Güzel giden evlilik derken...

Nefretediyorumherseyden

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2017
207
150
23
Kkonuşmak derdimizi anlatmak ve sorunu eşimle çözmek rahatca uyumak varken ...Horuldayan bir eş düşünmekden uyuyamayan ben .
Derlerdi sevip evlenin aşk olsun hayatınızda hersey hallolur dıye yok oyle olmuyormus konuya söyle baslıcam eşimi cok seviyorum deger veriyorum ve cok seviyorum ama
Bazen o kadar anlayışsız oluyor ki inanın bana bu kadar pes diyorum anneç babam geldi bize eşim cok rahat edemez herkesin içinde utanır sıkılır derken beni kendi ailesinin yanında yok sayması yetmiyormuş gibi bide benim aiilemin yanında başladı asla bakmaz oldu o evlenmeden önce peşimde koşmaları göZlerini üzerimden ayırmamaları hepsi uçtu gitti neden yani...tamam edep den derim konusmam ailemin yanında ama nedır bu ya sevdıgın kadının elini dışarda tutmamak nedir. Ya en bastan bu kadar sevmicektin yada gökden yere bırakmıcaksın eşim bugüne kadar hiç gözlerime bakarak benimle tartışmadı kavga etmedi ben gözlerine bu akşam bakarak senden sogudum nefret ediyorum senden dedim bana seni gebertiriöm bak
Laflara bak falan dedi gülüp yattı uyudu valla.
Erken işe gidiyo buna sıgınarak öyle güzel kullanıyoki hayret ediyorum .anlatacak col seyim var ama beynime sinyal gönderiyorum yaptıklarını sana yaptıgı olumsuz seyleri düşünöe nefret etme soguma daha 3 yıllık evliyiz kızımız var ona göre bu sorunlar ufak tefek seyler ama bakın o yapıyo bana kötü hissettiriyo sogutuyo kendınden onda sinirle söyleniyorum içimden keşke hiç büyüöeseydim evlenmeseydim diye ama Allah kızımı verdi bana ...
Anlatacaklarım vardı ama bunları yazınca bile biraz rahatladm..

Sorunu cok anlayamadm. ortamda esiniz mesafeli sanirm sorun bu yanlis anlamadm demi ? öyleyse kisinin yapisi derim benm esimde mesafelidir ortamda cokta memnunum bundan bende sevmem cunku surekli bi samimiyet hep dip dibe olma vs. uyku konusundada ayni evlendigimizden beri hep erken uyur 9 10 gbi yoruluyor hem hemde uykuyu cok sever napsan degistiremezsn bu gun uyumayacagm vakit gecirelm der bi bakarsin gozleri kapanir gider :)

Evlilik içerisinde sizin örd adetinize göre eşle el ele tutuşmak işve cilve yapmak ayıp sayılıyor.
Bizdede öyledir.
Hatta biz ilk zamanlar ismimizle hitap dahi etmezdik sonradan açıldık şimdi kayınpederimin yanında dikkat ederim bi.
Ama kimseye biley ispatlamak zorunda değilsiniz herkez gittikten sonra madem eşinizle temas halinde olmak istiyorsunuz uzanın dizlerine tutun ellerini yada sarılın öpün.
Birde baZı insanlar bu tarz şeyleri herkezin içinde göstererek yaşamayı sevmez .
Dışarıda el ele tutuşmamak garip geldi bi.
Benim eşim elimi bırakmaz asla.
Güzel bi kızınız varmış bırakın böyle sorunları kızınıIn geleceğini düşünün.
Sabah kalkın güzeeel bi kahvaltı hazırlayın mutlu bir başlangıç yapın tekrar.
Siz mutlu olunca inanın herke mutlu olucak

Valla 7bck senedir evliyiz.
Öyle sevgili zamanlarıymış , cicim aylarıymış hepsi hayal oldu canım.genelde böyledir zaten.
Ben eşimin bana olan saygısını ve kızıma yaptığı babalığı daha çok önemsiyorum.
Eşini odak noktandan çıkar ,rahatlıcaksın.
Aşk kalıcı bişey değil zaten.

