• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güzel bir ders vermek istiyorum

Alynnaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2017
209
365
33
Iyi günler kızlar en kısaca özet geçmeye çalışacağım.
Nişanlım birgün işe gitti normalde hiç telefon bile karıştırmam şeytan dürttü ya bilgisayarını açtım Facebooka girdim mesajlara baktım :D ne göreyim bir tane kız çılgınlar gibi flirt ediyor, daha bizim ilk zamanlarımızda bile yazmış senle hiç şansımız olmadı ne zaman konuşmak istesem geç kaldım diye çıldırdım hala cevap veriyor olmasına, kız bir ara ekliydi dedim ki gözüm görmeden sana arkadaşlık niyeti dışında gelen varsa sil hayatından ordan burdan. O da o gün silinmiş ama kız mesaj atmaya devam etmiş. Ben görünce çıldırdım yüzüğü çıkardım masaya bıraktım bol sinirli ve bol iyi şanslı bir mesaj attım. Ben kıskanç bir insanım, tamam birileri beğenebilir ama bu niyeti bilmeye rağmen konuşuluyorsa o kişiyle bu doğru değil benim için. Yalvar yakar geldi buldu 10 senelik arkadaşım nasıl tamamen sileyim dedi sileceksin yoksa bende ilgisi olup da konuşmadığım Kim varsa toplarım dedim. O sırada annem aradı önceki konuyu okuyan varsa görmüştür, hatalı olsam bile affet özür de dile diye baskı yapar vs. Ben sevdiğimden affettim bu ilk ve son olsun dedim ama artık sana güvenemiyorum dedim şimdi gerçek bir ders vermek istiyorum ama bu arada kendimi düşürmek istemiyorum. Ne yapabilirim bir fikriniz var mı bu konuda aklınıza gelen herhangi bir plan?

Ders verilecek bir durum yok ki,nisanliniz silmiş cevap vermemiş. Daha ne yapsin daha fazlasını istemek simarikliga girer bence.

Ders derken? Ayrılmayacaksan yapacağın sey anca misilleme olur. Bu da ne derece sağlıklı olur ki. Sen şimdi geriye yaslan ve izle bakalım. İyice bi ölçüp tartmadan tekrar güvenmeden evlenme sakın.

Kozo
Ders verilecek bir durum yok ki,nisanliniz silmiş cevap vermemiş. Daha ne yapsin daha fazlasını istemek simarikliga girer bence.
Kızı sildikten sonra attığı mesajlara cevap vermiş o mesajlarda pek bişey yoktu ama gene de doğru bulamadım ölüm kalım meselesi de değildi. Hani konuşsa ne konuşmasa ne kısmı ama o kızla konuşulmaması gerekirdi çok acil olmadıkça benim gözümde o tam anlamıyor beni bu konuda tam ne hissettiğimi bilmeden

Öğretmen misiniz?
Ha olsanız bile sadakat öğretilecek bir şey değil.
Affettikten sonra intikam almak çok ilginçç.

Sizi yüzük çıkartacak boyuta getiren bir şeyi karşı tarafa yapmak ne derece doğru? Affetmişsiniz bir kere, siz de misilleme yaparsanız ilişkiniz iyice laçkalaşır, nasıl yüz yüze bakarsınız bilmem. Affetmeseydiniz keşke.

Öğretmen misiniz?
Ha olsanız bile sadakat öğretilecek bir şey değil.
Affettikten sonra intikam almak çok ilginçç.
İntikam değil tam ne hissettiğimi bilmiyor o yüzden anlarsa neye nasıl takıldığımı Ben de kendimi anlatabildim sonunda diye rahatlayacağım. O yüzden de dedim kendimi düşürmeden bişeyler yapmak söylemek anlamasınıistiyorum ne hissettiğimi diye

Sizi yüzük çıkartacak boyuta getiren bir şeyi karşı tarafa yapmak ne derece doğru? Affetmişsiniz bir kere, siz de misilleme yaparsanız ilişkiniz iyice laçkalaşır, nasıl yüz yüze bakarsınız bilmem. Affetmeseydiniz keşke.
Misillemeden ziyade beni anlamasını istiyorum çünkü aynı davranışı yapsam anlaması için kendimi de düşürmüş olurum. Affettim bir kere ilk olan hata ikinci olursa tercihtir diyerek o benim 10 yıllık arkadaşım tamamen silemem diye savundu. Sana sadece yetiştiğin çevreyi düşününce hak verebiliyorum ama çok abartıyorsun vs diyor Ben kendimi anlatamadığımı düşünüp yardım istiyorum

Ne gerek var :/ kıza da sarma durduk yerde.
Kız gram umrumda değil şansını denemiş bişey olcak olsa 10 yıldır arkadaşlarmış zamanında olurmuş diye düşünüyorum ama nişanlıma kendimi daha iyi anlatmak beni daha iyi anlamasını istiyorum ve bunu kendimi düşürmeden yapmak istiyorum gidip başka bir erkekle görüp kıskansın diye konuşmak bana ters sadece abarttığımı düşünüyor nerde hata yaptığını anlasa Ben de rahatlayacağım

