Güzel olmak her şey mi??

Dilber_iRana

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mart 2018
119
102
13
Günaydın.Mutlu huzurlu pazarlar.Ablalarım.
Her şey dış görünüş değil dimi?
Yani insanın içi de önemli.Ben şöyle bakıyorum insanlara güzel olana daha çok mu değer veriyorlar. Sanki onu farkediyorum.Güzel bir kız değilim orta güzellikte bir kızım oda bakım yapınca falan yüzüme bir iki şey sürünce güzelleşiyorum.Ama güzellik önemli değil demi? Önemli olan insanlık edep sükut incelik ve zerafet. Yani güzel olmadan da zarif olunur değil mi?
Kafama çok takıyorum böyle şeyleri. Ben havacılık lisesine gidiyorum. ve 17 yaşındayım.Belkide yaşım gereği saçmalıyorum.Bilmiyorum.Bana şöyle güzel öğütler verseniz:110:

Güzellikten daha cok bir insanin oturuşu ,kalkışı, konusmasi ve olaylara verdigi tepkiler benim daha cok dikkatimi ceker.
Herkes cok guzel olmak zorunda degil ama herkes bakimli olmak zorundadir.

Kisisel temizligine bakimina cok önem verirsen zaten dikkat ceken kisi olursun ve böyle seyleri düsünmene gerek kalmaz.
Umarim anlatabilmisimdir :super:

Güzellikten daha cok bir insanin oturuşu ,kalkışı, konusmasi ve olaylara verdigi tepkiler benim daha cok dikkatimi ceker.
Herkes cok guzel olmak zorunda degil ama herkes bakimli olmak zorundadir.

Kisisel temizligine bakimina cok önem verirsen zaten dikkat ceken kisi olursun ve böyle seyleri düsünmene gerek kalmaz.
Umarim anlatabilmisimdir :super:
Kişisel temizlik ve bakımıma önem veriyorum benim için ilk sırada gelir hatta ama bazen takılıyorum böyle düşüncelere.Çok demoralize oluyorum

Ya varya su guzellik hastalarindan nefret ediyorum, birde bunlarin takintili halleri vardir ,ay nefret ediyorum...
Kadinlarda cok yapiyor, gercekten oyle durup yuzunu incelemeler ,bir kusur buldugunda sevinmeler alakayi kesmeler, cok doluyum bu konuda ki oyle insanlarida hemen anliyorum hos anlamama ne luzum var hareketletiyle ben burdayim diyorlar ,of gercekten nefret ediyorum.

Aranızda bu yazdiklarim gibi olanlar varsa....neyse nefretlerimi dile getirmisyim zaten

İnstagram çıktı mertlik bozuldu, sosyal medyada öyle makyajlar öyle pozlar var ki gerçek hayattaki yüzlerle alakası yok. Etrafımızın böyleleriyle sarılmış olması da yaşın iyibariyle seni etkiliyordur kuzum, zamanla geçer bu hislerin. Ablak bir surat güzelliğindense zarif, mutlu, karakter sahibi ve kendine bakan bir kadının güzelliği on kere daha yeğdir.

Çok tatlısın ya:KK15: Tabi ki güzel olmak göreceli bir kavramdır. Standartlara uymuyor diye birine çirkin diyebilir miyiz.?

Bir kişi bir insanın sadece tipine göre değer veriyorsa kendi değersiz biridir.Her birey biriciktir, değerlidir ve olduğu haliyle güzeldir. Senin değerini başkalarının sana bakışı belirlemez. Kendin belirlersin. Kendine güven, her zaman kendini geliştir ve iyi bir insan ol. Diğer insanların ne düşündüğünü de takma. Seni gerçekten sen olduğun için sevecek insanlar lazım sana.

28 yaşındayım, hiç bir zaman güzellik takıntım olmadı. Güzelliğin geçici olduğunun çocukken dahil farkındaydım. Her şey mi filan diye sormuşsun. Bence güzellik değil her şey olmak, HİÇ BİR ŞEY. Bana göre akıl, mantık her şey. İnsanlık da tabii... Bunu yaş geçtikçe daha iyi farkediyorum. İnsan, aklıyla varolur, aklıyla hayatta kalır, yaşam kalitesini aklıyla belirler.
Güzellik kafa yormaya değecek bir mevzu değil.

Çok tatlısın ya:KK15: Tabi ki güzel olmak göreceli bir kavramdır. Standartlara uymuyor diye birine çirkin diyebilir miyiz.?