ben gözlerine bu akşam bakarak senden sogudum nefret ediyorum senden dedim
İnsan içinde elini tutmuyor ve aileler yanındayken çekiniyor diye yada artı başka nedenler yüzünden (extrem nedenler harici) eşinize bunu söylediniz öyle mi?
Yakında iş işten geçince pişmanlık konunuzu okuruz muhtemelen çok uzun sürmez...
Eşinizin hatası ise bu ettiğiniz lafa gülüp yatması. Bu gülüp geçilecek bişey değil. Bu lafı söyleyene bedeli ağır olarak ödetilmesi gereken bişey.

Üzülme lütfen.. benim eşim de ailesinin yanında mesafelidir. Dışarıda da çok dikkat eder:) ayıp der ... Bana göre sorun yok ama o da öyle görmüş diyorum sorun etmiyorum.. başka can sıkıcı şeyler de var galiba bunlar bahane mi oluyor acaba koruklenmene ..

Sorunu tam anlamadım; sadece diğer insanların, ailelerin arasındayken mi böyle soğuk davranıyor? Yazdığınızdan öyle anlaşılıyor da. Baş başa kaldığınızda nasıl? O zaman da soğuksa, evet ortada büyük bir sorun var. Zira sevgi görmeyeceksek, niye evli kalalım? Eşimle 11. yılımızdayız, 60. yılımızda da olsak fark etmez, sevgi, ilgi görmek, göstermek isterim. Zamanla aşkın tutkusu, heyecanı köreliyor olabilir ama sevgi baki olabilir ve sevilmek de sevmek de ihtiyaçtır. Bunları canlı tutmak önemli. Yoksa ne anladım öyle evlilikten... Bunları konuşun eşinizle, ağız dalaşına girmek yerine. Böyle dalaşır gibi konuşursanız, karşınızdaki insan sizi anlamaya çalışmak yerine, direkt savunmaya ya da saldırıya geçer. Ha bir de şu var ama; sadece insanların yanında öyleyse, yapı meselesi deyip, büyütmemek gerekiyor. Hele ki soğudum filan diye, intikam almak, canını acıtmak için boş yere konuşmamak gerekiyor. Gerçekten soğuyan insan bu kadar umursamaz çünkü. Hissetmediğiniz şeyleri söylemeyin.

Allah baska dert vermesin dicem ama sizinki dert bile değil yahu büyüklerin yanında mesafeli olması dışarda elinizi o tutmuyorsa siz tutun bu kadar zor olmamalı hayat

Dert kısmını bulamadım, adama senden soğudum diyorsun gülüp geçiyor Türk filmlerindeki gibi nayır nolamaz deyip tokadı mı yapıştırsaydı 😂dert kısmı? Herkesin yanında rahat olamayabilir. kimisine göre cahilce, kimisine göre saçma ve geri kafalıca gelebilir. Herkesin yapısı bir değil

Cok abartmissiniz. Kendinize bu kadar eziyet etmeyin ve bu kadar duygusal olmayi birakin cok yipranirsiniz. Esiniz aile buyuklerinin yaninda cekiniyor demek bunun size olan sevgisiyle alakasi yok. Evlilik her zaman oyle cicekli bocekli gecmiyor bakin 3 yillik evliymissiniz yeni iliskiye baslamis sevgililer gibi olmaniz mumkun degil artik. Onemli olan sevgi saygi guven sadakat sahiplenmek vs. Boyle kucuk meseleler icinde senden nefret ediyorum deyipde esinizi kendinizden sogutmayin sonra uzulen yine siz olursunuz.