Ben onu sadece o an dedim ama normalde böyle birşeyi kendime yakıştırmam o an belki ne hissettiğimi anlar diye dedim ama hala hatasının ne olduğunu anlamıyor. Sildim numaraları yok görüşmüyorum diyor ama irtibatta kalmak bile görüşmek bana göre illa yüzyüze olmasına gerek yokki

Misillemeden ziyade beni anlamasını istiyorum çünkü aynı davranışı yapsam anlaması için kendimi de düşürmüş olurum. Affettim bir kere ilk olan hata ikinci olursa tercihtir diyerek o benim 10 yıllık arkadaşım tamamen silemem diye savundu. Sana sadece yetiştiğin çevreyi düşününce hak verebiliyorum ama çok abartıyorsun vs diyor Ben kendimi anlatamadığımı düşünüp yardım istiyorum

Nişanlı, karşısında ona ilgisi olan biri var ama 10 senelik arkadaşım diye tamamen silemem diyor. Kız açık açık flört ederken buna engel olmak yerine yeri gelmiş okumuş, yeri gelmiş cevap yazmış. Sizin yetiştiğiniz çevreyle ilgili bir sorun değil ki bu. İlgi onun hoşuna gitmiş, önünü kesmemiş. Size saygısızlık yapmış.

İkinci olarak da, o sizi anlamıyor değil. Aksine anlıyor ve bunun aslında büyük problem olduğunu bildiği için de "yaa ne var bunda"ya getiriyor olayı. İşine gelmiyor çünkü. Sizin hayatınızda böyle bir durum olsa çok farklı tepki verirdi emin olun.

Son olarak da zaten bir insanın empati yapabilmesi gerekir. Siz aynı olayı direkt, birebir yaşatmasanız bile "ben olsam ne hissederdim" diyip, iki dakika kendisini sizin yerinize koyarak hislerini, davranışlarını ölçüp tartabilmesi gerekir. Bu yetenekten yoksunsa ne yapsanız olmaz.

Bence ekstra bir şey yapmanıza gerek yok.

Ben onu sadece o an dedim ama normalde böyle birşeyi kendime yakıştırmam o an belki ne hissettiğimi anlar diye dedim ama hala hatasının ne olduğunu anlamıyor. Sildim numaraları yok görüşmüyorum diyor ama irtibatta kalmak bile görüşmek bana göre illa yüzyüze olmasına gerek yokki

nişanlın mesajlara cevap vermş mi? verdiyse ne yazmış?

Kız gram umrumda değil şansını denemiş bişey olcak olsa 10 yıldır arkadaşlarmış zamanında olurmuş diye düşünüyorum ama nişanlıma kendimi daha iyi anlatmak beni daha iyi anlamasını istiyorum ve bunu kendimi düşürmeden yapmak istiyorum gidip başka bir erkekle görüp kıskansın diye konuşmak bana ters sadece abarttığımı düşünüyor nerde hata yaptığını anlasa Ben de rahatlayacağım
Hayata bakış açılarınız farklı olamaz mı, bu durumda hata yaptığını düşünmediği için anlayacak bir durum da ortada bulunmuyor. Entrik işlerle uğraşmak bana çok yorucu geliyor. Alıp karşınıza konuşacaksınız. İlla intikam istiyorsanız olayın sıcaklığı geçtikten sonra, karşınıza çıkan fırsatı değerlendireceksiniz.
Sahte hesap açıp kendi kendinize yaZın madem içiniz rahat etsin ne diyim.

Nişanlı, karşısında ona ilgisi olan biri var ama 10 senelik arkadaşım diye tamamen silemem diyor. Kız açık açık flört ederken buna engel olmak yerine yeri gelmiş okumuş, yeri gelmiş cevap yazmış. Sizin yetiştiğiniz çevreyle ilgili bir sorun değil ki bu. İlgi onun hoşuna gitmiş, önünü kesmemiş. Size saygısızlık yapmış.

İkinci olarak da, o sizi anlamıyor değil. Aksine anlıyor ve bunun aslında büyük problem olduğunu bildiği için de "yaa ne var bunda"ya getiriyor olayı. İşine gelmiyor çünkü. Sizin hayatınızda böyle bir durum olsa çok farklı tepki verirdi emin olun.

Son olarak da zaten bir insanın empati yapabilmesi gerekir. Siz aynı olayı direkt, birebir yaşatmasanız bile "ben olsam ne hissederdim" diyip, iki dakika kendisini sizin yerinize koyarak hislerini, davranışlarını ölçüp tartabilmesi gerekir. Bu yetenekten yoksunsa ne yapsanız olmaz.

Bence ekstra bir şey yapmanıza gerek yok.
+1
Tam olarak ben de böyle düşünüyorum .

nişanlın mesajlara cevap vermş mi? verdiyse ne yazmış?
Selam naber iyi sen tarzı, bi ara kız köpeğim çok hasta vs yazmış sanki nişanlım veteriner. Dese annem çok hasta babam çok hasta ya da çok önemli bi konu var konuşacak kimsem yok diye ben bile kıyamam da havadan sudan konuşmalar benim için mesajı dışardan inceledikten sonra açmazsın olur biterciyim ben belki de Ben çok despotumdur ama asla empati yoksunu olamıyorum işte

Back
X