Bir kişi bir insanın sadece tipine göre değer veriyorsa kendi değersiz biridir.Her birey biriciktir, değerlidir ve olduğu haliyle güzeldir. Senin değerini başkalarının sana bakışı belirlemez. Kendin belirlersin. Kendine güven, her zaman kendini geliştir ve iyi bir insan ol. Diğer insanların ne düşündüğünü de takma. Seni gerçekten sen olduğun için sevecek insanlar lazım sana.
Ya siz ne tatli birisiniz ...opucem :KK15:

Her şey degil ama çok şey.
Ben de insanlari dış gorunuslerine göre yargiliyorum. Saclari, elleri, dişleri temiz ve bakimli olmayan, utusuz ve kirli giyinmis birine, atom fizigi profesoru bile olsa zerre saygi duymam. Vucuduna ozen gosteren, kasini sacini duzeltmis, bakimli ve şık insanlar iş hayatina 1-0 önde basliyor bu bir gercek.
Ama sordugun sey goz agiz burun güzelliğiyle o cok goreceli bir sey zaten...

Dis görünüs ilk bakista insani ceker. Gerisi kisinin karakteri, durusudur. Yani ambalajina vurulup alirsin, icindekini beyenirsin ya da beyenmezsin kisiye kalmis.
Tabiki de dis görünüs de önemli. Giyim, temizlik, bakim, durus bunlarin hepsi bizi yansitir.
Güzellik görecelidir bu arada. Güzellik degiskendir. Herkesin güzellik algisi farkli olsa da düzgün karakter, bakimli insan herkesin ortak noktasidir.
Sen kendini sev ve öuzgüvenini yüksek tut. Bu seni zaten güzel kilacaktir.

Ah kuzum saçmalıyorsun demeyelim de yaşın gereği cidden böyle düşünmen normal. O yaşlarda sanırım önem verebiliyorsunuz. Ama zaman ilerledikçe insanların aradıklarının güzellik yakışıklılık boy tip olmadığınu biliyorsunuz. Eminim çok güzelsindir. Hiç öyle bakımla falan güzelleşiyorum deme. Hem ergenlik çağındasın yüz hatların daha da oturacak hangimiz ergenken çok güzeldik :)

Kendimi geliştirmek istiyorum kariyerimde uzmanlaşmak istiyorum.Ben havacılık lisesi havayolu lojistiği bölümünde okuyorum.Bu mesleğime adım adım ilerlemekteyim allahın izniyle ama kendimi bilim ve kültür ilim sanat bakımından nasıl geliştirebilirim yardımcı olur musunuz? Nasıl özgüven sahibi olabilirim.

28 yaşındayım, hiç bir zaman güzellik takıntım olmadı. Güzelliğin geçici olduğunun çocukken dahil farkındaydım. Her şey mi filan diye sormuşsun. Bence güzellik değil her şey olmak, HİÇ BİR ŞEY. Bana göre akıl, mantık her şey. İnsanlık da tabii... Bunu yaş geçtikçe daha iyi farkediyorum. İnsan, aklıyla varolur, aklıyla hayatta kalır, yaşam kalitesini aklıyla belirler.
Güzellik kafa yormaya değecek bir mevzu değil.
Oh içimi rahatlattınız vallahi.Ben henüz ünide okumuyorum havacılık meslek lisesi okuyorum 11.sınıfım ve biz Üniversteye MYO ya gidiyoruz.Ordaki ablalara bakıyorum.Lavaboya gitmistim.Kendileri güzel görünmek için ne varsa yüzlerine sürüyorlar bir kız bir kıza diyorki sence seksi ve güzel görünüyor muyum bunu üniverstedekileri diyor.

Güzelliği bilmem ama bazı insanların çok enteresan bir havaları oluyor alıcı gözle baksan çirkin dersin belki. Ama zerafet o insanı bambaşka bir yere koyuyor. Hiç zarif bir insan olamadım o ayrı. Hep ozenirim böyle hanımlara. Sakin oturaklı konuşur gülüşü, ses tonu, bakışı, oturusu kalkışı çok zarif ve kendinden emindir. Öz bakım zaten olmazsa olmaz onu hesaba katmiyorum bile kimse kokan, pejmürde duran kimseyi ciddiye almaz.

Boyle diyoruz ama hangimiz tipini begenmedigimiz bir erkekle gorusuruz?kadinda olsa erkekde olsa yakisikli olmasini istiyoruz.disini begenmedigimiz birinin icini tanimaya yanasan varmiki?dis gorunusunu beyenirsen tanisiyoruz.

Tabi öyle de. Mesela herkes bir Kıvanç Tatlıtuğa hayranlık duyar. Ama kaçımızın eşi öyle. Belki tanısak Kıvanç'ı beğenmeyeceğiz. Örneğin bana çirkin gelen birinin sevgilisi oluyor, ya da evli ve çok da değer görüyor, eşinin gözünde çok hoş biri. Demek ki göreceli bir kavram.

Maalesef günümüzde güzellik çok önemli. Estetik, botoks vs. Boşuna artmadı. İç değerler önemsizleşti. İnsanlar eşlerini elinde tutabilmek için bile zorlu bir güzellik mücadelesine giriyor. Ben en azından çevremde öyle görüyorum. Arkadaşlarım her hafta yeni birşey keşfediyor bakım adına uyguluyorlar.

Back
X