16 yıllık evliyim
Babaannemin yanında Yanyana oturmayız değil ki elimi tutmak
Halamların yanında yeni yeni yanıma oturur ve inanın tuhafıma gider
Onun ailesinin yanında da dikkat ederiz bende alıştım bende artık dikkat ediyorum
Ama bu sebebten beni sevmediğini düşünmek hiç aklıma gelmedi
Saygıdır bu edeptir
Bilmiyorum ne tuhaf beyin kıvrımlarınız var

Herkezin yapısı bir değildir yeni evli tribi atıyosunuz resmen.benim eşim kendi ailem veya onların ailesine gittiğimizde aynı koltuğa bile oturmuyor benle o derece çekimser.Yeni evlendiğimizde sormuştum neden böyle yapıyosun diye ayıbıma gidiyo dedi.Çok tuhafıma gitsede saygı duydum büyüklerin olduğu ortamda ne yakın oturur benle ne de tartışır bişey desem sen haklısın der sessiz takılır genelde. Ama evimizde çok iyiyizdir.Benimde kızım var tabiki ilgi sevgi bölünecek kızım uyuyana kadar onla oynar o uyuyunca bi kahve rutinimiz vardır konuşuruz gülüşürüz aynı yatağa girince illaki sarılır öper öyle uyur. Sizde böyle rutinler yapın bu tarz adamlardan zarar gelmez evlerine bağlı eşlerinden başkasına ilgisi olmayan merhametli birazda çocuksu kaygısız adamlardır genelde üzmeyin eşinizi :)

Daha büyük sorunlarınız yoksa bunlar ufak tefek şeyler. Malesef aşkla, tutkuyla da evlenseniz sonuç aynı. Belli bir zaman sonra o ilk günki aşk kalmıyor çoğu evli çiftte.

Eşim ailesinin ve benim ailemin yanında elimi tutmaz, öpüp, sarılıp sevmez bunu saygısızlıj olaeak kabul ediyor. Bu onun huyu değiştiremem ki bende pek ailelerin yanındayken sevgi gösterisinde bulunmam utanırım.
Evet şu konu da haklısınız dışarıda gezerken insan sevdiği insanla el ele tutuşup gezmek ister. Siz tutun mesela eşinizin elini ya da tutmak istemiyor bırakıyorsa trip atıp, araya soğukluk sokup kavga etmek yerine güzelce anlatın derdinizi.

Benim en çok kullandığım silahtır blöf yapmak. Eşinizde işe yarar mı bilmem yada yapınız nasıl bilemem ama birşey istiyorsam eşim yapmazsa gözlerim doluverir ve tamam yapma yada boşver elimi tutma derim kıyamaz genelde.

Mesela izin gününüzde kızınız kaç yaşında bilmiyorum ama büyükse bırakın ailenize 2 3 saat kaçamak yapın güzel vakit geçirin.

Bazen o kadar iyi geliyor ki baş başa eğlenceli vakit geçirmek bazı kırgınlıkları, soğuklukları utunturuveriyor.

Şunu da söylemek isterim. Eşime o kadar çok aşıktım ki çevremizde ki herkes bakışımdan bile anlardı. Ilk evlendiğimizde gözlerinin içine baksam mutluluktan uçardım. Şuan 3 yıl olacak ve o aşktan eser yok. Malesef bazı duygular geçici. Kızınız için sevgiyi saygıyı korumalısınız.

Yorumuma şunu da eklemek isterim; biz kadınlar daha naif ve duygusalız. Malesef erkeklerin doğası gereği (tüm erkekler değil tabii ki bazıları farklıdır) biraz daha mesafeli uzak ve romantizimden, duygusallıktan uzaklar.

Canım bende yaklaşık 2,5 yıldır evliyim,. Anne babasıyla bir oturuyoruz üstelik. Onların yanında biz de el ele tutuşmayız, başka koltuklar boşken yanyana oturmayız. Sokakta el ele tutuşmayız öyle. Koluna girerim. Sokaktan çıkınca elele tutuşuruz.
Ki evin içinde de rahat ettiğimiz tek yer yatak odamız. Ama ben bunu sorun etmemiştim hiç. Üzülmem mi gerekiyormuş.

Eşim 7.30da kalkıp işe gider akşam 10gibi yatıyor bazen. Ben kaynanamla otururum(erken yattığında)
Sorun etme her an öyle biri değilse

Back
X