğünden beri, karşıma çıkan okumayan herkesi neredeyse buna mecbur hale getiriyorum, ikna etmeye çalışıyorum, olmazlarsa zorla götürüp kaydediyorum samimiyetime bağlı olarak.

Zamanla okuması okumaması ona bağlı. Ama okumayan görmedim şuana kadar. Bu sosyal bir sorumluluktur bence.

siz ev hanımıısnız anladığım kadarıyla tadire şayan bi durumdasınızya sözde..emin olun ki sizin akşama kadar izlediğiniz kadın programları,diziler bilimum ev işlerine ayırdığınız zaman kadar biz çalışan anneler evlatlarımıza süre olarak belki daha kısa ama çok çok çok daha kaliteli zamanlar ayırıyoruz..önemli olanda evde oturup çocuğa bakmak değil nasıl bakmak nasıl yetiştirmek ne kadar faydalı olabilmek...sözüm tüm ev hanımlarına değil elbette..

ayrıca şunuda söylemeliyim..çalışan hiçbir kadının amacı kocasıyla bilmem ne yarıştırmak değil,,evladını bakıcı eline bırakıp 3-5 parça çapul kıyafetin peşine düşmek değil bunu nasıl düşünebilirsiniz hayretler içerisindeyim..ben hergün oğlum için neler yapabilirim eğitim için ne kadar para biriktirmeliyimin hesbını yapıyorum..siz yakışanı yapın evinizde oturun bunları düşünmeyin emi..nasıl olsa kocanız çalışıyor...

kuzum, sen gerçekmisin?? :53:

siz iyi yetismis olabilirsiniz ama herkes ayni olucak diye birsey yok istisnalar kaideyi bozmaz.
peki size soruyorum ne var kocanizin eline baksaniz cok mu zor bu cok mu kotu birsey evlenirken birbirlerine esler soz vermiyormu iyi gunde kotu gunde diye diyor peki nedir bu kadinin ekonomik ozgurlugu naralari bastan zaten soz verilmiyormu ??
kadinin ekonomik ozgurlugu tabiki olsun ama cogu kadin kocasina karsi rekabet olmak istedigi icin istiyor bunu. yada kendini sartlamis ya birgun ayrilirsam ya bosanirsam iste evliligin sonunun temelleri kotu dusuncelerle cikarlarla atiliyor.
kocamin eline bakmamam demek demissiniz nasil yani iki insan bir can olmuyormu evlenince o sizin kocaniz tabiki geciminizden sorumlu. disari isi erkegindir rizki erkek getirir. hanim evin hanimidir adi ustunde hanimdir kralicedir.evinin icisleri bakanidir.
kocasindan siddet goren kadinlar icin yazmiyorum bunlari onlar zaten ayri bir konu.

bende çalışan bir annenin çocuğuydum ve hiç travma falan geçirmedim

ayrıca bu sizin söyledikleriniz 19.cu yüzyıl, köy hayatı için geçerliydi
ki köyde bile kadınlar daha çok çalışıyordu, elde çamaşır yıkıyolardı, bulaşık, ekmek pişiriyolardı hergün ooo bi sürü şey
tarlaya gidiyolardı ormana odun toplamaya gidiyorlardı
şimdiki gibi değilki

Son düzenleme:
Diyebilirsiniz, demelisiniz hatta.Teşvik edebilirsiniz.

Ben olsam '' tamam ben el iş yaparım ama sende açıköğretime yazıl'' derdim.
Bunun için ısrar ederdim, okumasa kendi bileceğidir ama siz üstünüze düşeni yapmış olursunuz.

Açıköğretim süresi düştüğünden beri, karşıma çıkan okumayan herkesi neredeyse buna mecbur hale getiriyorum, ikna etmeye çalışıyorum, olmazlarsa zorla götürüp kaydediyorum samimiyetime bağlı olarak.

Zamanla okuması okumaması ona bağlı. Ama okumayan görmedim şuana kadar. Bu sosyal bir sorumluluktur bence.

bi keresinde banada demişlerdi öyle
el işi falan yapsana diye
kaynanama dedim ki hadi göster nasıl yapılıyor yapacam dedim
gösterdim sonra aldım ben yaptım, gerçi yamuk olmuştu ama yaptım sonuçta :1:

sonra dedim ki o kıza, şimdi sıra sende, sen benim yaptıklarımı yap üni oku, yabancı dil öğren vs :52:

bi keresinde banada demişlerdi öyle
el işi falan yapsana diye
kaynanama dedim ki hadi göster nasıl yapılıyor yapacam dedim
gösterdim sonra aldım ben yaptım, gerçi yamuk olmuştu ama yaptım sonuçta :1:

sonra dedim ki o kıza, şimdi sıra sende, sen benim yaptıklarımı yap üni oku, yabancı dil öğren vs :52:

Kızmak yerine en iyi cevabı vermişsiniz.

Hem el işi ile okumak birbirinden zıt işler değil ki..İkiside pekala birlikte yapılabilir, okuyunca az zaman ayrılır ama yapılabilir eğer hobiyse.

Kişinin sevdiği birşeyi, ya da yapmakta olduğu ne varsa,onu angarya görüp kendi beğenilerini benimsetmeye çalışmak niye ?

bence kompleksli insanlar böyle davranır.
biz kapkıpta onlara neden okumadın, neden inglizce bilmiyosun diyormuyuz?:27:

konuyla alakası yok ama bir kaç yoruma bakıp bi şeyler yazmak istedim

karının kocanın eline bakması bence kötü bir şey değildir ama kocan terbıyelı ve senı ele muhtac etmeyen bir adamsa ve Allahtan inşallah işleriniz ters gitmez boşanma aldatma dayak küfür tecavüz yaşamazsınız da kocalarınızdan ayrılmak zorunda kalmazsınız işte o zaman karamanın koyunu meydana çıkıyor...o çok guvendiğiniz adamlar birden bire canavara dönüşebiliyor... o zaman da gelip burda ağlanıyor işte maddi durumum yok katlanıyorum çekiyorum diye....insanlar bana hiç birşey olmaz diyerek yaşıyorlar resmen, kime ne olacağı belli olmaz.

konuna gelirsek arkadaşım bende çalışan bir annenin çocuğu oldum travma yaşamadım çok şükür pisikopatta olmadım ama sönük bir çocukluk geçirdiğim doğrudur...

bence eltinize cevap vermeyin baksanıza sizi kıskanıyor...

siz cevap vermemelisiniz çünkü belliki yarası var ve siz cevap verirseniz ne olcak yani? boşverin gitsin...bence zavallı bir hali var...:31::31:

Konunuzda belirttiğiniz duygularınızı aynen samimiyetle söyleyin, çok etkili olacaktır. Yani "bir çalışanın yanında bunkları söylemek görgüsüzce bir davranıştır" şeklinde.

Back
X