Doğuma Hazırlık Güzel Kızıma isimler ve Sorunlar Part 2 :) ..

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Eşimin Kararsiz Kaldigi isimler :)

• Öykü

OY: 18 37,5%
  • Masal

OY: 14 29,2%
  • inci

OY: 16 33,3%
  • Hayal

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    48
  • Anket Kapalı .

Bebegimle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
1.269
121
113
Selam Arkadaslar..

Ben Sizlerle bu Konuda Zaten Konusmustum ama velakin Kendim icin Bugün Esim tesadüfen Anketimdeki Oylamalari gördü ve dediki bnm begendigim isimleride Koy Ankete Bende bir Ankette ona acayim Begendigi isimleri Koyayım ve Birtanesi Esimden Birtaneside benden Olsun dedim :)

Benim Begendigim isimler Hakkinda Anketimin Oyalamasi devam ediyor:
http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...ler/555945-guzel-kizima-isimler-sorunlar.html

Babamizin Begendigi isimler:

Öykü = Hikaye / Masal / Ayrıntılarıyla anlatılan olay.

Masal = Genellikle halkın yarattığı, ağızdan ağza, kuşaktan kuşağa sürüp gelen, çoğunlukla insanların ya da tanrıların başından geçen, olağandışı olayların yer aldığı anlatı türü; yalan, boş, saçma. öğüt verici öykü, ahlak dersi veren alegorik yapıt. Hikaye

inci = İstiridye gibi bazı kavkılı deniz hayvanlarının içerisinde oluşan, değerli, küçük, sert, sedef renginde süs tanesi.

Hayal = 1. Zihinde tasarlanan, Canlandırılan ve Gercekleşmesi Özlenen Şey. 2. Gölge

Yorumlarinizi ve Oylamalarinizi bekliyorum Canlar :)

Kücük Not: Eşim benim Gibi Dini olmasina Pek bakmiyor Anlamina Hic Bakmiyor Sadece Kulaga Hoş Geliyormu Gelmiyormu Ona Bakiyor o Yüzden bu isimleri Sevdi :)

Son düzenleme:
üzgünüm ama hiç biri...ipek ismini tercih ederim. yAaa ilerisini de düşünmek lazım ben hep derim.masal teyze hayal nine...garip gelio...

öykü :))))))
bende ismimin hep böyle modern olmasını isterdim ama gayet büşra yani :D

benim miniğimin ismi "inci" olacak inşallah. Masal hayal öykü gibi anlamı pek te düzgün olmayan isimleri uygun bulmuyorum nedense.
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin :)

öykü...anlamı neden iyi olmasın ki? eşimin ve benim "öykü"müz o biz çok zor şartlarda evlendik anlatsam roman olur ne öyküsü hatta :9:

ayrıca kızıma da çok yakışıyor ismi :16:

Son düzenleme:
öykü...anlamı neden iyi olmasın ki? eşimin ve benim "öykü"müz o biz çok zor şartlarda evlendik anlatsam roman olur ne öyküsü hatta :9:

ayrıca kızıma da çok yakışıyor ismi :16:

Mutlaka sizin öykünüzdür de her insan isminin anlamını taşır. üstelik anlatsam roman olur diyorsunuz kızınızın ismini roman koyabilirmiydiniz? :D K.bakmayın. Peki öykü isimli biri nasıl bi kişiliğe sahip olacak ki? Yukarıda bi arkadaş daha yazmış ileriyi de düşünmek lazım diye ne diyecekler öykü teyze öykü yenge öykü nene mi? çekimleyince kulağa pek te hoş gelmiyor doğrusu :)

Tabi ki herkesin düşüncesi farklı ama bence isim konusunda fazlasıyla titiz davranılmalı.

Son düzenleme:
Arkadaslar malesef Katiliyorum size ama Esimin begendigi isimler bunlar Benim begendigim isimler ise:

ECE = Kraliçe, Güzel kadin, Büyük Kardeş, Ana.

ZEYNEP = Değerli Taşlar, Mücevher, Peygamber Efendimizin Hanimlarindan ayrica Kizi ve Torunu.

BÜŞRA = Müjde, Sevinçli Haber. ( Müjdeci Melek, Cennetten bir Meyve ).

NiSA = kadin, Kadinlar. Kur’an-ı Kerim’in 4. suresi
( Özellikle kadin haklarından, Onların hukûkî ve Sosyal konumlarından bahsettiği için bu Adı almıştır ).

MERVE = Mertlik, Yücelik, Cakıl Taşı, Cennet Meyvesi, Saf, Temiz, ışıldayan en parlak Su,
Mekke’de bir dağın adı olup hacılar, Merve ile Safa arasında Sa’y ederler yani 7 defa gidip gelirler.
Kur’an-ı Kerim’de bakara suresi 158. ayet’te geçmektedir.

Ama biri benden biri ondan olucak bakalm hangi ismimde karar vericek kendisi bu aralar akli Esila isminede takildi anlami internette yazdigi gibi degil sadece Akşam demek :))

Yorumlarinizi bekliyorum :))

Cok Tskler :)

ben kısmet olursa kızıma öykü ismini katıcam... ama senn anketindekilerdende en çok öyküyü beğendim :34:

Masal ismine bayılıyorum çoook güzel hala masalları dinlemeyi ve okumayı sevdiğimdenmidir nedir masal ismini çok seviyorum

Mutlaka sizin öykünüzdür de her insan isminin anlamını taşır. üstelik anlatsam roman olur diyorsunuz kızınızın ismini roman koyabilirmiydiniz? :D K.bakmayın. Peki öykü isimli biri nasıl bi kişiliğe sahip olacak ki? Yukarıda bi arkadaş daha yazmış ileriyi de düşünmek lazım diye ne diyecekler öykü teyze öykü yenge öykü nene mi? çekimleyince kulağa pek te hoş gelmiyor doğrusu :)

Tabi ki herkesin düşüncesi farklı ama bence isim konusunda fazlasıyla titiz davranılmalı.

biz de titiz davrandık doğduktan 10 gün sonra karar verebildik ismine ve kızımız da ismini çok seviyor dedim ya yakışıyor da ona ve edebi yönü de kuvvetli maaşalah kızımın ilerde ne diyecekler diye düşünerek isim koyacaksak ayşelerden fatmalardan şaşmayalım madem:) ayrıca kızımın iki ismi var diğer ismi de deniz...ikisi de çok güzel isimler biz ve kızımız çok seviyoruz
beğenmeyen koymasın :63: zaten kızım kendisiyle aynı ismi koyanlara kızıyor :102:

Kesinlikle "Masal"... :34: Bir gün kızım olursa bende bu ismi koymayı düşünüyorum. :16:

ALLAH insALLAH hepimizin gönlüne göre verir kizlar okadar cok heycanliyimki nasil olucaklar acaba miniklerimiz :) isimleri kadar tatli olurlar insALLAH

Back
X